Lydro Δημοσιεύτηκε χθες στις 09:24 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 09:24 PM Χαίρεται! Με δυσκολεύει ακόμα η απόφαση για το ποιο star tracker είναι το ιδανικότερο και το καλύτερο για τον εξοπλισμό μου. Προς το παρόν έχω στην κατοχή μου την Canon 800D και 2 φακούς, το 14mm της Samyang και τον 50mm EF της Canon, ωστόσο στο μέλλον σκέφτομαι σοβαρά και ίσως για κάποιο Cat της William Optics είτε το 51 είτε το 61, ακόμη και τον 135mm της Samyang. Αργότερο ίσως και κάποια ακόμη αναβάθμιση όπως το ASI AIR+ . Τονίζω τον εξοπλισμό έτσι ώστε να έχετε υπόψην το περίπου συνολικό βάρος. Γενικά ποιά είναι καλύτερη η iOptron ή Skywatcher? Περιμένω τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ!
diog Δημοσιεύτηκε 18 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 18 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) To star tracker θα σε περιορίσει στο βάρος. Χρησιμοποιώ την iOptron CEM26EC ελαφριά με δυνατότητες. Τα πλεονεκτήματα είναι η εξαιρετική ακρίβεια, λίγο ακριβή, με φανταστικό ipolar-σκόπιο που όμως τρέχει μόνο windows (που αργοπεθαίνουν). Πλεονεκτεί και στο οτι βλέπει πάντα Βορρά ασχέτως τι κάνει η κεφαλή. Είναι και δεν είναι ελαφριά, το τρίποδο της είναι απαράδεκτο, και πρέπει να κουβαλάς και 6 κιλα βαρίδι. Ομοίως είναι απαράδεκτη η altaz wedge που χρησιμοποιεί. Ρυθμίζεις τον Πολικό άξονα με απόλυτη ακρίβεια, πάς να δείς ενα αστέρι στο νοτιά, χάνει την ρύθμιση το iPolar λόγω μηχανικών ανοχών (επομένως βρίσκεις τον άξονα στο αντικείμενο που θές να φωτογραφήσεις, πχ Σελήνη). Αν κάνεις τα στραβά μάτια στα 2-3 ελαττώματα η βάση τελικά λειτουργεί. (προσοχή έχω το μοντέλο με encoders!) Μια ιδέα τελικά φαίνεται είναι τα καινούργια strainwaves. Φορητά μεν αζύγιστα δε, χρειάζονται ενα πολύ καλό τρίποδο και προσοχή. Ισως γι αυτό και να δημιουργούν τεράστιο περιοδικό σφάλμα (>50"). Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά πάμφθηνα και πολλά βίντεο reviews (αν μπορείς να τα εμπιστευθείς). Αν έχεις καλό τρίποδο θα προτιμούσα αυτή τη λύση, αν όμως το βάρος του τρίποδα + βαρύδι δεν είναι πρόβλημα, η ioptron θα φωτογραφίζει καλύτερα Θυμήθηκα επίσης οτι η ioptron σε αυτές τις στηρίξεις όταν δεν αγοράζεις τα ακριβά με encoders (που νομίζω όμως πως θα κάνουν τη διαφορά στην αστροφωτογράφηση, αλλά δεν είμαι ειδικός) έχει τις απλές και φτηνές με PEC (periodic Error Correction) δηλαδή έχει βρεί το μόνιμο σφάλμα και προσπαθεί να το δορθώσει μέσα απο software. Και αυτή ισως είναι καλή λύση, δεν μου αρέσουν αυτές οι αποκλίσεις στο guiding που βλέπω (η δική μου έχει ελάχιστο σφάλμα <0.3" Προσωπικά θεωρώ καλύτερα τα αζιμουθιακά, αλλά δεν τα έχουν αναπτύξει καθόλου (εξαίρεση η TTS, πανάκριβη) και ακούω γκρίνιες στην αστροφωτογραφία. Το επεξεργάστηκε 10 ώρες πριν ο diog adding stuff 1
stelios_STI Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν 22 hours ago, Lydro said: Χαίρεται! Με δυσκολεύει ακόμα η απόφαση για το ποιο star tracker είναι το ιδανικότερο και το καλύτερο για τον εξοπλισμό μου. Προς το παρόν έχω στην κατοχή μου την Canon 800D και 2 φακούς, το 14mm της Samyang και τον 50mm EF της Canon, ωστόσο στο μέλλον σκέφτομαι σοβαρά και ίσως για κάποιο Cat της William Optics είτε το 51 είτε το 61, ακόμη και τον 135mm της Samyang. Αργότερο ίσως και κάποια ακόμη αναβάθμιση όπως το ASI AIR+ . Τονίζω τον εξοπλισμό έτσι ώστε να έχετε υπόψην το περίπου συνολικό βάρος. Γενικά ποιά είναι καλύτερη η iOptron ή Skywatcher? Περιμένω τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ! το πιο σημαντικό είναι το ποσά χρήματα θες να δώσεις... εάν έχεις βλέπεις να φτιάξεις κανονικό σεταπ με τηλεσκόπιο όπως το redcat που λες τότε πάνε απευθείας σε κάποια ισημερινή (κλασσικη ή harmonic) γιατι θα χρειαστεις οδηγηση αν το budget είναι περιορισμένο με μια sw star adventurer Gti θα κανεις δουλιτσα, αν σε παιρνει για παραπανω εχεις απειρες πλεον επιλογες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα