EVILSTAR Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Σήμερα το διαβασα και μπορουν να το δούν όσους τους ενδιαφέρει...Καλημέρα!εδω http://shopping.discovery.com/product-55984.html και εδώ http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=7268&subid=2&pubid=338552 "Όποιοι κι άν είστε σας χαιρετάμε..."
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Αγάπη μου, πού είναι η Μεγάλη Αρκτος;Tην επόμενη φορά που θα κοιτάτε τα αστέρια παρέα με το έτερον ήμισυ, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας το Night Navigator Star finder. Ετσι διαφημιζουν αυτο το σκουπιδογκατζετ στο e-go.gr.... Ευτυχως οι ερασιτεχνες αστρονομοι μπορουν να δειχνουν στο ετερον ημισυ (και σε καθε υποψηφιο ετερον ημισυ ) τους αστερισμους και τους πλανητες χωρις τετοια high tech σκουπιδια.. Οι αρχαριοι προτιμηστε ενα απλο επιπεδοσφαιρο και εναν κοκκινο φακο. Εκτος απο οικονομικοτερο ειναι και πιο ρομαντικο...... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Οι αρχαριοι προτιμηστε ενα απλο επιπεδοσφαιρο και εναν κοκκινο φακο. Εκτος απο οικονομικοτερο ειναι και πιο ρομαντικο...... Ετσι ειναι STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Αγάπη μου, πού είναι η Μεγάλη Αρκτος;Tην επόμενη φορά που θα κοιτάτε τα αστέρια παρέα με το έτερον ήμισυ, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας το Night Navigator Star finder. Ετσι διαφημιζουν αυτο το σκουπιδογκατζετ στο e-go.gr.... Ευτυχως οι ερασιτεχνες αστρονομοι μπορουν να δειχνουν στο ετερον ημισυ (και σε καθε υποψηφιο ετερον ημισυ ) τους αστερισμους και τους πλανητες χωρις τετοια high tech σκουπιδια.. Οι αρχαριοι προτιμηστε ενα απλο επιπεδοσφαιρο και εναν κοκκινο φακο. Εκτος απο οικονομικοτερο ειναι και πιο ρομαντικο...... ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!! αυτά τα hi tec είναι για τα χαζοαμερικανακια...
draculas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Οποσδήποτε, θα συμφωνήσω και εγω..άλλη μαγεία να ξέρεις μόνος σου να βρείς αστερισμούς, και άλλη να κουβαλάς γκατζετάκια για να ξέρεις τι κοιτάς.λες και κάνεις σκονάκι...
nemea Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Ευτυχώς που ο Γαλιλαίος δεν ήταν ρομαντικός και έφτιαξε εκείνο το γκατζετάκι (τηλεσκόπιο). Διαφορετικά ακόμα με το δάχτυλο θα τα δείχναμε τα αστέρια στην καλή μας. Εφ' όσον έχω μάθει τον ουρανό δεν με "χαλάει" καθόλου να έχω στην τσέπη μου το όποιο γκατζετάκι. Οι αφορισμοί δεν βοηθούν. Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
draculas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Αλλο να βρείς, και άλλο να δείς...υπάρχει τεράστια διαφορά... Επειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητός.. ενα παράδειγμα:Ας υποθέσουμε οτι έχεις το γκατζετάκι αυτό, και δεν εχεις ιδέα απο ουρανό..βγαίνεις έξω λοιπόν, στοχεύεις, και σου λέει οτι αυτό που κοιτάς είναι ο Αλντεμπαράν, ο Βέγας, κτλ..ΟΚ μέχρι εδω?Και τί κατάλαβες?αν σε ρωτήσουν την επόμενη νύχτα, ΠΟΥ είναι ο Αλντεμπαράν, και το γκατζετάκι έχει μείνει απο μπαταρία, τι θα τους πείς?Αν σου ζητήσουν να ΔΟΥΝ τον Αλντεμπαράν, τότε πάλι το γκατζετάκι αυτό δεν θα σε βοηθήσει, εκεί φυσικά θα χρειαστείς κυάλια-τηλεσκόπιοΔεν είμαι κατά των τηλεσκοπίων, είμαι κατά, των πανάκριβων "άχρηστων" συσκευών.. και νομίζω πως όλοι εδω μέσα ξεχωρίζουν την χρησιμότητα ενος τηλεσκοπίου, και μιας περιττής συσκευής που απευθύνεται σε αγοραστές-επιδειξίες..
nemea Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Άλλο ρομαντισμός και άλλο πρακτικότητα. Και χάρτη να χρησιμοποιήσεις, είναι σίγουρο πως με την πρώτη δεν θα μάθεις τους αστερισμούς απ' έξω. Αν κάποιος, έστω και με αυτό, κάνει τα πρώτα του βήματα στην αστρονομία καλό μου μοιάζει,κακό όχι. Αν τον συγκινίσει θα ασχοληθεί και άλλο. Με την ίδια λογική όχι στα κομπιουτεράκια γιατί πρέπει να κάνουμε τις πράξεις με το μολύβι για να μάθουμε.- (Ούτε εγώ πάντως θα το αγόραζα). Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Με την ίδια λογική όχι στα κομπιουτεράκια γιατί πρέπει να κάνουμε τις πράξεις με το μολύβι για να μάθουμε.- Μα φυσικα ετσι ακριβως! Εννοειται πως υποχρεωτικα θα μαθεις τις πραξεις με μολυβι και χαρτι... και την προπαιδεια!Η εκμαθηση των αστερισμων ειναι η προπαιδεια του ερασιτεχνη αστρονομου! Δεν είμαι κατά των τηλεσκοπίων, είμαι κατά, των πανάκριβων "άχρηστων" συσκευών.. και νομίζω πως όλοι εδω μέσα ξεχωρίζουν την χρησιμότητα ενος τηλεσκοπίου, και μιας περιττής συσκευής που απευθύνεται σε αγοραστές-επιδειξίες.. Δεν γινεται να συμφωνησω περισσοτερο! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2006 Δεν είμαι κατά των τηλεσκοπίων, είμαι κατά, των πανάκριβων "άχρηστων" συσκευών.. και νομίζω πως όλοι εδω μέσα ξεχωρίζουν την χρησιμότητα ενος τηλεσκοπίου, και μιας περιττής συσκευής που απευθύνεται σε αγοραστές-επιδειξίες.. Μιλησες σωστα! Μονο μια διορθωση σε μια λεξη.. Επιδειξιας ειναι ο σεξουαλικα ανωμαλος. Επιδεικτικος θα ηθελες να πεις Ετσι ειναι! Θα σε παρουν και με τις πετρες ετσι? STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
draculas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2006 Sorry..κεκτημένη ταχύτης..
nemea Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2006 Όχι και στα "Go to" λοιπόν; Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2006 Δε μπορώ να μη πω ότι είναι ολίγον γελοίο να στηρίζεται κανείς σε τέτοια εξαρτήματα για να μάθει ουρανογραφία που είναι απλή και εύκολη.Από την άλλη δε νομίζω ότι είναι και για πέταμα. Τεχνολογικώς μάλιστα είναι πολύ ενδιαφέρον το τι μπορει να γίνει με τη χρήση gps. Βέβαια για να πω την αλήθεια δε θα έδινα 100 ευρώ για κάτι που μπορώ να κάνω με ένα χάρτη. Ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο για κάποιον αρχάριο για μια πρώτη επαφή στο ύπαιθρο αν βιάζεται να δει κάτι(ίσως και στη πόλη, αλλά και πάλι πόσους αστερισμους να δει 3-4; ). Όσο για τη ρομαντικότητα, ο καθένας ορίζει πως βλέπει την αστρονομία. Άλλος τη βλέπει "ρομαντικά", με χάρτες, χειροκίνητα κλπ, και άλλος τη βλέπει πιο τεχνικά-ουσιαστικά. Δε με ενδιαφέρει πως θα βρω αυτό που θέλω, με ενδιαφέρει να το βρώ. Με τη λογική της "ρομαντικότητας" να καταργήσουμε και τις πυξίδες, και οι καπετάνιοι να βγαίνουν έξω να βγούνε τον πολικό τη νύχτα για να προσανατολιστούνε. Μην νομίζετε ότι όλοι βλέπουν την αστρονομία με τον ίδιο τρόπο. IK Observing System
Stefanis Nikos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Με τη λογική της "ρομαντικότητας" να καταργήσουμε και τις πυξίδες, και οι καπετάνιοι να βγαίνουν έξω να βγούνε τον πολικό τη νύχτα για να προσανατολιστούνε. Οχι βεβαια, δεν θα τις καταργησουμε, αλλα ειναι επιτακτικο να μπορει-ξερει ο καπετανιος να προσανατολιστει με τα αστρα σε περιπτωση αναγκης. Και το στιγμα των πλοιων το δινει το GPS αλλα μονο αν ξερεις πως να το βγαλεις απο τους χαρτες μπορεις να τσεκαρεις αν το GPS το δινει σωστα. Αλλιως, αν ολοι στηριζονταν μονο στα οργανα και δεν ηξεραν τον χειροκινητο τροπο, τοτε............. αστα να πανε! Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Ευτυχώς που ο Γαλιλαίος δεν ήταν ρομαντικός και έφτιαξε εκείνο το γκατζετάκι (τηλεσκόπιο). Διαφορετικά ακόμα με το δάχτυλο θα τα δείχναμε τα αστέρια στην καλή μας. Εφ' όσον έχω μάθει τον ουρανό δεν με "χαλάει" καθόλου να έχω στην τσέπη μου το όποιο γκατζετάκι. Οι αφορισμοί δεν βοηθούν. Απλα για πληροφορηση, να αναφερω οτι το τηλεσκοπιο ΔΕΝ επινοηθηκε απο τον Γαλιλαιο, αλλα απο εναν Ολανδο οπτiκό τον Χανς Λιπερσχαϋ (Hans Lippershey) ο 1608. Ο Γαλιλαιος πληροφορηθηκε την υπαρξη τετοιου οργανου ενα χρονο αργοτερα και απο τις περιγραφες του εφτιαξε ενα δικο του και το εστρεψε για πρωτη φορα στον ουρανο. Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Με τη λογική της "ρομαντικότητας" να καταργήσουμε και τις πυξίδες, και οι καπετάνιοι να βγαίνουν έξω να βγούνε τον πολικό τη νύχτα για να προσανατολιστούνε. Οχι βεβαια, δεν θα τις καταργησουμε, αλλα ειναι επιτακτικο να μπορει-ξερει ο καπετανιος να προσανατολιστει με τα αστρα σε περιπτωση αναγκης. Και το στιγμα των πλοιων το δινει το GPS αλλα μονο αν ξερεις πως να το βγαλεις απο τους χαρτες μπορεις να τσεκαρεις αν το GPS το δινει σωστα. Αλλιως, αν ολοι στηριζονταν μονο στα οργανα και δεν ηξεραν τον χειροκινητο τροπο, τοτε............. αστα να πανε! Έχει κανείς ασχοληθεί με την ουράνια πλοήγηση με χρήση εξάντα; ήθελα από καιρό να θέσω το ερώτημα, αλλά δεν έβρισκα αφορμή. ο εξάντας είναι ένα όργανο που με γοητεύει εξίσου με το τηλεσκόπιο και μπορεί κανείς να κάνει πολλά πράγματα αν καταλάβει τη λειτουργία του. από εύρεση στίγματος , μέχρι υπολογισμό ώρας...απαιτούνται βέβαια και οι κατάλληλοι αστρικοί κατάλογοι,τους οποίους όσο και αν έχω ψάξει, δεν έχω βρει.. πόσες ομορφιές κρύβει αυτός ο τόσο δυσεύρετος καθαρός νυχτερινός ουρανός... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα