Praetorian Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Γεια σαςΕιναι το πρώτο μου μύνημα εδώ στο forum. Θα ήθελα αν ρωτήσω τι τηλεσκόπιο προτείνετε για καποιους που θέλουν να αρχίσουν να ασχολούνται σοβαρα με την παρατήρηση.Πάντα μου άρεσε το διαστημα αλλα τωρα θελω να ασχοληθώ σοβαρα.Γενικά δεν γνωρίζω τιποτα σε σχεση με την παρατηρηση.Δηλαδή που να κοιτάξω για να δω κατι κτλ.Για αυτό θελω να μου δώσετε πληροφοριές για να αρχισω και εγω να παρατηρω τα αστρικα σώματα.Κανενα εγχείριδιο για το πως να κοιτας τον ουρανό θα ηταν καλο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων To Mars and to the Stars...http://marsdrive.comThe Drive to Mars
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Καλωσόρισες φίλε Praetorian Η συνταγή της επιτυχίας είναι μια και πάντα επιτυχημένη.Το βιβλίο NightWatch είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ εγχείριδιο εκμάθησης του ουράνιου θόλου και αυτό το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο απο όσο περιμένεις.Πέρα απο αυτό, όπως θα σου έλεγαν και τα πιο πολλά παιδιά εδω μέσα, ενα ζευγάρι κυάλια είναι πολύ χρήσιμα για να κάνεις αυτή την θεωρία πράξη.Μετέπειτα όταν έχεις μάθει αρκετά καλά τον ουρανό θα ήταν συνετό να προβείς στην αγορά ενός τηλεσκοπίου για βουτιά στα βαθιά πλέον
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Φιλε Praetorian εχει απολυτο δικιο ο nickthegreek13_7. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Foehammer Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 O Νικος εχει απολυτο δικαιο.. εχω θα προχωρησω ενα βημα παραπερα επειδη βλεπω τον φιλο μας αποφασισμενο. Το πρωτο τηλεσκοπιο η και το οποιοδηποτε τηλεσκοπιο μας πρεπει να ειναι αναλογο με τα ακολουθα: 1) Χρηματα που διαθετεις. Δεν χρειαζετε και εξηγηση αυτο.. 2) Φυσικη/σωματικη κατασταση. Μερικα τηλεσκοπια ειναι ογκωδη, βαρια και εχουν την ταση να προκαλουν πονους στη μεση για το πρωτο διαστημα που τα κουβαλαμε. Επισης καταλαμβανουν πολυ χωρο σε ενα σπιτικο ακομα και αποσυναρμολογημενα. 3) Την τοποθεσια σου / ποιοτητα του ουρανου στην περιοχη σου. Αν για παραδειγμα ζεις σε περιοχη με υψηλη φωτορυπανση (κεντρο πολης) ειναι προτιμοτερο να παρεις ενα τηλεσκοπιο που να αποδιδει καλυτερα σε Πλανητες, Σεληνη και τα φωτεινοτερα νεφελωματα και γαλαξιες (π.χ. ενα καλο διοπτρικο), ενω αν ζεις στην εξοχη και εχεις καλο, σκοτεινο ουρανο ειναι προτιμοτερο να επενδυσεις στην διαμετρο του τηλεσκοπιου και να παρεις ενα 8"-10" κατοπτρικο. Επισης να γνωριζεις οτι εξισου σημαντικο με το να εχεις ενα τηλεσκοπιο ειναι να ξερεις τι να το κανεις..οποταν το βιβλιο που αναφερει ο Νικος σε συνδυασμο με ενα σετ καλους χαρτες του ουρανου και ενα προγραμμα υπολογιστη οπως το Starry Night η το Winstars v.2 θα σε εξοπλισουν με τα απαραιτητα εφοδια για πολλες νυχτες κατω απ' τα αστερια. Πρωτα ομως φιλε ειναι σοφοτερο να αρκεστεις εστω και για λιγο με κυαλια η και με γυμνο ματι ακομα για να μαθεις τα κατατοπια του ουρανου... Για οποιαδηποτε βοηθεια εδω ειμαστε... υ.γ. Εννοιτε οτι δεν πλησιαζουμε καν στα τηλεσκοπια των >100 ευρω με δυναμη 600 μεγεθυνσεων που βρισκουμε στα πολυκαταστηματα.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
SATI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 To night watch και τα κυάλια ακρως απαραίτιτο αξεσουάρ του ανερχόμενου αστροπαρατηρητή. επόμενο βήμα (μετά την εκμάθηση του ουράνιου θόλου)είναι το τηλεσκόπιο, το οποίο να είναι το δυνατόν μεγαλύτερη διάμετρο, τηρουμένων των αναλογιών που έθεσε ο Foehammer και σε βάση Dobsonian για αρχή, όπου μπορει αργότερα να μπει σε ισημερινή εάν θελήσεις να κάνεις αστροφωτογραφία. Thinking is not a crime....! φιλικά Νίκος Λουρίδης
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Καλωσόρισες Praetorian, Ασφαλώς το βιβλίο "NightWatch" του Terence Dickinson είναι μια θαυμάσια εισαγωγή στα θαύματα του ουρανού και στο πως θα τα παρατηρήσεις. Κυκλοφορεί και στα ελληνικά και θα το βρεις πολύ εύκολα στον Ελευθερουδάκη ή Παπασωτηρίου. Απαντήσεις στα ερωτήματα σου έχουν δοθεί πολλές φορές σ΄αυτό το forum, οπότε ψάχνοντας στις συζητήσεις θα βοηθηθείς πολύ. Μην αγνοήσεις τη συμβουλή για ένα καλό ζευγάρι κιάλια (7Χ50, 10Χ50 ή 8Χ56 είναι ότι πρέπει) σε συνδιασμό με ένα χάρτη του ουρανού. Θα σε βοηθήσουν αφάνταστα να μάθεις τους αστερισμούς και να συνειδητοποιήσεις τι και που μπορείς να παρατηρήσεις. Σου ευχόμαστε ένα χαρούμενο, αστρονομικό καλοκαίρι!Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Σάββας Χανλαρίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Φιλε Praetorian ενα καλως ηρθες και απο μενα.Ακου τις συμβουλες των παιδιων που σου δοθηκαν και δεν θα χασεις!
al Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Πάρα πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι παραπάνω πληροφορίες,καθώς κι εγώ είμαι νέος στον αστρονομικό χώρο.Το μόνο μου ερώτημα είναι περί Dobsonian και ισημερινής βάσης.Θα μπορούσε κάποιος να μου τα εξηγήσει???
Σάββας Χανλαρίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Οι στηριξεις dobson δεν ειναι καταλληλες για αστροφωτογραφηση (μονο για σεληνη κανουν) καθως εισαι υποχρεωμενος να κουνας το τηλεσκοπιο συνεχεια για να μην χασεις τον στοχο! Αργοτερα μπορεις να βαλεις το τηλεσκοπιο σε ισημερινη στηριξη με ενα μοτερ ωστε να μην χρειαζεται να το κουνας συνεχεια με τα χερια και να καταφερεις εκτος απο παρατηρηση να κανεις και αστροφωτογραφηση! Φυσικα η ισημερινη στηριξη κοστιζει αρκετα.
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Πρεπει πρωτα να "προσανατολιστεις"λιγο(κατι που προυποθετει μια σχετικη εμπειρια και μελετη).Οι ανωτερω προτασεις ειναι καλες και δεδομενες,και θα σε βοηθησουν ωστε θετοντας τα σωστα ερωτηματα,θα επιλεξεις το σωστο τηλεσκοπιο(δυστυχως τα ερωτηματα ειναι παρα πολλα,γι αυτο υπαρχουν και πολλα ειδη τηλεσκοπιων) .1.Ποσο θελεις να ασχοληθεις?2.Απο που θα παρατηρεις3.Ποσο συχνα θα το μεταφερεις?4.Θα ειναι ευελικτο συστημα η ημιμονιμο?5.Ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις?6.Σε ενδιαφερει η αστροφωτογραφηση?7......(ασε δεν γραφω αλλα,φθανει για την ωρα) Καλως ηλθες παντως.
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Λοιπόν, οι στηρίξεις Dobson είναι στηρίξεις χαμηλού κόστους αλλα πολύ αποτελεσματικές σε ότι αφορά την παρατήρηση, αλλα όχι την αστροφωτογράφηση... Δίνοντας ένα χ ποσό για Dobsonian παίρνεις ένα σαφώς καλύτερο τηλεσκόπιο απ'ότι θα παιρνες δίνοντας το ίδιο χ ποσό για ισημερινή στήριξη, και αυτό γιατί τα χρήματα που θα δώσεις για Dobsonian "πάνε" στον σωλήνα και στα οπτικά και όχι στην στήριξη... Εγώ θα σου πρότεινα Dobsonian , διοτι είναι καλύτερο να ξεκινήσεις απο την παρατήρηση και όχι την αστροφωτογράφηση, και μην ξεχνάς οτι αργότερα μπορείς να προσαρμόσεις το Dobsonian τηλεσκόπιο σου σε ισημερινή στήριξη! Εγώ θα πρωτοτυπήσω λέγοντας σου να "πηδήξεις" το βήμα των κυαλιών διοτι δεν παύει να είναι ένα extra κόστος, αλλα αν δεν έχεις πρόβλημα να διαθέσεις τα χρήματα τότε είναι σίγουρα καλό ένα ζευγάρι κυάλια... Το βιβλίο Nightwatch όμως είναι MUST...Πριν αγοράσεις τηλεσκόπιο ξεκοκάλισε το και μετά να σαι σίγουρος πως θα ξέρεις τι τηλεσκόπιο να πάρεις διότι έχει μέσα πλήρη οδηγό για αγορά τηλεσκοπίων...Επίσης οι χάρτες του Nightwatch είναι μια χαρά, εγώ τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να πάρω άλλους... Μακριά απο τα SuperDuper τηλεσκόπια των 100 ευρώ γιατι είναι επιεικώς απαράδεκτα (μιλάω εκ πείρας) Ξεκίνα λοιπόν απο το Nightwatch, μπορείς να το προμηθευτείς και απο τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου... Πες μας ομως πόσα χρήματα σκέφτεσαι να διαθέσεις.Παίζει καθοριστικό ρόλο στις προτάσεις που θα σου κάνουμε για τηλεσκόπιο! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Praetorian Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Πρώτα απόλα ευχαριστώ πολυ για το θερμό καλωσορισμα και τις απαντησεις.Καλωσόρισες φίλε Praetorian Η συνταγή της επιτυχίας είναι μια και πάντα επιτυχημένη.Το βιβλίο NightWatch είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ εγχείριδιο εκμάθησης του ουράνιου θόλου και αυτό το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο απο όσο περιμένεις.Πέρα απο αυτό, όπως θα σου έλεγαν και τα πιο πολλά παιδιά εδω μέσα, ενα ζευγάρι κυάλια είναι πολύ χρήσιμα για να κάνεις αυτή την θεωρία πράξη.Μετέπειτα όταν έχεις μάθει αρκετά καλά τον ουρανό θα ήταν συνετό να προβείς στην αγορά ενός τηλεσκοπίου για βουτιά στα βαθιά πλέον Ναι απο οτι φαινεται και απο τις προτάσεις όλων σας θα αγοράσωω πρωτα αυτο το βιβλίο το Nightwatch O Νικος εχει απολυτο δικαιο.. εχω θα προχωρησω ενα βημα παραπερα επειδη βλεπω τον φιλο μας αποφασισμενο. Το πρωτο τηλεσκοπιο η και το οποιοδηποτε τηλεσκοπιο μας πρεπει να ειναι αναλογο με τα ακολουθα: 1) Χρηματα που διαθετεις. Δεν χρειαζετε και εξηγηση αυτο.. 2) Φυσικη/σωματικη κατασταση. Μερικα τηλεσκοπια ειναι ογκωδη, βαρια και εχουν την ταση να προκαλουν πονους στη μεση για το πρωτο διαστημα που τα κουβαλαμε. Επισης καταλαμβανουν πολυ χωρο σε ενα σπιτικο ακομα και αποσυναρμολογημενα. 3) Την τοποθεσια σου / ποιοτητα του ουρανου στην περιοχη σου. Αν για παραδειγμα ζεις σε περιοχη με υψηλη φωτορυπανση (κεντρο πολης) ειναι προτιμοτερο να παρεις ενα τηλεσκοπιο που να αποδιδει καλυτερα σε Πλανητες, Σεληνη και τα φωτεινοτερα νεφελωματα και γαλαξιες (π.χ. ενα καλο διοπτρικο), ενω αν ζεις στην εξοχη και εχεις καλο, σκοτεινο ουρανο ειναι προτιμοτερο να επενδυσεις στην διαμετρο του τηλεσκοπιου και να παρεις ενα 8"-10" κατοπτρικο. Επισης να γνωριζεις οτι εξισου σημαντικο με το να εχεις ενα τηλεσκοπιο ειναι να ξερεις τι να το κανεις..οποταν το βιβλιο που αναφερει ο Νικος σε συνδυασμο με ενα σετ καλους χαρτες του ουρανου και ενα προγραμμα υπολογιστη οπως το Starry Night η το Winstars v.2 θα σε εξοπλισουν με τα απαραιτητα εφοδια για πολλες νυχτες κατω απ' τα αστερια. Πρωτα ομως φιλε ειναι σοφοτερο να αρκεστεις εστω και για λιγο με κυαλια η και με γυμνο ματι ακομα για να μαθεις τα κατατοπια του ουρανου... Για οποιαδηποτε βοηθεια εδω ειμαστε... υ.γ. Εννοιτε οτι δεν πλησιαζουμε καν στα τηλεσκοπια των >100 ευρω με δυναμη 600 μεγεθυνσεων που βρισκουμε στα πολυκαταστηματα.. 1) Σκεφτομαι να διαθέσω μεχρι 300 ευρω2)Θα το εχω στη επαρχία στο εξοχικό μου στην Μεσσηνία3)Πιστέυω οτι στην περιοχή απο θα είμαι το καλοκαίρι δεν εχει σχεδον καθολου φωτορύπανση. Ειναι μακριά απο Καλαματα και γενικα απο τις μεγαλες πολεις.Που μπορώ να βρώ αυτα τα προγράμματα και τι ακιβώς κάνουν? Πρεπει πρωτα να "προσανατολιστεις"λιγο(κατι που προυποθετει μια σχετικη εμπειρια και μελετη).Οι ανωτερω προτασεις ειναι καλες και δεδομενες,και θα σε βοηθησουν ωστε θετοντας τα σωστα ερωτηματα,θα επιλεξεις το σωστο τηλεσκοπιο(δυστυχως τα ερωτηματα ειναι παρα πολλα,γι αυτο υπαρχουν και πολλα ειδη τηλεσκοπιων) .1.Ποσο θελεις να ασχοληθεις?2.Απο που θα παρατηρεις3.Ποσο συχνα θα το μεταφερεις?4.Θα ειναι ευελικτο συστημα η ημιμονιμο?5.Ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις?6.Σε ενδιαφερει η αστροφωτογραφηση?7......(ασε δεν γραφω αλλα,φθανει για την ωρα) Καλως ηλθες παντως. 1. Σκέφτομαι να ασχοληθώ ολο το καλοκαίρι και κάθε φορα που θα πηγαίνω διακοπές στο χωριό μου.2. Απο το χωριό μου.3.Θα το έχω μόνιμα εκει.4. Δεν ξέρω ακόμα.5. Μέχρι 300ευρώ6. Στο μακρινό μελλον ίσως Λοιπόν, οι στηρίξεις Dobson είναι στηρίξεις χαμηλού κόστους αλλα πολύ αποτελεσματικές σε ότι αφορά την παρατήρηση, αλλα όχι την αστροφωτογράφηση... Δίνοντας ένα χ ποσό για Dobsonian παίρνεις ένα σαφώς καλύτερο τηλεσκόπιο απ'ότι θα παιρνες δίνοντας το ίδιο χ ποσό για ισημερινή στήριξη, και αυτό γιατί τα χρήματα που θα δώσεις για Dobsonian "πάνε" στον σωλήνα και στα οπτικά και όχι στην στήριξη... Εγώ θα σου πρότεινα Dobsonian , διοτι είναι καλύτερο να ξεκινήσεις απο την παρατήρηση και όχι την αστροφωτογράφηση, και μην ξεχνάς οτι αργότερα μπορείς να προσαρμόσεις το Dobsonian τηλεσκόπιο σου σε ισημερινή στήριξη! Εγώ θα πρωτοτυπήσω λέγοντας σου να "πηδήξεις" το βήμα των κυαλιών διοτι δεν παύει να είναι ένα extra κόστος, αλλα αν δεν έχεις πρόβλημα να διαθέσεις τα χρήματα τότε είναι σίγουρα καλό ένα ζευγάρι κυάλια... Το βιβλίο Nightwatch όμως είναι MUST...Πριν αγοράσεις τηλεσκόπιο ξεκοκάλισε το και μετά να σαι σίγουρος πως θα ξέρεις τι τηλεσκόπιο να πάρεις διότι έχει μέσα πλήρη οδηγό για αγορά τηλεσκοπίων...Επίσης οι χάρτες του Nightwatch είναι μια χαρά, εγώ τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να πάρω άλλους... Μακριά απο τα SuperDuper τηλεσκόπια των 100 ευρώ γιατι είναι επιεικώς απαράδεκτα (μιλάω εκ πείρας) Ξεκίνα λοιπόν απο το Nightwatch, μπορείς να το προμηθευτείς και απο τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου... Πες μας ομως πόσα χρήματα σκέφτεσαι να διαθέσεις.Παίζει καθοριστικό ρόλο στις προτάσεις που θα σου κάνουμε για τηλεσκόπιο! όπως είπα και παραπάνω διαθέτω μεχρι και 300 στην αγορα τηλεσκοπίουΝαι θα ασχοληθώ πρώτα με την παρατήρηση και ισως πολύ αργότερα με την αστροφωτογράφησηΤι είναι ακριβώς οι στηρίξεις Dobsonian? Tέλος ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για το καλωσόρισμα Υ.Γ Συγνώμη που δεν απάντησα σε όλους σας στο μηνυμά μου αλλα θα εβγαινε τεραστιο To Mars and to the Stars...http://marsdrive.comThe Drive to Mars
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Ο "χαμηλος"προυπολογισμος,η απουσια μεταφορικων δυσκολιων,η καθημερινη (εστω και εποχιακη)χρηση που επιτρεπει την "ουρανια εκπαιδευση,(και μπορει υποκαταστησει τα ρομποτικα συστηματα),και οι συνθηκες,οι οποιες ευνοουν τον βαθυ ουρανο,σε οδηγουν σε μια λυση:Μεγαλο Ντομπσον(και μαλιστα μεταχειρισμενο για να κερδισεις και μερικες ιντσες!!!)
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Με τα στανταρ που θετεις φωτογραφιζεις ενα doosonian.Tελεια επιλογη Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Praetorian Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Πιστεύετε οτι αυτο ειναι καλο?http://www.astronomy.gr/detail.cfm?ID=657Νομιζω ειναι dobsonian και 8'(ιντσες?) To Mars and to the Stars...http://marsdrive.comThe Drive to Mars
Flashy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Ευκαριαρα! Εγω εχω την εμπειρια απο το 10ρι και μπορω να στο προτεινω ανεπιφυλακτα. Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Πιστεύετε οτι αυτο ειναι καλο?http://www.astronomy.gr/detail.cfm?ID=657Νομιζω ειναι dobsonian και 8'(ιντσες?) Είναι η καλύτερη προσφορά που θα βρείς για ποιοτικό και αξιόπιστο 8ιντσο Νευτώνιο σε αυτά τα λεφτά.ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙΣ
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Έχε υπ'όψιν σου πως θα χρειαστεί να περιμένεις ΠΑΑΑΑΡΑ πολύ για να το πάρεις γιατι έχουν έλλειψη, πρέπει να μπεις σε λίστα αναμονής κλπ... Εγω θα σου προτείνω το TS-GSO Dobsonian 8", όχι μόνο επειδή το έχω και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος, αλλα γιατι είχα χρησιμοποιήσει και όργανα της Skywatcher και η ποιότητα δεν με ενθουσίασε καθόλου! Επίσης το GSO είναι πιο ελαφρύ απο το SkyWatcher κατα 3-4 κιλά, ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας Για να καταλάβεις για ποιο μιλάω δες εδώ Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Flashy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Έχε υπ'όψιν σου πως θα χρειαστεί να περιμένεις ΠΑΑΑΑΡΑ πολύ για να το πάρεις γιατι έχουν έλλειψη, πρέπει να μπεις σε λίστα αναμονής κλπ... Εγω θα σου προτείνω το TS-GSO Dobsonian 8", όχι μόνο επειδή το έχω και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος, αλλα γιατι είχα χρησιμοποιήσει και όργανα της Skywatcher και η ποιότητα δεν με ενθουσίασε καθόλου! Επίσης το GSO είναι πιο ελαφρύ απο το SkyWatcher κατα 3-4 κιλά, ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας Για να καταλάβεις για ποιο μιλάω δες εδώ Διαφωνω μαζι σου. Επισης ξεχασες να πεις τιμη και εξοδα αποστολης............... Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Για το SKYWATCHER έχει και τι νέα ρυθμιζόμενη λαβή TENSION CONTROL αν ξέρει κανείς κάτι για αυτό γιατί είναι ένα σημαντικό κριτήριο για την τελική επιλογή σου. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Καλώς ήλθατε παιδιά και καλό ψάξιμο! Η ποιότητα των οπτικών των dobsonian σ΄αυτή την κατηγορία χρημάτων κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα. Το παιχνίδι παίζεται στις μικροδιαφορές των περιφερειακών ( http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=26434&highlight=#26434 ) και στον… χρόνο παράδοσης (?). Φιλικά PapGeo
dkef Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Praetorian, το tension control που προσφέρει το Skywatcher είναι σημαντικό για την ευκολία και την σταθερότητα στην παρατήρηση. Κατά τα άλλα νομίζω ότι οπτικά τα δύο τηλεσκόπια είναι εφάμιλλα. Η προσφορά του Πλανηταρίου είναι οπωσδήποτε εκπληκτική, μην την χάσεις. Πάντως για αρχή νομίζω ότι είναι λάθος να ξεκινήσεις από τηλεσκόπιο. Το λάθος αυτό το έκανα και εγώ. Είναι πολύ καλύτερα να ξεκινήσεις με ένα καλό ζευγάρι κιάλια. Μπορώ να προτείνω τα Vixen Ultima, είναι εκπληκτικά κιάλια αστρονομίας. Μάλιστα αν ξεκινήσεις με τηλεσκόπιο, θα πρότεινα να πάρεις μαζί και κιάλια, είναι αναντικατάστατα για παρατήρηση όπου βρίσκεσαι. Θα ανακαλύψεις ότι το 8-ιντσο δεν θα το μετακινείς συχνά, λόγω όγκου και βάρους, ενώ τα κιάλια θα τα έχεις πάντα μαζί σου. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Φιλε Praetorian με το dobsonian εχεις την απολυτη αμεσοτητα με τον ουρανο. Απλα το βαζεις στην βαση και ο ουρανος σε περιμενει. Ουτε να στηνεις βαση ουτε να ευθυγραμμιζεις (ωχ δεν ειναι καλο θα το ξανακανω Πώς μπαινει αυτο, τί κάνει εκείνο κλπ) Και 300-400 € τιμη για ένα dob 8" είναι η απολυτη τιμη!! Απο 'κει και περα όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ! Με εκτιμησηΚωστας Τζιολας Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 ίσα ίσα προλαβαίνεις...
Σάββας Χανλαρίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Φιλε Praetorian τρεχα παρηγγειλε το dobsonian που εχει σε προσφορα το Πλανηταριο! Το εχω παραγγειλει και εγω και το περιμενω να ερθει αρχες Ιουλιου!Δεν θα το μετανιωσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα