Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σ'ένα άλλο θέμα το forum, ο Maxplanck έγραψε :

===

Φιλοι εκτος απο το γκολ του Πολυγκολιδη και το "αναζητω εναν ευαισθητο αντρα" της Σουρτουκοπουλου υπαρχουν και ατομα που αναρωτιουνται για το Συμπαν,μελετουν ... μεταβλητους και ενιοτε διασταυρωνουν τα ξιφη τους σε ευγενεις μονομαχιες...

Απο τις οποιες μονο κερδισμενοι βγαινουν ολοι!!!

Λοιπον,ΜΑΣ ΠΑΩ!!!

===

=D> =D> =D>

• Απαντήσεις 221
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Ποιος σου πε εξαλλου πως οποιος ασχολειται με την αστρονομια την γεωλογια και 1002 αλλα επιστημονικα χομπυ (την ιατρικη την εξαιρω η ερασιτεχνικη της ασκηση απαγορευεται

κοιτα αυτο που λες δεν το βλεπω τοσο απλο. ειναι γεγονος. θα εμπιστευοσουν το παιδι σου, σε εναν που δεν σου εδειχνε εργο αλλα αυτοαποκαλουνταν ερασιτεχνης γιατρος ??? δεν νομιζω. φανταζεσαι τι κοσμος θα πεθαινε απο τους ερασιτεχνες γιατρους. εδω βρισκετε το προβλημα. επειδη αν πω εγω οτι ειμαι ερασιτεχνης αστρονομος ουτε κανενας την περιουσια του θα χασει απο λαθος χειρισμους, ουτε κανενας θα πεθανει τοτε μπορω να λεω οτι θελω. δεν βαριεσαι.

κατι ακομα για την παρεα.

νομιζουμε οτι καταλλαβαινουμε την αστρονομια τελικα ? εχουμε το υποβαθρο να την καταλαβουμε ?? μηπως τελικα αυτο που φτανει στα αφτια μας δεν θα μας ελεγε τιποτα αν καποιος δεν ειχε εκλαικευσει την διατυπωση της γνωσης ? ξερουμε τελικα τι γινεται σενα δισκο προσαυξησης, σεναν υπερκαινοφανη, σεναν αστρικο ανεμο, γνωριζουμε υδροδυναμικη και μαγνητουδροδυναμικη για να "δουμε" πισω απο τα λογια καποιου εκλαικευτη προκειμενου τουλαχιστον να κατανοησουμε σε βαθος ??

εγω τουλαχιστον οχι παντα. και αν δεν το κανουμε τι εχουμε παραπανω που μας κανει ερασιτεχνες ενω ολους τους υπολοιπους που καταλαβαινουν ακριβως τα ιδια απο καποιο εκλαικευμενο βιβλιο ??

Δ.

Δημοσιεύτηκε

φιλικα και συμβουλευτικα ........ αλαξτε τροπο σκεψης!!

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τη σημασιά και τη βαρύτητα της παραπάνω δήλωσης σου.

Τη καταλαβαινω πληρως!!! Και οποιος θελει αλλαζει.....

Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... dance004.gif dance017.gif

J.N

Δημοσιεύτηκε
αλλα αυτοαποκαλουνταν ερασιτεχνης γιατρος ???

Αυτο το "χομπυ" ειναι παράνομο για ευνόητους λογους.. το προείπα

Το παραδειγμα σου ειναι παντελως αστοχο.

Αν δεν ασχολιόμουν με αστρονομια ομως σε εναν ερασιτέχνη αστρονομο θα το εμπιστευόμουν να του δείξει την ομορφιά της ερασιτεχνικής ενασχόλησης με την επιστημη αυτη.

ξερουμε τελικα τι γινεται σενα δισκο προσαυξησης, σεναν υπερκαινοφανη, σεναν αστρικο ανεμο, γνωριζουμε υδροδυναμικη και μαγνητουδροδυναμικη για να "δουμε" πισω απο τα λογια καποιου εκλαικευτη προκειμενου τουλαχιστον να κατανοησουμε σε βαθος ??

Μα σοβαρολογεις!!!!!! Εισαι με τα καλα σου;;; Ποιος σου ειπε πως πρεπει να ξερουμε; Η εστω πως σωνει και καλα να πρεπει να μαθουμε;

Ενας ερασιτεχνης αστρονομος δικαιουται αν θελει να μην γνωριζει τιποτε απο ολα αυτα, οπως ο επαγγελματιας να μην ξερει να βρει το M31 με ερευνητή και χαρτη, εκαστος στο είδος του. Ουτε και ενας με ειδικες σπουδες τα γνωριζει ολα περα απο τον τομεα της εξειδικευσης του.

τι εχουμε παραπανω που μας κανει ερασιτεχνες ενω ολους τους υπολοιπους που καταλαβαινουν ακριβως τα ιδια απο καποιο εκλαικευμενο βιβλιο ??

Οτι παρατηρουμε και ξερουμε να πλοηγουμαστε στον ουρανο να τι μας κανει!

Τη καταλαβαινω πληρως!!! Και οποιος θελει αλλαζει.....

Καλύτερα δώσε το καλό παράδειγμα αλλάζοντας εσύ πρωτος :cheesy:

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Καλά, τι ποταμός μηνυμάτων είναι αυτός απόψε? Λαχάνιασα να σας διαβάζω!

Λοιπόν, για να δούμε πώς ορίζει τις έννοιες «ερασιτέχνης» και «αστρονόμος» ο Μπαμπινιώτης (Λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας, Αθήνα 1998):

Ερασιτέχνης: 1. αυτός που ασχολείται με έναν τομέα δραστηριότητας περισσότερο για ευχαρίστηση, παρά για οικονομικό κέρδος, που δεν ασκεί μια τέχνη επαγγελματικά. 2. αυτός που στερείται επαγγελματισμού, συστηματικότητας, ειδικών γνώσεων, που χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και ανευθυνότητα στον τρόπο εργασίας του…

Αστρονόμος: Βλ. Αστρονομία: η επιστήμη που μελετά τους αστέρες, τους πλανήτες και γενικά όλα τα ουράνια σώματα με τους διάφορους κλάδους της (αστροφυσική, κοσμολογία, κ.α.), ερευνά τη θέση, τις διαστάσεις και τις κινήσεις τους, καθώς και την φυσική και χημική τους σύσταση, τη δημιουργία τους και την εξέλιξή τους.

Η άποψη μου: Αν η αστρονομία δεν ήταν τόσο ανεξάντλητη και ανεξερεύνητη, όπως δεν είναι λ.χ. τα μαθηματικά, όπου δεν μπορεί ένας απλός μη επαγγελματίας ή μη πτυχιούχος του είδους να συνεισφέρει δημιουργικά, πιστεύω ότι δεν θα γινόταν τόση κουβέντα για το «που ανήκουμε» ως κοινωνική / επιστημονική(?) / πολιτιστική(??!) ομάδα μέσα στον κόσμο μας. Βέβαια, η ενασχόληση με το «σπορ» της ερασιτεχνικής αστρονομίας προϋποθέτει κάποιο γνωστικό υπόβαθρο, μεγάλο ή μικρό, όπως και σε κάθε άλλη ερασιτεχνική ασχολία. Ανεξάρτητα αν το χρησιμοποιεί κανείς για να παρατηρεί το σύμπαν μέσα από το τηλεσκόπιό του, ή για να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση του στους άλλους ή απλά κάθεται αναπαυτικά στο σαλόνι του και διαβάζει με τις ώρες σχετικά βιβλία και περιοδικά, δεν παύει να κάνει το χόμπι του, που τον γεμίζει και τον ευχαριστεί, και δεν πειράζει αν δεν ξέρει που βρίσκεται ο Κρόνος απόψε στον ουρανό, γιατί είναι πιθανό να γνωρίζει χίλια δυο άλλα πράγματα για τον πλανήτη, που εσείς κι εγώ είναι πιθανό να μην μάθουμε ποτέ!

Τώρα, για να μην με πάρει ο Γιώργος gr με τις λεμονόκουπες, θα έλεγα ότι αυτή η εκδοχή του ερασιτέχνη αστρονόμου είναι κάπως άδικη για όλους αυτούς τους ερασιτέχνες, που συνεισφέρουν άμισθα και κοπιαστικά με τις παρατηρήσεις και τις μετρήσεις τους στην πρόοδο της επιστήμης και που, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, είναι καταξιωμένοι και κινούνται σε ένα επίπεδο πιο ψηλά από όλους τους υπόλοιπους απλούς χομπίστες του χώρου μας.

Αυτά… φόρεσα την πανοπλία και το κράνος μου… περιμένω τα βέλη σας! :)

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Παράθεση:

ξερουμε τελικα τι γινεται σενα δισκο προσαυξησης, σεναν υπερκαινοφανη, σεναν αστρικο ανεμο, γνωριζουμε υδροδυναμικη και μαγνητουδροδυναμικη για να "δουμε" πισω απο τα λογια καποιου εκλαικευτη προκειμενου τουλαχιστον να κατανοησουμε σε βαθος ??

Μα σοβαρολογεις!!!!!! Εισαι με τα καλα σου;;; Ποιος σου ειπε πως πρεπει να ξερουμε; Η εστω πως σωνει και καλα να πρεπει να μαθουμε;

Ενας ερασιτεχνης αστρονομος δικαιουται αν θελει να μην γνωριζει τιποτε απο ολα αυτα, οπως ο επαγγελματιας να μην ξερει να βρει το M31 ερευνητή και χαρτη, εκάστος στο είδος του. Ουτε και ενας με ειδικες σπουδες τα γνωριζει ολα περα απο τον τομεα της εξειδικευσης του.

δεν ξερω το ψαχνω ακομα. ασε μου λιγο χρονο.

παρολα αυτα δεν σου ειπα πως πρεπει να μαθεις απλα σου τονιζω ποσο μακρυα εισαι απο αυτο που λεγετε αστρονομια, αν δεν ξερεις. εσει μπορεις βεβαια αν επειμενεις να λεγεσαι και προεδρος δημοκρατιας. κανενα προβλημα

ο επαγγελματιας δεν χρειαζετε να το βρει. οταν πριν χρονια χρειαζοταν το εκανε και αυτο. τωρα εχει μηχανιματα. μα δεν βλεπεις ποσο υποτιμητικο για εσενα ειναι να μου λες. ειμαι ερασιτεχνης αστρονομος επειδη μπορω να βρω το Μ31 ?? εισαι ενα goto δηλαδη ??

δ.

Δημοσιεύτηκε
εισαι ενα goto δηλαδη ??

Το καλυτερο εχω και μαρτυρες!!!!

Περα απο την πλακα,

εχω μια διαφορα μπορω και σκεφτομαι και μια αλλη το κανω επειδη ετσι μου αρεσει. Και μια τριτη γνωριζω τον ουρανο, δεν βλεπω αγνωστα σημαδακια και χωρις ηλεκτρονικα υποβοηθηματα δεν ειμαι χαμενος στο διαστημα.

Εσυ ξερεις να το βρισκεις; (το συγκεκριμενο πρεπει και χωρις χρηση χαρτη οφειλεις να θυμασαι τη θεση του απο μνημης)

ο επαγγελματιας δεν χρειαζετε να το βρει. οταν πριν χρονια χρειαζοταν το εκανε και αυτο

Και τοτε με κυκλους θεσεως το εκανε.

Δημοσιεύτηκε
Εχω μια διαφορα μπορω και σκεφτομαι και μια αλλη το κανω επειδη ετσι μου αρεσει.

Εσυ ξερεις να το βρισκεις;

μπορεις ???? γιατι σου ειπε κανενας οτι οι επαγγελματιες ΔΕΝ μπορουν ?? γιατι ποιο ομορφος εισαι εσυ ? ποιο εξυπνος ?? ποιο ψηλός ίσος ?? δεν ειναι χαζοι. φυσικα μπορουν να το κανουν. αλλα δεν χανουν τον χρονο τους με αυτο.

ναι φυσικα, μπορω να το βρω. γιατι να μην μπορω.

αυτο ηταν το καλυτερο σου επειχηρημα ?? επειδη ετσι μου ερεσει ? οκ

δ.

Δημοσιεύτηκε
Καλά, τι ποταμός μηνυμάτων είναι αυτός απόψε? Λαχάνιασα να σας διαβάζω!

Aλήθεια θα ήταν ενδιαφέρον να ρωτήσουμε τον astrovox σε ποιό θέμα ιστορικά καταγράφηκε η μεγαλύτερη μέση συχνότητα απαντήσεων.

(έστω και σε μερική εξέλιξη του θέματος)

Πράγματι απόψε είναι εντυπωσιακό... :-&

Δημοσιεύτηκε
γιατι σου ειπε κανενας οτι οι επαγγελματιες ΔΕΝ μπορουν

Ειπα πως δεν μπορουν εγω; Πως δεν ειναι υποχρεωμενοι να ξερουν ειπα.

Ο ερασιτεχνης ειναι αδιανοητο να μην ξερει, ουτε να μπερδευει τον Κρονο με καινοφανη εχει "δικαιωμα".

ναι φυσικα, μπορω να το βρω. γιατι να μην μπορω.

Οκ μπραβο εισαι αστροφιλος! Στο β τεστ τωρα, αν στειλεις και ενα σκιτσο του Δια στην ALPO προαγεσαι σε ερασιτεχνη.

(Δεν υποτιμω την χρησιμοτητα του β απλως δειχνω ποσο παραλογος ειναι ο τροπος σκεψης σου).

αυτο ηταν το καλυτερο σου επειχηρημα ?? επειδη ετσι μου ερεσει ? οκ

Μα φυσικα, τα χομπυ τα εχουμε επειδη ετσι μας αρεσει.

Δημοσιεύτηκε
Οκ μπραβο εισαι αστροφιλος! Στο β τεστ τωρα, αν στειλεις και ενα σκιτσο του Δια στην ALPO προαγεσαι σε ερασιτεχνη.

(Δεν υποτιμω την χρησιμοτητα του β απλως δειχνω ποσο παραλογος ειναι ο τροπος σκεψης σου).

δεν βρισκω λογικη την λογικη που δειχνει ποσο παραλογος ειμαι

δ.

Δημοσιεύτηκε
......θα έλεγα ότι αυτή η εκδοχή του ερασιτέχνη αστρονόμου είναι κάπως άδικη για όλους αυτούς τους ερασιτέχνες, που συνεισφέρουν άμισθα και κοπιαστικά με τις παρατηρήσεις και τις μετρήσεις τους στην πρόοδο της επιστήμης και που, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, είναι καταξιωμένοι και κινούνται σε ένα επίπεδο πιο ψηλά από όλους τους υπόλοιπους απλούς χομπίστες του χώρου μας.

Σε αυτό με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο... Δε χρειάζεσαι πανοπλία \:D/ .

PS Μήπως κάτι ξέρει ο Μπαμπινιώτης με τον ορισμό (2) για τον ερασιτέχνη?

Δημοσιεύτηκε

Οι λέξεις της καθημερινής γλώσσας δεν καθορίζονται πάντοτε αυστηρά και μονοσήμαντα όπως συμβαίνει υποχρεωτικά στα πλαίσια της επιστημονικής θεωρίας.

Η χρήση πολλών ονομάτων βασίζεται σε μια αρκετά χαλαρή συναίνεση : Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποκαλούμε έναν άνθρωπο μαθηματικό η φυσικό μόνο αν συμμετέχει σε ερευνητικό έργο ή διδάσκει σε πανεπιστήμιο. Στην Ελλάδα αποκαλούμε συχνά φυσικό ή μαθηματικό τον καθηγητή των μαθηματικών ή της φυσικής στο λύκειο ή το γυμνάσιο. Στην Ιταλία αποκαλούμε dottore όποιον διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο ή όποιον μοιάζει να διαθέτει...

Το ότι δεν επικράτησε μια κοινά αποδεκτή σύμβαση σε όλους τους λαούς και σε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρξε μέχρι σήμερα απαραίτητο.

Εξ’ άλλου έχουμε πάντα κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τις λέξεις δημιουργικά ή με τρόπο προσωπικό. Προτάσεις όπως

«ο θεός είναι γεωμέτρης », «η γιαγιά μου ήταν γιατρός», «ο γάτος μου είναι φιλόσοφος» θεωρούνται νόμιμες.

Το συμπέρασμά μου λοιπόν είναι πως οι διαφωνίες πάνω στο θέμα της συγκεκριμένης ενότητας είτε παραπέμπουν σε γλωσσικές συμβάσεις υπαρκτές στο βαθμό που είναι υπαρκτές, είτε εξερευνούν τις δυνατότητες της ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης. Εκτός και αν κάποιοι από εσάς θεωρούν ότι είναι πραγματικά απαραίτητο να δημιουργήσουμε νέες συμβάσεις στη χρήση των ονομάτων που θα πρέπει να επιβληθούν σε όλους !

Γιάννης

Δημοσιεύτηκε

=D> =D> =D> =D> =D> =D>

BRAVO!!!!!! =D> =D> =D>

Τελικα εγινε και αυτο ..... ο Μπαμπινιωτης καταριφθηκε.!!!!!

=D> =D> =D>

Αν και ειπα οτι δεν θα ξανασχοληθω δεν αντεξα με αυτα που διαβαζω εδω.

Ενα πραμα δεν καταλαβαινω, γιατι οσοι ειναι "αιρετικοι" και ανηκουν στους "ερασιτεχνες αστρονομους" εχουν κανει την παπια.... Ειναι μερικοι απο δω μεσα που κατι πηγαν να πουν αλλα εκαναν πισω. Γιατι????

Γεναιος μονο ο PapGeo

Τωρα δανεισε μου την πανοπλια PapGeo γιατι τωρα εγω σιγουρα κινδυνευω :D :D

Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... dance004.gif dance017.gif

J.N

Δημοσιεύτηκε

Οι απόψεις κατατέθηκαν με σαφήνεια και αφού αναλύθηκαν η διαφωνία μας ήταν πια προφανής!

Σκοπός δεν είναι να πειστούμε, απαραίτητα, αλλά να κατανοηθούμε. Το συμπέρασμά μου το έβγαλα, η άποψή σου κατανοητή αλλά... δε με έπεισε :cheesy:

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

φίλοι ερασιτέχνες αστρονόμοι ή επίδοξοι ερασιτέχνες αστρονόμοι (ανάλογα με τον ορισμό)

η αντίστοιχη λέξη διεθνώς είναι amateur ή amatore που σημαίνει αυτός που αγαπά, ο εραστής.

Δεν είναι αυτός ένας πολύ ωραίος προσδιορισμός (αν και κάπως "ευρύς" το παραδέχομαι) του ερασιτέχνη; Στην περίπτωσή μας δηλαδή αυτός που αγαπά και ασχολείται με ότι έχει να κάνει με αυτό που ονομάζουμε γενικότερα αστρονομία.

Αν επίσης κάποιος έχει την τύχη να παίρνει και χρήματα για να κάνει αυτό που αγαπά (πιστέψτε με από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή) μπορεί κάλλιστα να είναι και επαγγελματίας και εραστής.

Ο προσδιορισμός μου είναι συναισθηματικός και όχι "επιστημονικός" αλλά όταν μιλούμε για κάτι που αγαπάμε δεν είναι και ο σωστός;

αλήθεια, ο ερασιτέχνης δεν είναι ο εραστής της τέχνης;;;

Δημοσιεύτηκε

αλήθεια, ο ερασιτέχνης δεν είναι ο εραστής της τέχνης;;;

Φίλε ender

βεβαίως και υπάρχει αλήθεια σ'αυτό.

Άλλωστε σε παραπέμπω σ'αυτά που έγραψα χθες το απόγευμα και μπορείς να τα διαβάσεις στη 2η σελίδα αυτού του θέματος.

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω απολυτα με τα συνομηλικα επεα!

Ειμαστε εραστες των τεχνων και φιλοι της σοφιας (χωρις φυσικα να ειμαστε φιλοσοφοι με την καθιερωμενη εννοια του ορου).

Προσπαθουμε δε να φιλοκαλουμε και να φιλοσοφουμε ανευ ευτελειας...

Δημοσιεύτηκε

Ερασιτέχνης: 1. αυτός που ασχολείται με έναν τομέα δραστηριότητας περισσότερο για ευχαρίστηση, παρά για οικονομικό κέρδος, που δεν ασκεί μια τέχνη επαγγελματικά. 2. αυτός που στερείται επαγγελματισμού, συστηματικότητας, ειδικών γνώσεων, που χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και ανευθυνότητα στον τρόπο εργασίας του…

Αστρονόμος: Βλ. Αστρονομία: η επιστήμη που μελετά τους αστέρες, τους πλανήτες και γενικά όλα τα ουράνια σώματα με τους διάφορους κλάδους της (αστροφυσική, κοσμολογία, κ.α.), ερευνά τη θέση, τις διαστάσεις και τις κινήσεις τους, καθώς και την φυσική και χημική τους σύσταση, τη δημιουργία τους και την εξέλιξή τους.

PapGeo με προλαβες...

Καλημερα παιδια...

Βγαλε την πανοπλια inest...

Επιμενω στην αρχικη μου δημοσιευση!

Ειμαστε ερασιτεχνες αστρονομοι και δεν το παιρνω πισω με τιποτα!

Πως πρεπει δηλαδη να περιγραψω τον εαυτο μου? οτι ασχολουμαι ερασιτεχνικα με την Αστρονομια? χαιρω πολυ το ιδιο δεν ειναι?

Υπαρχουν 3 βαθμιδες που μας περιγραφουν:

Beginner-intermediate-advanced αλλα ολες AMATEUR!

Το κανω γιατι το αγαπαω, δεν εισπραττω χρηματα απο αυτο (και προσωπικα δεν θελω να εισπραξω χρηματα) και θελω και προσπαθω να μεταδωσω αυτα που ξερω, πολλα η λιγα, σε αυτους που ενδιαφερονται να μαθουν!

Οσοι ερασιτεχνες παρηγαν εργο (εκαναν ανακαλυψεις-μαζευουν πολυτιμα στοιχεια κ.λ.π) μπραβο τους και εις ανωτερα! Γιατι το καναν? για να βγουν π.χ. στο Sky&Telescope και να τους μαθει ολη η ερασιτεχνικη κοινοτητα? Οχι βεβαια!

Σημασια δεν εχει να παιζουμε με τις λεξεις...σημασια εχει να κανουμε αυτο που κανουμε γιατι το αγαπαμε...οχι γιατι αυτη ειναι η δουλεια μας..αλλιως το αντιμετωπιζουμε οταν ειναι δουλεια και αλλιως οταν ειναι χομπι...

Ολοι εδω μεσα ειμαστε κατω απο ενα τιτλο: Astrovox: Η Ερασιτεχνικη Αστρονομια στην Ελλαδα

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
η αντίστοιχη λέξη διεθνώς είναι amateur ή amatore που σημαίνει αυτός που αγαπά, ο εραστής.

Δεν είναι αυτός ένας πολύ ωραίος προσδιορισμός (αν και κάπως "ευρύς" το παραδέχομαι) του ερασιτέχνη; Στην περίπτωσή μας δηλαδή αυτός που αγαπά και ασχολείται με ότι έχει να κάνει με αυτό που ονομάζουμε γενικότερα αστρονομία.

Αν επίσης κάποιος έχει την τύχη να παίρνει και χρήματα για να κάνει αυτό που αγαπά (πιστέψτε με από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή) μπορεί κάλλιστα να είναι και επαγγελματίας και εραστής.

Ο προσδιορισμός μου είναι συναισθηματικός και όχι "επιστημονικός" αλλά όταν μιλούμε για κάτι που αγαπάμε δεν είναι και ο σωστός;

μα το προβλημα δεν ειναι στον ερασιεχνη αλλα στον αστρονομο

Οι λέξεις της καθημερινής γλώσσας δεν καθορίζονται πάντοτε αυστηρά και μονοσήμαντα όπως συμβαίνει υποχρεωτικά στα πλαίσια της επιστημονικής θεωρίας.

Αν παρω ενα τηλεσκοπιο απο την ακτις και σου πω " θα το πληρωσω αυριο" αλλα την επομενη μερα κανω τον κινεζο θα εχω πει ψεμματα και θα χασεις τα λεφτα σου. γιατι οι λεξεις ειτε το θελουμε ειτε οχι κατι σημαινουν. τους εχει δωθει μια σημασια απο αυτους που ειναι ειδικοι πανω στο θεμα, και δεν μπορουμε να τις χρησιμοποιουμε οπως μας βολευουν. αν εμεις διαφωνουμε δεν νομιζω να γινεται αυτο επειδη οι λεξεις δεν εχουν αυστηρη σημασια αλλα ισως επειδη εμεις εχουμε παρεξηγησει την ερμηνεια αυτη. "η γατα μου ειναι φιλοσοφος" ειναι κατι που δεν ισχυει γιατι το να ειναι καποιος φιλοσοφος εχει καποιες προυποθεσεις. προφανως η γατα δεν τις εχει. αυτο σημβαινει και με τον ερασιτεχνη αστρονομο.

Δ.

Δημοσιεύτηκε

Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν και συναισθήματα και όχι μόνο.

Χρειάζεται και η δίψα για την επαφή με το καινούργιο και το άγνωστο αλλά και η φαντασία, γιατί μόνη η γνώση δεν αρκεί.

Άλλωστε:

Imagination is more important than knowledge, for knowledge is limited while imagination embraces the entire world. (Albert Einstein)

=D>

Δημοσιεύτηκε
Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν και συναισθήματα και όχι μόνο.

Χρειάζεται και η δίψα για την επαφή με το καινούργιο και το άγνωστο αλλά και η φαντασία, γιατί μόνη η γνώση δεν αρκεί.

βεβαιως !!!! συμφωνω απολυτα !!! αλλα τι σε κανει να πιστευεις οτι οι επαγγελματιες οταν σηκωνονται το πρωι λενε "οχι ρε συ, παλι αστρονομια σημερα. τι καταρα ειναι αυτη ? δεν εγινα γιατρος καλυτερα ?"

Δ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης