Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κατά καιρούς διαβάζω για τρελούτσικες φουτουριστικές ιδέες όπως για διαστημικές αποικίες και παγκόσμιους αυτοκινητόδρομους :wink: . Όμως αυτό που θα διαβάζετε είναι (κατά την γνώμη μου) ότι ποιό αρρωστημένο υπάρχει! Ονομάζεται Globus Cassus και είναι η "λύση" για τον υπερπλυθησμό του πλανήτη. Σκοπός εδώ είναι η μετατροπή της Γης μας σε μια τεράστια κούφια σφαίρα με διάμετρο 7 φορές μεγαλύτερη :shock: .

Globus_Cassus_Ortho.png

Για περισσότερα τρέξτε γρήγορα στο http://en.wikipedia.org/wiki/Globus_Cassus γιατί υπάρχει πιθανότητα να σβηστεί η σελίδα. Ένας φίλος μου (που ξέρει περισσότερη Φυσική από εμένα) όταν του το έδειξα αυτό μου είπε πως δεν πρόκειται να γίνει [-( [-X . Συμφωνώ.

Υπάρχει και το http://www.globus-cassus.org/ για πολύ περισσότερα.

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Πλάκα έχει. Εμένα μ'αρέσει. Στην ουσία μιλάει για ανακατασκευή του πλανήτη από την αρχή, οπότε σε μια υποθετική μελλοντική καταστροφή, όπου η επιφάνεια δε θα είναι κατοικήσιμη για διάφορους λόγους ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο δεν είναι και άσχημη ιδέα, έστω και θεωρητικό για αρχή.

Όσο για τον τύπο που το πρότεινε για διαγραφή, πραγματικά δεν μπορώ να τον καταλάβω..! :-k

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Μία ανάλογη ιδέα για πλήρη κάλυψη του πλανήτη με μεταλλική ασπίδα -θόλο υπάρχει και στην ενότητα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Foundation του Isaac Asimov, από την δεκαετία του 1950 παρακαλώ!
Δημοσιεύτηκε
Δέ γίνονται αυτα ρε παιδια.Εδώ ένα διαστημικό σταθμό προσπαθούμε να φτιάξουμε και ακόμα παλεύουμε. Μόνο με αντιβαρυτικές τεχνολογίες θα ταν εφικτό κάτι τέτοιο απο θέμα μεταφορας. Αλλα και πάλι δε ξέρω αν έχουν υπολογίσει τις ροπές απο τη Σελήνη, τον Ήλιο. Μια τέτοια κατασκευή απαιτεί τεράστια μάζα υλικών και αντοχής που αμφιβάλω αν θα είναι ποτε τεχνικώς εφικτό. Επίσης δε κατάλαβα πως θα υπάρχει αέρας στο εσωτερικο. Η ατμόσφαιρα δε θα αλλάξει θέση.
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

"Globus Cassus is a utopian project for the transformation of Planet Earth into a much bigger, hollow, artificial world with an ecosphere on its inner surface. Sunlight would enter through two large windows, gravity would be provided by centrifugal force. Humans would live on two vast regions that face each other and that are connected through the empty center."

Και ο ουρανος? Μεσα απο τα παραθυρα και αυτος?

... [-X

... :mrgreen:

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Να δω που θα στηνατε τα τηλεσκοπια σας με αυτο το εκτρωμα

[-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης