Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. 

Απλή ερώτηση για εσάς. 

Μπορείτε να μου υποδείξετε έναν αντάπτορα Αρσενικό - Αρσενικό 1/4-20 για piggyback  μιας φωτογραφικής στα δακτυλίδια του SW 102;

Το έχω δει κάπου παλιά αλλά δεν θυμάμαι τώρα. 

Ευχαριστώ πολύ. 

IMG_20241102_130141.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
4 hours ago, kkokkolis said:

Καλημέρα.

Απλή ερώτηση για εσάς. 

Μπορείτε να μου υποδείξετε έναν αντάπτορα Αρσενικό - Αρσενικό 1/4-20 για piggyback  μιας φωτογραφικής στα δακτυλίδια του SW 102;

Το έχω δει κάπου παλιά αλλά δεν θυμάμαι τώρα. 

Ευχαριστώ πολύ. 

Καλησπέρα Κωνσταντίνε.

Κοίτα  εδώ, βρήκα αυτά.

https://kounio.gr/katastima/systimata-stiriksis/βιδεσ-και-ανταπτορεσ/e-image-s014-1-4-male-3-8-male-adapter-με-τρύπα/  Ψώνιζα παλιά κάποια φωτογραφικά.

https://www.outletvideo.com/bida-fotografikon-eksartimaton-14-male-to-14-male

Αλλά μια βόλτα στον Άγιο Διονύση, ακτή Κονδύλη ξέρεις, πιστεύω οτι θα βρεις.

• Ευχαριστώ 1

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε
43 minutes ago, kkokkolis said:

Ευχαριστώ. Αλλά πως εξασφαλίζεις την ομοαξονικότητα; 

Ομοαξονικότητα φωτογραφικής και σωλήνα τηλεσκόπιου? 

Χωρίς να έχω εμπειρία μήπως γίνεται δοκιμάζοντας ροδέλες διαφόρων πάχους ή και συνδυασμό τους ?

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Το συγκεκριμένο θέμα με είχε απασχολήσει κι εμένα προ ετών και η μόνη ουσιαστική λύση που βρήκα ήταν η χρήση ball-head.

Ωστόσο, μπορείς για αρχή εσύ να χρησιμοποιήσεις τη βίδα με τη μαύρη ροδέλα που έφερε το δαχτυλίδι του τηλεσκοπίου σου κατά την αγορά του (αν δεν την έχεις χάσει κάπου)... Βίδωσε τη βίδα στο σπείρωμα του δαχτυλιδιού μέχρι τέρμα, και μετά κρατώντας κόντρα με το κατσαβίδι στη βίδα, βίδωσε από πάνω τη μαύρη ροδέλα. Κατόπιν, βίδωσε τη μηχανή σου. Αν είσαι εξαιρετικά τυχερός, η τελευταία θα τερματίσει περίπου ομοαξονικά με τον σωλήνα σου. Αν υπολείπονται μερικές μοίρες ακόμη, μπορείς να σφίξεις λίγο ακόμη τη μηχανή.

Αν το σπείρωμα την μηχανής τερματίζει, αλλά ο άξονας της έχει ξεπεράσει για μερικές μοίρες αυτόν του σωλήνα, τότε μπορείς να ξεβιδώσεις ελαφρά τη βίδα από δαχτυλίδι και να την ξανασφίξεις έχοντας γυρίσει τη μηχανή προς την κατεύθυνση του σωλήνα.

Το πρόβλημα υπάρχει όταν η βίδα έχει τέτοιο μήκος, ώστε όταν βιδωθεί η μηχανή μέχρι τέρμα παραμένει κενό μερικών χιλιοστών από το άνω μέρος της μαύρης ροδέλας μέχρι το κάτω μέρος της μηχανής. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να παρεμβάλεις μεταξύ τους απλές μεταλλικές ροδέλες από κατάστημα σιδηρικών και να σφίξεις το όλο σύστημα, ώστε να μη ξεβιδώνεται η μηχανή με το παραμικρό.

Όπως και να χει το πράγμα όμως, πρέπει να έχεις το νου σου να μη ξεβιδωθεί η βίδα από το δαχτυλίδι, γιατί θα σου τρυπήσει το σωλήνα σου. Γι'αυτό κάθε φορά που θα γυρίζεις τη μαύρη ροδέλα ή τη μηχανή σου, πρέπει από κάτω να κρατάς κόντρα με το κατσαβίδι... 

Φιλικά, Κώστας... 

...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να μπει αυτό στη θέση του εξαρτήματος που κουμπώνει η βάση του ερευνητή, γιατί αναφέρεται μόνο στα sct. Απλά το universal δε ξέρω γιατί αναφέρεται.

https://www.celestron.com/products/universal-piggyback-mount

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf
Δημοσιεύτηκε
26 minutes ago, vagkaf said:

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να μπει αυτό στη θέση του εξαρτήματος που κουμπώνει η βάση του ερευνητή, γιατί αναφέρεται μόνο στα sct. Απλά το universal δε ξέρω γιατί αναφέρεται.

https://www.celestron.com/products/universal-piggyback-mount

1 hour ago, vagkaf said:

Το έχω αυτό. Είναι φτιαγμένο για τα C6 και C8. Η καμπύλη του δεν αγκαλιάζει τις 4" και οι βίδες είναι από την άλλη πλευρά στο SW. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Εγώ εννοώ αυτή τη βίδα. Σίγουρα κάπου θα την έχεις, και σίγουρα θα έχεις και μερικές ροδέλες αν χρειαστεί... 

pi9chnpuryvd1.jpeg

• Μου αρέσει 1
...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, pepito said:

Εγώ εννοώ αυτή τη βίδα. Σίγουρα κάπου θα την έχεις, και σίγουρα θα έχεις και μερικές ροδέλες αν χρειαστεί... 

pi9chnpuryvd1.jpeg

Πράγματι, την είχα αυτήν. Κάπου τη χρησιμοποίησα νομίζω. Βελόνα στ' άχυρα, αλλά θα ψάξω. Ευχαριστώ. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Voilà! 

Βρήκα μια βίδα στο κουτί μου, η οποία έχει το σωστό σπείρωμα, το σωστό μήκος και τη σωστή κεφαλή, ώστε να έρχεται πρόσωπο με την εσοχή του δακτυλίου. 

Από πάνω έβαλα αυτόν τον αντάπτορα, τον οποίο μου έστειλε ένας φίλος, με τους σφιγκτήρες.  IMG_20241106_142734.thumb.jpg.af9aa49492526be43807717706b85f92.jpg

Σε αζιμούθιο τουλάχιστον είναι ομοαξονικά.

Μένει να δω αν υπάρχει κάποια ελάχιστη απόκλιση στο ύψος, η οποία στα 30x μπορεί να είναι σημαντική. 

1° απόκλιση στο ένα μίλι σε βγάζει έξω 28 μέτρα! 

IMG_20241107_073411.thumb.jpg.4cc24e245dc75fd6493ac239eec8d5d4.jpgIMG_20241107_073422.thumb.jpg.8751f9c34161d52e72731e4b6a6468b2.jpg

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Bingo! 

To πλοίο 🚢 βρίσκεται ταυτόχρονα στο κέντρο της κάμερας και του Hyperion, από τα 20x έως τα 60x. Είναι φωτογραφημένο στα 30x και βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, περίπου στα 20km ή 11 ναυτικά μίλια. Στην επάνω φωτογραφία φαίνεται σαν λευκή θολούρα στο δεξί τριτημόριο του ανεστίαστου απείρου, μόνο αν μεγεθύνει κανείς. 

Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι καλύτερο. 

Απλώς δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω και με το 66ED, το οποίο συνδέεται με shoe, σαν τις φωτογραφικές. 

IMG_20241107_075840.thumb.jpg.32688b8575a6355d414a120c918ea830.jpgIMG_20241107_082413.thumb.jpg.ff0f385ec4fb218125750b5a3114bcca.jpg

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης