Jump to content

Αγορά πρώτου τηλεσκοπίου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι νέος στο φόρουμ.Θέλω να αγοράσω τηλεσκόπιο για μέσα στην πόλη. Το τηλεσκοπικό αυτό το θέλω για να εξερευνήσω τον νυχτερινό ουρανό και να μπορέσω έστω να δω τους δακτυλίους του Κρόνου.

Γενικά είχα στο μυαλό μου το Skyline BASE 110S οποίος μπορεί να μου πει αν αξίζει ή να μου προτείνει κάποιο άλλο.

Το μπάτζετ μου είναι από 150€ μέχρι 200€

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτά τα τηλεσκοπιάκια είναι παιχνίδια και δεν θα σου τα συνιστούσα. Για καινούργιο θα σου έλεγα να κάνεις υπομονή και να ανεβάσεις λίγο τον προϋπολογισμό σου, και να κινηθείς ανάμεσα στα

DOBSONIAN TRUSS 130mm Heritage 219 ευρώ

SKYWATCHER 130/900 EQ2 274 ευρώ.

Οι τιμές είναι από το πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα από τα επάνω δύο, για πρώτο τηλεσκόπιο θα σου πρότεινα το δεύτερο. Αυτό μεταφέρεται πολύ πιο εύκολα από το πρώτο ακόμα και με μέσα μαζικής μεταφοράς, διότι σπάει το σετ απ, σε πολλά κομμάτια. Στο πρώτο η βάση είναι από νοβοπάν και είναι ογκώδης. Επίσης επειδή είναι πολύ κοντό θέλει και τραπεζάκι. Είναι επιτραπέζιο. Αυτά σου τα γράφω διότι δυστυχώς δεν γίνεται παρατήρηση μέσα από τις πόλις. Ειδικά τις μεγάλες. Αυτό θα το διαπιστώσεις με το που θα πάρεις ένα και θα προσπαθήσεις να δεις κάτι. Βέβαια για πλανήτες και για την σελήνη μπορείς να κάνεις παρατήρηση.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ σωστή η υπόδειξη του φίλου Γιάννη για το SW 130/900 !!

Έχει μεγαλύτερο εστιακό λόγο απο το 130/650 Heritage και δίνει πιο διορθωμένη εικόνα στα άκρα του πεδίου,όπως και πιο περιορισμένο σφάλμα κόμης!Οπότε λογικά οξύτερη εικόνα ιδιαίτερα στα άκρα του οπτικού πεδίου.

Με την προϋπόθεση οτι έχει παραβολικό κάτοπτρο,γιατί κυκλοφορούν με αυτά τα χαρακτηριστικά 130/900 και με σφαιρικό,που κάνει το σφάλμα της σφαιρικής εκτροπής,δηλ.μια περιοχή σε σχήμα δακτυλίου στα άκρα του πεδίου,θα είναι θολή.Βέβαια ο σχετικά μεγάλος εστιακός λόγος περιορίζει το σφάλμα σφαιρικής εκτροπής,αλλά δεν το εξαλείφει...

Γι'αυτό πρέπει να πάρει την διαβεβαίωση απο το κατάστημα πριν το αγοράσει,οτι έχει παραβολικό κάτοπτρο και όχι σφαιρικό.

Το πλεονέκτημα του 130/650 είναι οτι δίνει μεγαλύτερο οπτικό πεδίο,που διευκολύνει περισσότερο την ανεύρεση των αντικειμένων,η οποία γίνεται χειροκίνητα.

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης