Jump to content

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε.


Alexander

Προτεινόμενες αναρτήσεις

:arrow: Με το ΦΕΚ A 200/2017 το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε στη παρακάτω ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου αποτελεί πλέον πραγματικότητα ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός. http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEsrjP0JAlxBXdtvSoClrL87ZvTgFsPnU15MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuQNMrkddHttdA6td262m-2Pah9PQ-SDaXtchQBpWa1Sc

:arrow: Σε αυτό το topic θα συγκεντρώσουμε ειδήσεις σχετικά με τα πρώτα του βήματα.

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...
  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τον νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛ.Δ.Ο.), παρουσιάζει την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στις 11 π.μ. , ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

=D>

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου, Φραγκούδη 11 και Αλέξανδρου Πάντου (Καλλιθέα) και θα μεταδοθεί livestream από το site της ΕΡΤ.

http://www.ert.gr/eidiseis/epistimi/paroysiasi-tis-eldo-apo-ton-niko-pappa-tin-deytera/

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νεότερη ενημέρωση λέει ότι η παρουσίαση θα γίνει στις 13.00 αντί για 11.

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

«Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, βήμα για την ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος» :cheesy:

«Η συγκρότηση και λειτουργία του ΕΛΔΟ (Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός) θα αποτελέσει ένα από πλέον δυναμικά στοιχεία της πορείας μας προς την σύγχρονη ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος», αναφέρει, στη συνέντευξή του προς το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

Ενόψει και της παρουσίασης του ευρωπαϊκού οργανισμού διαστήματος, σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, ο κ. Μαγκλάρας υπογραμμίζει ότι «η χώρα μας συμμετέχει ήδη ενεργά στον ευρωπαϊκό οργανισμό διαστήματος και οφείλει να μπορεί να εκμεταλλεύεται για τις επιχειρήσεις, την έρευνα και όλους τους τομείς της οικονομίας τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ιδιότητα τού μέλους σε αυτούς τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα στη Δήμητρα Βαλαβανίδου για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

ΕΡ. Κύριε Μαγκλάρα, στην επίσκεψή σας στα Τρίκαλα υπεγράφη μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και του Δήμου Τρικκαίων, μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη δικτύου 5G στην περιοχή. Η ΓΓΤΤ είναι η αρμόδια υπηρεσία για την προώθηση του οδικού χάρτη για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στη χώρα. Μιλήστε μας για τον σχεδιασμό και τις επόμενες δράσεις σας.

ΑΠ. Πράγματι, η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Τρικκαίων είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς στη χώρα μας. Ως ΓΓΤΤ παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι πολύ σημαντικό που η χώρα μας «μπαίνει στο χάρτη» του 5G σε ένα πρώιμο, θα έλεγα, στάδιο, καθώς τα συστήματα 5ης γενιάς είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και η χώρα μας θα είναι από τις πρώτες όπου θα λειτουργήσουν πιλοτικά 5G δίκτυα. Σημειώνω εδώ ότι δεν θα περιοριστούμε στα Τρίκαλα, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις της χώρας, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την ανάπτυξη των δικτύων 5G σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί στην Ευρώπη.

Τα δίκτυα 5G είναι μέρος της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Gigabit Society 2025. Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που επικυρώθηκε στην υπουργική σύνοδο στο Ταλίν (2017), μέχρι το 2025 θα πρέπει όλες οι μεγάλες πόλεις, οι συγκοινωνιακοί άξονες, αλλά και τα πανεπιστήμια, τα δημόσια κτίρια, και οι μεγάλες εταιρείες να διαθέτουν πρόσβαση σε 5G δίκτυα. Για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός απαιτούνται πολλά ενδιάμεσα βήματα- και στη ΓΓΤΤ προετοιμάζουμε τον αντίστοιχο οδικό χάρτη για την υλοποίηση του 5G στην Ελλάδα, που θα ενσωματωθεί στο Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται όλη η σχετική προετοιμασία για την εξασφάλιση των απαραίτητων νέων ζωνών συχνοτήτων για τη λειτουργία των δικτύων 5ης γενιάς, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, διευκολύνουμε τις διαδικασίες για την εγκατάσταση των νέων κεραιοσυστημάτων που θα απαιτηθούν (πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε η νέα ΚΥΑ για την ηλεκτρονική διαδικασία αδειοδότησης μέσω του ΣΗΛΥΑ (Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Κατασκευών Κεραιών) και προωθούμε την ανάπτυξη σύγχρονων σταθερών τηλεπικοινωνιακών υποδομών, βασισμένων κυρίως σε οπτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη «φιλοξενία» των δικτύων 5G. Στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών θα βοηθήσει και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης που προετοιμάζουμε, αλλά και οι ρυθμίσεις για συνεγκατάσταση και κοινή χρήση υποδομών που περιλαμβάνονται στο ν.4463/2017.

ΕΡ. Κρίσιμο και ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου ΨΗΠΤΕ παραμένει η κάλυψη των «λευκών περιοχών» της χώρας με τηλεοπτικό σήμα. Πού βρίσκεται ο σχεδιασμός και αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα χρονοδιάγραμμα;

ΑΠ. Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στοχεύει να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της απουσίας τηλεοπτικής κάλυψης σε περίπου 165.000 νοικοκυριά της χώρας. Η εν λόγω δράση αποτελεί σημαντικό βήμα για την ολοκληρωτική ψηφιακή μετάβαση σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αποκλεισμού πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές που παρουσιάζουν γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες.

Ειδικότερα έχει σχεδιαστεί δράση τύπου voucher, δηλαδή με επιδότηση στους δικαιούχους πολίτες μέσω της χορήγησης κουπονιού, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό περιεχόμενο των ελληνικών προγραμμάτων ελεύθερης λήψης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που διανέμεται από ψηφιακές πλατφόρμες. Δικαιούχοι της δράσης θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των «λευκών» περιοχών. Η έναρξη υλοποίησης της δράσης εκτιμάται αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, δηλαδή τους επόμενους δύο μήνες, ενώ η δράση εκτιμάται ότι θα παραμείνει ανοικτή για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προκειμένου να επιτύχει έναν άρτιο σχεδιασμό της δράσης, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση (ΔΔ) καίρια ερωτήματα προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, τους ΟΤΑ και τους πολίτες, απέστειλε ερωτηματολόγιο σχετικά με τη δυνατότητα λήψης τηλεοπτικού σήματος στους δήμους της χώρας (τρέχει από τον Οκτώβριο 2017), ενώ προέβη επίσης σε σύνταξη σχεδίου νόμου όπου προσδιορίζεται το πλαίσιο υλοποίησης της εν λόγω δράσης και το οποίο ετέθη σε δημόσια διαβούλευση που έληξε στις 9/3/2018, καθώς για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης θεωρείται απαραίτητη η συμβολή όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Η ΓΓΤΤ βρίσκεται στη διαδικασία επεξεργασίας των αποτελεσμάτων της δημόσιας διαβούλευσης και της ολοκλήρωσης των διαδικασιών ψήφισης του νομοσχεδίου από τη Βουλή, ενώ παραλλήλως συντάσσεται σχετική ΚΥΑ όπου θα περιγράφονται λεπτομερώς οι διαδικασίες της υλοποίησης της δράσης.

ΕΡ. Μιλήσατε και εσείς ο ίδιος, από τα Τρίκαλα, για τα σχεδιαζόμενα έργα για την αξιοποίηση των ευρυζωνικών υποδομών στη χώρα, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή. Τι ρόλο έχει να παίξει ο ιδιωτικός τομέας σε τέτοιες πρωτοβουλίες και κατά πόσο η κρατική βούληση μπορεί να εγγυηθεί ότι θα γίνουν άμεσα τα απαιτούμενα βήματα στον τομέα, καθώς πολλοί κλάδοι της οικονομίας βασίζονται στα νέα δίκτυα για την ανάπτυξή τους;

ΑΠ. Αναμφισβήτητα, η σύγχρονη οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ΤΠΕ (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας) και οι εφαρμογές τους είναι καταλύτης, με θετική επίδραση σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, οριζόντια. Η ύπαρξη, λοιπόν, σύγχρονων ΤΠΕ (φυσικών υποδομών, αλλά και υποδομών ψηφιακών υπηρεσιών) είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη υγιούς, βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει πως το κύριο βάρος στην προσπάθεια αυτής της μετάβασης αναλαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας, επενδύοντας σε νέες υποδομές, προσφέροντας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις νέες, καινοτόμες υπηρεσίες. Ο ρόλος του κράτους είναι να διαμορφώνει ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον και να παρεμβαίνει έμπρακτα όπου διαπιστώνεται αστοχία της αγοράς ή και για να διασφαλίζει ότι τα αγαθά της ψηφιακής κοινωνίας θα διατίθενται ισότιμα σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας.

Το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο περιλαμβάνει δύο πυλώνες δράσεων: ο πρώτος αφορά στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και επενδυτικά φιλικού περιβάλλοντος, μέσω νομοθετικών και κανονιστικών παρεμβάσεων. Έχουμε ήδη κάνει πολύ σημαντικά βήματα με την ψήφιση του ν.4463/2017, που ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο την Οδηγία "Broadband Cost Reduction" και με την έκδοση της ΚΥΑ του ΣΗΛΥΑ, ενώ συνεχίζουμε με περαιτέρω απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, μέσω του one-stop-shop που προετοιμάζουμε.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά σε έμπρακτη παρέμβαση με την υλοποίηση έργων. Την προσεχή πενταετία, ο επικαιροποιημένος σχεδιασμός της ΓΓΤΤ περιλαμβάνει δράσεις προϋπολογισμού άνω των 700 εκατ. ευρώ για την προώθηση της ευρυζωνικότητας σε όλη τη χώρα, μέσω έργων ανάπτυξης υποδομών αλλά και στήριξης της ζήτησης υπηρεσιών υπερ-υψηλής ταχύτητας. Οι δράσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί με τρόπο συμπληρωματικό στις σχεδιαζόμενες ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες αναμένεται να υπερβούν το 1,2 δισ. ευρώ.

Στόχος είναι η χώρα μας να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση των ευρωπαϊκών δεικτών και να αποκτήσει σύγχρονες δικτυακές υποδομές που θα της επιτρέψουν να είναι μέτοχος της επερχόμενης «Ψηφιακής Κοινωνίας και Οικονομίας» του αύριο.

ΕΡ. Σήμερα παρουσιάζεται από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά ο νεοσύστατος διαστημικός οργανισμός της χώρας μας. Πείτε μας ποια θα είναι τα οφέλη από την ύπαρξη αυτού του οργανισμού;

ΑΠ. Τα οφέλη της ύπαρξης ενός εθνικού διαστημικού οργανισμού (ΕΛΔΟ) για τη χώρα μας είναι πολλά και προφανή. Καταρχάς, να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες της ΕΕ που δεν διαθέτει έναν αντίστοιχο οργανισμό, ενώ το μικρό Λουξεμβούργο του μισού εκατομμυρίου κατοίκων διαθέτει έναν από τους πλέον δραστήριους διαστημικούς οργανισμούς της ΕΕ, με τα οφέλη για το ΑΕΠ τους από την ενασχόληση με την οικονομία του διαστήματος να αγγίζουν το 3% ετησίως. Συνεπώς, η συγκρότηση ενός διαστημικού οργανισμού και η προσπάθεια οργάνωσης του ευρύτερου τομέα του διαστήματος δεν αποτελεί περιττή πολυτέλεια αλλά απόλυτη αναγκαιότητα.

Ο νεοσύστατος οργανισμός φιλοδοξούμε να αποτελέσει τον εθνικό κόμβο και τον επιχειρησιακό βραχίονα της χώρας για όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με α) την οργάνωση και ανάπτυξη του εθνικού οικοσυστήματος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, β) την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας και της αξιοποίησης της από τις επιχειρήσεις του κλάδου, γ) την αναγνώριση των αναγκών του δημόσιου τομέα και κλάδων της οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και οι υπηρεσίες και ο σχεδιασμός των κατάλληλων εφαρμογών για την βελτίωση της παραγωγικότητας, την μείωση του κόστους και την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ενώ τέλος, θα συμβάλλει σημαντικά και στον τομέα της εθνικής άμυνας με την ανάπτυξη και διάθεση υπερυψηλών τεχνολογικών εφαρμογών.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι η χώρα μας συμμετέχει ήδη ενεργά στον ευρωπαϊκό οργανισμό διαστήματος και οφείλει να μπορεί να εκμεταλλεύεται για τις επιχειρήσεις, την έρευνα και όλους τους τομείς της οικονομίας τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ιδιότητα του μέλους σε αυτούς τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Είναι λοιπόν προφανές ότι η συγκρότηση και λειτουργία του ΕΛΔΟ θα αποτελέσει ένα από πλέον δυναμικά στοιχεία της πορείας μας προς την σύγχρονη ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος.

http://www.tanea.gr/news/science-technology/article/5528806/o-ellhnikos-diasthmikos-organismos-bhma-gia-thn-pshfiakh-oikonomia-toy-mellontos/

29107827_18379884.limghandler.jpg.8cccd54b3280110a9d79d52cd582415e.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παρουσιάστηκε ο ΕΛΔΟ από τον υπουργό κ. Παππά και τον γενικό γραμματέα κ. Βασίλη Μαγκλάρα. Πρόεδρος του νεοσύστατου οργανισμού ορίστηκε ο καταλληλότερος κατά την γνώμη μου, κ. Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος ανέφερε πως βασικά στοιχεία του οργανισμού θ' αποτελέσουν η αξιοκρατία, η αξιολόγηση, η διαφάνεια, το ήθος, η ομαδική εργασία αλλά και ο επαγγελματισμός του κάθε μέλους ξεχωριστά. Τόνισε πως αυτά είναι επιτακτική ανάγκη του εγχειρήματος καθώς ένα και μόνο λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο όταν μιλάμε για διαστημική τεχνολογία.

 

:cheesy:

 

HSA.thumb.jpg.afb527e3993aa23e5113ba88c3a2473b.jpg

Το λογότυπο του νεοσύστατου ΕΛΔΟ

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εξαιρετική κίνηση. Ο Κριμιζής έχει τόση εμπειρία και τεχνογνωσία που νομίζω πως κρίνεται ο καταλληλότερος όλων. Ευελπιστώ να ευοδωθούν οι προσπάθειες και να αναπτυχθεί κι άλλο η διαστημική επιχειρηματικότητα ωστε να απασχοληθεί η πληθώρα Ελλήνων επιστημόνων που ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά. Ευχόμαστε καλή πορεία στο όλο εγχείρημα. :D :D
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ενα φωτεινο αστερι που ελπιζω να λαμπει στο σκοτεινο μελλον της Χωρας μας...μακαρι να οδηγησει πολλους νεους επιστημονες και να βρουν αντικειμενο ,ωστε να μην εξαγουμε αλλα λαμπρα μυαλα...

Να γίνει κατι σημαντικο και με διαρκεια...

Κληρονομια γνωσης για τα παιδια μας...

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι ο πρώτος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νεοσύστατου Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. «Η δουλειά του νέου οργανισμού είναι να κατασκευάσει μια υπηρεσία από την αρχή» ενώνοντας τις διάσπαρτες σχετικές κρατικές υπηρεσίες κάτω από έναν φορέα στελεχωμένο από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

 

«Οι αρχές μας είναι τρία άλφα τουλάχιστον: αριστεία, αξιοκρατία, αξιολόγηση – και ήθος», μας λέει κατηγορηματικά και σημειώνει ότι σκέφτηκε τρεις και τέσσερις φορές προτού λάβει την τελική του απόφαση. «Ηθελα ορισμένες διαβεβαιώσεις ότι οι αρχές που σας περιέγραψα θα γίνουν σεβαστές και θα τηρηθούν. Επιπλέον, στην ηλικία μου δεν κοιτάω άλλες απασχολήσεις και ο λόγος που το δέχθηκα δεν είναι μόνον ο υπουργός και οι άνθρωποί του, αλλά πολλοί συνάδελφοι σε όλη τη χώρα που μου ζήτησαν να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια και αισθάνθηκα ότι θα έπρεπε να το κάνω. Ξέρετε οι ευκαιρίες για μια τέτοια πρωτοβουλία δεν έρχονται συχνά στην Ελλάδα», σημειώνει.

 

πηγή : http://www.kathimerini.gr/956618/gallery/epikairothta/episthmh/stamaths-krimizhs-adynath-h-epoikhsh-toy-arh 2-Απριλίου-2018 (Σάκης Ιωαννίδης)

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος. :cheesy:

Τον νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) και το πρώτο διοικητικό συμβούλιό του παρουσίασε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Ο Οργανισμός έχει ως στόχο την εξειδίκευση και υλοποίηση της πολιτικής της χώρας μας στο Διάστημα, ενώ παράλληλα θα διαχειρίζεται εθνικά έργα που αφορούν σε διαστημικές τεχνολογίες.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μέσω της πρωτοβουλίας του, στοχεύει:

Στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, του δυναμισμού και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Στη διάχυση των τεχνολογιών και των εφαρμογών του Διαστήματος σε όλους τους κλάδους της οικονομίας (τηλεπικοινωνίες, γεωργία, μεταφορές, εκπαίδευση, κ.ά.).

Στην αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας (δορυφορικές επικοινωνίες, ραδιοπλοήγηση, παρατήρηση Γης, κ.λπ).

Στην ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας μέσω ανάπτυξης συνεργασιών με τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Παππάς τόνισε: «Μέσα σε ένα χρόνο καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και κατορθώσαμε να επαναφέρουμε στη δημόσια σφαίρα τη συζήτηση για τα οφέλη, που μπορούν να αποφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής στον τόπο μας, μεταξύ αυτών και οι τεχνολογίες του Διαστήματος. Η πρωτοβουλία μας δικαιώνεται καθημερινά. Σε σχολεία, ερευνητικά κέντρα, καινοτόμες επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ίδρυση του ΕΛΔΟ δίνει νέα ώθηση στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την αξιοποίηση του διαστημικού τομέα. Οι επενδύσεις στις διαστημικές τεχνολογίες αφορούν μια εμπορική δραστηριότητα με τζίρο 200 δισ. ευρώ ετησίως, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), η αναλογία του intern of investment του διαστήματος είναι 1 ένα προς 7. Πρόκειται, δηλαδή, για μία από τις μεγαλύτερες αναλογίες που υπάρχουν σε οποιοδήποτε κλάδο».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συνεργασία της χώρας με την ESA, «με σκοπό την ίδρυση ενός ESA BIC στην Ελλάδα, που θα προσφέρει υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες, ώστε να αξιοποιήσουν τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, για τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών». Όπως σημείωσε, «η διάχυση των τεχνολογιών του Διαστήματος, πέρα από την ανάπτυξή τους και την παραγωγή νέων προϊόντων, είναι απαραίτητη ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες πόσο χρήσιμος είναι αυτός ο τομέας. Να αντιληφθούν ότι πρόκειται για υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και την Ελλάδα ισχυρότερη, καθώς αποτελεί έναν κλάδο - “αιχμή του δόρατος” στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας».

Εν συνεχεία, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, κατά τη δική του τοποθέτηση έκανε την παρουσίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΔΟ καθώς και του λογοτύπου, αναφέροντας: «Δύο χρόνια πριν κανείς δεν πίστευε ότι η Πολιτεία είχε τη βούληση να ασχοληθεί σοβαρά με τον τομέα του Διαστήματος, με αποτέλεσμα αυτό να αποτυπωθεί σε όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τη διαστημική μας πολιτική. Η ίδρυση του Οργανισμού αποδεικνύει τη δυναμική της χώρας, ενισχύει τη διεθνή της εικόνα και επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, καθώς θα υπάρξει διάχυση των τεχνολογιών του Διαστήματος και των εφαρμογών τους σε όλους τους κλάδους της οικονομίας». Ο Βασίλης Μαγκλάρας έκλεισε την τοποθέτησή του, ευχόμενος «καλή αρχή στον ΕΛΔΟ» και ευχαριστώντας «όσους, με συνέπεια, υπομονή και πίστη, συνέβαλαν στο να κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα: Να αποκτήσει επιτέλους η Ελλάδα Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό».

Λίγο πριν από το κλείσιμο, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΔΟ, Σταμάτιος Κριμιζής, ακαδημαϊκός, διαστημικός επιστήμονας με διακεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία και πρωτοπόρος ερευνητής, με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α., ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, για την ανάθεση της προεδρίας του Οργανισμού στον ίδιο, δήλωσε: «Όραμά μας αποτελεί η οργάνωση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και η υποστήριξη των αναγκών των πολιτών. Θα εργαστούμε με επιμονή και αποφασιστικότητα για να αποδείξουμε ότι αυτή η χώρα έχει την οργάνωση, τις ικανότητες και τη θέληση για σκληρή δουλειά και πάνω απ’ όλα τη βούληση και το σθένος να συμβάλλει στις δύσκολες προκλήσεις της εποχής μας. Είναι επιτακτική ανάγκη ο ΕΛΔΟ, να καταστεί πρότυπο Οργανισμού και παράδειγμα προς μίμηση για άλλους Οργανισμούς, σε επίπεδο αξιοκρατίας, ήθους, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Να συνεισφέρει στην ανάπτυξη την ευημερία και κυρίως στην ασφάλεια της χώρας μας. Θέλουμε να μείνει η νέα γενιά στην Ελλάδα και να πείσουμε όσους ξενιτεύτηκαν ότι η Ελλάδα αλλάζει να πρέπει να επιστρέψουν».

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αποτελείται από τους:

Σταμάτιο Κριμιζή, Πρόεδρο.

Κωνσταντίνο Πιλαφτσή, Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Βασίλειο Αναστασόπουλο, Μέλος.

Βασίλειο Κωστόπουλο, Μέλος.

Γεώργιο Μαντζούρη, Μέλος.

Αθανάσιο Πότση, Μέλος.

Χριστόδουλο Πρωτόπαππα, Μέλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του ΕΛΔΟ, ο Νίκος Παππάς υποδέχθηκε στο Υπουργείο μαθητές του 26ου Γενικού Λυκείου Αθηνών - Μαρασλείου, οι οποίοι είχαν κερδίσει πέρυσι την πρώτη θέση στο μαθητικό διαγωνισμό διαστημικής "CanSat in Greece" -διαγωνισμό στον οποίο μετέχουν και φέτος- μαζί με τους καθηγητές τους. Ο Υπουργός τους προσέφερε συμβολικά δώρα και δήλωσε ότι το Υπουργείο θα αναλάβει τα έξοδα της συμμετοχής τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

http://www.esa.int/ell/ESA_in_your_country/Greece/Ellenikhos_Organismhos_Diasthematos

ELDO_Corporate_Image_node_full_image_2.jpg.9bfb6f7a08aa0115c1587b6fa3a895a7.jpg

ELDO_Logo_large.jpg.7a16c28a6e5dc16a2a3876321e2d9820.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σκιτζήδες.... διαμάντια πιάνουνε ... σκ.. τα κάνουν !!!

 

http://www.kathimerini.gr/960954/article/epikairothta/politikh/paraith8hke-o-stamaths-krimizhs---esteile-epistolh-me-varies-kathgories

Per aspera ad astra...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αναμενόμενο....Απλά δεν περίμενα τόσο γρήγορα....

My observatory code from NASA - MPC is L02.

Το site του NOAK Observatory: http://noakobservatory.gr/index.php 

https://iawn.net/about/members.shtml   

https://newton.spacedys.com/neodys2/index.php?pc=2.1.2&o=L02&ab=0

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=author%3A"Sioulas%2C Nick"&sort=date desc%2C bibcode desc&p_=0

https://orcid.org/0000-0002-2012-1227                                                                                                                                 

https://www.exoworldsspies.com/en/team/                                                                                                                            Νίκος Σιούλας Planetary Defence Team

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

 

“follow the money”. Εντώ είναι το ελλαντα.... ](*,)

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κρίμας.

Ο αξιότιμος κ. Κριμιζής ανέφερε πως:

«Η πιο δυσάρεστη έκπληξη ήταν ότι ο ΕΛΔΟ αποκλείστηκε με Υπουργική Απόφαση (3095/2018, Αρ. ΦΕΚ 915, 15/3/2018) από την αξιολόγηση και τη διαχείριση (κατανομή χρηματοδότησης) όλων των Διαστημικών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (, περίπου 16 εκ. ευρώ), αρμοδιότητα η οποία πέρασε σε επιλεγμένους διοικητικούς υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου, αντίθετα σε κάθε διεθνή πρακτική και σε κάθε λογική.»

:( :shock: :oops:

Και για του λόγου το αληθές, στο άρθρο 3 της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης αναφέρεται:

«Συγκρότηση Επιτροπής Επεξεργασίας

και Αξιολόγησης Θεμάτων ESA»

«1. Συγκροτείται Επιτροπή Επεξεργασίας και Αξιολόγη-

σης Θεμάτων ESA (στο εξής η Επιτροπή), η οποία ειση-

γείται για τα θέματα της ελληνικής συμμετοχής στην ESA.

2. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Νικόλαος Σα-

γιάς, ΠΕ Μηχανικών, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύ-

θυνσης Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων της Γενικής

Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με ανα-

πληρωτή τον Ηλία Τσάνη, ΠΕ Μηχανικών, Προϊστάμενο

της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ραδιοφάσματος, της Γενικής

Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

3. Μέλη της Επιτροπής ορίζονται οι κάτωθι υπάλληλοι

της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρο-

μείων:

α) Γεώργιος Συννεφάκης, ΠΕ Μηχανικών, Προϊστάμε-

νος της Διεύθυνσης Δορυφορικών Υπηρεσιών και Δι-

αστημικών Εφαρμογών με αναπληρωτή τον Θεοφάνη

Αναγνωστόπουλο, ΠΕ Μηχανικών, Αναπληρωτή Προϊ-

στάμενο του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

β) Γεώργιος Πάντος, ΠΕ Μηχανικών, Προϊστάμενος της

Διεύθυνσης Ευρυζωνικότητας και Δικτύων Ηλεκτρονικών

Επικοινωνιών με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Χατζηλοΐζο,

ΠΕ Μηχανικών, Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Τμήματος

Διαχείρισης Φάσματος Σταθερών και Κινητών Υπηρεσιών

γ) Αθανάσιος Παλιάτσος, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού,

Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης

Δικαιωμάτων Πρόσβασης σε Δορυφορική Κυβερνητική

Υπηρεσία με αναπληρώτρια την Ειρήνη Αθανασίου, ΠΕ

Μηχανικών, Αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος

Διαχείρισης Φάσματος Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

δ) Σοφία – Ελένη Παπαθανασοπούλου, ΠΕ Μηχανι-

κών, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρυζωνικότητας

με αναπληρωτή τον Γεώργιο Βελόνη,

ΠΕ Μηχανικών, υπάλληλο της Διεύθυνσης Διαχείρισης

Ραδιοφάσματος.

4. Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Αργυρώ Καγιά,

ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με αναπληρώτρια την Όλγα

Καραγιάννη, ΤΕ Μηχανικών, αμφότερες υπάλληλοι της

Διεύθυνσης Δορυφορικών Υπηρεσιών και Διαστημικών

Εφαρμογών.

5. Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής συνεργάζο-

νται κατά περίπτωση με εκπροσώπους και άλλων Υπουρ-

γείων ή και Φορέων του Δημοσίου σε θέματα ESA, και

δύνανται να συμμετέχουν από κοινού με τους ανωτέρω

εκπροσώπους σε συναφείς με το αντικείμενο της Επιτρο-

πής εργασίες και Ομάδες.»

:( :shock: :oops:

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Διαβάζοντας κανείς την παραπάνω υπουργική απόφαση δικαιολογεί πλήρως τον αξιότιμο κ. Κριμιζή. Εκτός αν είναι βλάκας ή πληρωμένος/βολεμένος. Ποιός ο λόγος εξάλλου να δημιουργηθεί ο ΕΛ.Δ.Ο. αν τα κονδύλια από την ESA τα διαχειρίζονται άλλοι; Ποιός ο λόγος ύπαρξης του, αν την κατασκευή μικροδορυφόρων και οποιοδήποτε άλλου πρότζεκτ την αναλαμβάνουν προσυμφωνημένες επιχειρήσεις χωρίς να έχει λόγο στην επιλογή τους ο ΕΛ.Δ.Ο.;

](*,)

Ας ελπίσουμε στο επόμενο πακέτο μέτρων που θα ζητήσουν οι δανειστές μας να περιλαμβάνεται ένας ανεξάρτητος και κυρίαρχος ΕΛ.Δ.Ο. Γιατί οι πολιτικοί μας, όλων των κομμάτων, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Ας ελπίσουμε ότι με το μαστίγιο των υπόλοιπων ευρωπαίων θα συμορφωθούν.

[-o<

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όποιος έχει ζήσει αρκετές δεκαετίες σε αυτή την χώρα με τις πολλές αντιθέσεις και αντιφάσεις,και έχει συνειδητοποιήσει την ζοφερή,θλιβερή,και μίζερη πραγματικότητα της αναξιοκρατίας,αδιαφάνειας,βολέματος ημετέρων,κλπ,κλπ δεν εκπλήσσεται με την παραίτηση του αρίστου κ.Σταμάτη Κριμιζή...ήταν θέμα χρόνου να γίνει...

Όπως έλεγε και ο αείμνηστος και αδικοχαμένος,άριστος και διακεκριμένος παγκοσμίως,Καθηγητής Αστροφυσικής Βασίλης Ξανθόπουλος(επαναλαμβάνοντας και αυτός με τη σειρά του,φράση άλλου αρίστου επιστήμονα και ομοιοπαθούς):

 

''ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ !!!''

 

''(...) ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΙΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ !!!''

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - τάδε έφη ο Γέρος του Μοριά,μετά την Επανάσταση του '21 και ίδρυση του πρώτου ελληνικού κράτους...

(Σημείωση:στην παρένθεση υπήρχε και ένα ''κοσμητικό'' επίθετο με πολλά μπιπ!)

Περαστικά μας!(???)

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πραγματικά μας λυπάμαι, είμαστε καταδικασμενοι να ζούμε σε μια ένδοξη χώρα και να βλέπουμε τέτοια λαμογια να την καταστρέφουν καθημερινά. Γι αυτό όλοι προοδευουν μόνο στο εξωτερικό. Εκεί υπάρχει αξιοκρατία και λείπουν οι μικροτητες ανοητων ανθρώπων με κίνητρα το προσωπικό συμφέρον την ζήλια τον φθόνο και τα ψυχολογικά του κάθε γλειφτη. Εμείς χάσαμε κρίμα. Δεν υπάρχει ελπίδα....

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παραιτήθηκε σύσσωμο το Δ.Σ.;

Όχι σύσσωμο. Κάποιοι επέλεξαν ν' ακολουθήσουν τον Σ. Κριμιζή και κάποιοι άλλοι παρέμειναν. Ο Παππάς τους αντικατέστησε αλλά μετά από αυτές τις καταγγελίες δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει μέλλον ο ΕΛ.Δ.Ο. εκτός αν αλλάξει κάτι ριζικά (με απαίτηση των δανειστών ίσως).

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Άρα διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια καταλαβαίνω για τους παραμένοντες καθώς και για τους αντικαταστάτες των παραιτηθέντων,

οτι πρόκειται περί μετρίων (εν αντιθέση των αρίστων) επιστημονίσκων, βολεψάκηδων,γλυφτών και ότι άλλο αναφέρθηκε στα παραπάνω σχόλια....

 

Υ.Γ. Για τα σχόλια περί δανειστών και "βάστα Σοιμπλε σε τροχιά", ακόμα κλαίω :wink: :lol:

Μάλλον φέυγουν το καλοκάιρι λόγω έλλειψης αριστείας και αξιοκρατίας. ( ή μήπως αριστοκρατίας??)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η αιτία του προβλήματος δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η οργανωτική δομή του εγχειρήματος. Από την στιγμή που πάρθηκε η πρωτοβουλία δημιουργίας του ΕΛ.Δ.Ο. έπρεπε να γίνει ανεξάρτητος και κυρίαρχος όπως όλοι οι κρατικοί διαστημικοί οργανισμοί. Ποιός ο λόγος να δημιουργούνται επιτροτές επί επιτροπών για να παίρνουν αποφάσεις που θα μπορούσε να παίρνει ο ΕΛ.Δ.Ο. από μόνος του. Τέτοιου είδους γραφειοκρατία καταδικάζει το εγχείρημα σε αποτυχία, εκτός αν αλλάξει κάτι ριζικά. Και από προσωπική εμπειρία από την πολιτική, εξέφρασα την γνώμη ότι αυτή η ριζική αλλαγή μόνο εξ των έξω μπορεί να επέλθει. Αλλά εδώ δεν είναι forum πολιτικής για να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο που σας απασχολεί, σχετικά με το εγχείρημα του ΕΛ.Δ.Ο. αυτό καθ' αυτό, ευχαρίστως να το συζητήσουμε :!:

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η αιτία του προβλήματος δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η οργανωτική δομή του εγχειρήματος. Από την στιγμή που πάρθηκε η πρωτοβουλία δημιουργίας του ΕΛ.Δ.Ο. έπρεπε να γίνει ανεξάρτητος και κυρίαρχος όπως όλοι οι κρατικοί διαστημικοί οργανισμοί. Ποιός ο λόγος να δημιουργούνται επιτροτές επί επιτροπών για να παίρνουν αποφάσεις που θα μπορούσε να παίρνει ο ΕΛ.Δ.Ο. από μόνος του. Τέτοιου είδους γραφειοκρατία καταδικάζει το εγχείρημα σε αποτυχία, εκτός αν αλλάξει κάτι ριζικά. Και από προσωπική εμπειρία από την πολιτική, εξέφρασα την γνώμη ότι αυτή η ριζική αλλαγή μόνο εξ των έξω μπορεί να επέλθει. Αλλά εδώ δεν είναι forum πολιτικής για να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο που σας απασχολεί, σχετικά με το εγχείρημα του ΕΛ.Δ.Ο. αυτό καθ' αυτό, ευχαρίστως να το συζητήσουμε :!:

 

Αν δεν υπάρχουν επιτροπές, δεν υπάρχει και μάσα!! Δυστυχώς οι πολιτικοί αυτής της δύσμοιρης χώρας, βρήκαν άλλον ένα τρόπο να κάνουν αρπαχτές. Αν ρωτούσες τους "εγκεφάλους" της κυβέρνησης πίσω από το έργο αυτό, ούτε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος δεν θα ξέρουν να σου πουν...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ανεξάρτητος και κυρίαρχος όπως όλοι οι κρατικοί διαστημικοί οργανισμοί. :!:

Δήλαδη πρέπει να πιστέψω ότι η NASA είναι ανεξάρτητη απο την πολιτική ηγεσία των Η.Π.Α., τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης, όσο και στις προτεραιότητες του διαστημικού της προγράμματος;

Αλλά εδώ δεν είναι forum πολιτικής για να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση.

Λογικά δεν αναφέρεσαι σε εμένα καθώς το δικό μου σχόλιο είναι από τα ελάχιστα σχόλια του νήματος πού δεν περιέχει πολιτική κρίση. Βέβαια πρέπει να επισημάνω οτι όλες οι εκφάνσεις της ζωής μας εμπεριέχουν το στοιχείο της πολιτικής εφόσον είμαστε πολίτες...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ diorip, έχεις δίκιο σε όλα στο τελευταίο σου post.

Σχετικά με το σχόλιο σου για τη NASA, έχεις δίκιο ότι υπάρχει εξάρτηση από την κυβέρνηση. Όταν έγραφα περί «ανεξαρτησίας», θα ήταν πιο σωστό να γράψω «όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητος ΕΛ.Δ.Ο.» Γιατί εδώ βλέπουμε ακραίες μορφές εξάρτησης.

Σχετικά με τη συζήτηση περί πολιτικής ήταν ένα γενικό σχόλιο για να μην γίνει το forum χώρος σύγκρουσης διαφορετικών πολιτικών ομάδων και σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμουν απολειστικά σε εσένα. :wink:

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επίσης έχω την εντύπωση οτι η κουβέντα για το πάπλωμα (follow the money),

ήταν για το αν η κατασκευή μικροδορυφόρων (άρα και τα κονδύλια) θα πήγαινε

σε "προκαθορισμένους" προμηθευτές δηλάδη τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια

ή σε ιδιώτες "άριστους" προμηθευτές "άριστων" προιόντων. :-k

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης