iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Τα λιδλ τελικα εβγαλαν μικροσπιο στην εξωφρενικα χαμηλη τιμη των 59,90 ευρω , με καμερα , φακους και ολα τα παρελκομενα.Το BIOLUX (bresser) 40x-1024x που στα μαγαζια το βρηκα 149,00 ευρω (προσφορα ) μαλλον θα το αποκτησω γιατι πιστευω οτι και ο μικροκοσμος εχει εξισου ενδιαφερον με τον μακροκοσμο. Μαλλον δεν θα ερθει το τηλεσκοπιο που περιμενουμε Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
aristarchus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Μια λυση ειναι να στακαρεις δεκα barlow των 5x .... Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 barlow included οσο το βλεπω τοσο πιο κοντα στην αγορα του ειμαι Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Μπορείς πάντα να εφαρμόσεις το μικροσκόπιο ακριβώς επάνω στο προσοφθάλμιο για...μεγένθυση της μεγένθυσης.... Είπα και αλλού, πρώτα θα φάνε το ψαχνό οι "του εξωτερικού" και αν περισσέψει τίποτα θα φάνε και τα "αδέσποτα" σε διπλή τιμη...Απλά δεν έμεινε ψαχνό (ήταν φιλέ μινιόν φαίνεται.... )και μιας και θα φάμε κόκκαλο έπεσε και η τιμή........Η ελπίδα πάντως πεθαίνει τελευταία... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 πάντως το μικροσκόπιο αξίζει τον κόπο και θα το πάρω σίγουρα!!!!!!!!!
pentraks Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Εδω ποιο καθαρά τι ακριβώς δίνει το πακέτο. Ερωτηση τωρα, στην αγορά που κάνει 150€ περιλαμβάνει και την κάμερα, στην προσφορά του LIDL αναφέρει απλά "δυνατότητα σύνδεσης με Η/Υ" φαίνεται και στην φωτό ποιο πάνω η κάμερα, λέτε να είμαστε τυχεροί να την περιλαμβάνει? Imagination is more important than knowledge
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Εγω ειχα παρει περυσι τετοια εποχη το αντιστοιχο μικροσκοπιο. Ναι περιλαμβανει την καμερα την οποια φυσικα μπορει κανεις να συνδεσει και σε τηλεσκοπιο αν και η ποιοτητα της εικονας που δινει δεν ειναι υψηλη.Οσο για το ιδιο το μικροσκοπιο για μεγεθυνσεις ως 300x αποδιδει σχετικα καλα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Astral-Force Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 ειχα παρει ενα σετ μικροσκοπιο και τηλεσκοπιο μαζι (!!) απο τα lidl για το αστρονομικο (κυριολεκτικα) ποσο των.... 5 ευρω!!! το μικροσκοπιο εκανε καλη σχετικα δουλεια μεγενθυνοντας μια κατσαριδα 5 χιλιοστων σε μεγεθος ενος πορτοκαλιου περιπου. οσο για το τηλεσκοπιο καλυτερα να κανει παρατηρησεις ο 4χρονος ανηψιος μου μαζι του.
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 ειχα παρει ενα σετ μικροσκοπιο και τηλεσκοπιο μαζι (!!) απο τα lidl για το αστρονομικο (κυριολεκτικα) ποσο των.... 5 ευρω!!! το μικροσκοπιο εκανε καλη σχετικα δουλεια μεγενθυνοντας μια κατσαριδα 5 χιλιοστων σε μεγεθος ενος πορτοκαλιου περιπου. οσο για το τηλεσκοπιο καλυτερα να κανει παρατηρησεις ο 4χρονος ανηψιος μου μαζι του. αυτο ηταν παιχνιδι ,δεν νομιζω να ειναι το ιδιο πραγμα. παντος και για παιχνιδι 5 ευρω τετοιο σετ ειναι ελαχιστα λεφτα. ρωτησα φιλο μικροβιολογο και μου ειπε για το συγκεκριμενο οτι ειναι κορυφη για ερασιτεχνικο επιπεδο. Οταν ηταν φοιτητης ειχε μικροτερο. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Πιστεύω το μικροσκόπιο είναι άριστο χριστουγεννιάτικο δώρο για μικρά παιδιά (και όχι μόνο!). Μια καλή λύση για όποιον θέλει να κάνει ένα δώρο με αξία και ουσία. ΥΓ: Φυσικά και ένα τηλεσκόπιο να πάρει, ακόμα καλύτερα «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Απ΄ότι βλέπω φέτος έχουμε και αύξηση τιμής κατά 20% (πέρυσι 50 ευρώ). Ας είναι… Απ΄ότι βλέπω το Biolux του Νομικού διαφοροποιείται ως προς την μεγέθυνση ενός από τους παρεχόμενους προσοφθαλμίους (10x αντί 5x), αλλά και ως προς την βάση του μικροσκοπίου (δεν έχει επάνω της έναν διακόπτη με ρυθμίσεις). Μάλλον θετικό σημάδι... Απ΄ότι βλέπω, υπάρχουν δυνατότητες χρήσης και των αστρονομικών μας προσοφθαλμίων: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2005&postdays=0&postorder=asc&start=60 Χμμ... μου έρχονται ιδέες... Γιατί όχι τότε και του binoviewer μου! PapGeo
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Πάντως, από μια πρόχειρη έρευνα διαπίστωσα ότι υπάρχουν διαφορές κυρίως στο σώμα του μικροσκοπίου του Lidl σε σχέση με αυτό της σελίδας της Bresser και αυτό της σελίδας του Νομικού. Εδώ η σελίδα με όλα τα μικροσκόπια της Bresser: http://www.optical-systems.com/index.php/gclid/CIKh4p-wgYkCFRhVZwod8ncXVw/cPath/235_243/ref/1/sb/bresser/language/gb?osCsid=ce61f39f92a8be7bc398b4d84aa78472 Εδώ αυτό που μοιάζει περισσότερο με του Lidl:Bresser Biolux MD 20-1024x http://www.optical-systems.com/product_info.php/name/Bresser_Biolux_MD_20-1024x_Microscope/cPath/235_243/products_id/2986?osCsid=ce61f39f92a8be7bc398b4d84aa78472 Και εδώ του Νομικού:BIOLUX NG 40x-1024xhttp://www.telescopeshop.gr/microscopes Του Lidl είναι BIOLUX (άνευ λοιπών στοιχείων για την ώρα) 20x-1280x.Aν όμως υπολογίσουμε την διαφορά στις τιμές, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης… και κουτσό να είναι, συμφέρει! Μου θύμισε την άλλη προσφορά των Lidl, εκείνη με τα no type κιάλια 10x50 της Meade… Εδώ τουλάχιστον γράφει BIOLUX. Φιλικά PapGeo
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαστε το μοναδικο φορουμ που ασχολειτε με αυτο το θεμα http://www.webastro.net/forum/showthread.php?p=204507 βελγιο γαλλια τα αστρονομικα φορουμ ακριβος με την προσφορα αυτην ασχολουνται.. Η δυνατοτητΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠOY μας κανει να απορουμε για αν εσωκλειετε η καμερα ειναι αδυναμια της μεταφρασης πιστευω. Features- Barlow zoom system- Bresser MicrOcular I (ειναι η καμερα ) να προσθεσω οτι το biolux ειναι εμπορικο μοντελο της bresser/meade Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 H kamera perilambanetai h oxi?
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Λογικά ναι. Αν δεις το φυλλάδιο δείχνει και την USB κάμερα πάνω από την τιμή. ΥΓ: Αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν τη βάλει κανείς σε τηλεσκόπιο! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Αυτό το: δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή... ...μπορεί και να μην περιέχεται..
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Ναι αλλά αφού δείχνουν την κάμερα στη φωτογραφία θα είναι κοροϊδία να μην περιέχεται και αρκετός λόγος να το γυρίσει κανείς πίσω. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δεν νομίζω να λείπει η κάμερα από την συσκευασία, αφού συμπεριλαμβάνεται σε ένθετη φωτογραφία στην προσφορά. Διαφορετικά θα είχε προειδοποιητική σήμανση ή ξεχωριστή τιμή από αυτήν του μικροσκοπίου.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Μάλιστα..Κατα πάσα πιθανότητα θα το πάρω...αν δεν κάνω οικονομία για κανένα προσοφθάλμιο...
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Τηλέμαχε, σε βλέπω που το «στριφογυρίζεις» από πέρυσι. Μάλλον πρέπει να δώσεις μια λύση… Μιλάμε πάντως για εισαγωγή στο μικρόκοσμο, που είναι πιο συναρπαστικός απ΄ότι πιθανόν φαντάζεσαι. Μιλάμε για πανέμορφα χρώματα και σχέδια (πάντα κατάλληλα φωτισμένα) και για επιφάνειες, που μπορεί λ.χ. να δείχνουν λείες, όταν όμως τις μεγεθύνεις, εμφανίζουν κάθε λογής ανωμαλίες. Κάθε αντικείμενο, οργανικό ή ανόργανο αποκτά μιαν άλλη εμφάνιση, διαφορετική από αυτή της καθημερινής ζωής. Να και μια συζήτηση που βρήκα για μικροσκόπια, μεταξύ των οποίων και για του Lidl, και τί μπορεί να δει κανείς μέσα από αυτά: http://www.birdforum.net/archive/index.php/t-35531 Εντύπωση μου προκάλεσε ότι οι περισσότεροι, ακόμα και με ακριβότερα μικροσκόπια, ασχολούνται με μικρές μεγεθύνσεις 10x – 150x. Οποιαδήποτε αντιστοιχία με τις ωφέλιμες μεγεθύνσεις των τηλεσκοπίων λέτε να είναι συμπτωματική? Σημειωτέον, τα RadioShack παλιότερα παρείχαν με 10 ευρώ ένα καταπληκτικό μικροσκόπιο τσέπης (!) έναντι 10 ευρώ (μάλλον ακατάλληλο για όσους φορούν γυαλιά). Λειτουργεί με 2 ΑΑΑ μπαταρίες για να φωτίζει το θέμα, έχει μέγεθος μικρού φακού με θήκη μεταφοράς και παρέχει μεγεθύνσεις 60x – 100x. Να φανταστείτε, όταν παρατηρείς στις 100x, το πεδίο που βλέπεις δεν είναι μεγαλύτερο από την διάμετρο του κεφαλιού μιας καρφίτσας! Ακόμα κι αν αγοράσω την προσφορά του Lidl, δεν νομίζω να βάλω στην άκρη αυτό του RadioShack. Μιλάμε για grab and go μικροσκόπιο! Φιλικά PapGeo
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 έχω δουλέψει με μικροσκόπιο...και πανεπιστημιακό μάλιστα...ξέρω δηλαδή την λειτουργεία του καθώς και τι μπορείς να δεις με τέτοιο όργανο..απλα δεν ξέρω αν θα βγω οικονομικά... Μπορώ να πω ότι ο μικρόκοσμος με συνεπαίρνει εξίσου με το σύμπαν..
george2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2006 Θα το πάρω κι εγώ αυτό το μικροσκόπιο.Μέχρι τώρα προσπαθούσα να φτιάξω ένα χρησιμοποιώντας δύο προσοφθάλμια από το παλιο μου τηλεσκόπιο...αλλά έπρεπε να τα κρατάω με το χέρι για να παρατηρήσω.Καταλαβαίνετε τι σταθερότητα είχαν...Αυτή η κάμερα (αν τελικά την έχει)μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τηλεσκόπιο; Αν ναι τι μπορώ να φωτογραφίσω;
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2006 η καμερα ειναι μεσα πιστευω. Σε ολη την ευρωπη την εχει μεσα στην ελλαδα δεν θα την εχουν? δεν νομιζω. Το τι μπορει να φωτογραφησεις θα σου πω οταν το κανω , αλλα μην περιμενεις τρομερα αποτελεσματα. Στο μικροσκοπιο το φως ειναι αυθονο, ενω στο τηλεσκοπιο ελαχιστο. αυτη ειναι η διαφορα, η καμερα στο μικροσκοπιο θα αποδιδει πολυ καλα (ικανοποιητηκα) στο τηλεσκοπιο θα δουμε αν και εδω μεσα καποιος το εχει δοκιμασει. ετσι δεν ειναι ? Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
JOPBOUZAS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2006 Παιδια πηρα το μικροσκοπιο και παρατηρησα πως εχει φοβερη αναλυση.Η καμερα του ειναι παρα πολυ καλη και ευκρινεστατη.εχει οτι αξεσουαρ ελεγε το χαρτι,και ακομα κατι αυγα γαριδας που σου δινει τα υλικα για να εκολαψεις και να τα παρατηρεις.Ασχετο με την αστρονομια αλλα ενδειαφερων.Μια γνωμη απο εσας αν ειναι ευκολο.Την καμερα αν την προσαρμοσω στο τηλεσκοπιο θα δω τιποτα? Πως μπορω να βαλω μερικες φωτογραφιες απο το μικροσκοπιο για να δειτε εδω?εχω αποθηκευσει αρκετες. rc 6"
mixanobios Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2006 Πραγματικα πολυ ωραιο το μικροσκοπιο....Καποιος που ξερει να μας πει ή καποιο σιτε να βρουμε πως μπορουμε να δουμε και ζωντανo μικροοργανισμο!!! Ευχαριστω πολυ. Το Ελληνικό Φόρουμ για τα Μπονσάιhttp://www.bonsaiforum.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα