siouxwwss Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Με δεδομένο τη μη χρήση τρίποδα (έχω ανάγκη απόλυτη φορητότητα και έλλειψη χρημάτων), τι λέτε για τα SkyMaster 15x70 (ξαναέκανα ερώτηση για αυτά στο http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3756). Από την άλλη, ρίχνοντας το βάρος γιατί κατάλαβα πως τα παραπάνω είναι καλά αλλά δύσχρηστα, τι λέτε για κιάλια από μάρκες όπως Nikon, Olympus κτλ; Βρήκα 10x50 σε αρκετά χαμηλές τιμές (<100) στο κέντρο της Αθήνας.πχ 10x42 DPS 1 Olympus ή 10x50 EXPS 1; Η' τα KONUS VUEXCELL 7x50http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=755217&CFTOKEN=69935696 Ευχαριστώ πολύ \" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Μην ανοίγεις δύο φορές το ίδιο θέμα... Κατά τ'αλλα, όποια κυάλια και να πάρεις, πάνω σε τρίποδο θα δεις 100 φορές διαφορά απ'οτι στα χέρια. Ακόμα και με μόνο 7x
siouxwwss Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Φίλε vag_stephanou Πρώτον, συγγνώμη που άνοιξα δεύτερη φορά το ίδιο θέμα, αλλά αναγκάζομαι γιατί υπάρχει το γενικό συνήθειο, να χρησιμοποιεί πολύς κόσμος ένα θέμα για δικές τους απορείες και να του αλλάζουν έτσι την κατέυθυνση. Στην περίπτωση του εξοπλισμού αυτό είναι ενοχλητικό και ατελέσφορο για τον αρχικό δημιουργό του θέματος. Δεύτερον, είναι καθοριστική η μη χρήση τρίποδα. Μην επανερχόμαστε. Νομίζω το έκανα ξεκάθαρο. Δεν μπορώ και δεν βολεύει να πάρω τρίποδα (ενδεχόμενη μεταφορά με μικρή enduro μηχανή + μπαγκάζια ...). Παραμένει λοιπόν το παραπάνω ερώτημα για βοήθεια αγοράς κυαλιών χωρίς τρίποδα, είτε ανάμεσα σε αυτά που ανέφερα στην αρχή του θέματος είτε κάποια άλλη αντίστοιχη πρόταση (φορητότητα, <150ΕΥΡΩ). Thanx anyway \" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Όπως θες... Αν δεις πάντως μια φορά χωρίς τρίποδα και μια με τρίποδα, θα ψάχνεις μόνος σου τρόπο να τον κουβαλάς ΟΠΟΥ πας... Εγώ αυτό κάνω! Μέσα σε σακ-βουαγιαζ μαζί με ρούχα και τέτοια!! Η απόφαση πάντως είναι δική σου.
siouxwwss Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Βρε μανία!Συμφωνώ! Δίκιο έχεις! Δεν πάει όμως καλέ μου άνθρωπε να σκαρφαλώνεις ράχες με ένα KLR με γεμάτο βαλιτσάκι, τίγκα ένα σακίδιο πλάτης ή/και μια κιθάρα και να έχεις και το τρίποδο. Απλά δεν συνδυάζονται όλα. Ούτε γίνεται να μου κλοτσάνε το τρίποδο όποτε μπαίνουν στο αυτοκινητάκι μου. Δεν βολεύει. Αν δω αργότερα ότι χωράει μαζί μου και ότι μπορώ να δώσω χρήμα για καλό (είμαι και σε θητεία και άνεργος βλέπεις) το παίρνω και το τρίποδο. Εμένα πρώτα τα κυάλια με ενδιαφέρουν και πρέπει να δω κάτι που να μην με αναγκάζει για τρίποδο. Αν είναι να ξαναναφέρεις τρίποδο, όσο δίκιο και να έχεις, μην απαντήσεις. \" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Ναι, μα το τρίποδο... Πλακα κάνω...!! Λοιπόν, με αυτά τα δεδομένα, και τα 15x70 είναι πολλά για χωρίς τρίποδο... Αν τα θες αποκλειστικά για χέρι νομίζω πως οι 10 μεγεθύνσεις είναι οριακές. Ίσως 8 ή 7 ακόμα καλύτερα. Αυτά!
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Εμένα πρώτα τα κυάλια με ενδιαφέρουν και πρέπει να δω κάτι που να μην με αναγκάζει για τρίποδο. Τότε όντως να πας σε κάτι μικρότερο. Μην εντυπωσιάζεσαι μόνο από το μέγεθος και τη μεγέθυνση, υπάρχει λόγος που κάποια μικρότερα κιάλια είναι αρκετά ακριβότερα! Γενικά σχετικά με το θέμα τρίποδο και κιάλια, και ειδικά στα μεγάλα κιάλια, θα εκτιμήσεις το καλό τρίποδο, με πολλές και μαλακές κινήσεις κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο φτηνό. Και φυσικά δε μιλάμε για άνετη παρατήρηση αντικειμένων ψηλά στον ουρανό. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Λοιπόν, ένα καλό τρίποδο είναι... Προτίμησε ένα ζευγάρι 7Χ50 ή 10Χ50, όχι μεγαλύτερα, από κάποια καλή εταιρία (Nikon, Vixen, Olympus, Pentax κλπ.) Βασικά σημεία: οπωσδήποτε καλή μηχανική κατασκευή και καλές επιστρώσεις φακών. Τα δύο σκέλη να είναι καλά ευθυγραμμισμένα αλλιώς μπορεί μεν να βλέπεις καθαρά, αλλά με στρες των ματιών και γρήγορη κούραση (πολύ συνηθισμένο στα φθηνά κιάλια). Γενικά τα κιάλια απαιτούν αρκετά χρήματα για να έχουν ποιότητα γιατί στην ουσία είναι δύο τηλεσκόπια, δύο προσοφθάλμιοι φακοί, δύο σετ πρισμάτων ακριβείας και επιπλέον όλα αυτά πρέπει να είναι καλά ευθυγραμισμένα μεταξύ τους και με κινητά μέρη! Ένας καλός προσοφθάλμιος μόνο κάνει € 100. Εγώ θα αγόραζα κάτι από Nikon ή Vixen στην κατηγορία των € 200+. Σίγουρα όχι κάτω από € 100. Στα κιάλια ισχύει κατεξοχήν το «ό,τι πληρώσεις παίρνεις». Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
siouxwwss Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Γι'αυτο μ'αρέσει αυτό το site. Γιατί είστε όλοι humor-ώδης!Μπράβο, μπράβο, σπάστε πλάκα μαζί μου. Επί του θέματος, ευχαριστώ για την απάντηση. Μήπως υπάρχει κάποια πρόταση σχετικά με τα μοντέλα που ανέφερα εκτός των 15x70, τα οποία προφανώς αποκλείονται; Τείνω κάπως προς τα KONUS γιατί εμπιστεύομαι το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης που τα διαθέτει. Ποιο κυάλι προτείνετε για μέχρι 150ΕΥΡΩ; Κάποιο κατάστημα; (Κυρίως για Αθήνα) \" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2006 Η konus δε παίρνει και βραβείο για αυτά που κατασκευάζει... Γιάτί δε σκέφτεσαι μια άλλη μάρκα???? Και δεν έχεις λόγο να τα πάρεις από Αθήνα.. Και από Θεσ/κη να τα πάρεις την επόμενη μέρα με courier τα έχεις στην πόρτα σου...Ναι, πάρε καλύτερα 10x50 ή 7x50 για να σε βολεύουν. Αυτό που θα προσθέσω είναι πως (όχι, δεν ειρωνεύομαι ούτε κάνω πλάκα...) το τρίποδο (ξεκινάει από 60 ευρώ κάτι καλό οπότε αφού δε σου περισσεύουν καλά κάνεις και το αφήνεις για την ώρα..) διπλώνει και είναι ΠΑΡΑ πολύ μικρό!! Χωράει ΜΕΣΑ σε ένα μικρό σακ-βουαγιάζ η μια τσάντα πλάτης οπότε ΔΕΝ είναι δικαοιλογία το μέγεθος.......... Η επιλογή της απόλυτης φορητότητας αλλά και άνεσης που κάνεις είναι σωστή και καλά κάνεις που αποφεύγεις τα 15x70...Στο πλανητάριο έχει τα Celestron Optiview Polarizer 10x50. Το πρίσματα που διαθέτει BK7 δεν είναι τόσο καλά όσο τα BAK4 άλλά η τιμή (γύρω στα 110 ευρώ) και το βάρος (900 γρ) σε συνδοιασμό με νορμάλ μεγεθύνσεις ως προς τη σταθερότητα που έχουν τα χέρια σου ενώ τα κρατάς, τα καθιστούν ιδανικά... Υπάρχουν και τα Celestron Optiview LPR 10x50 με ενσωματωμένα φίλτρα μείωσης φωτορύπανσης έχουν όμως σχεδόν 200 ευρώ........Η επιλογή είναι δική σου και ελπίζω να σε κάλυψα! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
PapGeo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2006 Συμπληρωματικά, θα πω τα εξής: Η Πανεπιστημίου και οι γύρω δρόμοι διαθέτουν αρκετά καταστήματα, που προσφέρουν κιάλια από διάφορες εταιρίες, συνήθως όχι επώνυμες, όπως αυτές που αναφέρει ο Στέφανος, σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Κάτι θα βρεις, αλλά, παλαιότερα, που είχα κάνει μια βόλτα, είχα εντοπίσει ανάμεσά τους και κάποια απευθυγραμμισμένα. Γιαυτό, καλό είναι να τα δοκιμάσεις πριν τα αγοράσεις και κυρίως να τα κοιτάξεις για την καλή ευθυγράμμιση των οπτικών τους. Εδώ έχω γράψει σχετικά με τον τρόπο: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=27250&highlight=#27250 Τώρα, σχετικά με το τρίποδο, χωρίς διάθεση πλάκας, αν αγοράσεις κιάλια μέχρι 10x, πήγαινε και αγόρασε ένα φθηνό κι ελαφρύ τρίποδο, και εν ανάγκη… δέσε το πάνω στο μπράτσο της κιθάρας σου! Φιλικά PapGeo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα