Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε ολους...

Πρωτη ερωτηση που εχω να κανω ειναι αν, στο astromart τα προιοντα ειναι μεταχειρισμενα ή καινουρια?

Δευτερον, αγορασα ενα Barlow celestron ultima 2X (αποχρωματικο) 99€ 8-[ και ενα προσοφθαλμιο Baader Planitarium HYPERION 8mm :cheesy: :cheesy: άλλα 99€ 8-[ και θα ηθελα την αποψη σας για τις αγορες μου... (θα εχω ενα DOB 8" εντος του μηνός)

Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση... ](*,) ](*,) ](*,)
Δημοσιεύτηκε

Παρα πολυ καλος ο Ultima,και ο Hyperion,αλλα γιατι 8μμ?(τον Ultima με τι προσοφθαλμιο θα τον συνδιασεις?).Δεν νομιζω να περιμενεις καθαρο ειδωλο απο τον συνδιασμο των παραπανω προιοντων.Εγω στη θεση σου θα επερνα εναν 21μμ(που θα χρησιμοποιουσα και με τον Ultima),και μετα απο ψαξιμο θα εντοπιζα τα ορια του τηλεσκοπιου και θα αγοραζα ενα καλο πλανητικο 6-8μμ.

Στο αστρομαρτ θα βρεις κυριως(σχεδον αποκλειστικα)μεταχειρισμενα ειδη.

Καλοριζικα!!!!! =D> =D>

Δημοσιεύτηκε
Παρα πολυ καλος ο Ultima,και ο Hyperion,αλλα γιατι 8μμ?(τον Ultima με τι προσοφθαλμιο θα τον συνδιασεις?).

Ti εννοεις?

Θα εχει ενα προσοφθαλμιο 4mm και εαν εχει εστω 1000mm εστιακη στο 8" θα εχει 250 φορες μεγενθυση!

Μια χαρα μου φαινεται!

Anyway,για τις αγορες σου τωρα να το ψαξεις περισσοτερο μαλλον γιατι εγω τον ultima τον αγορασα καινουργιο 99$.

Το astromart ειναι πολυ καλο μερος δημοπρασιων με αντικειμενα αμεσου ενδιαφεροντος.

Απλα θελει μονιμη παρακαλουθηση και υπομονη!

Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε
Θα εχει ενα προσοφθαλμιο 4mm και εαν εχει εστω 1000mm εστιακη στο 8" θα εχει 250 φορες μεγενθυση!

Πάντως η γνώμη μου είναι ότι αν μπορείς να αποφύγεις τον barlow παίρνοντας ένα καλής ποιότητας προσοφθάλμιο μεγάλης μεγένθυνσης, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο. Εγώ πχ. με τηλεσκόπιο εστιακού μήκους 1000 mm προτίμησα να πάρω ένα καλό προσοφθάλμιο των 3.5 mm, αντί για ένα barlow και που θα συνδύαζα με τον προσοφθάμιο των 8 mm.

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Δημοσιεύτηκε

Ενταξει αυτο ειναι το καλυτερο για να παρεμβαλλονται λιγοτερα οπτικα στοιχεια,

αλλα ετστι παρεμβαλλονται περισσοτερα $$$$$ στοιχεια...

Και πιστευω οτι μονο καποιος παρα πολυ εμπειρος μπορει να δει μια μεγαλη διαφορα στο τι τελικα βλεπεις με ενα barlow ή χωρις,

και οχι μονο με τους διπλασιαστες αλλα και με διαφορετικα προσοφθαλμια,

και αυτο το πραγμα πρεπει να εξαλειφθει απο το χωρο μας,γιατι ετσι στεναχωριεσαι οτι και καλα δεν ειναι καλος ο εξοπλισμος που εχεις και βγαζεις ενα προυπολογισμο για αγορες αστα να πανε!!!

Ψυχη χρειαζεται και υπομονη,

οχι πολλα χρηματα!

Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε

πρωτα απ'όλα ευχαριστω...

Δευτερον, μαλλον δεν εκανα σαφες οτι αυτα που αγορασα ειναι ολοκαινουρια :mrgreen: , απο την ακτις τα αγορασα.... Το τηλεσκοποιο μου ουτο ή αλλος θα εχει μεσα 2 προσοφθαλμια Super plosl 10 και 21mm...

To τηλεσκοποιο μου θα μπορει να κανει μεγιστη μεγενθηση χ400 και με αυτα που αγορασα θα κανω 1200 (εστιακη αποσταση) / 8μμ= 150 χ 2 το barlow= x300 μεγενθηση που το αντεχει το τηλεσκοποιο μου... :mrgreen:

Πιστευεται οτι επρεπε να παρο αλλο προσοφθαλμοιο με την χειροκινητη βαση που θα εχω? :-k

Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση... ](*,) ](*,) ](*,)
Δημοσιεύτηκε
Οχι μια χαρα ειναι.Εκτός κ αν μπορεις να δωσεις πολυ περισσοτερα χρηματα.Ισως να ηταν λιγο καλυτερα με τα ιδια χρηματα να επερνες αντι για τον HYPERION εναν ορθοσκοπικο μιας κ σ αυτες τις μεγεθυνσεις παρατηρουμε πλανητες.Αλλα κ παλι σου λεω πως εκανες μια αριστη αγορα.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης