KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Ιφικρατη αγορι μου θα γινει μπαρουτι το μερος παλι! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 είναι αλήθεια ότι ο Νεύτωνας επηρεάστηκε από πολλούς,μεταξύ άλλων από τον Αρχιμήδη,Ευκλείδη,Αριστοτέλη ακόμα και από τον Καρτέσιο.Προχώρησε όμως μακρύτερα , θεμελιώνοντας τις θεωρίες σε ποσοτικές σχέσεις και σε πλήρη αναγωγή σε απλούς λόγους. Διατυπώνοντας 3 νόμους εξαιτερικά απλούς,κατάφερε να ερμηνεύσει ποσοτικά και να ενοποιήσει τα κινηματικά και τα δυναμικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας και στο σύμπαν. Επέκτεινε τους ορίζοντες της Μηχανοκρατικής Φιλοσοφίας και της Φυσικής,όσο κανείς άλλος κατά τη γνώμη μου. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Evans Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 1)Με τρια αξιωματα εφτιαξε μια ολοκληρη θεωρια που ισχυει με καποιους περιορισμους ακομα και σημερα2)Ηκλασσικη μηχανικη αποτελει τη βαση για τη μελετη των υπολοιπων θεωριων της φυσικης και δε νομιζω οτι υπαρχει διαφωνια επ'αυτου!3)Εχει "παρακλαδια" τα οποια ερευνωνται ακομα και σημερα και οι εφαρμογες τους ειναι α μ ε τ ρ η τ ε ς(βλ προβλημα πολλων σωματων!)4)Ανεπτυξε ολοκληρο απειροστικο λογισμο Τι αλλο χρειαζεται για να πουμε οτι ο ανθρωπος ηταν μαλλον ο μεγαλυτερος και ο πιο ολοκληρωμενος επιστημων ολων των εποχων..(κατα τη γνωμη μου παντα.) φιλικα Βαγγελης
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Μα δεν υποτίμησε κανεις το έργο του Γαλιλέου, ούτε κανεις αρνήθηκε τη συνεισφορά του στη φυσική. Αλλά όχι και να τα ισοπεδώνουμε όλα λέγοντας ότι δεν στηρίχτηκε σε μεγάλους προηγούμενους επιστήμονες και διανοητές και κυρίως στους αρχαίους Έλληνες, αφου εκεί βρίσκονται οι βάσεις των μαθηματικών και της λογικής σκέψης. IK Observing System
Heal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Και μόνο το γεγονός ότι η δομή των Principia (ορισμοί, αξιώματα, θεωρήματα) ακολουθεί το πρώτυπο των Στοιχείων του Ευκλείδη καταδεικνύει καταδεικνύουν την επιρροή που είχε το έργο του Ευκλείδη που συνοψίζει τα μαθηματικά της εποχής του πάνω στον Νεύτωνα. Από την άλλη κανείς δε διεκδικεί το αλάθητο -για την ακρίβεια πολλοί το διεκδικούν αλλά δε ξέρω κανένα να το έχει κερδίσει. Αν δείτε τη βιογραφία του Νεύτωνα, παράλληλα με την φυσική έρευνα και αφότου είχε καταξιωθεί επιστημονικά ασχολήθηκε με την αλχημεία και τον αποκρυφισμό (κωδικοποίηση βίβλου), με τα σημερινά κριτήρια θα ήταν χωρίς αμφιβολία και λίγο "συνωμοσιολόγος". Ακόμη και τα μεγαλύτερα πνεύματα είναι κοινοί άνθρωποι με τις ατέλειες τους, τις προκαταλήψεις τους και τα λάθη τους.
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Αν δείτε οποιαδήποτε βιογραφία του Νεύτωνα, παράλληλα με την φυσική έρευνα και αφότου είχε καταξιωθεί επιστημονικά η κύρια ασχολία του ήταν η αλχημεία και ο αποκρυφισμός, με τα σημερινά κριτήρια θα ήταν χωρίς αμφιβολία συνωμοσιολόγος. Διαφωνώ.Το αντικείμενο με το οποίο ο Νεύτωνας ασχολήθηκε τον περισσότερο χρόνο ήταν η αλχημεία και η θεολογία.Δεν ήταν αποκρυφιστής.Ηταν ένας Αρειανός που φοβόταν να εκφράσει τα πιστεύω του στην Αγγλία της Παλινόρθωσης.ήταν ένας αιρετικός που κατάφερε τόσο να κρύψει τις πεποιθήσεις του,ώστε να γίνει εταίρος του Πανεπιστημίου και αργότερα Καθηγητής του. Αναζητούσε αποδείξεις μέσα από πειράματα και λογικές προτάσεις και δε δεχόταν καμμία υπόθεση χωρίς τεκμηρίωση.Ποιοι αποκρυφιστές σκέφτονται έτσι; επηρεάστηκε αρχικά από τον Αριστοτέλη,αλλά είχε αφομοιώσει τα έργα του Καρτέσιου και όχι του Αριστοτέλη,ούτε του Πλάτωνα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Heal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Αγαπητέ Δημήτρη, Πριν δημοσιεύσεις την απάντησή σου, έκανα κάποιες αλλαγές, όντως δεν ήταν η κύρια του ασχολία ο αποκρυφισμός. Όμως προσπάθησε να αποκωδικοποιήσει την Βίβλο ψάχνοντας για ακολουθίες λέξεων και αυτό τον βάζει κατά τη γνώμη μου στον κύκλο των αποκρυφιστών -εκτός αν η λέξη αποκρυφιστής έχει πολύ συγκεκριμένη σημασία που αγνοώ. Δε θα επιμείνω εκεί όμως. Πιστεύω ακράδαντα όμως το εξής: το ότι ήταν μεγάλος στην Φυσική και στο ότι δε δεχόταν τίποτα χωρίς απόδειξη δεν λέει τίποτα για την συνολική του στάση. Αναζητούσε αποδείξεις μέσα από πειράματα και λογικές προτάσεις και δε δεχόταν καμμία υπόθεση χωρίς τεκμηρίωση. Ποιοι αποκρυφιστές σκέφτονται έτσι Κατά τη γνώμη μου το ένα δε προϋποθέτει το άλλο, μια μεγαλοφυία και ένα ανοιχτό πνεύμα σε ένα τομέα είναι μεγαλοφυία ακριβώς σε αυτό τον τομέα και δεν είναι ανοιχτό πνεύμα παντου. Τρανταχτό παράδειγμα ο Goedel που πιστευε στους δράκους και στις νεράιδες, και ο μεγάλος αριθμοθεωρητικός μαθηματικός Ραμανούγια που απέδιδε τα θεωρήματα που ανακάλυπτε σε επιφοίτηση της θεάς Ναμαγίρι.
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 ίσως έχεις δικιο.. να πω την αλήθεια,άλλη εικόνα έχω για τους αποκρυφιστές. Πάντως ο Νεύτωνας ,αν ήταν αποκρυφιστής,σίγουρα δεν ήταν σκοταδιστής .Βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας,γιατί είχε το μεγάλο πάθος να προσπαθεί να πείθει τους άλλους ,για τις καθ'όλα επαναστατικές αλλά τεκμηριωμένες απόψεις του(βλ. Hooke,Leibnitz,Flamsteed),δημοσιεύοντας πραγματείες ολόκληρες.. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 και ο μεγάλος αριθμοθεωρητικός μαθηματικός Ραμανούγια που απέδιδε τα θεωρήματα που ανακάλυπτε σε επιφοίτηση της θεάς Ναμαγίρι. Επουσιώδης διόρθωση (ή typo) , νομίζω ήταν Ραμανουγιαν (Srinivasa Ramanujan, 1887-1920). Για την ακρίβεια ο συγκεκριμένος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τη μαθηματική κοινότητα μόλις ήρθε στην Αγλλία από τις Ινδίες, διότι μη έχοντας "τυπική" μαθηματική παιδεία, δεν κατείχε την έννοια της τυπικής απόδειξης, αλλά του επαρκούσε η διαίσθηση και οι ενδείξεις. Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι έκανε "τόνους" ανακαλύψεων και νέων θεωρημάτων σε "απάτητους" μέχρι τότε κλάδους των μαθηματικών απλά και μόνο με τη διαίσθησή του... Και τη θεά Namagiri βέβαια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα