Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδια θελω κυαλια με μεταβλητο ζουμ για επιγεια παρατηρηση.Εχω εντοπισει τα παρακατω.Ποια θεωρειτε οτι ειναι καλυτερα? Μήπως εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο? σε ζουμ παντα!

http://www.astronomy.gr/detail.cfm?ID=904

http://www.telescopeshop.gr/binoculars/bresser/zoom/zoomar12.asp

Δημοσιεύτηκε

Όπως πιθανόν θα γνωρίζεις, τα κυάλια zoom θεωρούνται ακατάλληλα για αστρονομία και βαθύ ουρανό, λόγω των πολλών οπτικών τους στοιχείων που προκαλούν μείωση της φωτεινότητας.

Προσωπικά όμως εγώ παρατηρούσα με 8-20 x50 επί χρόνια και είχα δει πολύ μεγάλο ποσοστό των αντικειμένων Messier και όχι μόνο. Μάλιστα, στις 15x η εικόνα ορισμένων γαλαξιών όπως ο Μ33 ή ο NGC 253 ήταν συγκλονιστική!

Εννοείται βέβαια ότι ο τρίποδας είναι απαραίτητος.

Τώρα, για την επιλογή καλύτερα να σου απαντήσουν όσοι έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις μάρκες κυαλιών. Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο τη Vixen.

Δημοσιεύτηκε

Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και τα Vixen 8x56 και τα Vixen Zoom 9-22x50. Αν και τα 8x56 ήταν αισθητά πιο φωτεινά σε σύγκριση με τα Zoom σε υψηλές μεγεθύνσεις, στο 9x των Zoom η διαφορά δεν ήταν αισθητή. Όλα αυτά για παρατήρηση βαθύ ουρανού. Αποτέλεσμα; Με τα Zoom δεν χάνεις τίποτα σε φωτεινότητα σε χαμηλές μεγεθύνσεις και κερδίζεις τη μοναδική δυνατότητα και αίσθηση του zoom. Αυτό οφείλεται στην εκπληκτική μηχανική και οπτική ποιότητα των Vixen Zoom. Κάποιος που έχει δοκιμάσει και άλλα zoom μου είπε ότι τα Vixen είναι πολύ πιο ποιοτικά από τα άλλα που κυκλοφορούν. Μειονέκτημα; Τσουχτερή τιμή, όσο περίπου ένα 8" dob!

Τα Bresser δεν τα έχω δει, αλλά μου φαίνονται πάρα πολύ βαριά και ογκώδη και σίγουρα θα είναι παντελώς άχρηστα χωρίς τρίποδο. Τα Vixen είναι στο όριο για σύντομη παρατήρηση στα χέρια, κατά προτίμηση ακουμπώντας τους αγκώνες ή ξαπλωτός. Επίσης είναι πολύ συμπαγή.

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Δημοσιεύτηκε
To zoomar θα αγοραζα προσωπικα λογω διαμετρου. Οσο μεγαλυτερη διαμετρος τοσο μεγαλυτερη φωτοσυλεκτικοτητα αρα θα βλεπεις και καλυτερες λεπτομερειες στην επιγεια παρατηρηση σου. :)

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Το οτι τα bresser εχουν διάμετρο 70 έναντι 50 των vixen δεν θεωρείται πλεονέκτημα?

Ασφαλώς και είναι πλεονέκτημα, αλλά γι' αυτό είναι και 50% πιο βαριά! Πρόσεχε πάντως γιατί το zoom στα κιάλια είναι κάτι που πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας για να είναι αξιόπιστο και να έχει καλή απόδοση. Θα πρότεινα πριν πάρεις κάτι τόσο ακριβό να κοίταζες μήπως μπορείς να το δοκιμάσεις, όπως έκανα και εγώ.

Δημοσιεύτηκε
Πρόσεχε πάντως γιατί το zoom στα κιάλια είναι κάτι που πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας για να είναι αξιόπιστο και να έχει καλή απόδοση. Θα πρότεινα πριν πάρεις κάτι τόσο ακριβό να κοίταζες μήπως μπορείς να το δοκιμάσεις, όπως έκανα και εγώ.

Εχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση?

Δημοσιεύτηκε
Εχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση?

Όπως είπα, αν μπορείς να τα δεις από κοντά για να ελέγξεις την ποιότητα κατασκευής του zoom και να σκεφτείς το θέμα του τριποδιού. Διαφορετικά η εμπειρία μου λέει ότι τα Vixen Zoom 9-22x50 είναι πολύ καλής ποιότητας, συμπαγή και στο όριο του βάρους για παρατήρηση με τα χέρια.

Δημοσιεύτηκε
Αν και δεν είμαι ειδικός, θα σου πω ότι το Spotting Scope που πήρες είναι μια άριστη επιλογή για επίγεια παρατήρηση. Τώρα ως προς τη χρήση του σε αστρονομικές παρατηρήσεις, θα μας πεις εσύ μόλις το τεστάρεις.
Skywatcher DOB 8", TS WFT 110, ΕQ-EM10, Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Hyperion 3.5mm - 5mm - 8mm - 13mm - 17mm - 21mm, AllTelescopes 22X100 Binoculars
Δημοσιεύτηκε
Αν και δεν είμαι ειδικός, θα σου πω ότι το Spotting Scope που πήρες είναι μια άριστη επιλογή για επίγεια παρατήρηση. Τώρα ως προς τη χρήση του σε αστρονομικές παρατηρήσεις, θα μας πεις εσύ μόλις το τεστάρεις.

Δεν με πολυ απασχολούν οι αστρονομικές παρατηρήσεις. Αντε το φεγγαρακι να βλέπω που και που :lol:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης