Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Γνωρίζει κάποιος τι σπείρωμα βγάζει ο κοινός ερευνητής 50mm  εκεί που συνδέονται ο πρωτεύων φακός του και το προσοφθάλμιο του;  

Στα σημεία που δείχνω στην παρακάτω φωτό  

Ευχαριστώ 

IMG_20241024_220109.jpg

Το επεξεργάστηκε ο τσιαγκας προδρομος

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

https://planitario.gr/gr/antaptoras-t2-parfokal-gia-autoguider-se-ereuniti-skywatcher-9x50.html

Υπάρχει αυτός ο ανταπτορας  που βιδώνει στον ερευνητή αφού ξεβιδώσεις το προσοφθάλμιο κι έτσι μπορείς να προσαρμόσεις κάμερα και να το κάνεις οδηγητικο.

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
1 minute ago, HOMO said:

https://planitario.gr/gr/antaptoras-t2-parfokal-gia-autoguider-se-ereuniti-skywatcher-9x50.html

Υπάρχει αυτός ο ανταπτορας  που βιδώνει στον ερευνητή αφού ξεβιδώσεις το προσοφθάλμιο κι έτσι μπορείς να προσαρμόσεις κάμερα και να το κάνεις οδηγητικο.

Αυτό πίσω. Μπροστά; 

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

6 minutes ago, kkokkolis said:

Αυτό πίσω. Μπροστά; 

Δε  γνωρίζω. Ας μας πει ο Πρόδρομος  τι ακριβώς θέλει.... Σε έναν τόρνο σου φτιάχνουν ότι θέλεις!

• Μου αρέσει 1
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
On 25/10/2024 at 11:11 ΜΜ, HOMO said:

Δε  γνωρίζω. Ας μας πει ο Πρόδρομος  τι ακριβώς θέλει.... Σε έναν τόρνο σου φτιάχνουν ότι θέλεις!

Καλημέρα  θέλω να ξανά φτιάξω όπως το 2017 ένα γωνιακό ερευνητή (χωρίς το εργοστασιακό σώμα του )  αλλά θέλω να δω αν ταιριάζουν έτοιμα σπειρώματα απο αντάπτορες και προεκτάσεις του εμπορίου  ώστε να δοθεί το απαιτούμενο εστιακό μήκος για να εστιάζει με το εκάστοτε illuminated reticle προσοφθάλμιο .

Το 2017  είχα κάνει  αλλά με σφηνοειδή προσαρμογή του νέου  σωλήνα  χωρίς σπείρωματα  και χρήση  προσοφθάλμιου  24mm (απέδιδε ως 6χ50 με φουλ πεδίο )..

Λέω να αποφύγω τον Τóρνο αν μπορέσω να βρω κάτι έτοιμο  στο  AliExpress , εκεί είδα έχει προεκτάσεις και αντάπτορες Μ52 σε Μ48 , Μ48 , Μ48 σε 1,25"  αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι σπείρωμα έχει ο προτέρων φακός του ερευνητή 50mm 

Καθαρούς ουρανούς 

T2 να υποθέσω είναι το μικρό σωστά;  Το άλλο δεν μας ονομάζει τι είναι   ,  πλέον αυτές τις ημέρες   έφτασε στα χέρια μου ένας 9χ50  και μετρησα ,  το αντίστοιχο (πίσω)  έξω αρσενικό του ερευνητή το  μέτρησα 50,7mm  ενώ του πρωτεύον  φακού το έξω αρσενικό  είναι 52,7mm  συνεπώς δεν ταιριάζει ούτε αυτό  το εξαρτιμα της φωτό ώστε να βιδώσει στον πρωτεύον φακό και να συνεχίσεις με Τ2 προεκτάσεις, τα  δοκίμασα και το πίσω του ερευνητή   είναι μικρό κολυμπάει στο πρωτεύον  .

--------------------

Ίσως θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί το θέμα στο mastrovox  όπως έχει εξελιχθεί ; 

IMG_20241103_090329.jpg

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Δε νομίζω να υπάρχει κάτι σε τέτοιο σπείρωμα... Κόψε το κομμάτι από έναν ερευνητη και προσάρμοσέ το σ αυτο που θέλεις να φτιάξεις ή πήγαινε σε τόρνο.

• Μου αρέσει 1
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
11 minutes ago, HOMO said:

Δε νομίζω να υπάρχει κάτι σε τέτοιο σπείρωμα... Κόψε το κομμάτι από έναν ερευνητη και προσάρμοσέ το σ αυτο που θέλεις να φτιάξεις ή πήγαινε σε τόρνο.

Έχω παραγγείλει πριν λίγο  ένα αντάπτορα  Μ52 σε Μ48  , όταν έρθει θα δω αν θα έχει  προσαρμογή στο σπείρωμα του πρωτεύοντος  αν όχι  θα δω  ή θα ξανακάνω πατέντα όπως παλιά  ή θα φτιάξω σε τόρνο  ένα αντάπτορα  στην διάσταση του προτευοντος σε Μ48 για να προσθέτω ότι θέλω από εκεί και πίσω μιας και  στο Μ48  έχει πληθώρα εξαρτημάτων  πολλαπλών χρήσεων 

Καθαρούς ουρανούς 

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης