alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2006 παρέλαβα σήμερα το σκόπευτρο(finder) που είχα παραγγείλει διαστάσεων 9χ50 το τηλεκόπιό μου είναι κατοπτρικό 1000mm και διαμέτρου 130mm. υπάρχει κάποιο μέγιστο όριο βάρους σκοπεύτρου πέρα από το οποίο να υπάρχει κίνδυνος στρέβλωσης του οπτικού σωλήνα λόγω ροπής στρέψης;; ρωτάω,διότι είδα πως το σκόπευτρο αυτό είναι αρκετά βαρύ. πάντως καλού κακού λέω να το προσαρμόσω στον σωλήνα με ροδέλες και γκροβερ για ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης πάνω στο σωλήνα λόγω της ροπής στρέψης. τι λέτε; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2006 Δε νομιζω να υπαρχει κινδυνος παραμορφωσης του οπτικου σωληνα. Ελεος.. τοσο ευθραυστος ειναι? οχι! Κοιτα ομως να ισσοροπησεις πολυ καλα το τηλεσκοπιο σου. Αφου βαλεις finder και προσοφθαλμιο θα πρεπει να το βαλεις πιο πισω για να ερθει στα ισα του. Καλη η ιδεα σου αλλα δε νομιζω να υπαρχει προβλημα STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Foehammer Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2006 Ουτε εγω νομιζω να εχει προβλημα ο φιλος μας εφοσον ισσοροπησει σωστα το τηλεσκοπιο του με τον ερευνητη και το βαρυτερο του προσοφθαλμιο+barlow. Οι 9x50 ειναι φοβεροι ερευνητες! Καλοριζικος! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα