Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αργησα λιγακι και δεν ειχα παρει χαμπαρι καθολου το θεμα αυτης της συζητησης!

Καταρχην μου εφυγε το κεφαλι να τα διαβασω ολα αυτα μονοκοπανια!!

43 λεπτα μου πηρε απο την πρωτη σελιδα.

Πολλα γραφτηκαν ασχημα ωραια ποικιλια χρωματων και αποψεων!

Καταρχας ο Αργυρης πιστευω στο πρωτο του post ετσι οπως τα ειπε εδωσε ενα πανεμορφο νοημα για αυτο που κανουμε και τον ευχαριστω πολυ.

Οποτε αφηστε τονν Αργυρη ησυχο!!!

Αστρονομος επισημα ειναι αυτος που εχει ενα πτυχιο που του δινει το τιτλο αυτο απο την στιγμη που σπουδασε πανω σε αυτο το θεμα.

Αν προσφερει η δεν προσφερει κριμα δικο του αλλα δεν παυει να ειναι αστρονομος οπως αυτος που εχει σπουδασει ιατρικη ειναι γιατρος,και ο αστυνομικος ειναι αστυνομικος.

Τωρα ερασιτεχνης ειναι αυτος που κανει κατι αφιλοκερδως ΑΣΧΕΤΑ το επιπεδο μορφωσης,το μεγαλο κ ακριβο τηλεσκοπιο.

Ειναι το χομπι του,αυτο που του γεμιζει τον ελευθερο του χρονο.

Εμεις που μας αρεσει να κοιταμε τα αστερια και ολα τα σχετικα,ναι ειμαστε ερασιτεχνες αστρονομοι γιατι δε γινετε ρε αδερφε να το πεις διαφορετικα αυτο.

Ερασιτεχνες αστρονομοι,ερασιτεχνες αστρονομοι,ερασιτεχνες αστρονομοι!!

Οπως μου αρεσει να βγαζω φωτογραφιες,να μπαινω στο σκοτεινο θαλαμο να εμφανιζω και να εκτυπωνω να μαθαινω καποια πραγματα γυρω απο τη φωτογραφια ειμαι ερασιτεχνης φωτογραφος,ασχολουμαι ερασιτεχνικα οχι επαγγελματικα.

Δε το κανω για να βγαλω τα λεφτα μου και να ζησω.

Καμια φορα δουλευουμε υποχρεωτικα για να ζησουμε,αλλα το χομπι ειναι απο αγαπη.

Ερασιτεχνες μαγειρες ειμαστε ολοι αφου δε το κανουμε για να βγαλουμε τα λεφτα μας,αλλα δεν χρησιμοποιειται αυτος ο χαρακτηρισμος για μενα που μαγειρευω.

Το ιδιο ειναι και με την ερασιτεχνικη αστρονομια.

Ιnest ο μικρος σου αδερφος ειναι ενα junior ερασιτεχνης αστρονομος γιατι κοιταει τα αστερια προσπαθει να βρει ενα σφαιρωτο σμηνος και ενα πλανητικο νεφελωμα πανω στον ουρανιο θολο χωρις να εχει ιδεα απο ουρανογραφικες συντεταγμενες κ απο την φυσικη ερμηνεια του M57 k Μ13 αλλα εγινε ερασιτεχνης αστρονομος...

Ενταξει ο Heal εγραψε ιστορια με τον ορισμο της παπιας!!!! =D> =D> =D> τρελο γελιο στη βιβλιοθηκη με το που το διαβασα!!

Τωρα δεν ξερω ποιον ενοχλει τοσο πολυ το να υπαρχει η λεξη αστρονομος στον χαρακτηρισμο που αντιπροσωπευει ολους εμας...

Τελικα inest απο την απαντηση που εδωσες στον αργυρη για το προφιλ σου ενω πηγαινε στον quendi λες :

...προφανως υπαρχει κατευθυνση αστρονομιας και προφανως οποιος ασχολειται με το κλαδο της παρατηρησιακης αστρονομιας ειναι φοιτητης παρατηρησιακης αστρονομιας.

Θα σου ελεγα τωρα τι ειναι προφανως αλλα τελος παντων...

Ενταξει και εμεις στο φυσικο σπουδαζουμε και εμεις εχουμε παρει την κατευθυνση για αστρονομια κ αστροφυσικη αλλα δε κανουμε ετσι.

Καπου γραφτηκε για κατι μυαλα που πηραν αερα δε ξερω... :-note

Πιστευω οτι καταλαβαινουμε τι σημαινει ερασιτεχνης αστρονομος,και αν

θελουμε απλα να γραφουμε και να λεμε διαφορα

απλα για να τα λεμε δε χρειαζεται.

Υπαρχει ενα επιπεδο εδω μεσα,μη το χασουμε θα ειναι κριμα.

Μιλαω για γενικα γιατι εχουμε συνηθησει κατι τεοιες καταστασεις.

Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

• Απαντήσεις 221
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
...προφανως υπαρχει κατευθυνση αστρονομιας και προφανως οποιος ασχολειται με το κλαδο της παρατηρησιακης αστρονομιας ειναι φοιτητης παρατηρησιακης αστρονομιας.

Inest μαλλον σε μενα εδωσες την απαντηση αυτη. Λοιπον..νομιζω οτι θα επρεπε καποιοι να εχουν υπ'οψιν τους οτι σε αυτο το φορουμ υπαρχουν πολλοι πτυχιουχοι φυσικοι (που ισως ειχαν παρει την κατευθυνση αυτη οταν φοιτουσαν),καποιοι αλλοι που εχουν M.Sc. ή Ph.D. στην Αστρονομια/Αστροφυσικη και φοιτητες του φυσικου που εχουν επιλεξει αυτην την κατευθυνση..οποτε οπως καταλαβαινετε ξερουν ακριβως τα προγραμματα σπουδων,πως λειτουργουν τα πραγματα κ δεν "ψαρωνουν" γιατι ειναι κ αυτοι στο ιδιο "λακκο".. Απο που κ ως που καποιος που εχει παρει την κατευθυνση της Αστρονομιας στο Φυσικο μπορει να αποκαλειται φοιτητης Αστρονομιας?? Οταν παρει πτυχιο θα λεγεται Αστρονομος ή Φυσικος? Μπορει να λεγεται αστρονομος επειδη εχει παρει 8-10 μαθηματα επιλογης στα εξαμηνα?? Αστρονομος θα ειναι μονο εαν μετα κανει M.Sc. στον τομεα αυτον,οπως ολοι ξερουμε. Δηλαδη επειδη ασχολειται με αυτο στο προπτυχιακο μπορει να αποκαλειται ετσι αυθαιρετα?? Δεν νομιζω δηλαδη αν εμενα μ'αρεσει η Κβαντομηχανικη ή η Κοσμολογια ή η Ραδιοαστρονομια και παιρνω αυτα τα μαθηματα μπορω να αποκαλεσω τον εαυτο μου φοιτητη Κβαντομηχανικης ή Κοσμολογιας ή Ραδιοαστρονομιας??? Ας σοβαρευτουμε λιγο..Δεν γινονται αυτα τα πραγματα..Φοιτητης φυσικης ειμαι!

Αυτο που γνωριζω εγω ειναι οτι εδω μεσα υπαρχουν ερασιτεχνες που εχουν προσφερει για 10-20 χρονια στην Αστρονομια οτι εμεις δεν εχουμε δει στον υπνο μας.Υπαρχουν ατομα που εχουν γνωσεις ισαξιες με ατομα που εχουν σπουδασει..γιατι απλα το αγαπουν κ εψαξαν.Τους αξιζει τουλαχιστον ο σεβασμος μας. Για αυτο μια συμβουλη σε ολους τους φοιτητες (κ μενα μεσα):ΑΣ ΞΕΚΑΒΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ!!ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΚΟΜΑ. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΥ Κ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!Το ΜΕΛΛΟΝ ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!

Αυτο που ξερω για μενα αγαπητοι φιλοι-κ αυτη ειναι η γνωμη μου για το θεμα-ειναι το εξης: Aρχισα σαν ερασιτεχνης..ειμαι ερασιτεχνης..κ ακομα κ εαν θελω να γινω επαγγελματιας θελω για παντα να παραμεινω και ερασιτεχνης!! Θελω να κρατησω την φλογα μεσα μου..το νοημα ολων αυτων..το οποιο ειναι η διψα για γνωση, η διψα να γνωρισουμε το αγνωστο.Κ αυτο γινεται με πολλους τροπους. Θελω καποτε..σε 20-25 χρονια στην ετησια συναντηση του Παρνωνα να βρω τους παλιους φιλους-παππουδες πια-Στεφανο,Αντωνη,Βαγγελη,Ηλια,Γιωργο,Αγγελο,Θαναση,Βασιλη(Planck),Astrovox κ αλλους πολλους, να με δεχθουν σαν εναν δικο τους,να με αναγνωριζουν σαν εναν δικο τους, απλο ερασιτεχνη-ακομα κ εαν εχω εδρα αστρονομιας κ 500 δημοσιευσεις-να με χτυπησουν φιλικα στην πλατη κ να ατενισουμε με τα τηλεσκοπια μας τον ουρανο μεχρι το πρωι..Τοτε δεν θα εχουμε χασει ολα αυτα που πιστευαμε. Ενα απ τα ωραιωτερα πραγματα στην ζωη μου εως τωρα ειναι το οτι εχω γνωρισει αυτους τους σπουδαιους ανθρωπους/φιλους EΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥΣ!!!

Αυτα ειχα να πω κ συγνωμη εαν σας κουρασα.

Με εκτιμηση,

Αντωνοπουλος Παναγιωτης,

Φοιτητης Φυσικης/Ερασιτεχνης Αστρονομος

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Ενταξει , τωρα δηλαδη εγω τι να απαντησω?? Να αρχισω μηπως απο την αρχη να παραθετω τα επιχειρηματα μου?? Μαλλον οχι γυριστε στις προηγουμενες σελιδες και διαβαστε τα...

Θα σταθω ομως σε καποια σημεια του φιλου skywalker.

....Θα σου ελεγα τωρα τι ειναι προφανως αλλα τελος παντων...

Ενταξει και εμεις στο φυσικο σπουδαζουμε και εμεις εχουμε παρει την κατευθυνση για αστρονομια κ αστροφυσικη αλλα δε κανουμε ετσι.

Καπου γραφτηκε για κατι μυαλα που πηραν αερα δε ξερω... Whistle

Θα σε παρακαλουσα να μου πεις τι ειναι προφανως για σενα. Οχι να πεταμε πραγματα στον αερα για εντυπωσεις!!!

Δηλαδη γιατι πηραν τα μυαλα μου αερα , μηπως επειδη χαρακτηριζω τον εαυτο μου ως φοιτητη παρατηρησιακης αστρονομιας?? ΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ Ελεος τι να κανω να αλλαξω ιδιοτητα???

Μηπως να γινω παπια??

Επισης δεν το καταλαβαινω : εισαι φοιτητης και εχεις παρει κατευθυνση αστρονομιας, Ε και?? ποιο το επιχειρημα σου??

Παντως τα μεχρι τωρα επιχειρηματα ειναι του τυπου "Ετσι γουσταρω να λεγομαι και γι'αυτο δεν μπορει κανενας να μου πει το αντιθετο"

ΟΚ τοτε και γω γουσταρω να πω τον εαυτο μου πλανηταρχη. Δηλαδη επειδη το λεω σημαινει οτι ειμαι κιολας???

Το πως εγινα ο πιο κακος εδω μεσα ενω και αλλα ατομα εχουν την ιδια αποψη δεν το καταλαβα!!!!

Τελικα δεν ειναι οτι και πιο καλο για την ψυχικη σου υγεια να λες το αντιθετο μεσα σε ενα Forum στο οποιο το 99% ειναι ανθρωποι πορωμενοι με αυτο που πιστευουν. Καταληγεις τελικα να μαλωνεις χωρις να ειναι αυτες οι αρχικες σου προθεσεις και να σε χαρακτηριζουν επειδη διαφωνεις.!!!

Παει το μαθημα μου το πηρα!!!!!

Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... dance004.gif dance017.gif

J.N

Δημοσιεύτηκε

ΑΣ ΞΕΚΑΒΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ!!ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΚΟΜΑ. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΥ Κ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!Το ΜΕΛΛΟΝ ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!

ΕΛΕΟΣ!!!! Δηλαδη εγω εχω καβαλησει το καλαμι οταν πιστευω για τον εαυτο μου οτι δεν ειμαι αστρονομος,

ενω εσυ που το πιστευεις δεν το εχεις καβαλησει.??

Εχω ολο το δικαιωμα να αυτοποκαλουμαι ετσι για τον απλο λογο οτι εχω δωσει την ζωη μου σε αυτη την επιστημη, ασχολουμαι απο το πρωτο ετος μονο με αυτο το πραγμα, αυτο ονειρευομαι να γινω και θα ερθεις εσυ να μου πεις οτι δεν σπουδαζω την επιστημη της αστρονομιας??

Λες να μιλησω με εργα. Το σκεφτηκα και αυτο αλλα τοτε θα ηταν που θα ειχα καβαλησει το καλαμι.....

ΟΚ!!! εγω πια τι να πω .....αρχιζω και μενω αφωνος με την οργη των δηλωσεων σας.

J.N

Δημοσιεύτηκε

Κοιτα ωραια τα ειπε και ο quendi(παναγιωτης)

Πολυ απλα δεν ειμαστε ψωνια και ουτε εχουμε καβαλησει κανενα καλαμι!

Αυτα ειναι προφανως σε μενα πολυ γνωστα.

Εισαι ΑΠΛΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ!!!

Και εμεις στον ιδιο λακκο ειμαστε!!!

Τα αλλα περισσευουν....(δεν χρειαζεται να τα λεμε τπτ περισσοτερο)

Εννοειται πως εδω λεει ο καθενας την αποψη του αρκει να μη προσβαλλει.

Εσυ αυτο που κανεις δεν ειναι οτι καλυτερο,τετοιες αυτοπροβολες δε ταιριαζουν εδω.

Να ελεγα σε ενα forum φυσικης λογικο.

Βαραει ασχημο πως να στο πω.

Και σε αυτον τον χωρο που λεγεται astrovox υπαρχουμε με την ιδιοτητα του ερασιτεχνη αστρονομου.

Δε το παιζουμε δηθεν επειδη εχουμε κανει μαθηματτα στο πανεπιστημιο,και οι αλλοι ειστε απο κατω!

Δεν πρεπει να το κανουμε αυτο.

Ναι αποψεις,ναι ιδεες αλλα με καθε σεβασμο που μπορει να υπαρχει γιατι ειναι ενα 'δημοσιο' μερος εδω.

Ολα αυτα δε τα λεω νευριασμενος η με καποιον αρνητικο τονο.

Κουβεντα κανουμε.

Απλα να εχουμε συνεση αυτων που λεμε ολοι μας εδω στην μεγαλυτερη και πιο φιλοξενη στεγης της Ερασιτεχνικης Αστρονομιας της Ελλαδος.

Με εκτιμηση,

Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε

Περιμενετε ρε μην τρελαθουμε κιολας.

Εγω ποτε προβαλα τον εαυτο μου???

Ειπα ποτε οτι εχω κανει εκεινο και το ταδε κτλ...

Και ποτε το επαιξα δηθεν επειδη εκανα μαθηματα αστρομιας?? Μηπως απαξιωσα τις γνωσεις καποιου μιλωντας ως αυθεντια??? Οτι ειπα το ειπα με επιχειρηματα.

Εσεις γιατι απαξιωνετε τις αποψεις μου χωρις να μου πειτε ενα σοβαρο λογο??

Και επιμενω οτι εκτος απο φοιτητης φυσικης ειμαι και φοιτητης αστρονομιας.!!!

J.N

Δημοσιεύτηκε

Εχουμε ενα ποτηρι των 100ml το οποιο περιεχει 50 ml νερο.

Ειναι το μισο γεματο ή το μισο αδειο???

Αν επικεντρωσουμε τη προσοχη μας στο υπαρχον νερο,τοτε ειναι το μισο γεματο.

Αν επικεντρωσουμε τη προσοχη μας στο νερο που λειπει ,τοτε ειναι το μισο αδειο...

Ειμαι φυσικος?

Ναι γιατι σπουδασα και διαβασα και...

Οχι γιατι δεν κανω ερευνα

Ειμαι νεος?

Ναι εχω τοσα χρονια μπροστα μου

Οχι,περασα τη "μεση"

Ειμαι καλος πατερας?

Ναι βλεπω τα παιδια μου και μου κοβεται η ανασα απο τη πολυ αγαπη

Οχι ,εκανα και κανω λαθη

Ειμαι καλος στη δουλεια μου?

Ναι το λενε τοσοι μαθητες μου

Οχι καποιους δε μπορεσα να τους βοηθησω

Ειμαι καλος ανθρωπος???

:-#

Δημοσιεύτηκε

Τι ειμαι???

Αν δε το ορισω ,μπορω να προχωρησω?

Να συνεχισω να ζω και να λειτουργω ,μπορω???

Αν καποιος μου επισυναψει τον χαρακτηρισμο "καλος" αυτο θα με κανει καλυτερο?

Αν χαρακτηριστω "παλιανθρωπος" αυτο θα με κανει χειροτερο?

Εχω τοσο αναγκη να μου αποδοθει χαρακτηρισμος?

Μπορει ολη μου η φυση να περιγραφει με λιγες λεξεις?

Δημοσιεύτηκε

Ο ταδε ειναι... κακος!

Τον εχεις δει να βοηθαει?

Τον εχεις δει να παιζει με τους δικους του?

Τον εχεις δει να αγαπαει?

Ειναι κακος???

Οχι ,αλλα τον ειδα να........

Για αυτο ειναι κακος.

Να σου τραβηξω μια γραμμη στο χωμα και να σου πω να τη περασεις μονο αν εισαι τελειος? θα ξαναχαρακτηρισεις μετα?

Δεν υπαρχει χωρος για πικρια Inest εδω μεσα.

Η πικρια που εβγαλες εμενα προσωπικα με πικρανε δυο φορες.

Οχι λεβεντη μου δεν εγινες ο κακος του φορουμ.

Φορουμ το οποιο υπαρχει για να μαζευει ολους τους "φευγατους" ανεξαρτητως ηλικιας,γνωσεων,εξοπλισμου.....

Εδω μεσα μας αρεσει ο ουρανος.....

Δημοσιεύτηκε
Βασίλη, διάβαζα αυτά που γράφεις και μου ερχονταν διάφορα πράγματα στο νου, δεν ήξερα πως ακριβώς να τα περιγράψω, πως ακριβώς να σέ περιγράψω, αλλά μετά μου ήρθε ξαφνικά: ΟΑΣΗ!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Εχω ολο το δικαιωμα να αυτοποκαλουμαι ετσι για τον απλο λογο οτι εχω δωσει την ζωη μου σε αυτη την επιστημη, ασχολουμαι απο το πρωτο ετος μονο με αυτο το πραγμα, αυτο ονειρευομαι να γινω και θα ερθεις εσυ να μου πεις οτι δεν σπουδαζω την επιστημη της αστρονομιας??

Λες να μιλησω με εργα. Το σκεφτηκα και αυτο αλλα τοτε θα ηταν που θα ειχα καβαλησει το καλαμι..

Δεν εισαι ο μονος αγαπητε. Αν ειναι ετσι τοτε υπαρχουν δεκαδες ερασιτεχνες που διαβαζουν συγραμματα κ εχουν υψηλοτατο επιπεδο γνωσεων,πολυ παραπανω απο αυτες που εχει ενας φοιτητης φυσικης που ακολουθα την κατευθυνση μας. Αυτοι δεν την σπουδαζουν την αστρονομια αραγε?? Το θεμα ειναι το εξης:Οτι οι ερασιτεχνες δεν θελουν σου παρουν τον τιτλο. Δεν τους ενδιαφερει.Ο επιθετικος πρσδιορισμος "ερασιτεχνης" τα λεει ολα για αυτους..κ τους αφηνει να δρασουν οπως θελουν.

Οσο για τα παραπανω που λες..πολυ απλα παλι δεν καταλαβες το νοημα αγαπητε. Οταν ειπα να μιλησεις με εργα (που ηταν για ολους μας,οχι μονο για σενα-το ιδιο για το καλαμι) δεν εννοουσα να μας πεις τα επιστημονικα σου επιτευγματα, ουτε το αν σπουδαζεις επαγγελματικα..εσυ παλι αυτο καταλαβες. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!Αλλα εδω μεσα δεν μας νοιαζουν αυτα,δεν τους νοιαζουν αυτα.Εδω μεσα δεν ειναι κανεις με την επιστημονικη/επαγγελματικη του ιδιοτητα αλλα σαν ερασιτεχνης αστρονομος. Δεν λενε τα επαγγελματικα αστρονομικα αλλα τα ερασιτεχνικα. Δεν ειμαστε σαν φοιτητες φυσικης/μελλοντες επαγγελματιες αστρονομοι εδω μεσα αλλα σαν ερασιτεχνες. Εσυ νομιζεις οτι εχει καποια σημασια να αρχισουμε να αραδιαζουμε τα επιστημονικα projects στα οποια συμμετεχουμε?? Χμ..Δεν νομιζω αγαπητε.Δεν εχουν θεση εδω. Μπορεις να πιστευεις οτι θες για τους ερασιτεχνες και για το τι σπουδαζεις κ να λες την γνωμη σου.Δεν με αφορα ιδιαιτερα,τα επιχειρηματα..υπαρχουν στις προηγουμενες σελιδες...ΑΛΛΑ εδω μεσα ειναι φορουμ ερασιτεχνικης αστρονομιας κ αν πιστευεις οτι δεν υφισταται τετοιος ορος κ οτι εσυ δεν εισαι σαν εμας..τοτε απορω τι κανεις εδω..Πραγματικα αναρωτιεμαι τι κανεις εδω.

Δεν εχω να πω κατι αλλο,οτι ειχα να πω το ειπα. Δεν εχω καμια προσωπικη εμπαθεια κ δεν αναφερομουν μονο σε σενα.Εγω εξεθεσα τις προσωπικες μου αποψεις για τον κλαδο τον οποιο υπηρετω κ αγαπω.

Σε χαιρετω, ευχομαι καλη επιτυχια στην ζωη σου σε οτι κ αν κανεις.Καλη σταδιοδρομια.Μακαρι να γινεις σπουδαιος αστρονομος κ γιατι οχι να συνεργαστουμε καποτε. Οι ενστασεις μου ηταν σχετικα με τα οσα ειπες για την ερασιτεχνικη αστρονομια κ οχι στο επαγγελματικο τομεα. Ελπιζω καποτε να αλλαξεις γνωμη.

Με εκτιμηση,

Αντωνοπουλος Παναγιωτης,

Φυσικης Φυσικης/Ερασιτεχνης Αστρονομος (προς το παρον)

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Θα τελειωσει καμμια φορα η συγκεκριμμενη κουβεντα?

Θα μιλησουμε για τιποτε αλλο?

Αυτο ειναι το μειζον θεμα μας?

Τι ειμαστε? Ποιος ειναι τί?

Ο Μαλκομ Χ ρωτησε:'What are you?"

Αλλα εκει το θεμα εκαιγε!

Εδω το μονο που καιει ειναι η φλογα σε ολους μας.

Η ΙΔΙΑ ΦΛΟΓΑ................................................................................................................................................................_

Δημοσιεύτηκε
Βασίλη, διάβαζα αυτά που γράφεις και μου ερχονταν διάφορα πράγματα στο νου, δεν ήξερα πως ακριβώς να τα περιγράψω, πως ακριβώς να σέ περιγράψω, αλλά μετά μου ήρθε ξαφνικά: ΟΑΣΗ!

Μου αποδιδεις ΤΙΜΗ που δεν αξιζω...

Δημοσιεύτηκε
Ρε παληκαρια μου χαλαρωστε λιγο :-# οσο για σενα Βασιλη εισαι αυτο που εγραψε ο Ανδρεας =; (και μια παροιμια-ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ) \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ :-#
sakis Veroia
Δημοσιεύτηκε

Με την Οαση ήθελα να μεταφέρω τη συζήτηση από τα "καλάμια" στα φοινικόδεντρα. Φανταστείτε και τι ωραίο σκοτεινό ουρανό θα έχει το βράδυ. Και ησυχία, μόνο ο ήχος από τις "πάπιες" που θα πλατσουρίζουν στα νερά. Ισως και καμιά καμήλα θα ακούγεται, να αναστενάζει, κουρασμένη από το βαρύ 18άρι που ήταν φορτωμένο στην καμπούρα της, στο μακρύ ταξίδι για την έρημο της Λιβύης όπου περνάει το μονοπάτι της ολικής έκλειψης. Τι ωραία βραδιά που θα είναι, γλυκιά αναμονή για αύριο το μεσημεράκι, ολική έκλειψη ηλίου.

Αγαπητοί φίλοι, τα πράγματα που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν. Ας μείνουμε όλοι στο μισογεμάτο ποτήρι όπως σοφά μας είπε ο Βασίλης.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Πώπω πόλεμος για ένα επίθετο :!: :!:

Μπάμ απο δώ, μπούμ απο κεί.....

-Είμαι ερασιτέχνης αστρονόμος

-Όχι δεν είσαι

-Και εσύ τι είσαι;

-Δεν ξέρω εσύ πάντως είσαι ψώνιο...

-Και εσύ είσαι πάπια

-Και εσύ γαϊδούρι

-Ελιτιστή

-Με έβρισες

-Όχι εσύ με έβρισες

-Ε ναι αλλά εσύ πρώτος

-.................

Τελικά βγήκε νόημα;

Δεν νομίζω

Έγινε κανένας καλύτερος

Ούτε αυτό το νομίζω

Γιατί μαλώνουμε;

Δεν ξέρω

Αυτό που ξέρω είναι ότι το Astrovox δεν είναι πιά αυτή η κοινότητα που με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα...

-Και ποιός είσαι εσύ ρε που θα μας πείς τι είμαστε;

Δεν ξέρω

Για εσάς είμαι ερασιτέχνης αστρονόμος

Για μένα είμαι ο Γιάννης

Για τη μαμά μου είμαι "Γαϊδούρι-που-ξενυχτάει-στην-αυλή"

Για τη γιαγιά μου είμαι λαμπρός επιστήμονας

....Πραγματικά έχει σημασία;

Anyway, επειδή είναι αρκετά κουραστικό να συμμετέχει κανείς σε τέτοιες συζητησεις, που μετά από δυό-τρία post σταματάνε τα επιχειρήματα και αρχίζουν οι βρισιές ο υποφαινόμενος αποφάσισε να "διαγράψει" τον εαυτό του από το forum, τουλάχιστο μέχρι να δεί ότι το κλίμα προσεγγίζει πάλι το παλιό καλό κλίμα που τον έκανε να αποφασίσει πως θα αφιερώσει τη ζωή του στην αστρονομία.

Καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ πολύ

Γιάννης

Δημοσιεύτηκε

Ποτήρι μισογεμάτο? Διαφήμηση της Coca Cola κάνετε??? :lol:

Όσο για την έρημο, υπάρχει και η άλλη πλευρά της που ζήσαμε αυτές τις μέρες και καλύτερα να μην τη ζήσει κανείς από κοντά!!!

http://www.sound-effect.com/sounds/weather/wind/wind-sand.wav

104967070_sandstorma.jpg.8a242e21d30f03e084695939127dc2fe.jpg

Δημοσιεύτηκε
Γι'αυτό θα πάμε Καστελόριζο! Καλύτερα συννεφιά παρά αμμοθύελλα!
Δημοσιεύτηκε

Εστω και εκ των υστέρων (εκ του ασφαλούς?) να οι σκέψεις μου:

Δεν μπορώ να υποστηρίξω με πάθος καμμία από τις δύο απόψεις, κι ας μπορώ να ξημερώνομαι παρατηρώντας με πάθος. Θεωρώ βέβαια ότι ο όρος αστρονόμος περικλείει ιδιότητες που προέρχονται από σπουδές και μελέτη, όπως ο όρος δικηγόρος ή γεωπόνος. Υπονοεί ταυτόχρονα και την επαγγελματική ενασχόληση. Όμως μια χαρά καταλαβαίνουμε και αποδεχόμαστε το Sky & Telescope όταν αναφέρεται στους amateur astronomers. Κι όταν αναφέρεται στους stargazers, το κάνει με ρομαντική και ποιητική διάθεση και για ποικιλία στο λόγο, όχι για να υπονοήσει κάτι λιγότερο από amateur astronomers. Είναι αστείο να τα διαχωρίζουμε κατά βούληση εμείς οι μη αγγλόφωνοι.

Aφού όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνουμε κάτω από τ΄αστέρια στην ησυχία της νύχτας, το όνομα θα μας το πει;

Δεν δανιζόμαστε ιδιότητες από το όνομα, δίνουμε ιδιότητες στο όνομα, και κατόπιν το χρησιμοποιούμε.

Είμαστε κσλδφκλκφμρμλκασδξν, σας κάνει; Θα σας κάνει όταν τα λεξικά γράψουν ότι σημαίνει "άνθρωποι που αγαπούν να παρατηρούν το νυχτερινό ουρανό με ή χωρίς οπτικά όργανα".

Κάθε όνομα περιέχει τη σημασία που (ακόμα και πλειοψηφικά) θα αποφασίσουμε να περιέχει. Φυσικά η ετυμολογία είναι αστείο κριτήριο σε μια τέτοια διαμάχη σαν την τελευταία. Αλλιώς κι ο ιατρός δεν θα έπρεπε να λέγεται ιατρός όποτε δεν πετύχει την ίαση. (Πάμε ν΄ανάψουμε φωτιές σ' ένα forum γιατρών; )

Ενδιαφέρον θέμα, ακόμη πιό ενδιαφέρουσες απόψεις, όμως μπορούμε και καλύτερα... Η λέξη αλληλοσεβασμός σημαίνει ακόμη το ίδιο για όλους ή να το συζητήσουμε;

Φιλικά, Στέφανος (whatever)

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

κ Σοφολόγη

το καλύτερο που έχει γραφτεί στις 13 σελίδες:

"Είμαστε κσλδφκλκφμρμλκασδξν, σας κάνει;" =D> =D> =D>

(νομίζω θέλει δύο "λ") :D

Παρατήρησα την ομοιότητα των "σημάτων" μας και, ως νεότερος ... forum-ικα, θα φροντίσω να επανορθώσω

:)

Ο αλληλοσεβασμός έχει νόημα όταν ισχύει η σχέση

αλληλοσεβασμός - υπερηφάνια > 0

*** ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΑ!

Δημοσιεύτηκε

Ούτε σ’ αυτό το φόρουμ αλλά ούτε και στην καθημερινή ζωή μας είναι δυνατόν να ξεφύγουμε εντελώς από ένα γενικότερο παιγνίδι αντιπαράθεσης ισχύος, που είναι στενά συνυφασμένο μ’ αυτή την ίδια τη συγκρότηση της ανθρώπινης ταυτότητας. Απλά οι νεότεροι το παίζουν κάποτε αυτό το παιγνίδι με μεγαλύτερη αφέλεια και αυθορμητισμό από ότι οι γεροντότεροι !

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος θεωρεί συχνά τον εαυτό του ανώτερο από τον ανίδεο πολίτη αλλά γνωρίζει ότι ο παρατηρησιακός αστρονόμος τον θεωρεί κατώτερό του αν και διαθέτει την επίγνωση ότι για τον αστροφυσικό είναι αυτός υποδεέστερος. Εκείνος με τη σειρά του ξέρει ότι ο θεωρητικός φυσικός τον υποτιμά αν και για εκείνον ο μαθηματικός αισθάνεται περιφρόνηση, γνωρίζοντας όμως ότι ο φιλόσοφος αμφισβητεί τα πρωτεία του φθονώντας βέβαια τη δόξα του ποιητή, του πολιτικού και του καλλιτέχνη που πείθουν ότι είναι σε θέση να συναγωνιστούν ακόμη και τον ίδιο το Θεό σε δημιουργικό έργο αν και κρύβουν επιμελώς τις σχέσεις που καλλιεργούν με τον ανήθικο μαικήνα ! Ο Θεός ευτυχώς, ίσως εξ’ αιτίας της φύσης της υπόστασής του, δεν φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαίτερα από το πόσο συχνά αμφισβητείται το κύρος του !

«Ας επιδιώκουμε να αντλούμε ευχαρίστηση από την ενασχόληση με τις δραστηριότητες που μας ενδιαφέρουν, στο βαθμό που μας δίδεται η δυνατότητα να ασχοληθούμε μ’ αυτές και όχι από την εντύπωση ότι είναι ανώτερες ή μας καθιστούν ανώτερους σε σχέση με τους άλλους. Η ανθρώπινη ποιότητα δεν σχετίζεται ούτε με τις γνώσεις, ούτε με τις θέσεις και τα αξιώματα αλλά ούτε και με τις ικανότητές που επιδεικνύουμε στα διάφορα εφήμερα παιγνίδια…..»

Όπως και να το κάνουμε όμως ακόμη και εκείνος που (ως σοφότερος ; ) διατυπώνει μια τέτοια παρότρυνση θα πρέπει, για να είναι συνεπής, να βιώνει ενδελεχώς μια σκληρή αυτοαμφισβήτηση !

Γιάννης

Δημοσιεύτηκε

Είμαστε κσλδφκλκφμρμλκασδξν, σας κάνει;

Αγαπητέ Στέφανε

Θα ήθελα την άδειά σου να χρησιμοποιήσω το εξαιρετικό συνοθύλευμα φθόγγων στην προσωπική μου κάρτα ως τιμητική μου ιδιότητά, μετά την εξαιρετική βαρύτητα που του προσέδωσε ο ορισμός σου ! =D>

Ζήτω η ψυχραιμία και η σύνεση :!:

Ζήτω το πάθος και η υπερβολή κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης κι όχι κατά την προβολή της.

Φιλικά, Γιάννης

Δημοσιεύτηκε

Ο Θεός ευτυχώς, ίσως εξ’ αιτίας της φύσης της υπόστασής του, δεν φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαίτερα από το πόσο συχνά αμφισβητείται το κύρος του !

Εξαιρετικό ! =D> =D> =D>

Συνεπώς είναι βέβαιο ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας..... :(

Δημοσιεύτηκε

Λυπαμαι αλλα ως... ατζεντης του κ.Σοφολογη (ο οποιος αν και σωφρων τραπεζικος , ειναι "εξω φτωχεια και ... καλη καρδια" στα προσωπικα οικονομικα του!!!) θα πρεπει να σας ζητησω να ερθετε σε επαφη μαζι μου( να μη παρεξηγηθω ε!!!) για λεπτομερη διακανονισμο του ...κσλδφκλκφμρμλκασδξν!

Ευελπιστω σε... συνεργασια μας

Μετα τιμης

Μαχ

Δημοσιεύτηκε

Hey, Jeckle

leave the people alone, you old magpie!

Heckle

00hj04.jpg.a5615b0b0e63cd67b3f4860a988625f4.jpg

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης