Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ο μπεμπης επιτελους ηρθε. \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Orion optics dob 14" λ/6 επιστρωσεις Hilux.

Παιδια δεν μπορειτε να φανταστειτε την χαρα μου.

Οι πρωτες μου εντυπωσεις ειναι πολυ θετικες.Σωληνας απο αλουμινιο (18 κιλα) βαση παναλφρη.Δεν ξερω ποσα κιλα.Το κουτι της ζυγιζε 15 κιλα.Μ εντυπωσιασε η κινηση της.Την πας οπου θελεις με το ενα χερι.Χτες το βραδυ που το εβγαλα εξω απ το σπιτι σε μεγεθυνση 400Χ ακολουθουσα τον Δια ανετα.Για τα οπτικα δε θα μιλησω μιας κ το προσοφθαλμιο ηταν κελνερ 4αρι απ το bresser.Θ αφησω να μιλησει ο Γιωργος (giorgosgr) που εχει εμπειρια μιας κ σημερα το βραδυ θα το βγαλουμε εξω.

20314146_Orionoptics14.jpg.72aa123a521c9b22ff6d5bf3b370153c.jpg

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη, συγχαρητήρια και καλορίζικο!

Χθες ήμασταν στο Space camp στην Πάτρα και ένας φίλος είχε ίδιο αλλά 12".

Η τιμή τους είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με την υψηλή τους ποιότητα.

Βέβαια, από το Ρίο τα αντικείμενα βαθύ ουρανού φαίνονταν θλιβερά αμυδρά σε σχέση με τον Πάρνωνα. Γι' αυτό νομίζω ότι τα συγκεκριμένα τηλεσκόπια είναι εξαιρετικά για όσους έχουν και τη δυνατότητα να παρατηρούν από περιοχές χωρίς φωτορύπανση.

Δημοσιεύτηκε

Παναγιωτη καλοριζικο!

Ενα ονειρό σου εκπληρωνεται, επιτελους.

Θυμαμαι τις συζητησεις που ειχαμε και τους στοχους σου για μεγαλο τηλεσκοπιο.

Θυμαμαι χαρακτηριστικα οταν με πηρες τηλεφωνο για να αποφασισεις αν θα παρεις 10" ή 12", και σου ειπα: "Αφου αποφασισες να παρεις μεγαλο τοτε δωσε κατι παραπανω και πάρε το μεγαλο" εννοώντας φυσικα το 12".

Μετα απο λιγο με πηρες πισω και ειπες:

" Ενταξει το παρηγγειλα ειναι 14" !!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, λοιπον!!!!

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

ΥΓ: Θα μου δινεις και εμενα να βλεπω; [-o< [-o< [-o< [-o<

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

Hi Panayiotis,

Congratulations on your new telescope. You will have thousands of observing hours ahead of you with this telescope under dark skies.

Enjoy. -Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη ό,τι και να σου πω είναι λίγο.

Εγώ χάρηκα ίσως πιο πολύ και από σένα γιατί είμασταν κοντά στους προβληματισμούς σου στη Ρόδο και στο Καστελλόριζο.

Θα μ'αφήνεις και μένα να βλέπω; :wink:

Φαντάζομαι ο giorgosgr θα ....του κάνει σουηδική γυμναστική :shock: :shock:

Εύχομαι να το χαρείς και (γιατί όχι ) να είμαστε και μεις κοντά.

Υ.Γ Στα γεννητούρια φτιάχνουν λουκουμάδες \:D/

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε
Παναγιώτη, και εγω με την σειρά μου να σου πω συγχαρητήρια και καλορίζικο! Πλέον με αυτό το κανόνι (το οποίο μόνο μπέμπης δεν είναι :P ) που διαθέτεις, όπου και να το στήσεις θα έχεις πολύ μακρινά και ονειρικά ταξίδια! :wink:
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη καλορίζικο!!!!!!!!! Θυμάμαι όταν ήσουν στην Πάτρα και μας ρώταγες την γνώμη μας..βέβαια ποτέ δεν περίμενα ότι θα έπαιρνες 14"!!!! Εύχομαι καλές παρατηρήσεις και να πάει στον Πάρνωνα (ή σε άλλο σκοτεινό ουρανό) σύντομα!!

Υ.Γ. Πότε να έρθουμε στα Φιλιατρά???? 8-[

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικο Παναγιώτη! Θα δεις υπέροχα πράγματα μ΄αυτό. Κάνε υπομονή για σκοτεινούς ουρανούς και καλό seeing. Σε τέτοιες συνθήκες τα μεγάλα τηλεσκόπια μ ε τ α μ ο φ ώ ν ο ν τ α ι !

Θα ήθελα αν μου επιτρέπεις να σου δώσω μια συμβουλή (ως ...ο παλαιότερος χρήστης Ο-Ο :lol:): Απόκτησε σιγά-σιγά τους προσοφθάλμιους φακούς, και διάλεγε μόνο το καλύτερο. Η διαφορά από τους μέτριους είναι πολύ μεγάλη, και το τηλεσκόπιό σου θα την αναδείξει αμέσως. Οι Tele-Vue Nagler π.χ. δουλεύουν υπέροχα με τα γρήγορα (και ποιοτικά) νευτώνεια και αυξάνουν πολύ την απόλαυση της παρατήρησης. Το ίδιο και άλλοι καλοσχεδιασμένοι και πλήρως πολυεπιστρωμένοι φακοί. Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να μου στείλεις π/μ.

Φιλικά, Στέφανος

ΥΓ. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ στη σημασία της ευθυγράμμισης.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

"Ο μπέμπης επιτέλους ήρθε" λάθος τίτλος!!!

Έπρεπε να λες "Το θηρίο επιτέλους ήρθε" καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις.

Τα προσοφθάλμια όπως είπε και ο Στέφανος που τα ξέρει και καλύτερα είναι κάτι το βασικό και είναι κάτι που πρέπει να δώσεις βάση για το σύστημα σου.

Καθαρούς ουρανούς και καλές παρατηρήσεις!!!

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Καλοριζικο και απο μενα και καλες παρατηρησεις!!! οπως ειπαν και οι φιλοι ενα τοσο γρηγορο τηλεσκοπιο f/4.8 θα θελει ευθυγραμμιση ακομα και εν ωρα παρατηρησης!

Καλοριζικο!!!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Χτες το βραδυ ειχαμε την ευκαιρια να δοκιμασουμε σε σκοτεινο ουρανο το νεο αποκτημα του Παναγιωτη.

Η παρεα μας (Παναγιωτης και Μαρια απο Φιλιατρα, Παναγιωτης απο Θουρια και ο υποφαινομενος ) συναντηθηκαμε στην πλατεια της Θουριας 10 km απο Καλαματα και με δυο αμαξια κατευθυνθηκαμε προς τον Ακοβο Αρκαδιας. Μαζι μας το νεο αποκτημα του Παναγιωτη απο Φιλιατρα και το 10" dob του αλλου Παναγιωτη.

Υστερα απο 20 λεπτα φτασαμε στον Ακοβο αρκαδιας δυστυχως διαπιστωσαμε πως στο μερος παρατηρησης μας ειχαν τοποθετησει 4(!!!!) ολολαμπρες λαμπες σπαταλωντας ενεργεια να φωτιζουν μια τοποθεσια εξω απο το χωριο που δεν εχει καν σπιτια... ο καθε "βλαχοδημαρχος" στην προσπαθεια επανεκλογης του ακολουθει την τακτικη δωσε φωτα σπαταλησε ενεργεια, αλλος πληρωνει, δωσε βρυσες (βαλε και μια πλακα επανω να μας θυμουνται για τα κιτς που φτιαχνουμε....)

Πρωτη παρατηρηση στο φωτισμενο πια μερος η Σεληνη μαγευτικη μεσα απο εναν 18mm Meade SWA και υστερα ο Διας παροτι χαμηλα ευκολα ορατες οι ζωνες και η ερυθρα κηλιδα... το τηλεσκοπιο εδειχνε πολυ καλο!!!

Ξαφνικα ενα αμαξι κοντοσταθηκε περιεργα βλεματα επεξεργαζονταν το λευκο τερας που στοχευε τον ουρανο μεσα στην νυχτα... τι ειναι αυτο βρε παιδια; Τηλεσκοπιο εεεε μπορουμε να δουμε;;;

Φυσικα ηταν η απαντηση και το ζευγαρι με τα δυο μικρα παιδια μυηθηκαν στην παρατηρηση του ουρανου βλεποντας εκστατικα την σεληνη τον Δια και το M22 μεγαλειωδες με τον 8.8mm UWA να διαλυεται ως το κεντρο του σε αναριθμητα αστρα...

Αφου οι νυκτερινοι επισκεπτες μας μας καληνυχτησαν και ευχαριστησαν μετακινηθηκαμε πιο πανω μακρια απο τα φωτα που τοποθετουν ανεγκεφαλοι οπου βρουν (εφτασε καθε χωριο να χει 4-5 γλομπους δημοτικου φωτισμου ανα κατοικο......).

Η σεληνη ειχε δυσει και αρχισε η ουσιαστικη deep sky παρατηρηση.

Χρησιμοποιησαμε 32mm efrle, 24mm koenig, 11mm Nagler, 8.8mm Meade UWA και φιλτρα UHC-S, O-III και H-beta.

Τα Μ8 και Μ20, Μ17, Μ11 μεγαλειωδη. Οι δυο σκοτεινες γραμμες στον γαλαξια της Ανδρομεδας ευκολες με χαμηλη μεγεθυνση (32mm erfle)

Περιπλανηθηκαμε στο λαμπρο και ευδιακριτο Veil χαζευοντας τις σχεδον τρισδιαστατης αισθησης δαντελες του και αποφασισαμε να κοιταξουμε πραγματικα δυσκολα αντικειμενα.

Επιστρατευτηκε ο δευτερος τομος του "The night sky observer's guide" και ξεκινησαμε με τον 8.8mm UWA τα αστροαλματα στο Δελφινι πρωτος στοχος το σφαιρωτο σμηνος NGC6934. To 14" το διελυε εν μερει (οχι ως κεντρο) με ευκολια, διπλα σε υψηλοτερη μεγεθυνση με περιφερειακη οραση το 10" εδιχνε μερικα αστρα στα ακρα, η διαφορα φωτοσυλεκτικης και διακριτικης ικανοτητας ηταν εμφανης. Η βαση της Orion Optics στιβαρη και απαλη στις κινησεις βοηθαγε αφανταστα τα αστροαλματα και την χειροκινητη παρακολουθηση.

Μερικες ματιες στον χαρτη και να το πεδιο των δυο αμυδρων γαλαξιων NGC6928 και 6930. Δυσκολοι γαλαξιες παρα τις 14", ο τριτος στο πεδιο NGC6927 ορατος κατα διαστηματα με περιφερειακη οραση... ειχε αρχισει το πραγματικο deep sky :cheesy:

Ενα ακομα αλμα ως το πεδιο των NGC6944 και 6944A αμυδροι αλλα ηταν κι αυτοι εκει, το 14" κτηνος "δεν μασαει" \:D/

Στοχευση λιγο του μαγευτικου Μ57 στην Λυρα και... καλα ενα πλανητικο νεφελωμα εχει η Λυρα;;; Οχι φυσικα! Με 14" εχει καμποσα να δεις, πρωτο το PK64+15.1 (η Mi 1-64 αν προτιματε) μεσα στο χαρακτηριστικο παραλληλογραμο του αστερισμου της Λυρας, ευκολα ορατο χωρις φιλτρο Ο-ΙΙΙ, το φιλτρο παραδοξως δεν βελτιωνε την εικονα του.

Δευτερο πλανητικο στην Λυρα το NGC6765, το χαμε παρατηρησει παλιοτερα με 10" με το 14" και O-III σαρωθηκε αμεσα και ευκολα, η περιοχη του κοντα στο γνωστο σφαιρωτο M56.

Ενθουσιασμενοι (η καλυτερα μεθυσμενοι :mrgreen: ) απο την πραγματικα κτηνωδη δυναμη του 14" dob στο deep sky αποφασισαμε να κλεισουμε την βραδια με αλλον ενα παραδοσιακα δυσκολο στοχο. Βαλαμε 24mm Koenig και στον ερευνητη εντοπισαμε το σκοτεινο ποταμι Β168 που οδηγει στο νεφελωμα Cocoon (IC5146). Στον ερευνητη φαινοταν το Μ39 αλλα δεν καταδεχτηκαμε να το κοιταξουμε (ποσο γρηγορα σε κανει ελιτιστη ενα Orion optics 14"!!!) δεν θα χωραγε εξαλλου καν στο πεδιο. Κοιταγμα απο τον προσοφθαλμιο και να το Cocoon! Ενα ανοικτο σμηνος βυθισμενο σε αμυδρο νεφελωμα περιτριγυρισμενο απο το σκοτεινο B143 σαν νησακι σε μια μαυρη λιμνη .... τοποθετηση του φιλτρου H-beta και η θεα σαφεστατα βελτιωμενη...... Η ωρα ειχε περασει πολυ γρηγορα... το ρολοι εδειχνε σχεδον 4 και ο Παναγιωτης με την Μαρια ειχαν αρκετο δρομο ως τα Φιλιατρα. Βοηθησαμε στην τοποθετηση του τηλεσκοπιου στο αμαξι και παλιματαξαναευχηθηκαμε Παναγιωτη καλοριζικο!!!!! :D

Και που σαι, μην ξεχνας τα φιλαρακια σου ενα τηλ και ερχομαστε για παρατηρηση!!!! χεχε :mrgreen:

Αντε φιλε και απο εδω καλοριζικο και πολλες καλες παρατηρησεις!!!!

Οι ουρανοι παντα αιθριοι!!!!!!!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Δεν το κοιταξα οι Πλειαδες ανετειλλαν αργα και ειχαμε υψωματα στον ανατολικο ουρανο. Αν καποιος απο τα αλλα παιδια το ειδε οσο κοιταζα χαρτες ψαχνοντας δυσκολα το αγνοω :)

Παντως απο τον Παρνωνα το εχω δει ευκολα με 10" και με 8" χωρις χρηση κανενος φιλτρου.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Kαλορίζικο!! Κανόνι

Τι εστιακό λόγο έχει?

Σ ευχαριστω πολυ.

F/4.7 εστιακη αποσταση 1645

Παναγιώτη, συγχαρητήρια και καλορίζικο!

Χθες ήμασταν στο Space camp στην Πάτρα και ένας φίλος είχε ίδιο αλλά 12".

Η τιμή τους είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με την υψηλή τους ποιότητα.

Βέβαια, από το Ρίο τα αντικείμενα βαθύ ουρανού φαίνονταν θλιβερά αμυδρά σε σχέση με τον Πάρνωνα. Γι' αυτό νομίζω ότι τα συγκεκριμένα τηλεσκόπια είναι εξαιρετικά για όσους έχουν και τη δυνατότητα να παρατηρούν από περιοχές χωρίς φωτορύπανση.

Σ ευχαριστω πολυ Ηλια.Ευτυχως εχω το κτημα με κατασκότινο ουρανο.Εκει πιστευω να κανω καλη δουλεια

Παναγιωτη καλοριζικο!

Ενα ονειρό σου εκπληρωνεται, επιτελους.

Θυμαμαι τις συζητησεις που ειχαμε και τους στοχους σου για μεγαλο τηλεσκοπιο.

Θυμαμαι χαρακτηριστικα οταν με πηρες τηλεφωνο για να αποφασισεις αν θα παρεις 10" ή 12", και σου ειπα: "Αφου αποφασισες να παρεις μεγαλο τοτε δωσε κατι παραπανω και πάρε το μεγαλο" εννοώντας φυσικα το 12".

Μετα απο λιγο με πηρες πισω και ειπες:

" Ενταξει το παρηγγειλα ειναι 14" !!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Αφου μ ετρωγε η τσεπη μου τι να εκανα?:cheesy: :cheesy: :cheesy:

ΥΓ: Θα μου δινεις και εμενα να βλεπω; [-o< [-o< [-o< [-o<

Αμα εισαι καλο παιδι

quote="Fred Ley]Hi Panayiotis,

Congratulations on your new telescope. You will have thousands of observing hours ahead of you with this telescope under dark skies.

Enjoy. -Fred

Σ ευχαριστω πολυ Fred.Να σαι καλα

Παναγιώτη ό,τι και να σου πω είναι λίγο.

Εγώ χάρηκα ίσως πιο πολύ και από σένα γιατί είμασταν κοντά στους προβληματισμούς σου στη Ρόδο και στο Καστελλόριζο.

Σ ευχαριστω πολυ κυριε Νικο.Οντως δεν ηξερα τι να κανω](*,) ](*,) ](*,)

Θα μ'αφήνεις και μένα να βλέπω; :wink:

εννοειτε

Φαντάζομαι ο giorgosgr θα ....του κάνει σουηδική γυμναστική :shock: :shock:

Το εσκισε.Εψαχνε για αντικειμενα που εγω θα σκεφτω να τα βρω μετα απο πολυ πολυ καιρο εκπαιδευσης.Ηταν απιστευτος

Εύχομαι να το χαρείς και (γιατί όχι ) να είμαστε και μεις κοντά.

Υ.Γ Στα γεννητούρια φτιάχνουν λουκουμάδες \:D/

Φιλικά

Τον αυγουστο στον Παρνωνα \:D/ \:D/ \:D/ .

Η μανα μου φτιαχνει φοβερες δίπλες

Παναγιώτη, και εγω με την σειρά μου να σου πω συγχαρητήρια και καλορίζικο! Πλέον με αυτό το κανόνι (το οποίο μόνο μπέμπης δεν είναι :P ) που διαθέτεις, όπου και να το στήσεις θα έχεις πολύ μακρινά και ονειρικά ταξίδια! :wink:

Σ ευχαριστω πολυ nick :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Καλορίζικο =D> =D> Πως ήταν αλήθεια η εικόνα του Δία, δεδομένου ότι δεν είναι και στην ευνοικότερη θέση αυτόν τον καιρό;

Διακριναμε κ τις ζωνες κ την η ερυθρα κηλιδα ανετα.Αυτο που ειδα μ αρεσε αλλα δεν εχω εμπειρια κ μετρο συγκρισης για να δωσω περισσοτερες πληροφοριες.Η ατμοσφαιρα πρεπει να ηταν χαλια γιατι ο Διας Φλεγοταν.

Παναγιώτη καλορίζικο!!!!!!!!! Θυμάμαι όταν ήσουν στην Πάτρα και μας ρώταγες την γνώμη μας..βέβαια ποτέ δεν περίμενα ότι θα έπαιρνες 14"!!!! Εύχομαι καλές παρατηρήσεις και να πάει στον Πάρνωνα (ή σε άλλο σκοτεινό ουρανό) σύντομα!!

Υ.Γ. Πότε να έρθουμε στα Φιλιατρά???? 8-[

Σ ευχαριστω πολυ Παναγιωτη.Σας περιμενω οπωσδηποτε να ερθεται.Θα επικοινωνησω μαζι σου να το κανονισουμε.Το κακο ειναι πως απο εδω κ περα εχει σεληνη αλλα θα την βρουμε την ακρη.

Καλορίζικο Παναγιώτη! Θα δεις υπέροχα πράγματα μ΄αυτό. Κάνε υπομονή για σκοτεινούς ουρανούς και καλό seeing. Σε τέτοιες συνθήκες τα μεγάλα τηλεσκόπια μ ε τ α μ ο φ ώ ν ο ν τ α ι !

Θα ήθελα αν μου επιτρέπεις να σου δώσω μια συμβουλή (ως ...ο παλαιότερος χρήστης Ο-Ο :lol:): Απόκτησε σιγά-σιγά τους προσοφθάλμιους φακούς, και διάλεγε μόνο το καλύτερο. Η διαφορά από τους μέτριους είναι πολύ μεγάλη, και το τηλεσκόπιό σου θα την αναδείξει αμέσως. Οι Tele-Vue Nagler π.χ. δουλεύουν υπέροχα με τα γρήγορα (και ποιοτικά) νευτώνεια και αυξάνουν πολύ την απόλαυση της παρατήρησης. Το ίδιο και άλλοι καλοσχεδιασμένοι και πλήρως πολυεπιστρωμένοι φακοί. Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να μου στείλεις π/μ.

Φιλικά, Στέφανος

ΥΓ. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ στη σημασία της ευθυγράμμισης.

Σ ευχαριστω πολυ Στεφανε κ για τις ευχες καλλα κ την προθυμια σου να με βοηθησεις.

Το ξερω για τα προσοφθαλμια.Απο δω κ περα ξεκινω την αποταμιευση για τον πρωτο μου nagler.Τον ειδα χτες κ μ αρεσε πολυ

"Ο μπέμπης επιτέλους ήρθε" λάθος τίτλος!!!

Έπρεπε να λες "Το θηρίο επιτέλους ήρθε" καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις.

Τα προσοφθάλμια όπως είπε και ο Στέφανος που τα ξέρει και καλύτερα είναι κάτι το βασικό και είναι κάτι που πρέπει να δώσεις βάση για το σύστημα σου.

Καθαρούς ουρανούς και καλές παρατηρήσεις!!!

Χιλια ευχαριστω Γιωργο.Ειναι τοσο μεγαλο που θελει πολυ προσοχη.Σαν τους μπεμπηδες :wink: :wink:

Καλοριζικο και απο μενα και καλες παρατηρησεις!!! οπως ειπαν και οι φιλοι ενα τοσο γρηγορο τηλεσκοπιο f/4.8 θα θελει ευθυγραμμιση ακομα και εν ωρα παρατηρησης!

Καλοριζικο!!!

Σ ευχαριστω Αγαπιε.Μπορω να πω οτι η ευθυγραμμιση θελει προσπαθεια αλλα ου θα μου παει θα την μαθω.

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη καλοτάξιδο και από εμένα =D> =D>

Φιλικά Δημήτρης

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Παναγιώτη… Επιτέλους! Σου πάει και στο… μέγεθος!

Καλά ταξίδια!!!

Γιώργος

Παναγιώτη καλοτάξιδο και από εμένα =D> =D>

Φιλικά Δημήτρης

Σας ευχαριστω πολυ παιδια.

Γιωργο ελπιζω να τα ξαναπουμε στον Παρνωνα.Ελπιζω να μην εχω παλι τιποτε απροοπτο

Δημοσιεύτηκε

Τούδωσες για τα καλά το "πρώτο φως". =D>

(Αλλωστε σε λένε και Φωτεινέα) :P

Καλή αντάμωση

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε
Τούδωσες για τα καλά το "πρώτο φως". =D>

Εγω δεν του κανα τιποτε.Ο Γιωργος φταιει :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Καλή αντάμωση

Καλη ανταμωση να εχουμε.Αν κ δεν πρεπει να λεω μεγαλες κουβεντες γιατι κ τον Ιουλιο ελεγα θα ερθω οπωσδηποτε κ τελικα ](*,) ](*,) ](*,)

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις!!!

Από τις περιγραφές σας κατάλαβα πως πρέπει και εγώ να δω με το τηλεσκόπιο μου από σκοτεινό ουρανό.Στον Πάρνωνα γίνεται κάθε χρόνο βραδιά αστροπαρατήρησης;Αν ναι τότε του χρόνου μπορεί να έρθω κι εγώ.

Φιλικά

Γιώργος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης