Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

:-k :-k :-k

Μαλλον δεν θα κανεις δουλεια,γιατι ο βασικος παραγοντας για χρηση κυαλιων,(εκτος απο την σταθεροτητα),ειναι το υψος.Τα χαρακτηριστικα που εχει ο τριποδας της προσφορας,μαλλον δεν επιτρεπουν την μετασκευη,γιατι πρεπει να συνδιασεις τελικο υψος γυρω στα 2 μετρα(για να μπορεις να παρατηρεις κοντα στο ζενιθ),και αντιστοιχη σταθεροτητα.

Εγω χρησιμοποιω ενα αρκετα στιβαρο "Velbon" με τελικο υψος 1,80 και μικρη προεκταση,και παλι δεν ειμαι 100% ικανοποιημενος. :shock: :shock: :-k

Δημοσιεύτηκε

Αν 112 εκατοστά είναι το συνολικό της ύψος, δεν θα την συνιστούσα. Είναι πολύ χαμηλή. Πιθανότατα, δεν θα μπορείς να την χρησιμοποιείς ούτε καν καθιστός, περνώντας τα πόδια σου εσωτερικά, κάτω από το κεντρικό τριγωνικό δέσιμό της, εκτός βέβαια αν μαζί της χρησιμοποιήσεις παιδική καρέκλα – σκαμνάκι! ](*,)

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Μα αυτό είναι ενα απλό φωτογραφικό τρίποδο..

μπορείς να βρείς δεκάδες διαφορετικά (και πιο στιβαρά..) σε μαγαζιά με φωτογραφικά είδη..

δε νομίζω να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή απο το συγκεκριμένο.

Δημοσιεύτηκε

Τρίποδες σαν αυτόν είναι ακατάλληλοι για παρατήρηση του ουρανού με κιάλια. Ωστόσο, αν κάποιος είναι διατεθημένος να επενδύσει σ΄ένα τρίποδα για τέτοια δουλειά, θα αναταμοιφθεί με άνετες και παραγωγικές παρατηρήσεις. Σχετική συζήτηση:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1040&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EA%E1%E8%E9%F3%F4%FC%F2

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω πως αυτός ο τρίποδας δεν αξίζει!Στην εικόνα μοιάζει σαν ετοιμμόροπο...Αν βέβαια θες να το δοκιμάσιες η τελική απόφαση είναι δική σου!
!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης