Jump to content

Κιαλια αστονομίας ή τηλεσκοπιο για αρχη?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας

Θελω και εγω να αρχισω την παρατηρηση του ουρανου σιγα σιγα. Ειμαι άσχετος με αυτο,έχω παρει καποιους χαρτες απο Παπασωτηριου και ρωτω:

Να αρχισω με αγορα τηλεσκοπίου ή με κιαλια αστονομιας? Μπηκα στο astonomy.gr και εχει διαφορα προιοντα.Τι προτεινετε για αρχη? (Μενω Αθηνα)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα και καλώς όρισες! :D

Ανολόγως πόσα θα σπρώξεις... Κυάλια: φορητά, πανεύκολα, πιο φτηνά από τηλεσκόπιο (εκτός από συγκεκριμένα με πάρα πολύ καλά οπτικά), αλλά με μικρή μεγένθυση...

Τηλεσκόπιο: από 300 ευρώ μέχρι...ΠΟΛΛΑ!! θέλει χώρο, αν πάρεις dobsonian κατοπτρικό (βάση απλή, γρήγορη στο στήσιμο, ότι πρέπει για αρχή με σωλήνα διαμέτρου 8 ιντσών)

Αν πάρεις με ισημερινή βάση, πρέπει να σπρώξεις καλό χρήμα (πάνω από χιλιάρικο) για τη βάση μιας και είναι ο απαραίτητος κορμός του συνόλου σου! Αργότερα μπορείς να αλλάξεις εύκολα σωλήνα, οι βάσεις ομως είναι ακριβές και θέλει προσοχή η αγορά τους!!

Αν θες σύνολο για αστροφωτογράφηση θες σίγουρα μοτέρ, αν θες να βρίσκει μόνο του άστρα μέσω μνήμης (το λεγόμενο go-to) πάλι πρέπει να σπρώξεις χρήμα και τελικά να πάρεις μια καλή κάμερα, φίλτρα κλπ...

Ξέχνα προς το παρόν αστροφωτογράφηση γιατί θα μπλέξεις άσχημα..

Που θα το έχεις όμως??? Σπίτι σε πόλη = φωτορύπανση?? Θα πρέπει να το μεταφέρεις σε εξοχικά κτλ για να το αξιοποιείς.......

Έχεις αμάξι να το μεταφέρεις?? Πρέπει να προσέξεις να χωράει μέσα!! Το νου σου και στο βάρος... Να μπορείς εύκολα να το στήνεις-ξεστήνεις χωρίς να σου βγαίνει η μέση!!

Το βιβλίο του Terrence Dickinson (NIGHTWATCH) πάρτο με κλειστά τα μάτια, θα σου λύσει πολλές απορίες!! Κυκλοφορεί στα Ελληνικά από Παπασωτηρίου με περίπου 35 ευρώ..

Μη βιαστείς να κάνεις αγορά ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ αν δε την έχεις ψάξει καλά πρώτα!!! [-X [-X [-X

Πάρε και 3 εμπόρους στην Ελλάδα:

www.astronomy.gr (Θεσ/κη)

www.aktistar.com (Θεσ/κη)

www.telescopeshop.gr (Πειραιάς)

Η κάθε μάρκα τηλεσκοπίου είναι μεν διαφορετική, πολλά όμως μοντέλα ανταγωνιστών (κυρίως τα φτηνά) φτιάχνονται στην Κίνα από εργοστάσια μαζικής παραγωγής!!

Ξέχνα αν πας για τηλεσκόπιο τα KONUS λόγω απαράδεκτων οπτικών και στηρίξεων, και κοίτα για κάτι περίπου στα 300 ευρώ και πάνω (από εκεί περίπου ξεκινάνε τα "σοβαρά" τηλεσκόπια...

Στο τέλος θα καταλήξεις να έχεις και κυάλια και τηλεσκόπιο, το τι θα πάρεις πρώτα εξαρτάται μόνο από σένα!! :D

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ξέχνα αν πας για τηλεσκόπιο τα KONUS λόγω απαράδεκτων οπτικών και στηρίξεων

 

 

... αυτο ξαναπεστο! :mrgreen:

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλα και περα απο αυτο ειναι μια εταιρια για τα καρναβαλια. Καθως και το μαγαζι που εχει επιλεξει να τα φερνει ειναι επισης καρναβαλος απο μονο του. Μιλαμε για προσωπικο που ειναι ελεεινο!!

 

Να ξερεις οτι παντα πρωτα παμε σε χαμηλα budget ετσι ωστε να δουμε πανω στη πρακτικη αν μας αρεσει πραγματικα αυτο που παμε να ακολουθησουμε σα χομπυ.

 

Και αυτος ειναι ο βασικοτερος λογος που προτεινουμε κυαλια. Μπορεις να ξεμπερδεψεις με 150 ευρω παρα να δωσεις 600 και 700 ευρω για τηλεσκοπιο στο ξεκινημα. Μπορεις βεβαια να αποκτησεις τηλεσκοπιο και με 300 ευρω αλλα τοτε θα εχεις αποκτησει ενα μετριοτατο κακης ποιοτητας οργανο.

 

Οταν θα αποφασισεις να παρεις τηλεσκοπιο θα τα σκασεις και θα παρεις ενα οργανο που να ειναι καλο και οχι μετριο. Ελαχιστες φορες κανουμε στη ζωη μας η πλειοψηφεια αυτη τη κινηση. Απο 1 εως αντε το πολυ 5. Δεν ειναι τσιχλες ουτε πιτσες.

 

Μη σε ενδιαφερει η τοποθεσια φιλε μου. Δεν εχει νοημα να σε προβληματιζει αυτο αφου εαν το σκφτεις και το παρεις σαν παραμετρο στο τελος ή δε θα παρεις απολυτως τιποτα λογω της τρελης φωτορυπανσης ή θα κατληξεις σε κανενα 16" για να καταφερεις να δεις πραγματα που να ειναι λιγο εντυπωσιακα.

 

Θα σκεφτεις να κανεις μια αγορα (ειτε αυτη ειναι στο αμεσο ειτε στο εμεσο μελλον) ενος τηλεσκοπιου το οποιο να σε καλυψει και να σε ευχαριστησει. Να ειναι portable και να ειναι ενος ανεκτου διαμετρηματος.

 

Κατι λυσεις που ακου "βρηκα τηλεσκοπιο και αγορασα με 300 και 500 ευρω" αυτα δειχνουν ανωριμοτητα και βιασυνη. Οχι πασαλιματα. Περιμενε αν σου αρεσει τελικα αυτο το χομπυ, μαζεψε τα λεφτα σου και πηγαινε αγορασε ενα ωραιο μηχανημα το οποιο θα σου χαρισει ωραιες εικονες αλλα και ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπορεις βεβαια να αποκτησεις τηλεσκοπιο και με 300 ευρω αλλα τοτε θα εχεις αποκτησει ενα μετριοτατο κακης ποιοτητας οργανο.

 

Κατι λυσεις που ακου "βρηκα τηλεσκοπιο και αγορασα με 300 και 500 ευρω" αυτα δειχνουν ανωριμοτητα και βιασυνη.

 

'Ωπα :!: Τι είναι αυτά που λες βρε KOTS :?: :?: :?: Δηλαδή οι απλές εκδόσεις των TS-GSO 8" και 10" στα 360 € και 495 € αντίστοιχα είναι κάτω του μετρίου αγορές :?: Σε πληροφορώ οτι με την Ταιβανέζικη GSO πληρώνεις την διάμετρο έχοντας αξιοπρεπέστατα οπτικά :!:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλώς όρισες στον κόσμο του "τι να πάρω πρώτα"

Μια συμβουλή από μένα που ξεκίνησα και κόλλησα με τα κιάλια. Μην πάρεις τίποτα ακόμα. Κατέβασε το Stellarium και παίξε, μάθε αστερισμούς, αγόρασε ένα Επιπεδόσφαιρο, βγες έξω να γνωρίσεις τον ουρανό με τα μάτια σου. Μετά μάθε πότε παίζει αστροπαρατήρηση και βγες με φίλους που έχουν τηλεσκόπια και κιάλια να δεις απ' όλα, μίλησε μαζί τους και μετά σκέφτεσαι τι θα πάρεις.

 

Καλές παρατηρήσεις και καθαρούς ουρανούς

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατέβασε το Stellarium και παίξε, μάθε αστερισμούς, αγόρασε ένα Επιπεδόσφαιρο, βγες έξω να γνωρίσεις τον ουρανό με τα μάτια σου. Μετά μάθε πότε παίζει αστροπαρατήρηση και βγες με φίλους που έχουν τηλεσκόπια και κιάλια να δεις απ' όλα, μίλησε μαζί τους και μετά σκέφτεσαι τι θα πάρεις.

 

Επισης σωστη αποψη αλλα δε μπορουμε με τιποτα να σε σταματησουμε τωρα πανω στον ενθουσιασμο σου!

 

Τα GSO δεν ειναι τηλεσκοπια σοβαρα και καλης ποιοτητας. Λεω κατι απολυτα λογικο. Δεν ειπαμε οτι ειναι και αχρηστα. Εδω εμεις που πηραμε MEADE starfinder και λεμε οτι πηραμε ενα απλα καλο τηλεσκοπιο. Τι να λεμε τωρα...

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και εγω συμφωνω στο να αγορασεις στην αρχη κιαλια και να μαθεις τον ουρανο.Στη συνεχεια αποφασιζεις και τι τηλεσκοπιο θελεις!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Απο που κι'ως που τα GSO είναι της πλάκας? Είναι γνωστό πως δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τα Skywatcher και τα Αμερικάνικα Orion! ](*,)

 

Μην θάβουμε τα πάντα Κώστα...

 

 

Εγώ όπως λέω πάντα θα σου λεγα τον συνδυασμό Nightwatch + Τηλεσκόπιο, ξέχνα τα κυάλια, με τα χρήματα που θα δινες για κυάλια μπορεις να παρεις φιλτρα, προσοφθάλμια κλπ...

Εννοείται βέβαια πως ΠΡΩΤΑ αγοράζεις το Nightwatch γιατι σε καθοδηγεί στην αγορά εξοπλισμού...

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο καθενας εχει κανει τα τεστ του και κρινει αλλιως...

 

Και οπως ειπε κι ενας αλλος φιλος η εν λογω εταιρια παιρνει το pyrex και οπως το λιωνει ετσι το βαζει απανω στο τηλεσκοπιο. Οι αλλες εταιριες τουλαχιστον κανουν και καμια επιστρωση..

 

Ενα τηλεσκοπιο των 400 ευρω δε μπορει να συγκριθει με ενα αντιστοιχο των 1000 ευρω. ΝΟΜΟΣ! Αφου το εχουμε πει. Οτι πληρωνουμε σ αυτο το χομπυ παιρνουμε..

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Απο εσας που εχετε κιαλια, ποια μαρκα και ποσο επι ποσο να ειναι? Να εχουν μεγαλη μεγενθυση. Μπηκα στο astronomy.gr kai exei διαφορα. Α! εχει ενα τηλεσκοποιο σε προσφορα το SKYWATCHER DOB 8' Κατοπτρικό Dobsonian . Τι σοι τηλεσκοπια ειναι αυτα? Δεν εχουν βάση? Και πως σημαδευεις τα άστρα? Περνουν μηχανισμο? Εχει κανεις εμπειρια σε αυτα?Να το παρω?
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

φιλε μου nkoumo ψαξε στην αναζητηση για "κιαλια"

Τωρα τα κιαλια ειναι ενα εργαλιο που δεν παει χαμενο ετσι και αλλιωs

Για ολα φταιει η μανα του Χριστοφορου(κολομβου)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν ενδιαφερεσαι για κιαλια κοιτα και τα Skymaster 15χ70 της Celestron .

 

Ο πρωτος αριθμος αναφερεται στη διαμετρο του καθε σωληνα στα κιαλια ενω ο δευτερος αριθμος στη μεγεθυνση που προσφερουν .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγω πάντως έχω TS-GSO και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Δεν λέω ότι είναι καλύτερα από τα ORION (τα οποία βέβαια είναι πολύ ακριβότερα) αλλά σίγουρα είναι του ίδιου επιπέδου με τα Skywatcher.Φίλε KOTS μπορείς να μου πεις άλλο ένα τηλεσκόπιο σ'αυτή την τιμή που να είναι αντίστοιχου επιπέδου με τα TS-GSO;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγκρινοντας τα κινεζικα και ταιβανεζικα Skywatcher και GSO με τα παλια Meade starfinder ισημερινα και dobsonian εχουμε:

 

Σωληνας

Meade χαρτονενιος, SW GSO μεταλλικος (ισως το μεταλλικος να μην ειναι και πλεονεκτημα προτιμοτερος ο μονωμενος σωληνας απο θεμα υγρασιας, απο θεμα αντοχης προτιμοτερος ο μεταλλικος)

Εστιαστης

Meade πλαστικος της πλακας, SW GSO πολυ καλυτερος αν και οχι απροβληματιστος.

Spider

Meade επιεικως απαραδεκτο, SW GSO αρκετα καλο ευκολο στη ρυθμιση κραταει τη θεση του.

Βαση πρωτευοντος

καλες και στα δυο

Ερευνητης

Meade απαραδεκτος μικρος με απαραδεκτη βαση που δεν ρυθμιζεται με τιποτα! SW GSO αρκετα καλοι με ελατηριωτη την μια βιδα ρυθμιζονται ευκολα συνηθως 50mm διαμετρου σκαλες ανωτεροι απο αυτον των Meade.

Ισημερινη βαση

Της Meade ψιλοπροβληματικη, ωστοσο καταλληλη για οπτικη παρατηρηση, για σοβαρη αστροφωτογραφια ουτε λογος, η κινεζικη HQ5 πολυ καλυτερη.

Τα παλια dobsonian της Meade επισης απαραδεκτα με βασεις πρωτευοντος

απο νοβοπαν και με μεταλλικο εντιβαρο διπλα στο κατοπτρο το οποιο ετσι δεν αποκτουσε θερμικη ισσοροπια με το περιβαλλον ποτε!

Ιδιοι πλαστικοι εστιαστες και απαραδεκτα spider.

Κοντολογις το σημερινο κινεζικο ειναι πολυ καλυτερο απο το χτεσινο νευτωνιο της Μeade!

 

ΥΓ1 οσο για οπτικα αμφιβαλλω αν ενας στους 50 χρηστες του astrovox δει διαφορα αναμεσα στο λ/4 και στο λ/10!

Στην παρατηρηση deep sky δεν θα δει κανεις καμμια διαφορα .. σε πλανητες ενας εμπειρος σε βραδια με καλο seeing θα εντοπισει μικροδιαφορες.

Καποια παλια νευτωνια Meade που ειχαν ελεγχθει παντως λ/2 και λ/4 ειχαν.

Ωστοσο μεταχειρισμενο και σε καλη τιμη για καποιον που απλως επιζητα ενα βασικο τηλεσκοπιο σε ισημερινη βαση μπορει να αξιζει ενα Meade starfinder αφου το τσεκαρει παντως πρωτα για την οπτικη και μηχανικη ποιποτητα του και ριξει μερικα λεφτα για αλλαγη εστιαστη και ερευνητη.

 

ΥΓ2 προς nkoumo οι ερωτησεις σου εχουν απαντηθει πανω απο 100 φορες εδω μεσα ψαξε και λιγο.

 

ΥΓ3 σχετικα με το αρχικο τηλεσκοπιο η κυαλια....

και τα δυο ταυτοχρονα! οικονομικα κυαλια που και να πεσουν η να βραχουν η να τα ξεχασεις καπου να μην σε νοιαζει και τηλεσκοπιο γιατι αστρονομικη παρατηρηση της προκοπης χωρις τηλεσκοπιο δεν γινεται!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν ενδιαφερεσαι για κιαλια κοιτα και τα Skymaster 15χ70 της Celestron .

 

Ο πρωτος αριθμος αναφερεται στη διαμετρο του καθε σωληνα στα κιαλια ενω ο δευτερος αριθμος στη μεγεθυνση που προσφερουν .

 

Νομίζω ότι τα λες λίγο ανάποδα. Το πρώτο (15) αναφέρεται στην μεγένθυνση και το δεύτερο (70) στην διάμετρο του αντικειμενικού φακού.

 

Φιλικά Βαγγέλης.

"Το παράδοξο του ψεύτη":

Κάποιος λέγει "Είμαι ψεύτης". Αν αυτός είναι όντως ψεύτης, τότε αυτό που λέγει είναι ψέμμα, άρα δεν είναι ψεύτης. Αν δεν είναι ψεύτης, τότε αυτό που λέγει είναι αληθινό, άρα ψεύδεται.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δε νομιζω βρε φιλε μου.. Αλλα και της πλακας να εχω σε λιγο θα αγορασω μεγαλυτερο οποτε. Το ενα δεν αποκλειει το αλλο! :)

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν ενδιαφερεσαι για κιαλια κοιτα και τα Skymaster 15χ70 της Celestron .

 

Ο πρωτος αριθμος αναφερεται στη διαμετρο του καθε σωληνα στα κιαλια ενω ο δευτερος αριθμος στη μεγεθυνση που προσφερουν .

 

Νομίζω ότι τα λες λίγο ανάποδα. Το πρώτο (15) αναφέρεται στην μεγένθυνση και το δεύτερο (70) στην διάμετρο του αντικειμενικού φακού.

 

Φιλικά Βαγγέλης.

 

Ναι ](*,) ](*,)

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατι τηλεσκοια της JMI σαν αυτα

 

http://www.handsonoptics.com/images/jmi_case6.jpg

 

αξιζουν για αγορα? φτανουν τη ποιοτητα παρατηρησης ενος τηλεσκοπιου ή ειναι πολυ καλυτερα? γνωριζει κανεις?[/img]

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε nkoumo,

ωραία λοιπόν! Αποφάσισες για κιάλια...

Τι σημαίνουν οι αριθμοί πχ 10x50: 10 μεγενθύσεις και 50 χιλιοστά η διάμετρος του κάθε φακού μπροστά!

Τι ψάχνεις: κιάλια ελαφριά μέχρι περίπου ένα κιλό ώστε να μπορείς να τα κρατάς ώρα στα χέρια και με μεγένθυση έως 10 φορές μιας και περισσότερες δε τις αξιοποιείς! Και αυτό γιατί όπως κουνιούντα τα χέρια σου ακόμα και με τον χτύπο της καρδιάς σου, κουνάς και τα κιάλια, τα είδωλα πηγαίνουν πέρα δώθε και τελικά δε βλέπεις τίποτα σταθερό ούτε για λίγο!! :lol: :lol: ](*,)

Αν αποφασίσεις να πάρεις τρίποδο και στήριξη για τα κιάλια, τότε μπορείς να πάρεις μεγαλύτερα πχ 15x70 όπως αυτά που σου πρότειναν ήδη.. Τα έχω τα συγκεκριμένα και παρόλο που έχω δυνατά χέρια με κουράζουν γρήγορα(δεν έχω βάση) και όλα πάνε περα δώθε! :evil: Χρειάζομαι οπωσδήποτε βάση!

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όσον αφορά τα dobsonian η βάση τους είναι στο πάτωμα.

Ο σωλήνας "κάθεται" πάνω στη βάση και με τα χέρια σου τη στρέφεις όπου θέλεις! Παρόλο που σου φαίνεται περίεργο, είναι πολύ βολικά, γρήγορα στο στήσιμο και πρακτικά! Όμως πρέπει να ξέρεις τον ουρανό για να ξέρεις και τι ακριβώς βλέπεις και πού θα το βρεις!!

Η προσφορά του πλανηταρίου είναι εξαιρετική όμως είναι δεδομένο πως σου λείπει γνώση!!

Πάρε το βιβλίο του Terence Dickinson και θα σου ανοίξει ΤΡΕΛΑ τα μάτια!! Πολλές από τις ερωτήσεις που έχεις κάνει μάλιστα ήδη, θα σου φαίνονται αστείες!!

Επίσης στην κεντρική σελίδα του astrovox.gr στο πάνω αριστερό μέρος υπάρχουν κείμενα για τηλεσκόπια, κιάλια και πολλά άλλα!! Άρχισε να διαβάζεις και σε 1-2 μήνες όλα θα σου φαίνονται διαφορετικά!! :wink:

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Mη κοιταξεις να επενδυσεις σε μεγαλα κυαλια λογω του τεραστιου βαρους το οποιο θα ειναι εξοντωτικο για τη παρατηρηση σου. Παρε ενα ζευγαρι με μεγεθυνση μεχρι 15x... και μαθε απο αυτα.

 

Στο λεω διοτι πολλοι ηταν αυτοι που θελησαν να επενδυσουν σε ισχυροτερα αλλα το βαρος τους αποθαρυνε. Το επαθα πριν μερικες μερες που πηγα με κατι φιλους απο το Astrovox για παρατηρηση και ειχε φερει καποιος μεγαλα κυαλια (δε θυμαμαι μεγεθυνση και διαμετρημα) τα οποια με εκαναν να τα παρατησω μιας και το βαρος τους δυσχαιρενε κατα πολυ τη προσπαθεια μου να εντοπισω στοχους

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης