Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 104
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου Γιώργο ο μόνος εξοπλισμός για αστροφωτογράφηση που έχω είναι η Canon PowerShot A400.Φυσικά μπορείς να καταλάβεις τι είδους αποτελέσματα θα έβγαιναν με την συγκεκριμένη σε πλανητική φωτογράφηση (που για να λέμε την αλήθεια το δοκίμασα και τα είδα) :) Οπότε οτιδήποτε άλλο σίγουρα θα είναι καλύτερο :!:

Υ.Γ Χωρίς παρεξήγηση....αν θες μην είσαι τόσο απόλυτος σε όλα :) Μπορεί κάποια στιγμή να βρεθείς προεκπλήξεως.

Δημοσιεύτηκε

παιδια οσο για το acer μεχρι στιγμης ολα καλα!

οσο αναφορα την toucam εχω ψηθει παρα πολυ αλλα πρεπει να παρω πρωτα μεγαλυτερο τηλεσκοπιο!

Δημοσιεύτηκε

Ακομη δεν εχω αποφασισει πιο απο τα .Αλλα για να ειναι τοFujitsu ακριβοτερο λογικα θα ειναι και καλυτερο.

Αν μαζι με την webcam παρω και Venus filter με 3.5" θα φαινεται καθολου καλα στηις φωτο.?Δε μλαω για παρατηρηση με αυτο το φιλτρο

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Φιλε Nick,

με την webcam δεν θα βγαλεις τιποτε απο πλανητες χωρις ισημερινη βαση. Θα τρεχουν σαν πυραυλοι χωρις ισημερινη στηριξη. Ισως απο καθαρη τυχη τραβηξεις μερικα καρε πριν φυγει ο πλανητης απο το πεδιο. Δεν ειναι θεμα απολυτοτητας η οχι αλλα απαιτουμενου εξοπλισμου για να πετυχεις κατι. Χτισε τον ξεκινωντας απο ισημερινη βαση και μετα δοκιμασε την webcam.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια

Χρονια πολλα Γιωργο με υγεια και οτι επιθυμεις.

Nick στη φωτογραφιση με webcam ειναι απαραιτητος ο υπολογιστης.

Εγω εχω Fujitsu-Siemens, φτιαχνονται (τουλαχιστον η δικη μου παρτιδα) στην Γερμανια, για το service δεν ξερω εδω και 3 χρονια που τον εχω δεν χρειαστηκε να τον παω.

Οπως σου εγραψε και ο Γιωργος η ισημερινη στηριξη ειναι απαραιτητη με μοτερ στην ορθη αναφορα.

Η webcam's εχουν μικρα ccd η cmos και ισοδυναμουν με προσοφθαλμια 4-6 mm και συνεπως η μεγενθυση θα ειναι μεγαλη.Κατι αναγκαιο γιατι οι πλανητες ειναι πολυ μικροι.

Μεγαλη μεγενθυση και ελλειψη ισημερινης στηριξης με μοτερ καθιστουν την υποθεση σκετο λαχειο και μεγαλη απογοητευση.

Για αποτελεσματα λοιπον συμφωνω απολυτως με τον Γιωργο με την συμπληρωση του μοτερ στην ορθη αναφορα.

Δημοσιεύτηκε

Παρηγγειλα εχθες το απογευμα απο το Πλανηταριο την NexImage, διοτι δε φερνουν πλεον την toUcam.Ο κατασκευαστης λεει οτι για τη NexImage δε χρειαζεται IR cut φιλτρο αλλα πολλοι χρηστες το χρησιμοποιουν γιατι εχει διαφορά στη ποιοτητα της εικονας.Επισης παρηγγειλα και αστροστατη.

Η NexImage αντιστοιχει σε προσοφθαλμιο 5mm.

Η NexImage μαζι με το ανταπτορα κοστιζει 160Ε

Το IR cut φιλτρο 40Ε

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας,

έχω το ETX-105AT της MEADE (με GO-TO) και #884 deluxe field tripod , και θέλω να αρχίσω αστροφωτογραφία. Μήπως ξέρετε αν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάμερα της οποίας ρυθμίζω τον χρόνο έκθεσης, ώστε να μπορώ να φωτογραφίσω αστρικά σμήνη κλπ; Ψάχνω για κάτι μέχρι 250 ευρώ.

Φιλικά,

Γιώργος Στυλιάρης

Δημοσιεύτηκε

Φίλε stiliari,

και έγω κάτι μέχρι 250Ε έψαχνα αλλά σε αυτή τη τιμή μπορείς να βρείς άγνωστες μηχανές οι οποίες υπόσχονται πολλά αλλά μάλλον δεν κάνουν ούτε τα μισά απ΄αυτά που λένε!Λοιπόν...μια δεύτερη επιλογή είναι να πάρεις μεταχιρησμένη!!Βέβαια υπάρχει πάντα και η επιλογή της webcam αν έχεις laptop!Πάρε το Ram αυτού του μήνα , έχει κάποιες στα χρήματα που ζητάς και απ΄ότι λέει έχουν καλές δυνατότητες , βέβαια δεν το πολύ πιστεύω ,αλλά πάντα κάνεις αυτό που θες εσύ ,έτσι..., εγώ μια γνώμη εκφράζω μόνο!!

!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Δημοσιεύτηκε

Κοιτα εδω

http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=453837&CFTOKEN=33793218

Φιλε stiliaris ειμαστε ομοιοπαθεις(σχεδον)

Εχουμε τον ιδιο περιπου εστιακο λογο αν κι εχεις μεγαλυτερη διαμετρο(εξ ου και το σχεδον).

Αυτο μας επιτρεπει μοναχα πλανητικη φωτογραφηση εκτος κι αν αλουμε focal reducer.Το κοστος ομως θα ανεβει

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ και πάλι,

κάτι ακόμα: μήπως ξέρετε καμία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή όπου μπορώ να ρυθμίσω το χρόνο έκθεσης, ώστε να την προσαρμόσω πάνω στο προσοφθάλμιο;

Φιλικά,

Γιώργος Στυλιάρης

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Γιώργο ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3059
!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Δημοσιεύτηκε

Παρε (η κατασκευασε) ισημερινη σφηνα (wedge) πριν απο οτιδηποτε αλλο!

Στην παρακατω σελιδα εχει πολλες ιδιοκατασκευες μιας και απο οτι ειπες δεν θελεις να ξοδεψεις πολλα χρηματα.

http://www.weasner.com/etx/techtips.html

Κατι τετοιο http://www.weasner.com/etx/techtips/wedge3.html τοποθετημενο σε στιβαρο τραπεζι για φωτογραφηση piggyback (και οχι μονο) θα ειναι οτι πρεπει. Υποθετω πως αν πας σε εναν ξυλουργο να σου κοψει τα ξυλα η υπολοιπη κατασκευη θα ναι παιχνιδακι.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Ξέχασα να αναφέρω οτι έχω και #884 deluxe field tripod. Συγγνώμη φίλε giorgosgr, άδικος ο κόπος σου για wedge. Τελικά αποφάσισα να κοιτάξω για ψηφιακή κάμερα, για deep sky. Έχω και ανταπτορα ώστε να τη στηρίζω στο προσοφθάλμιο και να βγάζω απ' ευθείας φωτογραφία. Ξέρετε αν αυτό λειτουργεί για deep sky; Το έχω κάνει με την ψηφιακή που έχω τώρα (οlympus C-350Z) αλλά μπορώ να βγάλω μόνο πλανήτες επειδή έχει χρόνο έκθεσης έως 2 δευτερόλεπτα. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει ψηφιακή με απεριόριστο χρόνο έκθεσης. Χίλια ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.

Φιλικά,

Γιώργος Στυλιάρης

Δημοσιεύτηκε
Τελικά αποφάσισα να κοιτάξω για ψηφιακή κάμερα, για deep sky. Έχω και ανταπτορα ώστε να τη στηρίζω στο προσοφθάλμιο και να βγάζω απ' ευθείας φωτογραφία. Ξέρετε αν αυτό λειτουργεί για deep sky; Το έχω κάνει με την ψηφιακή που έχω τώρα (οlympus C-350Z) αλλά μπορώ να βγάλω μόνο πλανήτες επειδή έχει χρόνο έκθεσης έως 2 δευτερόλεπτα. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει ψηφιακή με απεριόριστο χρόνο έκθεσης.

Φίλε stiliari με τα δυο δευτερολεπτα έκθεση δεν μπορεις να κάνεις deep sky. Να είχες έστω 15-30 δευτερόλεπτα μέγιστη έκθεση κάτι μπορούσε να γίνει. Ψηφιακές με "απεριόριστο" χρόνο έκθεσης είναι οι μηχανές DSLR (Digital Single Lens Reflex) στις οποίες ο φακός αφαιρείται αλλάζει και δεν είναι μονοκόμματος όπως στις απλές ψηφιακές compact (σαν αυτή που έχεις). Αν πάρεις τέτοια τότε δεν χρειάζεται να κάνεις φωτογράφηση μέσα απ' το προσοφθάλμιο αλλά μπορείς να κάνεις βγάζοντας το φακό και τοποθετώντας την μηχανή στην κύρια εστία του τηλεσκοπίου-prime focus μέθοδος.

Για πλανητική φωτογράφηση με την μηχανή που έχεις, προτείνω να βγάζεις videos (με τον αντάπτορα και τον προσοφθάλμιο) -νομίζω υποστηρίζει 15 δευτερολέπτων σε ανάλυση 320Χ160 η μηχανή σου- και να τις στακάρεις στο registax. Σκέψου και την αγορά μιας webcam για αυτήν την δουλειά.

Και γενικά μην βιάζεστε τόσο πολύ εσείς οι μικρότεροι μας φίλοι..διαβάστε πρώτα πολύ και ψάξτε. Δεν γίνεται να βγάλεις τόσο εύκολα deep sky και γενικά αστροφωτογραφίες χωρίς να γνωρίζεις τα βασικά..φοβάμαι μην απογοητευθείτε στις προσπάθειες σας..εντέλως καλοπροαίρετα τα τελευταία και πρόθυμος για κάθε άλλη βοήθεια.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Επιτεύγματα (!! ??) της ToUcam με φακό Nikon SLR 50mm.

Σύντομα θα γράψω περί των προσαρμογέων και τα σχετικά,

μαζί με φωτογραφίες και περισσότερες δοκιμαστικές λήψεις.

Το θέμα απείχε 450 mm.

Το πλάτος του ... οικόσημου είναι 12 mm.

Λόγω πλάγιου φωτισμού, στην περιοχή αριστερά

παρατηρούμε και το ... ανάγλυφο του χαρτιού.

20 frames stacked με Registax. Levels και Unsharp Mask με PS.

50mm_0000.jpg.9c17950b573abe3e57f5053da811d490.jpg

--

Celestron C6N

• 9 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Ολες οι webcam ετσι δε δουλεύουν όμως?

Γιατι ομως να υπαρχει αναφορα σε "AUTO";

Με χρήση προγράμματος άραγε αυτα δεν παρακάμπτονται?

Θα ειναι ομως συμβατη;

Ουτε ειδα αναφορα σε τιμη.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης