Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Έχουν υποθεί τα περισσότερα βιβλία και ταινίες που με έχουν επηρεάσει και με ταξίδεψαν. Ξεχάσαμε όμως το Deep Impact (αντι-Armagedon) που είναι και η πιο πιστή εφαρμογή σε σενάριο του βιβλίου του Arthur C. Clarke "The hammer of God" το οποίο και "συμβουλεύθηκαν" οι παραπάνω ταινίες.

Κάποιος μίλησε για το Rama. Όλη η τετραλογία ήταν υπέροχη (Rama, Rama II, Garden of Rama, Rama Reveiled). Μάλιστα ο Morgan Freeman είχε ξεκινήσει την παραγωγή της ταινίας αλλά σταμάτησε στο στάδιο προπαραγωγής.

Γενικά ο Clarke είναι απλά φοβερός...... (Fountains of Paradise, Imperial Earth, κλπ κλπ κλπ)

Για την Οδύσσειά του δεν λέω τίποτα γιατί θα με λιθοβολήσετε..... ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΩ........

Τα υπόλοιπα, STAR WARS............., Star Trek, BattleStar Galactica, Contact, Cosmos by Carl Sagan νομίζω είναι τα κορυφαία ever.

Βιβλία, Κόμη της Βερενίκης και Χρονικό του Χρόνου αποτελούν (κοινότυπο βέβαια) τα πρώτα σοβαρά βιβλία κοσμολογίας (εκλαϊκευμένης) που διάβασα.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

• Απαντήσεις 110
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Πιστευω οτι το 2-τομο Το συμπαν που αγαπησα(Μ.Δανεζης-Σ.Θεοδοσιου) αποτελει μια εξαιρετικη εισαγωγη στον χωρο.

Πολυ καλο βιβλιο με πλουσια θεματολογια.

Ευχαριστο στο διαβασμα, για οσους το γνωριζουν( :lol: ).

Δημοσιεύτηκε

Πραγματικά νιώθω τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη σχολή!

(τέρμα το spamming,σοβαρευόμαστε :P )

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Είχα διαβάσει προ 15ετίας μία πολύ όμορφη ιστορία. "Ο κύκνος και αυτός" της Μ. Βαμβουνάκη, όπου εξιστορεί την πορεία ενός ερασιτέχνη αστρονόμου ο οποίος έκανε μια φοβερή ανακάλυψη (κάπου στον αστερισμό του κύκνου, δεν θυμάμαι έχουν περάσει χρόνια) και την αλληλεπίδρασή του με την ελληνική μικροαστική οικογένεια και την καταστροφή των ονείρων του........

Πιστεύω μας αγγίζει.....

Arthur C. Clarke

Δημοσιεύτηκε
Είχα διαβάσει προ 15ετίας μία πολύ όμορφη ιστορία. "Ο κύκνος και αυτός" της Μ. Βαμβουνάκη, όπου εξιστορεί την πορεία ενός ερασιτέχνη αστρονόμου ο οποίος έκανε μια φοβερή ανακάλυψη (κάπου στον αστερισμό του κύκνου, δεν θυμάμαι έχουν περάσει χρόνια) και την αλληλεπίδρασή του με την ελληνική μικροαστική οικογένεια και την καταστροφή των ονείρων του........

Πιστεύω μας αγγίζει.....

Μου το έκανε δώρο μία καλή φίλη πριν 2-3 χρόνια..γλυκόπικρο βιβλίο, συγκινητική ιστορία. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς ίσως βρουν κοινά με τον κύριο ήρωα. Διαβάστε το, είναι παλιό και κάπως δυσεύρετο πάντως..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Και εμένα μία φίλη-μέντορας-καθηγήτρια μαθηματικών μου το έκανε δώρο. Μου το χάρισε ένα απόγευμα μετά το μάθημα λέγοντας μου ότι αυτό το βιβλίο είναι για εσένα, θα ταυτιστείς με τον ήρωα......

Παλιό ναι, δυσεύρετο όχι. Το έχει σίγουρα η Πρωτοπορεία.

Ανεπιφύλακτα διαβάστε το.... Είναι ένα βιβλίο για.... "εμάς"..... :wink:

Arthur C. Clarke

• 6 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Πριν από έναν μήνα είχα δει την "Οδύσσεια του Διαστήματος" (και το 2001 και το 2010). Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει αυτά τα δύο αριστουργήματα :D :D . Έχω διαβάσει επίσης και το "3001:Τελική Οδύσσεια" και κάπου είδα ότι μπορεί να γυριστεί και σε ταινία. ΜΑΚΑΡΙ [-o<

Επίσης έχω διαβάσει και το "Οι Επικυρίαρχοι: Το Τέλος της Παιδικότητας" και πραγματικά με συγκλόνησε το φινάλε του :o

Τώρα διαβάζω το "Η Πόλη και τα Άστρα" :cheesy:

Α, επί της ευκαιρίας, θυμάστε ένα παλιό γαλλικό κινούμενο σχέδια επιστημονικής φαντασίας; Ήταν δύο άνθρωποι, ο Πιερό και η Ψι, και ένα ρομπότ που εξερευνούσανε το Σύμπαν. Νομίζω ότι το έλεγαν "Μια φορά και έναν καιρό, το Διάστημα" :-k

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Πριν από έναν μήνα είχα δει την "Οδύσσεια του Διαστήματος" (και το 2001 και το 2010). Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει αυτά τα δύο αριστουργήματα :D :D .

ΜΑΓΕΙΑ :o :o !!!!

Καλα αν βγει το 3001 σε ταινια θα κανει παρτυ!! :P

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

To ''Zathura'' από τους δημιουργούς του τζουμάτζι πιστεύω ότι είναι μια ευχάριστη κ φανταστική ταινία για μικρούς κ μεγάλους.Σε ταξιδεύει σε υπέροχα τοπία του συμπαντος που συναρπάζουν. :shock:

Ε.Τ. ο εξωγήινος μια ακόμα απο τις αγαπημένες μου...αν και παλιά

(συγγνώμη αν αναφέρθηκαν οι ταινίες σε προηγούμενα posts δεν κοίταξα :roll: )

:mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
τελευταια ειχα δει μια καλουτσικη ταινια serenity που αν και αμερικανιζει λιγο ψιλοξεφευγει απο τα καθιερομενα, αλλα αυτο που εχει χαραχτει βαθεια στο μυαλο μου δεν ειναι καποια ταινια αλλα τα παιδικα ποθ εβλεπα οταν ειμουν πιτσιρικας οπως η οδυσσεια του διαστηματος, το απιστευτο robotech και φυσικα το υποβρυχιο κεραυνος (που αν και δεν τα εδειξε ολα τα επεισοδια στην Ελλαδα στο τελος γινεται διαστημοπλοιο) πιστευω πως τα περισσοτερα αγορακια 25-30 σιγουρα θα θυμουνται καποια απο τα θρυλικα επεισοδια αυτων.
Δημοσιεύτηκε
TO 'Zathura' οπως κ ο Ε.Τ. ειναι φοβερες ταινιες.Ενα καταπληκτικο βιβλιο ειναι 'Η ΚΟΜΗ ΤΗΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ' του Γραμματικακη.Τωρα το διαβαζω και το συνιστω ανεπιφυλακτα \:D/ :idea:

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

• 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Μην γελάσετε αλλά το πρώτο έργο που είχε σχέση με διάστημα που μου άρεσε απίστευτα ήταν ο souperman :mrgreen: :mrgreen:

Το space odyssey είναι η πιο φοβερή,απίστευτη,μοναδική ταινία που έχω δει ποτέ.Όπως και η συνέχειά της.To ET επίσης μου άρεσε πολύ που το είχα δει μικρούλα.Τώρα τελευταία από άλλες ταινίες που έχω δει απίστευτα καλές και πολύ πετυχημένες ήταν το avatar και το battle for Terra.Από σειρές το battlestar gallactika ήταν πολύ καλό.

Το πρώτο βιβλίο αστρονομίας που διάβασα ήταν το Χρονικό του χρόνου όταν ήμουν δευτέρα γυμνασίου και μου κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με την αστρονομία-αστροφυσική.Τα μαύρες τρύπες και στρεβλώσεις του χρόνου του Kip S. Thorne επίσης φοβερά.

your true enemy is yourself
Δημοσιεύτηκε
Προσωπικα εμενα μου αρεσαν πολυ οι ταινιες The Contact με την Jodie Foster που αν θυμαμαι καλα ειναι διασκευη ενος βιβλιου του Carl Sagan. Ειχε πολυ ωραιες σκηνες και περιπου στο τελος της ταινιας περνουσε και κοινωνικα μηνυματα. Επισης το Απολλων 13 με τον Tom Hanks ειναι μια πολυ καλη και εμπεριστατωμενη ταινια και φαινεται οτι οι δημιουργοι του εψαξαν πολυ πριν γραψουν το σεναριο!!! Απο βιβλια θα ελεγα φυσικα το Χρονικο του Χρονου αλλα και το Μαυρες Τρυπες του Igor Novikov. :cheesy:
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Δημοσιεύτηκε
Δεν ξερω πως και γιατι ξυπνησε αυτο το thread, αλλα εμενα μου αρεσε παρα πολυ η σειρα Foundation του I.Asimov

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε
To Contact ειναι καταπληκτικο!!! Τα σπάει η ταινία απο καθε αποψη...Επισης to Apollon 13 ηταν μια πολύ δυνατη ταινια οσο αφορα το θεμα της. Σε εβαζε μεσα στην ιστορια για τα καλα!! Και σου εδινε απο πρωτο χερι τι εγινε εκει πανω...!!! Επισης Space Odyssey 2001....ταινια σταθμος και must see τα Star Wars αν και διαφορετικου θεματος!! Επισης....Planet of the Apes, Gataca,Stra Trek,και οι σειρες Stargate και του BBC το Planets και Space!!Τελος φοβερο ντοκυμαντερ ειναι τo ΗΟΜΕ οπου μας παρουσιαζει τη μαγεια του πλανητη μας με τον καλυτερο τροπο....

Skywatcher 200mm Black Diamond

F1000mm

f/5

Δημοσιεύτηκε

Δείτε τι νέο Battlestar Gallactica.΄Δυστυχώς την παίζει το Star στις 2 το βράδυ. Η σειρά έκανε πάταγο στην Αμερική από το 2004 εώς το 2008. Εκπληκτικά εφέ. Ποιότητα κινηματογράφου και υπόθεση που εξερευνά προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων, σχέσεων εξουσίας, θρησκευτικά θέματα, επιστημονικα προβλήματα, ηθικά δηλίματα με φόντο το βαθύ διάστημα κάτω από ακραίες καταστάσεις.

Ανατροπές και εκπλήξεις συνθέτουν εκπληκτικά σενάρια επισοδείων. Ανεπιφύλακτα...

Δημοσιεύτηκε
Δείτε τι νέο Battlestar Gallactica.΄Δυστυχώς την παίζει το Star στις 2 το βράδυ. Η σειρά έκανε πάταγο στην Αμερική από το 2004 εώς το 2008. Εκπληκτικά εφέ. Ποιότητα κινηματογράφου και υπόθεση που εξερευνά προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων, σχέσεων εξουσίας, θρησκευτικά θέματα, επιστημονικα προβλήματα, ηθικά δηλίματα με φόντο το βαθύ διάστημα κάτω από ακραίες καταστάσεις.

Ανατροπές και εκπλήξεις συνθέτουν εκπληκτικά σενάρια επισοδείων. Ανεπιφύλακτα...

Είναι όντως πάρα πολύ καλή!Δεν ήξερα ότι την παίζει και η τηλεόραση.Με μία μικρή αναζήτηση μπορείτε να την βρείτε είτε σε torrent είτε από rapidshare και να την κατεβάσετε.Έχει 4 seasons και μία ταινία μικρού μήκους που βγήκε το καλοκαίρι στην οποία λύνει πολλές απορίες που σου άφησαν τα επεισόδια.Στην ταινία δείχνει σκηνές από την μεριά των cylons και όχι των ανθρώπων.

Ενδεικτικά δίνω τo παρακάτω link:

από wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Battlestar_Galactica

your true enemy is yourself
Δημοσιεύτηκε

Χάρηκα που γράφτηκαν ξανά post σε αυτό το thread! Μιας που συνεχώς διαβάζουμε και βλέπουμε νέα πράγματα έχω να προσθέσω μερικά ακόμα στη λίστα των αγαπημένων μου, πάντα για διάστημα-εξωγήνους κλπ ..

Σχετικά με βιβλία είχα γράψει εδώ τον Ιούλιο του 2007: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=58007#58007 . Όταν φτάσεις σε μια ηλικία νομίζεις ότι δεν γίνεται να σε εντυπωσιάσει τίποτα με τόσες ταινίες και βιβλία που έχεις δει και διαβάσει και στα οποία συνεχώς ανακυκλώνονται θέματα..έπεσα έξω, διότι δεν είχα διαβάσει κάποια αριστουργήματα του είδους..στη λίστα μπαίνουν τα εξής:

Του Arthur Clarcke, τα σχόλια είναι περιττά γιατί χρειάζονται πολλά ποστ (αγγλικός τίτλος και τίτλος ελληνικής μετάφρασης):

-Childhood's End (Οι επικυρίαρχοι)

-The City and the Stars (Η Πόλη και τα Άστρα)

-Fountains of Paradise (Πηγές του Παραδείσου)

-Ενώ ολοκλήρωσα την Τετραλογία Space Odyssey (με τα 2010, 2061, 3001)

(Τα Rama 2-3-4 ακόμα δεν τα έχω διαβάσει!!!)

Isaak Asimov (πάλι χωρίς σχόλια):

Foundation Series (Γαλαξιακή Αυτοκρατορία), 5 βιβλία.

The Gods Themselves (Ακόμα και οι Θεοί)

Για Ταινίες-Σειρές συνεχίζω από εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=30239#30239 & http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=72515#72515 ,

Για κάποιο λόγο είχα παραλείψει παλαιότερα το The Abyss (1989)-το director's cut βέβαια-και πρέπει να προσθέσω και τα District 9 (2009) & Avatar (2009). Αυτήν την φορά, ενώ δεν τρελαίνομαι γενικά γιατί τα θεωρώ πολύ παιδικά, έχω και animations :mrgreen: τα οποία ήταν ιδιαιτέρως απολαυστικά: Battle for Terra (2007) & Wall-E (2008)! Σχετικά με σειρές επειδή αναφέρατε το Battlestar Gallactica..δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, η καλύτερη sci-fi σειρά της δεκαετίας και από της καλύτερες όλων των εποχών πιστεύω. Το τέλος μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!!

Υ.Γ. Τα ξαναλέμε σε αυτό το thread σε μερικά χρόνια! :D

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Του Arthur Clarcke, τα σχόλια είναι περιττά γιατί χρειάζονται πολλά ποστ (αγγλικός τίτλος και τίτλος ελληνικής μετάφρασης):

Isaak Asimov (πάλι χωρίς σχόλια):

Foundation Series (Γαλαξιακή Αυτοκρατορία), 5 βιβλία.

The Gods Themselves (Ακόμα και οι Θεοί)

+++ κι από μένα =D> =D>

Επίσης η τριλογία Dune (η πρώτη, αυτή του Frank Herbert)

Υ.Γ. Διάβασε και το 'Πλανήτες' του Asimov

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε
Του Arthur Clarcke, τα σχόλια είναι περιττά γιατί χρειάζονται πολλά ποστ

=D> =D> =D> =D> =D>

Respect..... :wink:

=D> =D> =D> =D> =D>

Θα σε "μαλώσω" :-note ίσως η καλύτερή του στιγμή αυτή η τετραλογία, κατά την ταπεινή μου άποψη... :wink:

Διάβασε οπωσδήποτε την τριλογία A Time's Odyssey του Clarke.... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ :cheesy:

Όλα εννοείται σε πρωτότυπο αν δεν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά :wink:

Arthur C. Clarke

Δημοσιεύτηκε

Λουκιανού: Αληθής Ιστορία. Ο Παππούς όλων. Ο Αρίσταρχος της ΕΦ.

Αγνώστου: Βατραχομυομαχία

Ringworld (Niven)

I have no mouth & I must scream (Ellison)

Όλα του Philip K. Dick. Πραγματικά όλα. Ιδίως όμως το Do Androids Dream of Electric Sheep?

Heinlein. Εν γένει.

1984. Orwell. Κυρίως όμως Η Φάρμα των Ζώων (επιστημονική σίγουρα, απλώς των κοινωνικών επιστημών). Τρίτη επιρροή στην ζωή μου.

Όλα του Verne. Κορυφαίο: Η Μυστηριώδης Νήσος. Διάστημα: Από την Γη στη Σελήνη.

Οθόνη: Οδύσσεια 2001, Space 1999, Star Treck (φυσικά), Clockwork Orange (επιστημονικότατη φαντασία αν είσαι ψυχίατρος).

Επιστημονικά: Πολλά, ιδίως Τα δέκα πρόσωπα του σύμπαντος (Bronowski), Desmond Morris (άπαντα), Dawkins (The selfish gene), Monod Le hasard et la nécessité, Maturana & Varela Το δένδρο της γνώσης.

Δεύτερη επιρροή στην ζωή μου: Karl Friedrich Hieronymus, Freiherr von Münchhausen, Rudolf Erich Raspe: The Surprising Adventures of Baron Munchhausen

Μέγιστη επιρροή στην ζωή μου: Gulliver's Travels. Swift. Τελεία. Παύλα. Σκασμός! :-$

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης