Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω το εξής: αν κάνω μια εκδήλωση για παρατήρηση με τηλεσκόπιο για το κοινό σε δημοσιο χώρο (π.χ στη πλατεία του χωριού μου) απαιτείται πρώτα να πάρω άδεια από τον δημο; Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί παλαιότερα αυτό το ζήτημα, αλλά ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις σας.

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Καλησπέρα Χρήστο,

Δεν είμαι ειδικός πάνω σε αυτά, αλλά θεωρώ πως καλύτερο θα ήταν προληπτικά να ζητήσεις την άδεια του δήμου γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Το επεξεργάστηκε ο Rend

"Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο"

"Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις"

"Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Χρήστο καλησπέρα!

Σε κάθε δημόσια εκδήλωση πρέπει να ζητείται η άδεια του δήμου,αλλά να ενημερώνεται και η αστυνομία για λόγους ασφαλείας!

Φιλικά-Κώστας 🙂 

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δηλαδη και σε τύπου sidewalk astronomy αν κάποιος π.χ. στήσει το τηλεσκοπιο στο πεζοδρόμιο και κοιτάνε περαστικοί για λίγο, πάλι θέλει αδεια ? ή μόνο όταν υπάρχει ανοικτή πρόσκληση από πριν?

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf

Όταν είμαστε σε δημόσιο χώρο,επειδή μπορούν να συμβούν πολλά,πρέπει να είναι ενήμερες οι αρχές.

Σε ένα πεζοδρόμιο που βρίσκεται κοντά σε δρόμο όπου κυκλοφορούν αυτοκίνητα,μηχανάκια,κλπ.υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος.Μπορεί να παρεισφρήσουν "περίεργοι" με σκοπό να προκαλέσουν προβλήματα,πχ.να κάνουν πλάκα,να γίνεται ψιλοβαβούρα από τους παρευρισκόμενους και να ενοχληθούν οι γείτονες,καθότι είναι ώρες κοινής ησυχίας κλπ.

Τώρα σε ένα χωριό όπου τα πράγματα είναι πιο ήσυχα,εξαρτάται από το είδος των κατοίκων...δεν είναι παντού πολιτισμένοι και με κατανόηση.

Και μόνο η θέα κάποιων "περίεργων" που κοιτάνε μέσα από κάποιον σωλήνα,μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των περιοίκων,που δεν είναι πάντα καλοπροαίρετοι...

Επίσης τύποι που κοιτάνε από τηλεσκόπιο,ιδιαίτερα από ταράτσες-μπαλκόνια μπορεί να θεωρηθούν αδιάκριτοι θεατές γυναικών στα διαμερίσματα κλπ.κλπ.

Για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις και δυσάρεστες καταστάσεις,πρέπει να ενημερώνεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής,και να παίρνουν οδηγίες όσοι θέλουν να βγουν έξω από το σπίτι-αυλή.

Μπορεί να είναι αρκετή μια απλή ενημέρωση και όχι γραπτή άδεια,ανάλογα και με το χώρο της συγκέντρωσης.

Φιλικά-Κώστας 🙂 

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis
  • Μου αρέσει 1

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης