Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η θεωρία για το πως λειτουργεί ένα Ηλιακό σύστημα {ειδικά το δικό μας}, είναι γνωστή! Αλλά παραμένει θεωρία με πολλά-πολλά κενά...

Είναι όμως και η σωστή; Μήπως δεν είναι ο Ήλιος το σημείο διαχείρισης της αέναης κίνησης των άλλων ουράνιων σωμάτων πέριξ αυτού;

Είναι πολλά τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και πάνω από όλα δεν στέκει καθόλου μα καθόλου η βάση της θεωρίας που θέλει:

Α] Κάπως έγινε και με πιέσεις από άγνωστους φυσικούς παράγοντες, έγινε η πρώτη πυρηνική σύντηξη στον πυρήνα της αέριας μάζας του Ήλιου και ξεκίνησε η αλυσιδωτή αντίδραση με αποτέλεσμα τη δημιουργία του.

Β] Η διατήρηση της αέναης κίνησης των ουράνιων σωμάτων εσαεί στην υπάρχουσα μορφή, οφείλετε σύμφωνα με την θεωρία στο "ενδεχομένως" στην καμπυλότητα του χώρου κίνησης αυτών πέριξ του Ήλιου, αποτρέποντα την απομάκρυνσή τους από την μαγνητική έλξη αυτού.. {Έχει όμως ο Ήλιος ελκτικές και απωθητικές δυνάμεις;}

γ] Η [Α] περίπτωση μπορεί να ισχύσει για έναν αριθμό αστεριών παρόμοιων με τον Ήλιο μας, αλλά οι επιστήμη θέλει να είναι δισεκατομμύρια στο σύμπαν....

Τέλος !, εάν το φόρουμ επιτρέψει αυτήν την συζήτηση, θα αναφερθώ σε περισσότερα....

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα φίλε, θα προσπαθήσω να απαντήσω τα ερωτήματά σου όσο πιο καλά μπορώ.

Α) Το Ηλιακό μας σύστημα ξεκίνησε όπως και πολλά άλλα, ως ένα μοριακό σύννεφο από υδρογόνο και μικρές ποσότητες από άλλα στοιχεία. Ο παράγοντας που πιθανώς να ξεκίνησε την δημιουργία του Ήλιου (αυτός δηλαδή που διατάραξε την ισορροπία στο μοριακό νέφος) είναι πολύ πιθανόν κάποια κοντινή έκρηξη σούπερνοβα. Η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από πολλά στοιχεία όπως 1. η ύπαρξη μετάλλων όπως σιδήρου, χρυσού κτλ στη Γη, μέταλλα τα οποία παράγονται μόνο σε πυρήνες αστέρων που καταρρέουν προς σουπερνοβα και 2. από την περιοχή του γαλαξία στην οποία βρισκόμαστε. Η περιοχή αυτή ονομάζεται the Local Bubble και χαρακτηρίζεται από χαμηλή πυκνότητα διαστρικού υλικού, κάτι το οποίο και αυτό υποδηλώνει την ύπαρξη υπερκαινοφανών στην περιοχή.

 

Β) Ο Ήλιος έχει τόσο ελκτικές όσο και απωθητικές δυνάμεις. Η ελκτική του δύναμη είναι προφανώς η βαρυτική δύναμη που ασκεί σε όλα τα σώματα του Ηλιακού συστήματος. Η απωθητική του δύναμη είναι ο ηλιακός άνεμος, και είναι πολλές φορές πιο αδύναμη από την ελκτική του επίδραση. Ο Ηλιακός άνεμος είναι αυτή η συνεχής ροή ηλιακής μάζας από τον ήλιο προς το σύστημα (αν θες περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ψάξεις τον αντίστοιχο όρο). Οι πλανήτες κινούνται γύρω από τον Ήλιο διότι καθώς το μοριακό νέφος κατέρρευσε και σχημάτισε τον Ήλιο, άρχισε να περιστέφεται. Αυτή η κίνηση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, αν και δεν είναι η ίδια καθώς τα σώματα που σχηματίστηκαν από το μοριακό νέφος άλλαζαν το ένα τη πορεία του άλλου μέσω συγκρουσεων και βαρυτικών αλληλοεπιδράσεων.

 

Γ) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο ΟΛΑ τα άστρα έχουν δημιουργεί, μπορούμε όμως να δημιουργούμε μοντέλα και παρατηρώντας το σύμπαν γύρω μας να τα επιβεβαιώνουμε ή να τα απορρίπτουμε. Μέχρι στιγμής το μοντέλο του μοριακού νέφους φαίνεται να επικρατεί.

  • Μου αρέσει 4

"Εγω =1÷γνώση

 

Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ και μόνο που μπήκατε στην διαδικασία να μου απαντήσετε!!
Όμως οι απαντήσεις που είναι "ενδεχομένως" προσαρμοσμένες με τις ισχύουσες θεωρίες, δεν συνάδουν με τις ερωτήσεις, που μάλλον είναι λάθος διατυπωμένες από εμένα... Στο σκεπτικό μου είναι να γίνει μια συζήτηση με βάση την ατομική αντίληψη των εμπλεκομένων, με σκέψεις και ιδέες πέρα ως πέρα αντίθετες από το {Some how}.... «Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικρότερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein» 
Το εν' λόγω ρητό, δεν έχει να κάνει με την μαθησιακή γνώση μόνο, αλλά και με την ατομική αντίληψη του εμπλεκομένου σε ποικίλα θέματα, όπου η θεωρία έστω και πολλών ανθρώπων μορφωμένων, να έχει πραγματικά αναπάντητα κενά, μόνο και μόνο για να μπορεί να κλείνει το κεφάλαιο αυτής της έρευνας προσωρινά...
«Το σύμπαν είναι απλό, τόσο απλό που δεν το χωράει ο Ανθρώπινος νους» Albert Einstein.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα εισέλθω με ερωτήσεις και απαντήσεις στο πλήθος των κενών που έχει η ισχύουσα θεωρία, αλλά θα προσπαθήσω με ένα καταλυτικό κείμενο ως δεδομένο και όχι ως θεωρία, να εξηγήσω πως ακριβώς λειτουργεί το σύμπαν και πάνω από όλα ένα ηλιακό σύστημα. {Εν' ευθέτω χρόνο όμως}...
Περιληπτικά μόνο θα αναφέρω μέρος από τα κενά:
1] Εάν ο Ήλιος είχε βαρυτική μαγνητική έλξη δεν θα είχαμε διαστημικά μεταλλικά σκουπίδια. [Θα τα είχε τραβήξει όλα].
2] Εάν ο Ήλιος είχε τις θερμοκρασίες που λέει η επιστήμη, δεν θα υπήρχε τίποτα ζωντανό σε μεγαλύτερη ακτίνα, από την ασφαλή ζώνη ζωής που λένε οι επιστήμονες.
3] Εάν ο Ήλιος ήταν το κέντρο διατήρησης της πορείας των ουρανίων σωμάτων πέριξ αυτού, με την παραμικρή ευθυγράμμιση των πλανητών θα είχαμε προ πολλού αποσχιστεί από το σύμπλεγμα.
4] Κάθε προσπάθεια του Ανθρώπου να κάνει μια Πυρηνική σύντηξη διαρκεί νάνο-δευτερόλεπτα και οι επιστήμονες μας λένε ότι ή έκλυση της ενέργειας από μια πυρηνική σύντηξη στον πυρήνα του Ήλιου, ίσως να χρειάζεται πέντε εκατομμύρια χρόνια να απελευθερωθεί στο σύμπαν.
5] Ένας Ήλιος, ένα σούπερ-νόβα κοντά του, δισεκατομμύρια Ήλιους στο σύμπαν, δισεκατομμύρια σούπερ-νόβα κοντά τους;;;
6] Στην "κενότητα" σε ολόκληρο το σύμπαν, οι κάθε μορφής ακτινοβολίες ταξιδεύουν απρόσκοπτες και χωρίς την απώλεια των ιδιοτήτων τους, αλλά και της εκπέμπου σας  θερμοκρασίας τους, μα στο διάστημα έχουμε -270c χωρίς Ήλιο και +270c με Ήλιο.
7] Στην "κενότητα" σε ολόκληρο το σύμπαν, κανένα ουράνιο σώμα δεν έχει βάρος καθίζησης και αρκεί μια απλή δράση και αντίδραση, για να το κατευθύνει στην διαρκή αλληλουχία κίνησης, εντός ενός καθορισμένου συμπλέγματος αλληλεπιδρα ζόμενων στοιχείων και σε εσαεί κίνηση στο διηνεκές..
 

 

Το επεξεργάστηκε ο kis
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα και πάλι,

1) Είναι σημαντικό να διαχωρίζουμε τις έννοιες βαρυτική και μαγνητική έλξη. Αν και τα δύο μπορούν να ελκύουν αντικείμενα, η δράση αυτών διαφέρει. Ο Ήλιος μπορεί να είναι μεγάλος σε διαστάσεις και η μάζα του δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό βαρυτικό πεδίο, παρόλα αυτά το μαγνητικό του πεδίο είναι αρκετά "αδύναμο" με την έννοια ότι δεν έλκει και τόσο ισχυρά μεταλλικά αντικείμενα (αν έχεις κάποιο μαγνητάκι σπίτι σου, είναι αρκετά πιο ισχυρό από το μαγννητικό πεδίο του Ήλιου).

2) Η βιολογία είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστήμη. Το ότι εμείς ως άνθρωποι δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε σε ορισμένα πειρβάλλοντα επειδή ας πούμε είναι πολύ θερμά ή είναι πολύ όξινα κτλ, δεν αποτρέπει άλλους οργανισμούς από το να κάνουν το ίδιο. Υπάρχουν πολλοί μικροοργανσιμοί, κυρίως αρχαία, τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες (τα λεγόμενα υπερθερμόφιλα αρχαία) με θερμοκρασίες να φτάνουν έως και του 120 βαθμούς Κελσίου. Και ποιός ξέρει τι θα ανακαλύψουμε εκεί έξω. Μπορεί να υπάρχουν οργανισμοί προσαρμοσμένοι για αυτά τα ακραία περιβάλλοντα

3) Η βαρυτική επίδραση των πλανητών είναι αμηλητέα στις αποστάσεις που βρίσκονται. Μία ευθυγράμμιση πλανητών (κανονική όχι απλή ευθγράμμιση στον νυχτερινό ουρανό) θα είχε πάρα πολύ μικρό αντίκτοιπο στην τροχιά μας, πόσο μάλλον στην ακεραιότητα του πλανήτη μας.

4) Δεν θυμάμαι το όνομα του οργανισμού/ινστιτούτου που το έκανε, αλλά πραγματοποιήθηκε πυρηνική σύντηξη η οποία έδωσε περισσότερη ενέργεια από όση χρειάστηκε για να πραγματοποιηθεί. Οπότε βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

5) Δεν γίνονται όλα τα άστρα σούπερ νοβα.  Ένα άστρο πρέπει να πληρεί ορισμένα κριτήρια για να τελειώσει τη ζωή του ως υπερκαινοφανής

6) Η μετάδοση θερμότητας στο διάστημα επειδή όπως ακριβώς ανέφερες είναι ουσιαστικά κενό, γίνεται αποκλειστικά μέσω ακτινοβλίας. Η μέθοδος αυτή όμως είναι τρομερά αργή και μη αποτελεσματική, με αποτέλεσμα η μέση θερμοκρασία του σύμπαντος να είναι τόσο χαμηλή

7) Κάθε σώμα έχει το δικό του βαρυτικό πεδίο. Το πεδίο αυτό θα υπάρχει είτε υπάρχουν άλλα σώματα δίπλα του είτε όχι. Υποθέτω αναφέρεσαι στο γιατί οι πλανήτες κ.α. κινούνται στο σύστημά μας με τον τρόπο που κινούνται. Δεν κινούνται αποκλειστικά μέσω δυνάμεων, αλλά μέσω ενός συνδιασμού δυνάμεων και αδράνειας. Οι δυνάμεις που ασκούνται ειναι οι βαρυτικές αλληλοεπιδράσεις ανάμεσα στα σώματα του Ηλιακού συστήματος (κυρίως μεταξύ του Ήλιου και εαυτού).

  • Μου αρέσει 4

"Εγω =1÷γνώση

 

Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σχετικά με την πυρηνική σύντηξη χρειάζεται τα άτομα να βρίσκονται κοντά και να έχουν την απαραίτητη κινητική ενέργεια ώστε να ενωθούν σχηματίζοντας μεγαλύτερους πυρήνες. Οι πιέσεις στο εσωτερικό των αστεριών είναι τεράστιες, πολύ μεγαλύτερες απ' οτιδήποτε μπορούμε να επιτύχουμε στη Γη ακόμη και με τη χρήση του ισχυρότερου μαγνητικού πεδίου (δεν έχουμε άλλο τρόπο να κρατήσουμε αρκετά κοντά τα άτομα), καθώς η μάζα των αστέρων είναι επίσης τεράστια (ο Ήλιος έχει μάζα 330.000 φορές μεγαλύτερη από αυτή τη Γης). Επειδή η συμπίεση είναι τόσο ισχυρή στο εσωτερικό των αστεριών δεν χρειάζονται τόσο μεγάλες θερμοκρασίες όσο στη Γη.

Γενικά τα προβλήματα που βλέπετε με την πυρηνική σύντηξη στη Γη προέρχονται από το ότι προσπαθούμε να περιορίσουμε μια διαδικασία που χρειάζεται πολύ μεγάλες ενέργειες και πιέσεις στο εσωτερικό ενός μεγάλου δωματίου. Χωρίς αυτό τον περιορισμό η επίτευξη πυρηνικής σύντηξης είναι πολύ πιο εύκολη: η πρώτη επιτυχής αντίδραση πυρηνικής σύντηξης στην επιφάνεια της Γης ήταν με τη βόμβα Κάστελ Μπράβο το 1954. Επίσης, σε ένα αστέρι υπάρχει άφθονο υλικό για να συνεχίσει η αλυσιδωτή αντίδραση ενώ η διαθέσιμη ποσότητα στη Γη υλικού σε συνθήκες κατάλληλες για σύντηξη είναι πολύ περιορισμένη (γι' αυτό και τελειώνει και πολύ γρήγορα η αντίδραση σύντηξης - μένει από καύσιμα).

Το ότι η ενέργεια που παράγεται στο κέντρο του Ήλιου θέλει εκατομμύρια χρόνια έχει να κάνει με τα περίπλοκα μονοπάτια που ακολουθεί η διάδοση της θερμότητας μέσα στον Ήλιο. Αλλά ξέρουμε ότι ο Ήλιος διατηρεί πυρηνική σύντηξη απ' όταν δημιουργήθηκε, πριν περίπου 4,6 δις χρόνια και έχει αρκετά καύσιμα για να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό για άλλα περίπου 10 δις χρόνια.

  • Μου αρέσει 4
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Quote

2] Εάν ο Ήλιος είχε τις θερμοκρασίες που λέει η επιστήμη, δεν θα υπήρχε τίποτα ζωντανό σε μεγαλύτερη ακτίνα, από την ασφαλή ζώνη ζωής που λένε οι επιστήμονες.

Από περιέργεια, από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα; Ο Ήλιος βρίσκεται 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, ακτινοβολεί προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο προς τη Γη, και στη Γη η ατμόσφαιρα εμποδίζει τα φωτόνια υψηλών ενεργειών (ακτίνες Χ, ακτίνες Γ και οι πιο διεισδυτικές υπεριώδεις ακτίνες) να φτάσουν στην επιφάνεια. Επίσης, η ζωή στη Γη δημιουργήθηκε εντός της θάλασσας, με το νερό να αποτελεί ένα ακόμη μέσο προστασίας.

  • Μου αρέσει 4
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παρακαλώ πολύ!

Έχουμε ένα ηλιακό σύστημα {το δικό μας} και καλό θα είναι να μείνουμε σε αυτό.
Σύμφωνα με την καταγεγραμμένη ιστορία των λίγων χιλιάδων ετών στην βιβλιογραφία, έχουμε τα κάτωθι αποδεδειγμένα και μη αμφισβητήσιμα στοιχεία:
1]  Ένας ήλιος, 9 πλανήτες, 170 και ίσως παραπάνω δορυφόροι, ως σταθερά στοιχεία του ηλιακού συστήματος αυτού.
2]  Μια σταθερή και αδιαμφισβήτητη αλληλεπίδραση αυτών των στοιχείων, με μέτρο σύγκρισης τις τέσσερις γήινες εποχές του χρόνου, με απειροελάχιστη απόκλιση αυτών.
3]  Οι θέσεις όλων των ουράνιων σωμάτων αυτού του ηλιακού συμπλέγματος, είναι οι ίδιες που κατέγραψαν οι πρώτοι αστρονόμοι έως και σήμερα, αποδεδειγμένα.
4]  Η ασφαλής ζώνη διατήρησης ζωής για την γη παραμένει σταθερή με μικρές αποκλίσεις και την δημιουργία αυξομείωσης των θερμοκρασιών επί της επιφάνειας της γης.
5] Όλα τα αστρικά συμπλέγματα που καταγράφηκαν από τους αρχαίους αστρολόγους, εξακολουθούν να έχουν την ίδια διάταξη και θέση στον γαλαξία μας.
Αυτά και άλλα πολλά είναι ήδη αδιαμφισβήτητα και με αποδείξεις.
Ωστόσο όμως, επειδή δεν μιλάμε για μια ημέρα, ένα μήνα ή ένα χρόνο, αλλά για χιλιάδες χρόνια αέναης και σταθερής πορείας, όλων αυτών των στοιχείων μέσα στο "κενό",
καμία από τις απαντήσεις σας {που έχουν ως υπόβαθρο φυσικά την ισχύουσα επιστημονική άποψη ή θεωρία}, δεν αποδεικνύει ποια είναι η ακριβής φυσική δύναμη, 
που διατηρεί αυτή την αλληλουχία αλληλεπίδρασης, ως μια σταθερή μάζα και όχι ως μεμονωμένα κομμάτια ενός παζλ.
Η αναφορές σε ηλικία του Ήλιου ή των λοιπών ουράνιων σωμάτων, είναι παντελώς αναπόδεικτα στοιχεία, καθώς και οι αναφορές σε διεργασίες στο σύμπαν, 
εφόσον εμπεριέχουν το ίσως, το ενδεχομένως, το ναι μεν αλλά και καμία μακροχρόνια επιστημονική απόδειξη σταθερής επανάληψης του φαινομένου. 
Ακόμη και ένα μικρό ανθρώπινο κατασκεύασμα, για να ταξιδέψει μέσα στο σύμπαν προς ένα προορισμό, θέλει πολλή ενέργεια με πολλές τηλεκατευθην-τήριες εντολές, 
ώστε στην πορεία του να αποφεύγει βαρυτικές έλξεις ουράνιων σωμάτων.
Δεν εννοώ ότι υπάρχει τηλεχειριστήριο διαχείρισης του ηλιακού συστήματος και άλλο ένα για το διπλανό ηλιακό σύστημα, αλλά μια υπαρκτή και πέρα ως πέρα μοναδική δύναμη.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

3 minutes ago, kis said:

 

Quote
Ωστόσο όμως, επειδή δεν μιλάμε για μια ημέρα, ένα μήνα ή ένα χρόνο, αλλά για χιλιάδες χρόνια αέναης και σταθερής πορείας, όλων αυτών των στοιχείων μέσα στο "κενό",
καμία από τις απαντήσεις σας {που έχουν ως υπόβαθρο φυσικά την ισχύουσα επιστημονική άποψη ή θεωρία}, δεν αποδεικνύει ποια είναι η ακριβής φυσική δύναμη, 
που διατηρεί αυτή την αλληλουχία αλληλεπίδρασης, ως μια σταθερή μάζα και όχι ως μεμονωμένα κομμάτια ενός παζλ.

Μα κανείς δεν είπε ότι όλοι οι πλανήτες/δορυφόροι και το σύνολο των αστεροειδών/κομητών you name it , κινούνται ως μια μάζα. Όλα κινούνται όπως ακριβώς το ανέφερες: ως κομμάτια ενός πάζλ. Η κίνηση του ενός επηρεάζει την κίνηση του άλλου, αλλά λόγω των αποστάσεων, η αλληλοεπίδραση αυτή είναι απειροελάχιστη. Παρόλα αυτά στο διάστημα χιλιάδων ή και ακόμα εκατομμυρίων ετών, οι αλληλοεπιδράσεις αυτές γίνονται πιο αισθητές.

 

Quote
Ακόμη και ένα μικρό ανθρώπινο κατασκεύασμα, για να ταξιδέψει μέσα στο σύμπαν προς ένα προορισμό, θέλει πολλή ενέργεια με πολλές τηλεκατευθην-τήριες εντολές, 
ώστε στην πορεία του να αποφεύγει βαρυτικές έλξεις ουράνιων σωμάτων.

Η διαχείριση και η πλοήγηση ενός διαστημόπλοιου/δορυφόρου κτλ ναι απαιτεί μεγάλα ποσά ενέργειας, αλλά αυτό είναι μόνο από την οπτική του ανθρώπου. Τα ποσά ενέργειας που χρησιμοποιούμε εμείς για ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα είναι σαν να μην υπάρχουν στη κλίμακα του σύμπαντος. Και δεν είναι ανάγκη να αποφεύγει βαρυτικές έλξεις άλλων σωμάτων. Για την ακρίβεια, επειδή τα ποσά ενέργειας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι περιορισμένα, επιλέγουμε οι τροχιές αυτών να περνούν κοντά από άλλα ουράνια σώματα και να κάνουμε αυτό το οποίο ονομάζουμε gravity assist. Το αποτέλεσμα αυτού είναι η σημαντική αύξηση στην κινητική ενέργεια ενός σκάφους, με πολύ μικρή χρήση καυσίμων. Έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα στα σκάφη Voyager 1/2 και φυσικά στο New Horizons για να αναφέρω μερικά από αυτά. 

Για να επανέλθω όμως στο point  που προσπαθείς να μας εξηγήσεις, τα σώματα, όπως για παράδειγμα οι πλανήτες, δεν χρησιμοποιούν συνεχώς ενέργεια για να διατηρήσουν τις τροχιές τους. Οι τροχιές τους διατηρούνται από την αρχική κινητική ενέργεια που διαθέτουν και από τις βαρυτικές αλληλοεπιδράσεις με το σώμα γύρω από το οποίο πραγματοποιούν τη τροχιά τους. Και είναι πολύ πιθανό να ρωτήσεις τώρα, μα Γιώργο από που ήρθε αυτή η αρχική κινητική ενέργεια; Η ενέργεια αυτή προήλθε από α) Τον σχηματισμό του ίδιου του σώματος κατά το στάδιο της κατάρρευσης του μοριακού νέφους και β) από τις διάφορες συγκρούσεις που είχε με τα άλλα σώματα κατά τη διάρκεια των νεαρών σταδίων του Ηλιακού συστήματος. Η ενέργεια αυτή δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου επειδή το διαπλανητικό διάστημα έχει μικρή συγκέντρωση ύλης η οποία δεν μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στην κινητική ενέργεια του πλανήτη/δορυφόρου κ.α.

 

Quote
Η αναφορές σε ηλικία του Ήλιου ή των λοιπών ουράνιων σωμάτων, είναι παντελώς αναπόδεικτα στοιχεία, καθώς και οι αναφορές σε διεργασίες στο σύμπαν, 
εφόσον εμπεριέχουν το ίσως, το ενδεχομένως, το ναι μεν αλλά και καμία μακροχρόνια επιστημονική απόδειξη σταθερής επανάληψης του φαινομένου. 

 

Υπάρχουν διάφορα μοντέλα με τα οποία προσπαθούμε να περιγράψουμε τον τρόπο λειτουργίας των αστέρων διαφόρων μεγεθών. Τα μοντέλα αυτά μας δίνουν τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να υπολογίσουμε την ηλικία ενός άστρου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να υπολογίσουμε την ηλικία των άστρων. Η κύρια μέθοδος (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) είναι μελετώντας σε ποιο αστρικό σύστημα ανήκουν. Υπάρχουν δυο είδη στον γαλαξία μας, τα ανοιχτά clusters που είναι πιο νέα και τα globular clusters που είναι πιο μεγάλα σε ηλικία. Επειδή γνωρίζουμε ότι ένα άστρο για να "κάψει" το υδρογόνο του και να μεταβεί στην επόμενη φάση της ζωής του εξαρτάται από τη μάζα του και ουσιαστικά έχουμε ένα χρονικό πλαίσιο για αυτό, όταν παρατηρούμε ένα άστρο και βλέπουμε ότι ανήκει σε ένα ανοιχτό cluster και ότι έχει τα χαρακτηρηστικά ενός άστρου κύριας αλληλουχίας, τότε μπορούμε να πούμε ότι ναι είναι σχετικά νέο άστρο. Αν όμως δούμε ένα άστρο που μπορεί να ανήκει σε ένα globular cluster και εμφανίζει χαρακτηριστικά ερυθρού γίγαντα/υπεργίναντα κτλ μπορούμε να πούμε ότι το άστρο αυτό είναι σχετικά μεγάλο σε ηλικία. Υπολογίζοντας τη μάζα του, μπορούμε να εκτιμήσουμε την αναλογία των στοιχείων στον πυρήνα του και εκτ τούτου πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να γίνει είτε λευκός νάνος είτε για να κάνει μπουμ. (Πάλι αμα κάνω λάθος διορθώστε με).

 

Καλή σου μέρα φίλε!

  • Μου αρέσει 3

"Εγω =1÷γνώση

 

Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

19 hours ago, diorip said:

Flat earth?

Όχι!

Προφανώς είναι η επέκταση της εν λόγο θεωρίας και στο υπόλοιπο Ηλιακό σύστημα. Βέβαια μέχρι τώρα μας έγραψε μόνο της αντιρρήσεις του για την επιστημονική θεωρία, και καμία εξήγηση ή έστω  κάποιο  επιχείρημα για το πώς λειτουργεί το Ηλιακό μας σύστημα.

Εγώ πάντως έκανα Like και στον Georgegram και στον dkate για τον κόπο που κάνανε και του απάντησαν τόσο εμπεριστατωμένα και που τον αντιμετώπισαν με σοβαρότητα και ευγένεια.

  • Μου αρέσει 4

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Το παρόν κείμενο δεν είναι φάρσα ή θεωρία επιστημονικής φαντασίας.
Είναι κείμενο ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ και Παγκόσμιας Πανανθρώπινης Επιστημονικής σημασίας.
Η σύνταξη του κειμένου θα γίνει ως τεκμηριωμένων των δεδομένων και όχι ως θεωρία, προς διευκόλυνση του αναγνώστη να κατανοήσει τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα....
1] Η θεωρία των "χορδών" δεν είναι θεωρία, είναι το ίδιο το σύμπαν.
2] Το σύμπαν δεν έχει όρια, είναι οριζόντιο και πολυεπίπεδο.
3] Το σύμπαν είναι ένα πλήρες ενεργειακό "τέλμα", μιας και μόνο δύναμης.
4] Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες είναι η μόνη δύναμη στο σύμπαν και όλες οι άλλες δυνάμεις είναι παράγωγα αυτής.
5] Στο αρχικό σύμπαν δεν υπήρχε δομημένο στοιχείο, πλην των χορδών. {Το συν, το πλην και το ουδέτερο}.
6] Οι χορδές αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, συνέθεσαν σταδιακά τα σύνθετα αέρια, που με την σειρά τους ως βαρέα πλέον στοιχεία μέσα στο απόλυτο κενό, προκάλεσαν κατά τόπους μαζική κατάρρευση αυτών,
δημιουργώντας κυκλώνες, οι κυκλώνες δημιούργησαν τις μαύρες τρύπες δίνοντας άμεσα και καταλυτικά, την δυνατότητα της δημιουργίας των λοιπών δομημένων στοιχείων της φύσης σε αέρια μορφή,
η ανακύκλωση αυτών των αερίων μέσα από τους κυκλώνες δημιούργησαν την αληθοφανή και απανταχού το σύμπαν ύλη.
7] Το πρώιμο σύμπαν δεν είχε στερεά ύλη, είχε αέριες μάζες, που περνώντας και που εξακολουθούν να περνάνε ανάμικτες μέσα από τους κυκλώνες μιας μαύρης τρύπας, συνθλίβονται κυριολεκτικά  δημιουργώντας κατά περίπτωση τα αληθοφανή γνωστά υλικά.
8] Το σύμπαν δεν έχει ηλικία, ούτε ημερομηνία λήξης, απλά και μόνο διότι έχει αστείρευτη πηγή δημιουργίας νέας ύλης, αλλά και ανακύκλωσης συχνά της υπάρχουσας ύλης μέσω των κυκλώνων. {Μαύρες τρύπες}.
9] Το σύμπαν στο σήμερα, αποτελείται από "άπειρα" ουράνια σώματα διαφορετικών ιδιοτήτων και συστατικών, με ανάλογα ηλιακά  και πλανητικά συστήματα συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας ηλιακού συστήματος.
Στο δικό μας λοιπόν ηλιακό σύστημα, το ζητούμενο είναι να κατανοήσουμε με σαφήνεια πως ακριβώς λειτουργεί απρόσκοπτα και αδιαλείπτως, με απώτερο σκοπό, την αποσαφήνιση των επιστημονικών κενών στις ισχύουσες θεωρίες.
Α] Όλα τα ουράνια σώματα, που αποτελούν το πλανητικό μας σύμπλεγμα και που μας χαρίζουν απλόχερα και αδιαλείπτως την πολυτέλεια της ύπαρξής μας, ως μοναδικές νοήμων οντότητες στο αχανές σύμπαν, λειτουργούν σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως ακριβώς αυτά αναφέρονται στο συνημμένο αρχείο, δίνοντας όλες τις απαντήσεις σε όλα τα κενά...

 

 

 

Η ΘΕΩΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-Ο.Π.Ι.pdf

Το επεξεργάστηκε ο kis
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παρακαλώ πολύ! 

Η ξαφνική σιγή "ιχθύος" προϊδεάζει ότι θα πρέπει να συμβαίνουν 2 πράγματα:

Α) Ότι σύμφωνα με τα γραφόμενα είμαι για "δέσιμο" και σάς πέφτει πολύ να ασχοληθείτε με το σκεπτικό μου. 

Β) Ότι μπορεί το όλο σκεπτικό μου να σας "ξεπερνά" κατά πολύ και δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε κάτι  που   ενδεχομένως να σας διαφεύγει αυτή τη στιγμή. 

1) "Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση". ALBERT EINSTEIN.. 

 

 

Το επεξεργάστηκε ο kis
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

1 hour ago, kis said:

] Η Επιστήμη πληρώνετε και μάλιστα αδρά και κάτι θα πρέπει να παρουσιάζει για να συνεχίσει να πληρώνετε!!!!!

Και με την διάχυση και επαναληψη τέτοιων αντιλήψεων στο διαδίκτυο, φτάσαμε στην χθεσινή ημέρα....

  • Μου αρέσει 1
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

4 hours ago, diorip said:

Και με την διάχυση και επαναληψη τέτοιων αντιλήψεων στο διαδίκτυο, φτάσαμε στην χθεσινή ημέρα....

Ειλικρινά η πρόθεσή μου δεν είναι να σου προκαλώ δυσφορία!! Εάν πάλι το όλο σκεπτικό μου σου προκαλεί "διαταραχές", ενδεχομένως μια ματιά σε άλλα θέματα ποιο χαλαρωτικά και που ίσως να σου "ταιριάζουν" να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις....

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ.pdf

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η διάδοση ενός σκεπτικού δεν θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Το σκεπτικό θα διαδοθεί και θα αποδεχθεί από την κοινότητα αργά ή γρήγορα όταν αυτό υποστηρίζεται σωστά.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

12 hours ago, 0xDEADBEEF said:

Η διάδοση ενός σκεπτικού δεν θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Το σκεπτικό θα διαδοθεί και θα αποδεχθεί από την κοινότητα αργά ή γρήγορα όταν αυτό υποστηρίζεται σωστά.

Συμφωνώ και επαυξάνω! «Ωστόσο όμως είναι λίγο δύσκολο στα 65 να γίνω αστροφυσικός ή μαθηματικός}...
Μπορώ όμως με κάποιες παραπομπές από επιστημονικές μελέτες και δεδομένα να υποστηρίξω το σκεπτικό μου.
{ Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα ονομάζεται το εύρος της περιοχής συχνοτήτων που καλύπτουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα εκτείνεται θεωρητικά από σχεδόν μηδενικές συχνότητες έως το άπειρο}.   https://el.wikipedia.org/wiki/Ηλεκτρομαγνητικό_φάσμα 
Το σύμπαν είναι διάχυτο από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Το φως που εκπέμπεται από τα άστρα είναι μέρος του συνολικού φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που συναντάται στο σύμπαν.      https://el.wikipedia.org/wiki/Ηλεκτρομαγνητική_ακτινοβολία
Το κενό του διαστήματος:  Μεγάλο μέρος του εξώτερου διαστήματος μπορεί να θεωρηθεί για όλους τους πρακτικούς σκοπούς σχεδόν τέλειο κενό, με έναν μικρό μόνο αριθμό από άτομα ανά κυβικό μέτρο, με πιο κοινά τα άτομα υδρογόνου (H) και ηλίου (He).  https://el.wikipedia.org/wiki/Κενό  
Με βάση τις παραπάνω παραπομπές και με τα πολλά άλλα στοιχεία που λίγο-πολύ γνωρίζουμε όλοι, το "σκεπτικό μου" λέει τα κάτωθι:
1] Το σύμπαν δεν είναι κενό-κενό.  2] Στο σύμπαν η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια είναι διάχυτη και πλήρως αμφίδρομη. 3] Όλα τα ουράνια σώματα που είναι πλούσια σε ηλεκτρομαγνητικά στοιχεία, περιστρεφόμενα ή μη, αναγκαστικά αντανακλούν διάχυτα στο σύμπαν τα ομώνυμα φορτία τους, μιας που απωθούνται, αλλά και τα ετερώνυμα που έλκονται ταυτόχρονα ως δράση και αντίδραση στο αυτό χωροχρονικό συνεχές, προκαλούν την αέναη περιστροφική κίνηση αυτών.
4] Αυτή η διάχυτη και συνεχής κίνηση του {+/-} στο σύμπαν, δημιουργεί σίγουρα και αδιαμφισβήτητα, κατά τόπους κέντρα διασταύρωσης ηλεκτρικά φορτισμένων στοιχείων.  
5] Τα άτομα υδρογόνου (H) και ηλίου (He), που ούτως ή άλλως βρίσκονται διάχυτα στο σύμπαν, δέχονται στα σίγουρα τη συνεχή κίνηση του {+/-} σε ατομικό επίπεδο, 
επερχόμενα σε υπερδιέγερση και συνεχή τριβή επί αλλήλων, προκαλώντας «φωτοηλεκτρικό φαινόμενο» αδυνατώντας λόγω έλλειψης λοιπών στοιχείων, να επέλθουν σε μεταστατική μορφή.
Συμπέρασμα: Τίποτα εκεί στο εξώτερο κενό και σε μια ακατάπαυστη αλληλεπίδραση του {+/-} σε ατομικό επίπεδο και στο αυτό χωροχρονικό συνεχές, δεν μπορεί να εμποδίσει την υπερδιέγερση αυτών των αερίων και την δημιουργία φωτός.. 
Το επεξεργάστηκε ο kis
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 μήνες αργότερα...
Παρακαλώ πολύ!
Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω το φόρουμ για την ανάρτηση και διατήρηση της θεματολογίας που ανέπτυξα, αλλά και όλους όσους έχουν δει το θέμα και δεν προσπάθησαν να το "χλευάσουν"...
Παράλληλα σκέφτηκα να απλουστέψω το βασικό σκεπτικό της θεωρίας μου, ώστε ενδεχομένως να γίνει πιο κατανοητό!!!
1] Όλα τα ουράνια σώματα και ειδικά τα περιστρεφόμενα πέριξ του άξονά τους, είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά, ότι διαθέτουν πληθώρα αλληλοεπιδρώντα ηλεκτρομαγνητικά στοιχεία.
2] Όλη αυτή η αδιάκοπη ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδραση αυτών των στοιχείων, σίγουρα παράγει "αδιαβάθμητο" ηλεκτρισμό, κάνοντας έτσι το έκαστο ουράνιο σώμα, φυσική γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού φορτίου.
3] Η επιστήμη έχει αποφανθεί ότι η θεωρία των "χορδών" δεν μπορεί πειραματικά να αποδειχθεί!, πράγμα που για μένα είναι εντελώς λάθος για τους παρακάτω λόγους:
Α] Το σύμπαν δεν είναι κενό-κενό και το άγνωστο υλικό πλήρωσης αυτού ως συνεκτικό στοιχείο, μπορεί να είναι πραγματικά οι "χορδές". 
Β] Η ευκολία μετάδοσης οποιασδήποτε μορφής ηλεκτρομαγνητικού σήματος και σε πληθώρα συχνοτήτων, αλλά αμφίδρομα και προς πάσα κατεύθυνση, θα ήταν ξεκάθαρα αδύνατη, χωρίς κάποιο συνεκτικό στοιχείο. {ΑΓΩΓΟ}
Τέλος! Η Θεωρία μου θέλει όλα τα ουράνια σώματα, γεννήτριες ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων και τις "χορδές", φυσικές οπτικές ίνες μετάδοσης αυτών,  απανταχού στο σύμπαν....
Το επεξεργάστηκε ο kis
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
 Εγώ λέω και ξαναλέω!!! 
Ένας Ήλιος-10 Ήλιοι- άντε εκατό μέσα σε έναν γαλαξία να είχαν την "ατυχία"  να πάθουν ζημιά από ένα σουπερνόβα ή να "συμπιέστηκαν" από άλλες δυνάμεις!!!!!! Μα όχι και  "δισεκατομμύρια"  μέσα στον ίδιο γαλαξία....
Ένα ουράνιο σώμα με μια Α΄ μάζα, περιστρέφεται για τον λόγο που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του και είναι δισεκατομμύρια αυτά που ακολουθούν σταθερά την ίδια διαδικασία και μόνο μέσα σε έναν γαλαξία....
Κανένα ουράνιο σώμα ανεξάρτητα του όγκου του, δεν έχει βάρος στο κενό στο σύμπαν και είναι πανεύκολο να γίνει αντιληπτή ή Ιστορική φράση του Αρχιμήδη,
«Δώσε μου τόπο να σταθώ και τη γη θα κινήσω».
Στη γη, οι τηλεπικοινωνίες γίνονται με κεραίες και δορυφόρους, στο διάστημα το βόγιατζερ αφήνει κατά διαστήματα αναμεταδότες για την λήψη και αποστολή των μηνυμάτων;;;;;;;   
Εάν όχι! αυτή τη μεταφορά των μηνυμάτων την κάνουν σίγουρα οι "χορδές", ως αγωγοί μετάδοσης δεδομένων...
Παράλληλα, εξακολουθώ να έχω την απορία, για το ποιες φυσικές δυνάμεις στην κενότητα του σύμπαντος, μπορούν να προκαλέσουν υψηλές συμπιέσεις των αέριων μαζών και να επιτύχουν μια πυρηνική σύντηξη! Με διαρκή αλυσιδωτή διαδικασία επανάληψης αυτής και σε δισεκατομμύρια θέσεις, διάσπαρτα σε έναν γαλαξία....
Εγώ λέω και ξαναλέω! Θέλει οπωσδήποτε διερεύνηση η θεωρία μου και μπορεί πανεύκολα πειραματικά να  αποδειχθεί ή να απορριφθεί....  
 
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης