vagkaf Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 02:12 PM Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 02:12 PM (επεξεργάστηκε) Έχω ακούσει διάφορες θεωρίες κατά καιρούς για τους φούρνους μικροκυμάτων (θεωρίες για γέλια), από ανθρώπους που αγνοούν παντελώς και δε ξέρουν τι πάει να πει ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, αλλά παραλαμβάνοντας τον νέο φούρνο μικροκυμάτων, πλέον είμαι πεπεισμένος πως η Whirlpool έκανε αυτή τη σύνδεση του περιστρεφόμενου πιάτου με τα ροδάκια, για τρολιά. Υ.Γ. Και δυστυχώς τόσο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα όσο και οι διαφορές μεταξύ ιοντίζουσων και μη ακτινοβολιών διδάσκονται στα σχολεία αλλά το instagram μάλλον είναι πιο ενδιαφέρον. Το επεξεργάστηκε Τρίτη στις 02:20 PM ο vagkaf 1 1
fotodektis Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 10:41 PM Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 10:41 PM Καλημέρα Βαγγέλη! Καλορίζικος ο νέος σου φούρνος,πολύ χρήσιμη συσκευή,την έχω εκτιμήσει τα 5 χρόνια που την έχω! Τί έχεις ακούσει για τους φούρνους μικροκυμάτων που σε προβλημάτισε; 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 02:24 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 02:24 PM 15 hours ago, fotodektis said: Καλημέρα Βαγγέλη! Καλορίζικος ο νέος σου φούρνος,πολύ χρήσιμη συσκευή,την έχω εκτιμήσει τα 5 χρόνια που την έχω! Τί έχεις ακούσει για τους φούρνους μικροκυμάτων που σε προβλημάτισε; Καλησπέρα Κώστα, Διαφορα τύπου ότι μεταφέρει ακτινοβολια στα τρόφιμα, ότι μεταφέρει ακτινοβολια εκτός της συσκευής, ότι καταστρέφει βιταμίνες κτλ ανοησίες. Όσο καταστρέφει βιταμίνες αυτό άλλο τόσο καταστρέφει και ο συμβατικός τρόπος που ζεσταίνει κανείς. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι πετυχαίνει γρηγορότερα τις θερμοκρασίες λόγω ταχύτερης ταλαντωσης αρα και τριβων των μορίων του νερού που βρίσκονται στα τρόφιμα.
fotodektis Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 09:10 PM Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 09:10 PM Ναι Βαγγέλη πολλές είναι οι ανοησίες που έχουν γραφτεί,αλλά όχι όλα όσα γράφονται. Έχουν γίνει μελέτες που έχουν δείξει προβλήματα καταρράκτη ματιών σε έκθεση ακτινοβολίας μικροκυμάτων. Για να υπάρξει βέβαια πρόβλημα πρέπει να υπάρχει διαρροή ακτινοβολίας από μη στεγανή πόρτα,τα μάτια να είναι πολύ κοντά,και να είναι αρκετός ο χρόνος έκθεσης. Το ότι τα μικροκύματα και τα λοιπά Η/Μ κύματα που είναι στην άλλη-αντίθετη πλευρά του φάσματος,από τις UV,X,γ ακτινοβολίες που είναι ιοντίζουσες,δεν σημαίνει ότι είναι και 100% ασφαλή για βιολογικά όντα. Παράδειγμα οι ακτινοβολίες των κινητών και ιδιαίτερα των κεραιών,που έχουν συσχετιστεί βάσει μελετών με όγκους,λευχαιμίες και καρκινογενέσεις γενικά.Για το λόγο αυτό θεσπίστηκαν και κάποια "όρια" για τις δόσεις ακτινοβολίας που μπορεί να απορροφήσει με σχετική ασφάλεια ο ανθρώπινος οργανισμός. Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά βέβαια.Στη γενικότητα του θέματος,αρκετοί ζωντανοί οργανισμοί αντιδρούν σε κάθε τί που δεν έχει συμβατότητα με τον τρόπο που αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν.Έτσι θεωρούν σαν ξένο σώμα την εισβολή ακτινοβολίας που ξεφεύγει από το ορατό-υπέρυθρο φάσμα.Παρουσιάζονται εκκρίσεις ουσιών που μπορεί να οδηγήσουν σε ορμονικές διαταραχές κλπ. Κάποιοι άνθρωποι έχουμε περισσότερη ευαισθησία στην ακτινοβολία μικροκυμάτων.Προσωπικά το 5G, και η σύνδεση μέσω Bluetooth από κάποιες συσκευές που παράγουν περισσότερη ακτινοβολία,με ενοχλεί αρκετά,νιώθω αμέσως την ύπαρξη και "δραστηριότητα" της ακτινοβολίας μέσα μου,καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά...Και δεν είναι η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω μεταφοράς θερμότητας μέσω microwave κυμάτων. Ζαλάδες,πονοκέφαλοι,κακοδιαθεσία,ναυτία σε πιο μεγάλες εντάσεις,είναι συμπτώματα έκθεσης σε τέτοιες ακτινοβολίες,που δεν εμφανίζονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Και η εμπειρία μου από κεραίες κινητής και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών μια φορά στην κορυφή βουνού,ήταν χαρακτηριστική...Δεν μπορούσα να αντέξω πάνω από 20 λεπτά. Το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι επιστήμονες (φυσικοί,μηχανικοί) που δεν έχουν σχέση με βιοεπιστήμες,ειδικά την Βιοφυσική και τις ανάλογες έρευνες που έχουν γίνει,αλλά ασχολούνται με τις ακτινοβολίες και τις κεραίες, έχουν την εσφαλμένη μηχανιστική αντίληψη ότι οι ιοντίζουσες είναι επικίνδυνες οι άλλες όχι. Έχω ακούσει χοντρές ανοησίες και από επιστήμονες που δεν γνωρίζουν,ή δεν θέλουν να παραδεχθούν,ή έχουν συμφέροντα λόγω της εργασίας τους... Χρειάζεται σύνεση με τις συσκευές που χρησιμοποιούμε,κάποια μέτρα ασφαλείας προληπτικά,χωρίς να δαιμονοποιούμε φυσικά την τεχνολογία,όπως κάνουν αρκετοί που έχουν αμάθεια. "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα