Καλλιόπη Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Είμαι 16 χρονών και ψάχνω το πρώτο μου τηλεσκόπιο γύρω στα 250€, σε καλή κατάσταση, μεταχειρισμένο. Συγκεκριμένα, με ενδιαφέρει το Bresser Messier Dobsonian 150/750 με όλους τους φακούς του. Άμα κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι εξίσου καλό ή διαθέτει το συγκεκριμένο, ας επικοινωνήσει μαζί μου.
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν Καλημέρα Καλλιόπη και καλός όρισες στην κοινότητα του astrovox , Με λίγο υπομονή σίγουρα θα βρεις αυτό που αναζητάς ή κάτι παρόμοιο . Ο τύπος τηλεσκοπίου που αναζητάς πρακτικά λόγο κατασκευής είναι κατά κάποιο τρόπο επιτραπέζιο τηλεσκόπιο για να έρθει σε βολικό ύψος για παρατήρηση , οπότε να έχεις κατά νου πως θα χρειαστεί και ένα μικρό τραπεζάκι για να πατήσει επάνω ή καποιο σκαμνί -τελαρο αν προτιμάτε η καθηστή παρατήρηση . Η διάμετρος της επιλογής σου (6") είναι ικανοποιητική και εύκολα διαχείριση από θέμα βάρους -ογκου , με τις 6" εκτός από πλανήτες & Σελήνη μπορείς να δεις αρκετά πράγματα από μέτρια σκοτεινό ουρανό (επαρχία ) , από τις δύο μεγάλες πόλεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα εντοπίσεις μόνο αστρικά σμήνη και μεγάλα φωτεινά νεφελώματα όπως του Ωρίωνα . 1 Καθαρούς ουρανούς
Καλλιόπη Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και για τις πληροφορίες σας.Μένω σε επαρχία και έχω πολύ εύκολη πρόσβαση σε πολύ σκοτεινό ουρανό. Το επεξεργάστηκε 3 ώρες πριν ο Καλλιόπη 1
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 54 λεπτά πριν Δημοσιεύτηκε 54 λεπτά πριν 2 hours ago, Καλλιόπη said: Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και για τις πληροφορίες σας.Μένω σε επαρχία και έχω πολύ εύκολη πρόσβαση σε πολύ σκοτεινό ουρανό. Τέλεια ! Εύχομαι να αποκτήσεις το τηλεσκόπιο που επιθυμείς (150/750) Συνήθως αυτά τα τηλεσκόπια έχουν δύο βασικά προσοφθάλμια ένα 25mm και ένα 10mm τα οποία είναι entry level δεν είναι κακά προσοφθάλμια αλλά δεν είναι και super wow , όταν με το καλό το αποκτήσεις ενημέρωσε μας για να σου προτείνουμε επιλογές προσοφθάλμιο σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σου . Καθαρούς ουρανούς
fotodektis Δημοσιεύτηκε 16 λεπτά πριν Δημοσιεύτηκε 16 λεπτά πριν (επεξεργάστηκε) 5 hours ago, Καλλιόπη said: Είμαι 16 χρονών και ψάχνω το πρώτο μου τηλεσκόπιο γύρω στα 250€, σε καλή κατάσταση, μεταχειρισμένο. Συγκεκριμένα, με ενδιαφέρει το Bresser Messier Dobsonian 150/750 με όλους τους φακούς του. Άμα κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι εξίσου καλό ή διαθέτει το συγκεκριμένο, ας επικοινωνήσει μαζί μου. Φίλη Καλλιόπη καλώς ήλθες στο astrovox και στην ερασιτεχνική αστρονομία! 🙂 Το τηλεσκόπιο που έψαχνες υπήρχε στις αγγελίες αυτές τις μέρες στην τιμή που το ζητούσες και πωλήθηκε,ελπίζω να το πρόλαβες εσύ,κρίνοντας και απο το like που έκανες στην αγγελία: Το τηλεσκόπιο αυτό έχει εστιαστή 2" που δέχεται και φακούς 2",εκτός απο τους 1.25",που θα δώσουν σε μεγάλες εστιακές άνω των 28" μεγαλύτερα οπτικά πεδία. Ο εστιαστής των 2" είναι σημαντικά στιβαρότερος και ανθεκτικότερος απο τους 1.25",ειδικά απο τους κοχλιωτούς (helical) που έχει το αντίστοιχο SW Heritage 150/750 και το 130/650. Επίσης ο κλειστός σωλήνας εγγυάται μια ανθεκτικότερη και σταθερότερη κατασκευή,που δεν θα χάνει εύκολα την ευθυγράμμιση των κατόπτρων,ούτε θα χρειαστεί φωτοχιτώνιο κάλυψης του κενού,για προστασία απο σκόνη,υγρασία και παρείσακτο φως! Φιλικά-Κώστας 🙂 Το επεξεργάστηκε 8 λεπτά πριν ο fotodektis "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα