τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 (επεξεργάστηκε) Παιδιά έχω κατεβάσει εδώ και πολύ καιρό το stelarium στο κινητό ήθελα να μου εμφανίζει μόνιμα στο χάρτη τα bso ως στίγμα τα σμήνη, νεφελώματα ,γαλαξίες αλλά δεν έχει επιλογή για κάτι τέτοιο . Λέω θα θέλει να πληρώσεις Προδρομάκο 🤔 , πληρώνω λοιπών τα 15-17€ (δεν θυμάμαι ακριβός ) που ζητάει και λέω οκ έτοιμοι , αμ δε!!!! Το μόνο που άνοιξε με την πληρωμή ήταν οι εικόνες (που δεν τις χρειάζομαι ) και μια δυο λειτουργίες νομίζω πλοήγησης για στήριξη . Ξέρεις κανείς κάτι; έχει κάπου κάτι κάποια επιλογή που δεν ξέρω να πάω ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Το επεξεργάστηκε Μάιος 23 ο τσιαγκας προδρομος Καθαρούς ουρανούς
Dr.John Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 Καλησπέρα, έχω την έκδοση Plus για iPad και όταν πατήσεις πάνω δεξιά τον μεγεθυντικό φακό και μετά το browse, σου έχει κάποιες επιλογές εύρεσης σύμφωνα με τον τύπο που θες να αναζητήσεις (σμήνη, νεφελώματα κλπ. Επίσης έχεις δυνατότητα να επιλέξεις σύμφωνα με τι υπάρχει ορατό εκείνη την στιγμή ή το ίδιο βράδυ , ή ακόμα και σύμφωνα με τον εξοπλισμό που θα κάνεις παρατήρηση. Δυστυχώς δεν βρει να υπάρχει κάτι σαν φίλτρο στον ουράνιο θόλο και να βλέπεις μόνο συγκεκριμένα αντικείμενα.
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 (επεξεργάστηκε) Ναι αυτό τα έχω δει πρέπει να επιλέξεις μεμονωμένα αναζήτηση τι θες να δεις . Εγώ έλεγα να τα έχει ως μόνιμα σημάδια ταυτόχρονα πχ όλα τα messie στον χάρτη όπως τα έχουν οι χάρτες να βλέπεις πχ οτι στην μεγάλη Άρκτο έχει 5-6 στόχους να δεις Το επεξεργάστηκε Μάιος 23 ο τσιαγκας προδρομος Καθαρούς ουρανούς
fotodektis Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 (επεξεργάστηκε) Πρόδρομε υπάρχουν και αστρικοί χάρτες πολύ καλοί σε μορφή pdf δωρεάν. Έχεις τέτοιους εγκατεστημένους; -Σε android τα καλύτερα αστρονομικά προγράμματα είναι τα SkySafari 6 Pro (μέχρι android 9) και 7 Pro (android 10 και μεταγενέστερες εκδόσεις). Βγαίνει συχνά σε προσφορά το 7 Pro,με έκπτωση πάνω από (-50%),την οποία ανακοινώνω. Μπορείς να δοκιμάσεις και το Mobile Observatory Pro (MO Pro),το είχα κατεβάσει παλαιότερα δωρεάν. -Σε windows στην πλήρη έκδοση με ελληνικό μενού και δωρεάν (θα τα γνωρίζεις υποθέτω) είναι τα: Stellarium,Hallo Nothern Sky (HNSky),Cartes du Ciel. Το επεξεργάστηκε Μάιος 23 ο fotodektis "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 9 hours ago, fotodektis said: Σε windows στην πλήρη έκδοση με ελληνικό μενού και δωρεάν (θα τα γνωρίζεις υποθέτω) είναι τα: Stellarium,Hallo Nothern Sky (HNSky),Cartes du Ciel. Δεν θυμάμαι αν το stelarium στον υπολογιστή έχει επιλογή τέτοια να σου τα δείχνει μόνιμα ως σήμανση στον χάρτη (η μπερδεύομαι με το stary night ) , δεν χρησιμοποιώ πλέον υπολογιστή εδώ και χρόνια και δεν μπορώ να το τσεκάρω άμεσα αυτό . Καθαρούς ουρανούς
relos Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 (επεξεργάστηκε) On 23/5/2025 at 4:21 ΜΜ, τσιαγκας προδρομος said: Παιδιά έχω κατεβάσει εδώ και πολύ καιρό το stelarium στο κινητό ήθελα να μου εμφανίζει μόνιμα στο χάρτη τα bso ως στίγμα τα σμήνη, νεφελώματα ,γαλαξίες αλλά δεν έχει επιλογή για κάτι τέτοιο . Λέω θα θέλει να πληρώσεις Προδρομάκο 🤔 , πληρώνω λοιπών τα 15-17€ (δεν θυμάμαι ακριβός ) που ζητάει και λέω οκ έτοιμοι , αμ δε!!!! Το μόνο που άνοιξε με την πληρωμή ήταν οι εικόνες (που δεν τις χρειάζομαι ) και μια δυο λειτουργίες νομίζω πλοήγησης για στήριξη . Ξέρεις κανείς κάτι; έχει κάπου κάτι κάποια επιλογή που δεν ξέρω να πάω ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Καλησπέρα Πρόδρομε, Αν κατάλαβα καλά το ερώτημα σου, υπάρχει σχετική ρύθμιση. Πατώντας στην οθόνη κάτω αριστερά που έχει τα τετραγωνάκια , σε πηγαίνει στις ρυθμίσεις εμφάνισης του χάρτη. Αν πατήσεις παρατεταμένα την επιλογή labels σου δίνει την δυνατότητα ρύθμισης μέσω μπάρας κύλισης του ποσοστού εμφάνισης. Όσο σερνεις την μπάρα της επιλογής deep sky προς τα δεξιά, τόσο ρυθμίζεις το όριο magnitude των DSO που εμφανίζει ο χάρτης στο δεδομένο ζουμ της οθόνης. Οπότε,αν το πας τέρμα δεξιά στα εμφανίζει μόνιμα . Επίσης, ξέχασα να σημειώσω ότι θα πρέπει να έχεις επιλέξεις πρώτα από τα settings πάνω αριστερά στην οθόνη, στην επιλογή advanced , την μπάρα limit magnitude επίσης να είναι τέρμα δεξιά. Το επεξεργάστηκε Μάιος 25 ο relos 1
fotodektis Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 (επεξεργάστηκε) On 24/5/2025 at 11:27 ΠΜ, τσιαγκας προδρομος said: Δεν θυμάμαι αν το stelarium στον υπολογιστή έχει επιλογή τέτοια να σου τα δείχνει μόνιμα ως σήμανση στον χάρτη (η μπερδεύομαι με το stary night ) , δεν χρησιμοποιώ πλέον υπολογιστή εδώ και χρόνια και δεν μπορώ να το τσεκάρω άμεσα αυτό . Πρόδρομε το Stelarium σε windows δείχνει κανονικά αυτό που θέλεις! Όλα τα αντικείμενα DSO και άλλα είναι σημειωμένα και σταθερά στην οθόνη,ανάλογα με το μέγιστο mag που θα ορίσεις. Εδώ ένα στιγμιότυπο οθόνης απο τον σημερινό μεταμεσονύχτιο ουρανό: Stellarium-Νότος.oxps Το επεξεργάστηκε Μάιος 25 ο fotodektis 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
fotodektis Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 (επεξεργάστηκε) Είχα κατεβάσει στο tablet (android ) το Stellarium και το Mobile Observatory Pro (MO Pro) στη δωρεάν μορφή τους. Το δωρεάν Stellarium ήταν πολύ φτωχό,με ελάχιστες δυνατότητες-καμία σχέση με το αντίστοιχο δωρεάν των windows! Και το MO Pro αν και πολύ καλύτερο,έδειχνε λάθος mag στούς κομήτες και ''αρνούνταν' τελευταία να κάνει ενημερώσεις του προγράμματος,δηλαδή τις καθημερινές update Minor Body Orbit data... Τα απεγκατέστησα για να μην πιάνουν και πολύτιμα ΜΒ στο τάμπλετ μου και κράτησα το πολύ καλύτερο SkySafari 6 Pro.Και στο κινητό έχω και το καλύτερο SkySafari 7Pro που το αγόρασα στα 11+ ευρώ (τιμή σούπερ προσφοράς-τις ανακοινώνω),οπότε σε περιβάλλον android έχω ό,τι χρειάζομαι. Την προεργασία της παρατήρησης την κάνω με δυο πολύ αξιόπιστα προγράμματα όσο αφορά την ακρίβεια των αστρικών χαρτών και των θέσεων των ''δύσκολων'' μετακινούμενων αντικειμένων σε σχέση με τα ''ακίνητα'' άστρα του υποβάθρου,δηλαδή νάνους πλανήτες,αστεροειδείς,κομήτες.Τα έχω ελέγξει χρόνια τώρα πολύ σχολαστικά και σε σχέση με τον πραγματικό ουρανό. Είναι το Hallo Nothern Sky (HNSky) και το Cartes du Ciel. Το Stellarium τα θαλασσώνει σε αυτά τα αντικείμενα δείχνοντας λάθος θέσεις... Το επεξεργάστηκε Μάιος 25 ο fotodektis "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 3 hours ago, relos said: Καλησπέρα Πρόδρομε, Αν κατάλαβα καλά το ερώτημα σου, υπάρχει σχετική ρύθμιση. Πατώντας στην οθόνη κάτω αριστερά που έχει τα τετραγωνάκια , σε πηγαίνει στις ρυθμίσεις εμφάνισης του χάρτη. Αν πατήσεις παρατεταμένα την επιλογή labels σου δίνει την δυνατότητα ρύθμισης μέσω μπάρας κύλισης του ποσοστού εμφάνισης. Όσο σερνεις την μπάρα της επιλογής deep sky προς τα δεξιά, τόσο ρυθμίζεις το όριο magnitude των DSO που εμφανίζει ο χάρτης στο δεδομένο ζουμ της οθόνης. Οπότε,αν το πας τέρμα δεξιά στα εμφανίζει μόνιμα . Επίσης, ξέχασα να σημειώσω ότι θα πρέπει να έχεις επιλέξεις πρώτα από τα settings πάνω αριστερά στην οθόνη, στην επιλογή advanced , την μπάρα limit magnitude επίσης να είναι τέρμα δεξιά. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε είναι τώρα όλα εμφανή μόλις κάνω λίγο ΖΟΟΜ . Σε ευχαριστώ 1 Καθαρούς ουρανούς
fotodektis Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 Όπως σου είπα και πιο πάνω κυκλοφορούν και αστρικοί χάρτες πολύ γνωστοί και αξιόπιστοι,δωρεάν σε μορφή pdf (παλαιότερα τους πλήρωνες ακριβά σε έντυπα βιβλία). Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω σχετικά. 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 (επεξεργάστηκε) 6 hours ago, fotodektis said: Όπως σου είπα και πιο πάνω κυκλοφορούν και αστρικοί χάρτες πολύ γνωστοί και αξιόπιστοι,δωρεάν σε μορφή pdf (παλαιότερα τους πλήρωνες ακριβά σε έντυπα βιβλία). Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω σχετικά. Καλημέρα Κωνσταντίνε αν έχεις κάποιους χάρτες αστερισμών σε pdf , ναι στείλε τα αρχεία να τα εκτυπώσω , οι χάρτες πλαστικοποιημένοι πάντα είναι σταθερή αξία , Ευχαριστώ Το επεξεργάστηκε Μάιος 26 ο τσιαγκας προδρομος Καθαρούς ουρανούς
fotodektis Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 (επεξεργάστηκε) Καλημέρα Πρόδρομε! Ναι έχω κάποιους καλούς αστρικούς χάρτες σε pdf,θα σου τους στείλω φυσικά! Επειδή τους έχω σε κάρτες μνήμης microSD,θα τους βρω και θα τους στείλω,όπως και κάποια sites που μπορεί να τους κατεβάσει κάποιος δωρεάν (ελπίζω να ισχύει ακόμα το δωρεάν και να υφίστανται τα sites,γιατί έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που τους κατέβασα...). Πιστεύω πάντως ότι είναι καλύτερη η χρήση τους σε ηλεκτρονική μορφή από κάποιο τάμπλετ π.χ. 10",μπορείς έτσι να αυξήσεις τη μεγέθυνση,αλλά και να γλυτώσεις παρά πολύ βάρος στη μεταφορά σε σχέση με τους έντυπους,αλλά και αρκετά χρήματα στις εκτυπώσεις. Το επεξεργάστηκε Μάιος 26 ο fotodektis 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα