teogis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2024 Το τηλεσκόπιο μου δεν μου δείχνει τίποτα. Καλησπέρα, το τηλεσκόπιο μου δεν μου δείχνει τίποτα και όταν δείχνει βλέπω κάτι σαν θολούρα και μάλλον τις βλεφαρίδες μου. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Το τηλεσκόπιο είναι το astrolux 76/700 az1 της sky-watcher.Το πήρα από εδώ https://planitario.gr/gr/astrolux-76-700-az1.html
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2024 Καλησπέρα σας, Τοποθετησατε και αυτή την προέκταση στον εστιαστη πριν βάλετε το προσοφθαλμιο ?
teogis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 Ποια είναι αυτή η προέκταση μπορείτε να μου την κατονομάσετε
Αποσπερίτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 Μετά ακριβώς από τον εστιαστή βάζουμε ΕΙΤΕ το χοντρό δαχτυλίδι (που είναι για προσοφθάλμια 2 ιντσών) ΕΙΤΕ το πιο λεπτό (για προσοφθάλμια 1,25 ιντσών). Τα έχεις βάλει και τα δύο λογικά και δεν βλέπεις τίποτα. Καλή χρονιά!
teogis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 Δεν ξέρω ποια είναι τα σωστά δαχτυλίδια θα σας στείλω φωτογραφία να δείτε και να μου πείτε
fotodektis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 Φίλε teogis Καλή Χρονιά! Καλώς ήρθες στο astrovox και στην ερασιτεχνική αστρονομία!🙂 Το τηλεσκόπιο που έχεις είναι κατοπτρικό με εστιαστή 1.25" και δεν δέχεται φακούς 2",άρα δεν έχει τον αντάπτορα των 2".Οι αντάπτορες των 1.25" και 2" μοιάζουν με δακτυλίους,βαρελάκια κλπ. Οπότε ο αντάπτορας των 1.25" είναι πάνω στον εστιαστή. Εφ'όσον έβαλες έναν από τους δύο προσοφθάλμιους φακούς μέσα στο βαρελάκι των 1.25" και εστίασες σωστά,λογικά πρέπει να βλέπεις είδωλα αντικειμένων. Μπορεί όμως να είναι πολύ απευθυγραμμισμένα τα κάτοπτρα του τηλεσκοπίου,οπότε το φως που πέφτει στο πρωτεύον κάτοπτρο δεν ανακλάται σωστά από το δευτερεύον κάτοπτρο,ώστε να οδηγηθεί στον προσοφθάλμιο. Έκανες τέτοιον έλεγχο,έχεις διαβάσει πώς ελέγχεται και γίνεται η ευθυγράμμιση των κατόπτρων; 1 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα