jupiter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Το thread αυτό σχετίζεται με όλα τα τηλεσκόπια τα οποία δεσπόζουν στις μικρές αγγελίες χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια συνταγή προσέλκυσης κάποιου αστρόφιλου ''Τηλεσκόπιο σε άριστη κατάσταση με ολο τον εξοπλισμό του πωλειται στο κουτί του τηλ...'' (15 λέξεις) ΕΛΕΟΣ! (1 λέξη) Το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν ασχολείται με όλους αυτους που υποπίπτουν στην εν λόγω περίπτωση και πουλάνε όλο τον εξοπλισμό τους θεωρώντας πως η αστρονομία ήταν μία λάθος επιλογή. Εκείνο που με προβληματίζει πολύ είναι τελικά για το ποιος φταίει για όλη αυτή την κατάσταση. Μήπως φταίω εγώ και μόνο εγώ για τις κακές επιλογές κάποιων;Μήπως φταίει η παιδεία τους;Μήπως τελικά ασχολούμαι με απροσάρμοστους χαρακτήρες που οι υπέρμετρες φιλοδοξίες τους δεν τους αφήνει να σκεφτούν λογικά και τσακίζονται στο δρόμο; ή ακόμα χειρότερα Μήπως φταίμε όλοι μας και δίνουμε λάθος κατευθυντήριες γραμμές; Την απάντηση προσωπικά δε τη γνωρίζω γι αυτό και άνοιξα το θέμα αυτό. Εκείνο τελικά που αρχίζω να πιστεύω είναι πως το ενδιαφέρον στην Ελλάδα για την Αστρονομία όχι μόνο δε αυξάνεται αλλά αντιθέτως μειώνεται, μιας και τα περισσότερα τηλεσκόπια καταλήγουν στο σφυρί και στην χειρότερη περ΄πτωση στον κιάδο.... Θα κλείσω το θέμα λέγωντας και κάτι τελευταίο. Εγώ προσωπικά πιστευω πως η κατάσταση δεν αλλάζει εύκολα και τελικά το μόνο που μου απομένει να κάνω είναι να ψάχνω τις μικρές αγγελίες περιμένωντας να αγοράσω το επόμενο μου τηλεσκόπιο ''σε αριστη κατάσταση με ολο τον εξοπλισμό του στο κουτί'' και να δαπανήσω τη διαφορά σε κάποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις που έχω στην Αστροπαρατήρηση.... scooby doobi dooo!!!!!!
aristarchus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Δεν πιστευω τα πραγματα να ειναι τοσο απαισιοδοξα οπως τα περιγραφεις. Ριξε μια ματια στο Αστρομαρτ και θα δεις πολλες αγγελιες με την ιδια εισαγωγη. Μαλιστα, ποσες φορες εχω δει αγγελιες για διοπτρικα της Astro-Physics οπου ατομα περιμενουν χρονια σε λιστα αναμονης και ξαφνικα να βλεπεις αγγελιες για τα ιδια οπου ο πωλητης το ειχε στο κουτι του απο την πρωτη μερα που το ελαβε και "το ανοιξα μολις τωρα για να παρω τις φωτογραφιες που συνοδευον την αγγελια". Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Η φράση αυτή χρησιμοποιείται για να προσελκύσει αγοραστές. Το αν είναι αληθής ή όχι είναι ευθύνη του αγοραστή να μεριμνήσει. Οσον αφορά το αν είναι δείγμα "προβλήματος" να πουλάει κανείς το τηλεσκόπιό του.. Κάποιοι πουλάνε τηλεσκόπια διότι θα αγοράσουν μεγαλύτερο. Αλλοι έχουν τους δικούς τους λόγους που μπορεί να είναι ότι δεν έχουν χρόνο, δεν το δέχεται η γυναίκα τους, απογοητεύτηκαν διότι έκαναν κακή επιλογή τηλεσκοπίου και χίλιοι άλλοι λόγοι. Οι πωλήσεις τηλεσκοπίων έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια! Το ότι υπάρχουν κάποιες δεκάδες αγγελίες πώλησης δεν ακυρώνει το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι (περισσότεροι) αγοράζουν νέα τηλεσκόπια. Η συνισταμένη είναι θετική και η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα πάει μπροστά και αναπτύσσεται ποιοτικά και ποσοτικά. Τώρα για το ποιος μπορεί να φταίει που κάποιος έκανε λάθος επιλογή, σίγουρα δεν μπορούμε να απαντήσουμε γενικά. Κατά την άποψή μου σε αυτό το φόρουμ μάλλον συμβουλές που βοηθούν κάποιον να κάνει τη σωστή επιλογή δίνονται παρά το αντίθετο. Από εκεί και πέρα, προβλήματα-συνέπειες του τρόπου ζωής στις πόλεις, με το λίγο ελεύθερο χρόνο, το συνεχές τρέξιμο και το άγχος, τη φωτορύπανση, το συνωστισμό με τις πολυκατοικίες και άλλα πολλά καθιστούν δύσκολη τη ζωή του ερασιτέχνη και πιο πιθανό το γεγονός να απογοητευτεί κάποιος και να τα παρατήσει. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Heal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Εκείνο τελικά που αρχίζω να πιστεύω είναι πως το ενδιαφέρον στην Ελλάδα για την Αστρονομία όχι μόνο δε αυξάνεται αλλά αντιθέτως μειώνεται, μιας και τα περισσότερα τηλεσκόπια καταλήγουν στο σφυρί και στην χειρότερη περ΄πτωση στον κιάδο Λυπάμαι πολύ, αλλα θα διαφωνήσω κάθετα με την παραπάνω διαπίστωση. Η δημιουργία αστρονομικών συλλόγων και ομάδων, η διάκριση ελλήνων ερασιτεχνών με LPOD και APOD η μεγάλη συμμετοχη στα συνεδρια αστρονομίας, οι άστρο-παρατηρήσεις μάλλον στο αντίθετο συμπέρασμα οδηγούν. Όσο μεγαλύτερη είναι η κοινότητα τόσο μεγαλύτερος τζίρος θα γίνεται με τα τηλεσκόπια με συνέπεια να πωλούνται πολύ περισσότερα. Το πρόβλημα όμως των βεβιασμένων επιλογων παραμένει. Εκεί εντοπίζω την αιτια του "πωλείται τηλεσκόπιο στο κουτί του" και η λύση του κατά τη γνώμη μου είναι πιο πολλή υπομονή από τους φίλους μας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, ώστε να δουν αν το hobby τους ταιριάζει και έπειτα να προχωρήσουν σε κάποια αγορά.
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Eπισης διαφωνω καθετα με την αποψη του οτι το χομπυ της ερασιτεχνικης αστρονομιας φθηνει. Απο το 1994 ειμαι σ αυτο το χωρο και σε πληροφορω οτι η κατασταση αυτη τη περιοδο ειναι εξωπραγματικα υπεροχη για τα ελληνικα δεδομενα. Και ειμαι σιγουρος οτι αν ρωτησεις ανθρωπους οι οποιοι ασχολουνται χρονια και παρατηρουν θα σου απαντησουν το ιδιο[/img] STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Εκείνο τελικά που αρχίζω να πιστεύω είναι πως το ενδιαφέρον στην Ελλάδα για την Αστρονομία όχι μόνο δε αυξάνεται αλλά αντιθέτως μειώνεται, μιας και τα περισσότερα τηλεσκόπια καταλήγουν στο σφυρί και στην χειρότερη περ΄πτωση στον κιάδο Λυπάμαι πολύ, αλλα θα διαφωνήσω κάθετα με την παραπάνω διαπίστωση. Η δημιουργία αστρονομικών συλλόγων και ομάδων, η διάκριση ελλήνων ερασιτεχνών με LPOD και APOD η μεγάλη συμμετοχη στα συνεδρια αστρονομίας, οι άστρο-παρατηρήσεις μάλλον στο αντίθετο συμπέρασμα οδηγούν. Όσο μεγαλύτερη είναι η κοινότητα τόσο μεγαλύτερος τζίρος θα γίνεται με τα τηλεσκόπια με συνέπεια να πωλούνται πολύ περισσότερα. Το πρόβλημα όμως των βεβιασμένων επιλογων παραμένει. Εκεί εντοπίζω την αιτια του "πωλείται τηλεσκόπιο στο κουτί του" και η λύση του κατά τη γνώμη μου είναι πιο πολλή υπομονή από τους φίλους μας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, ώστε να δουν αν το hobby τους ταιριάζει και έπειτα να προχωρήσουν σε κάποια αγορά. θα συμφωνήσω με τον Κώστα.πιστεύω ότι η πλειοψηφία των αγγελιών αυτών οφείλεται στην ανάγκη των αγοραστών για ένα μεγαλύτερο τηλεσκόπιο,εξαιτίας της γρήγορης εξάντλησης των δυνατοτήτων του μικρότερου.το γεγονός ότι το επίπεδο των γνώσεων περί αστρονομικού εξοπλισμού είναι γενικά χαμηλό,οδηγεί στις λάθος και βιαστικές επιλογές τηλεσκοπίων. Αναμφισβήτητα υπάρχει και η μεριά εκείνων που είδαν αργότερα ότι δεν τους συγκινεί το άθλημα και αποφασίζουν να το εγκαταλείψουν. Πάντως θα βοηθούσε μία εκτίμηση των πωλήσεων αστρονομικού εξοπλισμού τα τελευταία χρόνια,από τους επιχειρηματίες.Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν και εκείνοι με τον Κώστα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2006 Μια στιγμή ρε παιδιά! Τι να γράψουν οι άνθρωποι; "Πωλείται μεταχειρισμένο τηλεσκόπιο ολίγον ταλαιπωρημένο από τη χρήση. Ο μικρομετρικός της εστίασης θέλει λάδωμα, κοπάνησα δυο-τρεις φορές το σωλήνα στην μπαλκονόπορτα καθώς το έβαζα πάλι μέσα στο δωμάτιο, τα προσοφθάλμια είναι λίγο χαραγμένα (νομίζω), ο άξονας ορθής αναφοράς έχει λίγο τζόγο, ενώ την πρώτη φορά που έπλυνα τον καθρέφτη δεν ήξερα και χρησιμοποίησα ΑΖΑΧ";
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2006 Φίλε JupiterΜάλλον είσαι υπερβολικός. Εαν έχω κάτι καλό στα χέρια μου και θέλω να το πουλήσω θα το διαφημίσω ώς τέτοιο χωρίς να προσπαθήσω να κοροιδέψω κανέναν (μιλώ γενικά έτσι.Τώρα εάν το πουλάω γιατί περίμενα να δώ (κυριολεκτικά) τον ουρανό με τα άστρα και τελικά δεν τον είδα, αυτό είναι ένα ζήτημα παιδίας που δυστυχώς δεν αλλάζει εύκολα. Ο κόσμος της αστρονομίας για τον πολύ κόσμο παραμένει σκοτεινός και πολλές φορές απόκρυφος για τους μη μυημένους και , όπως ξέρεις πολύ καλά και εσύ και όλοι μας, αν δεν έχεις την υπομονή να τον εξερευνήσεις, πολύ γρήγορα θα το θεωρήσεις σαν λάθος επιλογή.Ειναι λάθος όμως να γινόμαστε σε τέτοι βαθμό επικριτικοί. Μας κάνει να φαινόμαστε "διαφορετικοί" σε ένα επίπεδο που θυμίζει "εμείς" και ¨οι άλλοι". Που στο κάτω κάτω της γραφής μας ενοχλεί όταν εμείς είμαστε "οι άλλοι". Δημήτρης
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2006 Μια στιγμή ρε παιδιά! Τι να γράψουν οι άνθρωποι; "Πωλείται μεταχειρισμένο τηλεσκόπιο ολίγον ταλαιπωρημένο από τη χρήση. Ο μικρομετρικός της εστίασης θέλει λάδωμα, κοπάνησα δυο-τρεις φορές το σωλήνα στην μπαλκονόπορτα καθώς το έβαζα πάλι μέσα στο δωμάτιο, τα προσοφθάλμια είναι λίγο χαραγμένα (νομίζω), ο άξονας ορθής αναφοράς έχει λίγο τζόγο, ενώ την πρώτη φορά που έπλυνα τον καθρέφτη δεν ήξερα και χρησιμοποίησα ΑΖΑΧ";
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα