Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

η φιλη Takver εχει φοβερη πενα...

Προβλεπω λειαν συντομως διηγηματοκοντρομαχιες μαζι με maxplanck και

Rigelian... mevrikeodoukoumo κλπ...

Αφηνω απ εξω τον Κυριο Σοφολογη γιατι εχει αφοσιωθει στην αστρονομικη

δημοσιογραφια και στις οινοποσιες... :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
η φιλη Takver εχει φοβερη πενα...

Προβλεπω λειαν συντομως διηγηματοκοντρομαχιες μαζι με maxplanck και

Rigelian... mevrikeodoukoumo κλπ...

Αφηνω απ εξω τον Κυριο Σοφολογη γιατι εχει αφοσιωθει στην αστρονομικη

δημοσιογραφια και στις οινοποσιες... :mrgreen:

Αυτό να το εκλάβουμε ως ...απειλή-προειδοποίηση για επικείμενη συμμετοχή σου ; :mrgreen:

Πάντως, συμφωνώντας περί της πένας της Takver, ομολογώ ότι ένοιωσα ιδιαίτερα ευχάριστα στην ανάγνωση του post σου, συναναμένω με ενθουσιασμό και ελπίζω σε astrovoxική ...απαρτία ! [-o<

Μόνο αυτό το ...λείαν συντόμως παραμένει κάπως :-k αόριστο θα έλεγα...

Δημοσιεύτηκε

Ας μην αναφερθώ περαιτέρω σε θεωρία σχετικότητας και διαστολή-συστολή του χρόνου.

Υπάρχουν εδώ άλλωστε γι'αυτό αρμοδιότεροι εμού ! :mrgreen: ( http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3040&start=19 )

Ας αρκεστώ* να αναφέρω ότι, ενώ ένα χρονικό διάστημα σε κάποια μάτια φαντάζει σύντομο, σε άλλα φαντάζει ατελείωτο...

:-({|=

* αφού με ...τσιγκλάς !

Δημοσιεύτηκε

Πωπω, αν συγκινούμαστε τόσο με αναμνήσεις λίγων χρόνων, δε θέλω να δω τί θα γίνεται όταν ο καθένας μας θα επαναλαμβάνει αυτές τις ιστορίες στα εγγόνια του....

Εξαιρώντας λοιπόν τις σποραδικές παρατηρήσεις με κυάλια, ήταν Φλεβάρης του 2002. Τετάρτη βράδυ, γύρω στις 9 μετά το τρίωρο της "Παρατηρησιακής Αστρονομίας"... Ο Δάσκαλος μας ανεβάζει στο θόλο. Το τρίμετρο Secretan φαντάζει εντυπωσιακό, με τα δυο μικρότερα τηλεσκόπια σε μόνιμο piggyback. Πού να το ακουμπήσεις... Ο Δάσκαλος "χορεύει" γύρω γύρω στο θόλο, ανεβοκατεβαίνει σκάλες με απίστευτη ταχύτητα, πάντα με το τηλεσκόπιο στο χέρι "Πιάστε ρε το τηλεσκόπιο" λέει συνέχεια "μή το φοβάστε..." Σε δυο λεπτά είχε βάλει Σελήνη, με όρη, κρατήρες. Θάλασσες... Θαυμασμός. Στη συνέχεια Μ42, με το Δάσκαλο να μιλά για τα κοσμικά μαιευτήρια... Δέος. Και έπειτα ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Σιωπή...

Στο Φυσικό μπήκα για τη Φυσική. Μετά τη νύχτα εκείνη, θα βγώ για την Αστρονομία

Δημοσιεύτηκε
Πωπω, αν συγκινούμαστε τόσο με αναμνήσεις λίγων χρόνων, δε θέλω να δω τί θα γίνεται όταν ο καθένας μας θα επαναλαμβάνει αυτές τις ιστορίες στα εγγόνια του....

Στέλιο, join the romance fans! =D>

Δημοσιεύτηκε

=D> =D> =D>

Έγραψες μεγάλε!!!!! Τι έγραψες δηλαδή..... ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Ας καταθέσω κι εγώ τις λιγοστές εμπειρίες μου.

Από μικρός, δε θυμάμαι πόσο, μ'άρεσε να κοιτάω προς τα πάνω, ειδικά τα καλοκαίρια στην Άνδρο με τον κατασκότεινο ουρανό... Πάντα με γυμνό μάτι και προσπαθώντας να ξεχωρίσω κάποιον αστερισμό μέσα στα χιλιάδες φωτάκια που έβλεπα. Χαρακτηριστικά, ενα καλοκαιρινό βράδυ με πολύ μεγάλη παρέα σε κάποια παραλία θαυμάζαμε όλοι τον έναστρο ουρανό. Έκανα κι εγώ ο άμοιρος το σχόλιο για το πόσο πιο ωραία θα ήταν χωρίς τα φώτα του δρόμου και της μικρής πόλης της Άνδρου, για να πάρω την αφελή, αστεία απάντηση που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή (όπως και την κοπέλα που την εκστόμισε):

"Μα καλά, αν δεν είχε φώτα, πως θα βλέπαμε τ'αστέρια;;" \:D/

Τα χρόνια πέρασαν, το ενδιαφέρον όμως παρέμεινε, κυρίως σε λανθάνουσα μορφή. Το'ψαχνα από δω, το'ψαχνα από εκεί, αλλά η τοποθεσία που μένω (σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας) σε συνδυασμό με την έλλειψη παρέας με το ίδιο ενδιαφέρον με κράτησαν μακριά.

Μέχρι που "ήρθε" το Καστελλόριζο.........

Μέσα σε τρεις μέρες δέχτηκα τέτοιο βομβαρδισμό πληροφοριών και εικόνων που δεν ήξερα αν θα αντέξω!! vasiamits θυμάσαι τι σου έλεγα τότε ε; Έμαθα τόσα πράγματα και συζήτησα με τόσους ανθρώπους, που για μένα, όσο σημαντική ήταν η έκλειψη άλλο τόσο ήταν και οι γνώσεις που πήρα.

"Και που είναι η παρθενική σου παρατήρηση, θα μας πεις;;;;;"

Στην αυλή του σχολείου είχαν στηθεί τηλεσκόπια, με πρώτο και καλύτερο τη "μπέμπα" του κ.Αγιομαμίτη..... Το σημείο μηδέν για μενα. Έβαλα το μάτι μου στον προσοφθάλμιο και ΜΠΑΜ!! Ο Κρόνος μου έσκασε στο πρόσωπο, με δακτύλιους, με δορυφόρους του, κομπλέ!!! ](*,) Ειλικρινά, για αρκετή ώρα ήμουν κάπου αλλού... Και τη μεγαλύτερη πλάκα την έπαθα όταν μου είπε ο Αντώνης ότι δεν είχε βάλει πάρα πολύ μεγέθυνση!! #-o

Αυτό ήταν το παρθενικό μου ταξίδι στον κόσμο του ουρανού... Από εκείνη τη μέρα ακολούθησαν αρκετές "παρατηρησούλες" με κιάλια αλλά και με γυμνό μάτι... Για έναν αρχάριο σαν κι εμένα ακόμα και να εντοπίσεις τους απλούς αστερισμούς είναι μεγάλη ιστορία...

Και το ταξίδι συνεχίζεται...!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Στην αυλή του σχολείου είχαν στηθεί τηλεσκόπια, με πρώτο και καλύτερο τη "μπέμπα" του κ.Αγιομαμίτη..... Το σημείο μηδέν για μενα.

Βαπτισμα πυρος, απο τον αρχιερεα...ζηλευω και ταυτοχρονα ευχομαι!

Υ.Γ. wishful thinking: Να στηνω το τηλεσκοπιο μου διπλα απο aristarchus, maxplanck, johndouk, ender, FotisR, giorgosgr, arasteo, Δημητρη Κουτουλα, papgeo, vegan, and the list goes on......μια ξαστερη νυχτα σε σκοτεινο ουρανο...

Υ.Γ 2 : :idea: :roll: [-o<

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Να στηνω το τηλεσκοπιο μου διπλα απο aristarchus, maxplanck, johndouk, ender, FotisR, giorgosgr, arasteo, Δημητρη Κουτουλα, papgeo, vegan, and the list goes on......μια ξαστερη νυχτα σε σκοτεινο ουρανο...

Αμήν

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστώ Αγάπιε που με συμπεριλαμβάνεις σ αυτή την απίθανη παρέα

αλλά, αστρονομικώς, όλους αυτούς τους βλέπω μόνο με κυάλια (10Χ50)

αλήθεια παλιές καραβάνες που είστε;

παραπέρασε ο χρόνος και ξεχάσατε;

ή μας κρατάτε σε αγωνία για το φινάλε;

Δημοσιεύτηκε
Να στηνω το τηλεσκοπιο μου διπλα απο aristarchus, maxplanck, johndouk, ender, FotisR, giorgosgr, arasteo, Δημητρη Κουτουλα, papgeo, vegan, and the list goes on......μια ξαστερη νυχτα σε σκοτεινο ουρανο...

Αυτά να τα ακούν, όσοι ...πούλησαν τα τηλεσκόπιά τους και εξέπεσαν αυτομάτως του ...καταλόγου !!! :mrgreen:

(κι έγιναν ...ακαταλόγιστοι !)

Δημοσιεύτηκε

OΚ. Δεν ήθελα να το σχολιάσω, αλλά με την ...πάσα του Αργύρη, θα το κάνω, μ'όλη την εκτίμηση που έχω στο φίλο ender.

Είναι καλό, πριν ανοίγουμε ένα νέο thread να κάνουμε μια ολιγόλεπτη έρευνα για το αν έχει συζητηθεί (τουλάχιστον ως θέμα) κάτι παρόμοιο, έστω κι αν αυτό είχε συμβεί πριν την ένταξή μας στο forum. Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η αξία μια τέτοιας προσπάθειας, ας μην πω περισσότερα.

Τώρα Γιώργο, μέχρι στιγμής μας ρώτησες :

- Γιατί το κάνουμε

- Πότε και πώς ήταν η πρώτη φορά

:-k

Να υποθέσω ότι θα ακολουθήσει και το "Πως το κάνουμε" ή σκοπεύεις επιτέλους να "'αρεις το τηλεσκόπιό" σου και να αρχίσεις να παρατηρείς, όπως πολλάκις προσπάθησα να σε παρακινήσω να κάνεις; Κάνε παράλληλα και λίγο σχετικό "ψαξιματάκι" στο internet, θα βοηθήσει πολύ, πολύ περισσότερο αν ρίξεις μια ματια στα links που δίνει το astrovox ψηλά στο header.

Άντε, για να μη σε βρούμε αδιάβαστο στο Χελμό το άλλο Σάββατο και να μη χάσουμε το χρόνο μας με ... εκ του μηδενός φροντιστήρια ! Θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι είναι πιο εποικοδομητικό από το να ...μετράς τους ρυθμούς των δημοσιεύσεών μας. :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Αμήν

Οσο για μενα, τα ειπαμε: Θα φερω το κυλινδρικο επιπεδοσφαιρο και το μπαλονι μου... (και τα απαραιτητα μελι-γαρυφαλο-μπαστουνακια κανελας για τα ρακομελα. Τις νταμιτζανες με τις ρακες ας τις αναλαβει καποιος αλλος ομως,παρακαλω!)

...we didn t come to Anarres for safety, but for freedom.
Δημοσιεύτηκε

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, κ.κ. Δικαστές

εγώ ο Αλέξανδρος Λυκούγιας

λαμβάνω το λόγο ως συνήγορος του κατηγορουμένου κ. ender

1) για το πρώτο κατηγορητήριο, την άσκοπη επανάληψη thread, το οποίο επισύρει

ποινή εκτελέσεως δι απαγχονισμού, ο πελάτης μου δηλώνει ένοχος,

ζητά ωστόσο να του αναγνωρισθούν τα παρακάτω ελαφρυντικά ώστε να

μετατραπεί η ποινή του σε ισόβια κάθειρξη:

α. πολλοί νέοι χρήστες έγραψαν για την πρώτη εμπειρία τους (και κάποιοι παλιοί)

και μας έδωσαν την ευκαιρία να την απολαύσουμε πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο

αν δεν συντασσόταν το thread του πελάτη μου καθότι

β. λίγοι θα έκαναν τη σκέψη "α, για να δω μήπως υπάρχει κανά παλιό

trhead να πω την πρώτη μου εμπειρία"

θα μπορούσε βέβαια να κάνει την έρευνα ο πελάτης μου αλλά

(και γι αυτό αξίζει τα αιώνια δεσμά) βαρέθηκε!

2) για το δεύτερο κατηγορητήριο, μελλοντική σύνταξη thread "πως το

κάνετε" δηλώνει αθώος (κατά τη σύλληψή του δήλωσε "δεν τις θέλω

τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες")

3) για το πλημέλημμα του μη ψαξίματος στο internet δηλώνει ένοχος

και σε μία κρίση ειλικρίνειας δηλώνει ότι του αρέσει μόνο το αστροβοξ και

τίποτα άλλο

4) για το κακούργημα της μέτρησης των ρυθμών των δημοσιεύσεων δηλώνει

αθώος και διαμαρτυρόμαστε κ.Πρόεδρε για δικαστική πλάνη:

δεν μετρούσε ο πελάτης μου τους ρυθμούς το astrovox το έκανε!!

(astrovox έπρεπε να σε δώσω για να γλυτώσω τη ζωούλα μου)

μην εκτελείτε τον αγγελιοφόρο

αυτά είχα να πω προς υπεράσπιση ενός θύματος, ενός αμνού της κοινωνίας

που έκανε το λάθος να βγει ανυπεράσπιστος στο ξέφωτο

κυρία ένορκε μην κλαίτε, ορίστε το μαντήλι μου

Δημοσιεύτηκε
Άντε καλά, με πείσατε... αναλαμβάνω το ψήσιμο. Και το πιοτί, εννοείται

Και γω αναλαμβανω το στησιμο των τηλεσκοπιων :D :D

Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... dance004.gif dance017.gif

J.N

Δημοσιεύτηκε

Προσοχη σε ολους!!!! :!: :!:

Οποιος δεν διαβαζει ολα τα post προσεκτικα πριν γραψει κατι θα μουτζουνεται απο τον Vegan!!!! #-o

Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... dance004.gif dance017.gif

J.N

Δημοσιεύτηκε

Που παεν'τε ωρε κοπελια χωρις την αφεντια'μ

Να πω και γω;

θα πω.............

Ειμουν μικρος,τοσο μικρος που δεν θυμαμαι ποτε ηταν...............οπως λεει και ο χαρυ κλυν,η νεκρα θαλασσα πρεπει τοτε να ηταν ακομη αρωστη

Ηταν ανοιξη,στο χωριο μου στην Δραμα.

Ενα χωριο χτισμενο στου προποδες του βουνου Μενηκιο.

Ηταν βραδυ,και ειχε πανσεληνο και μερικα μαυρα συνεφα που την σκεπαζαν λιγο περνωντας απο μπροστα της.

Ο παπους μου εφερε κατι παλια κιαλια που ειχε,τεραστια πρεπει να ηταν ή ετσι τα εβλεπα τοτε εγω.

Μου τα εδωσε στο χερι,και μου ειπε......δες.

Εγω με το ζορι μπορουσα να τα κρατησω,αλλα δεν το ελεγα,τι...........να ντροπιαστω στον παπου μου;

Παντα τον σεβωμουν και τον ειχα για προτυπο.

τρεμοντας απο το βαρος,τα εστρεψα στην σεληνη και στραβωθηκα,δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε εκεινη τη στιγμη,αλλα ξαναπροσπαθησα και μισοκλεινωντας τα ματια μπορεσα να την δω χωρια να τυφλοθω.

Φανταζε τεραστια και τρομαχτικη με εκεινο το μαυρο συνεφο που την μισοεκρυβε!

γυρνωντας τον χρονο μπροστα για 7 ολυμπιαδες,νατος ο Λιακος στην Γερμανια να πινει φραπε μετα ταβλιου και να ασχολειται

με το χομπι του.......φιλοσοφια αλα Ελληνικα με τον κολητο!

Εκει που τα λεγαμε,αρχισε να μου λεει μια ιστορια,οταν ηταν μικροςλεει μπηκε στο Γυμνασιο κρυφα το βραδυ μαζι με ενα φιλαρακι του

και ''δανειστικαν'' το σχολεικο τηλεσκοπιο.

Και τι δεν ειδαν με αυτο το μαραφετι,καθε βραδυ το επερναν και το επεστρεφαν!

Αφου μου ειπε και μου ειπε,με επεισε(χωρις να του πω τιποτα)

Εψαξα στο ιντερνετ και αφου διαβασα ορισμενα πραγματα,αγορασα εναν καταδιοπτρικο κουβα,σε τιμη ευχαιριας!

Το πρωτο που ειδα σωστα,μετα απο πολλες ακαρπες προσπαθειες,ηταν η παλια μου φιλη,η σεληνη!

Και ως γνωστον και ενω βοσκουσα τα προβατα ικι απαραπερα,εκ πρωτης οψεως,σεληνιαστικα!

Αυτο ηταν!

Αρωστησα ανιατα!

Επαθα ψυχολογικο περα δωθε!

Αφου να φανταστειτε,εγινα και member στο ΒΟΞ! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, κ.κ. Δικαστές

εγώ ο Αλέξανδρος Λυκούγιας

λαμβάνω το λόγο ως συνήγορος του κατηγορουμένου κ. ender

μπλα-μπλα -μπλα -μπλα...

Αν σας διαφεύγει αγαπητέ Κε ender το forum που αρέσκεστε να πλοηγείστε λέγεται astrovox και όχι Θέμιδος Μέλαθρον.

Ωστόσο , αφού ομολογήσατε ενοχος θα πρότεινα ως παραδειγματική τιμωρία να σας επιβληθούν τα κάτωθι:

Α. Στέρηση avatar (μεχρι νεωτέρας)

Β. Προπαίδευση παρατήρησης Σελήνης εννέα ημερων , ενόψει επικείμενης εξεταστικής ( 6-7 Μαιου )

Γ. Εκμάθηση οδηγιών χρησης 8" Dob ( παπαγαλία)

Δ. Σύνταξη εκθεσης - αναφοράς των κατα την κρίση μσας 10 καλυτέρων αστρονομικών συνδέσμων (links) .

Υ.Γ

Ελπίζω να ήμουν αρκετά σαφής στην αστρονομικού περιεχομένου προτροπή μου :wink:

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε
Από τα κείμενα στο παρόν θέμα, καθώς και σε άλλα θέματα, συνειδητοποίησα ένα κοινό που έχουμε οι συνλιστές εδώ: Παθιαζόμαστε και ανατριχιάζουμε εύκολα με ότι μας εξιτάρει.
Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε
...εγώ ο Αλέξανδρος Λυκούγιας...
=D> =D> και όχι μόνο γι'αυτό αλλά και για το (όπως πάντα) γνήσιο και ευφυές χιούμορ σου στο υπόλοιπο post σου!

Αν σας διαφεύγει αγαπητέ Κε ender το forum που αρέσκεστε να πλοηγείστε λέγεται astrovox και όχι Θέμιδος Μέλαθρον. Ωστόσο , αφού ομολογήσατε ενοχος θα πρότεινα ως παραδειγματική τιμωρία να σας επιβληθούν τα κάτωθι:

Α. Στέρηση avatar (μεχρι νεωτέρας)

Β. Προπαίδευση παρατήρησης Σελήνης εννέα ημερων , ενόψει επικείμενης εξεταστικής ( 6-7 Μαιου )

Γ. Εκμάθηση οδηγιών χρησης 8" Dob ( παπαγαλία)

Δ. Σύνταξη εκθεσης - αναφοράς των κατα την κρίση μσας 10 καλυτέρων αστρονομικών συνδέσμων (links).

Ασφαλώς και δεν δικάζεται κανείς, δεν υπήρξε άλλωστε ούτε κατηγορητήριο ούτε δημόσιος κατήγορος, παρά μόνο έκφραση σκέψεων και προτροπών-ευχών. Ωστόσο η παραπάνω παραδειγματική τιμωρία, πέρα από μια :-k ιδιαίτερη απόλαυση :mrgreen:, θα είναι μια πρώτης τάξεως μαθησιακή ευκαιρία αλλά και αναγκαιότητα, της οποίας η αξία μόνο στο μέλλον θα εκτιμηθεί δεόντως, όταν θα αποδειχθεί ότι πρόκειται για το μυστικό της εξαίσιας γεύσης των παρατηρήσεων ! (ομιλώ βιωματικά !)

Ελπίζω να ήμουν αρκετά σαφής στην αστρονομικού περιεχομένου προτροπή μου :wink:
Kι εγώ το ελπίζω, δεδομένου ότι θα ήταν ακόμα καλύτερο αν απολαμβάναμε τον καταπληκτικό και ιδιαίτερα πνευματώδη λόγο του φίλου ender, σε συνδυασμό με το υπέροχο αντικείμενο που έχει γίνει η αιτία να βρεθούμε εδώ όλοι μας !

Αϊντε λοιπόν να δούμε τι θα δούμε, τι θα πούμε και τι θα πιούμε στο Χελμό ! 8-[ \:D/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης