Jump to content

New APM Super Zoom eyepiece 7.7 mm to 15.4 mm


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έπεσε το μάτι μου σε αυτό το προσοφθάλμιο http://apm-telescopes-englisch.shopgate.com/item/333634383232 το οποίο κυκλοφορεί σε περίπου 1 μήνα . Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι παραμένει 75 μοιρών σε όλες τις μεγεθύνσεις κάτι που κανένα άλλο zoom προσοφθάλμιο δεν κάνει . Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα zoom και αυτός ο συγκεκριμένος μου δίνει μεγεθύνσεις από Χ110 ως Χ220 άρα κρατώντας το ερευνητικό και έναν 6.5 που έχω είμαι καλυμμένος . Αυτό που με κάνει να κολλάω είναι ότι με τους morfeus που έχω είμαι ικανοποιημένος με την εικόνα που δίνουν , απλά τώρα που δεν έχω goto δεν είναι τόσο βολικοί όσο πριν (βάλε , βγάλε , βάλε φίλτρο στον 14,5 βάλε φίλτρο στον 9 ) . Με τον zoom θα γίνουν πιο απλά τα πράγματα . Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι τους apm και ότι έχω την άποψη ότι η zoom αποδίδουν χειρότερα από τους αντίστοιχα κανονικούς . Οικονομικά δεν υπάρχει ζήτημα γιατί πουλώντας τα δυο προσοφθάλμια που έχω δε δίνω σχεδόν τίποτα . Θέλω την άποψη σας για τους apm αν έχετε κανένα στην κατοχή σας . Για τον zoom της baader έχω δει και δε μου άρεσε σε σχέση με τους morfeus .

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα !

Λογικά έχετε 2 ιντσών εστιαστή από ό,τι είδα, άρα χρησιμοποιείτε προέκταση για τα προσοφθάλμια 1.25".

Θα σας πω τι κάνω εγώ. Έχω πάρει αυτό το click lock (2 ιντσών σε 1.25 ιντσών) 

https://www.planitario.gr/gr/antaptoras-prosarmogis-2-se-1-25-click-lock.html

Από κάτω του έχω βιδώσει extension tube M48 μήκους τριών εκατοστών (έχει διάφορα μεγέθη διαλέγετε ότι σας εξυπηρετεί). Οπότε το σφίγγω μία φορά στο διιντσο σφιγκτήρα του εστιαστή στο κατάλληλο ύψος και εστιάζουν όλα τα προσοφθάλμια 1.25".

Η προέκταση (extension tube) στο άλλο της άκρο έχει και εκείνη θηλυκό σπείρωμα Μ48 με τη σειρά της (όπως και το click lock) οπότε μπορείς να βιδώσεις φίλτρο 2 ιντσών και να αλλάζεις προσοφθάλμια με άνεση χωρίς να μεταφέρεις το φίλτρο.

Δε συζητώ καν την άνεση αλλαγής με το click lock συν του ότι δεν προκαλούνται γρατσουνιές στα βαρελάκια.

Προσωπικά στη θέση σας δε θα πουλούσα τους Morpheus για να πάρω zoom και ειδικά έναν που ακόμη δεν υπάρχουν κριτικές. Τα μεμονωμένα προσοφθάλμια είναι καλύτερα.

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν βλέπω να έχει κυκλοφορήσει επίσημα ακόμα, μόνο κάποια κομμάτια σε dealers. Ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά θα περίμενα λίγο καιρό για τις δεύτερες κριτικές (και όχι τις πρώτες, που συνήθως είναι ενθουσιώδεις.)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλά είμαι τελείως άσχετος . Έχω όχι έναν αλλά δύο τέτοιους αντάπτορες 2 σε 1.25 και τους χρησιμοποιώ για τους Morfeus . Τόσο καιρό δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι μπορώ να βιδώσω 2 ιντσών φίλτρα (που τα έχω) και τους κούμπωνα τα 1.25 με όλη τη βαβούρα που συνεπάγεται . Να είσαι καλά Vagkaf . Απλά η προέκταση δε μου χρειάζεται αφού εστιάζουν μια χαρά . Θα το δοκιμάσω στο πεδίο και θα πουλήσω τα 1.25 .

  • Μου αρέσει 1
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης