jpan Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2006 Πριν μερικές μέρες προσπάθησα να κάνω ακριβής πολική ευθυγράμμιση στο τηλεσκόπιο μου, γιατί το μοτεράκι Ο.Α. δεν έκανε καθόλου καλά τη δουλειά του. Για το λόγο αυτό αγόρασα μια πυξίδα την οποία στερέωσα πάνω στη βίδα του piggyback, πήρα και το εγχειρίδιο του τηλε και άρχιζα να εφαρμόζω πιστά όλες τις οδηγίες για την πολική ευθυγράμμιση. Μόλις τελείωσα την ευθυγράμμιση κάνω και βαθμονόμηση του δίσκου ενδείξεων Ο.Α. στο Vega σύμφωνα με τις οδηγίες του εγχειριδίου. Τέλος το αν όλα έγιναν σωστά θα φαίνονταν στο παρακάτω βήμα της εύρεσης του Μ57. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο οι συντεταγμένες του Μ57 είναι Απόκλιση 33ο , Ο.Α. 18h 52m. Ρυθμίζω στο τηλε τις παραπάνω συντεταγμένες και ως εκ θαύματος βλέπω μέσα στο προσοφθάλμιο ένα «συννεφάκι» τον Μ57. Συνεχίζω βάζοντας τις συντεταγμένες του Δία. Πουθενά ο Δίας ούτε στον ερευνητή ούτε στο προσοφθάλμιο. Επιστρέφω στον Πολικό Αστέρα. Πάει και ο Πολικός χάθηκε. Ψάχνοντας μέσα στο σκοτάδι να δω τι τελικά συμβαίνει είδα ότι η κεφαλή είχε μετακινηθεί κατά το αζιμούθιο, παρόλο που η βίδα της ήταν τέρμα σφιγμένη. Συνεπώς για να παίξει σωστά η EQ2 χρειάζεται μια πολική ευθυγράμμιση ανά παρατήρηση ουράνιου αντικειμένου. Skywatcher DOB 8", TS WFT 110, ΕQ-EM10, Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Hyperion 3.5mm - 5mm - 8mm - 13mm - 17mm - 21mm, AllTelescopes 22X100 Binoculars
Foehammer Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2006 Jpan μπραβο για την υπομονη σου σε ενα τετοιο εγχειρημα! Προσωπικα πιστευω πως πρεπει να καταργηθουν οι EQ2 αλλα εσυ μαλλον βρηκες τον τροπο να την κανεις να δουλευει στα μετρα σου! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2006 Αυτο ακτιβως γινεται και με τη δικη μου βαση στο equatorial starfinder με τους δακτυλιους. Μπορει σοχευοντας ενα αστρο να βαλεις τις συντεταγμενες του αλλα αργοτερα γυριζοντας το τηλεσκοπιο να μετακινηθουν και αυτοι παρεα Γι αυτο το λογο εβαλα και Μαγγελανο. Ολα ηλεκτρονικα πλεον και δε χανω τιποτα STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
stemi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Πριν μερικές μέρες προσπάθησα να κάνω ακριβής πολική ευθυγράμμιση στο τηλεσκόπιο μου, γιατί το μοτεράκι Ο.Α. δεν έκανε καθόλου καλά τη δουλειά του. Για το λόγο αυτό αγόρασα μια πυξίδα την οποία στερέωσα πάνω στη βίδα του piggyback, πήρα και το εγχειρίδιο του τηλε και άρχιζα να εφαρμόζω πιστά όλες τις οδηγίες για την πολική ευθυγράμμιση. Μόλις τελείωσα την ευθυγράμμιση κάνω και βαθμονόμηση του δίσκου ενδείξεων Ο.Α. στο Vega σύμφωνα με τις οδηγίες του εγχειριδίου. Τέλος το αν όλα έγιναν σωστά θα φαίνονταν στο παρακάτω βήμα της εύρεσης του Μ57. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο οι συντεταγμένες του Μ57 είναι Απόκλιση 33ο , Ο.Α. 18h 52m. Ρυθμίζω στο τηλε τις παραπάνω συντεταγμένες και ως εκ θαύματος βλέπω μέσα στο προσοφθάλμιο ένα «συννεφάκι» τον Μ57. Συνεχίζω βάζοντας τις συντεταγμένες του Δία. Πουθενά ο Δίας ούτε στον ερευνητή ούτε στο προσοφθάλμιο. Επιστρέφω στον Πολικό Αστέρα. Πάει και ο Πολικός χάθηκε. Ψάχνοντας μέσα στο σκοτάδι να δω τι τελικά συμβαίνει είδα ότι η κεφαλή είχε μετακινηθεί κατά το αζιμούθιο, παρόλο που η βίδα της ήταν τέρμα σφιγμένη. Συνεπώς για να παίξει σωστά η EQ2 χρειάζεται μια πολική ευθυγράμμιση ανά παρατήρηση ουράνιου αντικειμένου. Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα. Αν κατάλαβα καλά μετά την βαθμονόμηση κατά τη στόχευση κινήται και ο δίσκος της Ο.Α. Εγώ λοιπόν τον κόλησα με σελοτέιπ και μένει σταθερός χωρίς να χρειάζεται νέα ευθυγράμμιση ανα παρατήρηση!
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα. Αν κατάλαβα καλά μετά την βαθμονόμηση κατά τη στόχευση κινήται και ο δίσκος της Ο.Α. Εγώ λοιπόν τον κόλησα με σελοτέιπ και μένει σταθερός χωρίς να χρειάζεται νέα ευθυγράμμιση ανα παρατήρηση! Eυγε μα το Δια και τη Μπελισαμα! Δε το ειχα σκεφτει! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα