Jump to content

Sky-Watcher 300p flextube (Autoguide??) manual


hunter155

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Είχα χτες την ευκαιρία να αγοράσω το τηλεσκόπιο τού τίτλου μόλις 400 μεταχειρισμένο και εννοείται το πήρα χωρίς πολλά πολλά. Το θέμα μου είναι ότι δεν βρίσκω το manual του μοντέλου αυτού και δεν καταφέρνω να το κάνω να κάνει tracking. Το χειριστήριο και τα μοτέρ δουλεύουν καλά αλλά έχει αρκετό τζόγο που το κάνει κάπως δύσκολο στη χρήση στο χέρι. Δυστυχώς είναι το μοντέλο που κάνει μόνο tracking και όχι το go-to, αλλά σε αυτή τη τιμή με telrad και battery pack θα ζητούσα πολλά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω τίποτα στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αν κάποιος έχει το manual και θα μπορούσε να μου το στείλει θα ήμουν πραγματικά υπόχρεος! Επίσης αν κάποιος ξέρει κάποιον τρόπο ώστε να ελαττωθεί ο τζόγος που είναι γύρο στις 2 μοίρες και στους 2 άξονες.

IMG_20210821_123157.thumb.jpg.c2ffd05d01d4637bc3fd9bed07b41310.jpg

Άλεξ Λομπάνοβ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και τα GoTo Dobsonians μπορούν να λειτουργούν μόνο στη λειτουργία tracking χωρίς να γίνει ευθυγράμμιση αστέρων για GoTo λειτουργία. Οι οδηγίες είναι οι παρακάτω. Δοκίμασε μήπως κάνουν και σε αυτό

Tracking.thumb.png.c4339f9062e1fe20e35ef6506c493839.png

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επίσης στο βορρά για να το στρέψεις μπορείς και με πυξίδα. Δε χρειάζεται απαραιτητα πολικός αστέρας αν βαριέσαι η αν δεν τον έχεις σε ορατότητα Πολλές φορές εγώ το κάνω και χονδρικά με το μάτι χωρίς πυξίδα, μέσα στο σπίτι στοχεύοντας τοίχο προς το βορρά! Έχει ελάχιστη απόκλιση μετά στο tracking, διορθώνεις ανά 15 λεπτά για παράδειγμα...

 

Όσο για τον τζόγο χρησιμοποιώ μόνο το χειριστήριο για να κουνω το σωλήνα ακόμη και χειροκίνητα να ψάχνω αντικείμενα. Δεν τραντάζεται οπως θα γινοταν με το χερι, έχει 9 ταχύτητες αρα επιλέγεις οποία βολεύει και κυρίως το κάνω για να μην χαλάσουν τα μοτερακια είτε αυτό είναι τζόγος είτε δημιουργία απόκλισης των dual encoders...Δε ξέρω αν ισχύει αλλά έτσι μου βγήκε από την αρχή και χρησιμοποιώ μόνο χειριστήριο

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ φίλε vagkaf! Δυστυχώς δεν έχω πολλά από τα κουμπιά που αναφέρονται στις οδηγίες αυτές. Παρακάτω παραθέτω μια φωτογραφία του χειριστηρίου.

IMG_20210821_132542.thumb.jpg.e76bcde5d17548f54bcfa686126fcf37.jpg

Άλεξ Λομπάνοβ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχω την εντύπωση ότι με αυτό https://www.planitario.gr/gr/cheiristirio-skywatcher-synscan-v5.html γίνεται goto . Ρώτα το πλανητάριο για σιγουριά . Αν ναι αξίζει τα λεφτά του για να έχεις goto .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μια άλλη απορία που έχω είναι ως προς τη κίνηση του τηλεσκοπίου με το χέρι.

Ανοίγοντας τα καπάκια είδα ότι υπάρχουν 2 decoders για κάθε άξονα. Οπότε θεωρώ πως είναι φτιαγμένο για να μπορεί κανείς να το κινεί και με το χέρι και με τα κουμπιά χωρίς το τηλεσκόπιο να χάνει τη θέση του. Το θέμα είναι ότι σε αντίθεση με τα μοντέλα go-to το δικό μου δεν έχει φρένα η συμπλέκτες με αποτέλεσμα όταν στρέφεις το τηλεσκόπιο στον οριζόντιο άξονα να γυρνάει και το μοτέρ. Φαντάζομαι ότι αν το τηλεσκόπιο κάνει τρακινγκ και το σπρώξω και με το χέρι θα μπορούσε να πάθει ζημιά το μοτέρ.

Άλεξ Λομπάνοβ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης