alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2007 Νίκο, σχετικά με το πρώτο σκέλος,αποκλείεται το manual της βάσης σου να αναγράφει τα volt λειτουργιας και να μην αναφέρει το ρεύμα λειτουργίας ή έστω την ισχύ που καταναλώνει. Σκέψου το λογικά. Η μπαταρία ενός αυτοκινήτου είναι 12Volt. Επίσης, και η μπαταρία μίας φωτογραφικής μηχανής είναι 12Volt.Μπορείς να συνδέσεις την μπαταρία της φωτογραφικής μηχανής στο αυτοκίνητο ώστε να εκκινήσει;Φυσικά όχι,διότι άλλο ρεύμα έχει την δυνατότητα να δώσει η μπαταρία του αυτοκινήτου που έχει 40Ah(αμπερώρια) και άλλο η μπαταρία της φωτογραφικής μηχανής.Η ισχύς δηλαδή που καταναλώνει το αυτοκίνητο είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της φωτογραφικης μηχανής,έστω και αν δουλεύουν και τα 2 στην ίδια τάση. To manual σου κάπου πρέπει να λέει και τα Αμπέρ λειτουργίας ή την ισχύ λειτουργίας. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 ως κυρια πηγη εγω εναν μετασχηματιστη, οπου μπορεις να επιλεξεις το output voltage απο 3 εως 12V. γραφει οτι ειναι 800mA regulated. ειναι καταλληλο για το τηλεσκοπιο ? Το ποιό πιθανό είναι ότι είσαι εντάξει. Βέβαια χωρίς να ξέρεις συνολική κατανάλωση (αμπέρ ή βατ) υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να υπερφορτώσεις τον μετασχηματιστή (να θές παραπάνω από .8A) αλλά συνήθως οι regulators έχουν και προστασία από υπερφόρτωση (το λιγότερο μια ασφάλεια). Για να είσαι 100% σίγουρος βάλε εσύ μια ασφάλεια 800mA σε σειρά με ένα από τα δύο καλώδια, ή/και βρες την κατανάλωση με κάποιο τρόπο. Αλήθεια, πως υποτίθεται ότι πρέπει να το τροφοδοτήσεις κανονικά (χωρίς πατέντες) ; με μπαταρίες ; Αν ναι, τότε δεν έχεις πρόβλημα.εχω k δυο μπαταριες ... 12V με 7 Ah...initial current max 2.1A. Αυτες ειναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι οκ. Μου φένεται λίγο απίθανο να ζητάει τόσο πολύ ρεύμα το όργανό σου. Γενικά τα ηλεκτρονικά είναι μικρής κατανάλωσης' date=' οι βυματικοί κινητήρες είναι μέτρια κατάσταση(0.2-0.3Α), μόνο peltier για ψύξη CCD θέλει 2-4 Α. σιγουρα το καλωδιο που θα ενωσει τις μπαταριες με το τηλεσκοπιο πρεπει να ειναι το καταλληλο. Αυτό που πρέπει να προσέξεις (και με τον μετασχηματιστή) είναι το τύπο βύσματος που έχει το όργανό σου και την πολικότητα που θέλει. Στις μπαταρίες βάλε "κροκοδειλάκια".Για ρίξε καμιά φωτο του βύσματος και τα λέμε.
arcadian Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 Δημήτρης και roryt, ευχαριστω για τις απαντησεις σας. βρηκα στο νετ οτι χρειαζεται 2.5 Α στα 12v regulated. το manual δεν γραφει κατι σχετικο για καταναλωση (ή ειμαι εντελλως τυφλος)ομως το power tank (ενα απο τα power tank) που πουλαει η celestron ειναι 12v και 7ah, οσο δηλ οι μπαταριες που εχω, αρα το μονο που πρεπει να προσεξω ειναι τα καλωδια και τις ενωσεις, αρα με αυτες ειμαι οκ. οσον αφορα το μετασχηματιστη τωρα, πρεπει να δω τι θα κανω.....που ειναι .8Α, ασφαλεια? καμια γνωμη ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σας..νικος Φιλικα, Νικος
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 χρειαζεται 2.5 Α στα 12v regulated....οσον αφορα το μετασχηματιστη τωρα, πρεπει να δω τι θα κανω.....που ειναι .8Α, ασφαλεια?Εισαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι τόσο πολύ ρεύμα ; Ή μήπως αυτό είναι το μέγιστο του tank (οπότε καλύπτει και άλλα πράγματα). Αν όντως θες 2.5Α δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Ακόμη και αν αυτό το ρεύμα είναι στιγμιαίο (μόνο κατά τις εκκινήσεις) και πάλι πρέπει ο μετασχηματιστής να μπορεί να το δώσει. Οπότε τον ξεχνάς και πας για τις μπαταρίες. (.8Α = 0.8Α = 800mA)
arcadian Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 Τα νευρα μου!! θελω να "βγω" αυριο για την εκλειψη και φοβαμαι μην "παθω" τιποτα!! τεσπα φιλε roryt εχεις δικιο, τελικα θελουν 1,5Α, (ειναι πολλα αυτα που ελεγα) τουλαχιστον ετσι μου ειπε πωλητης σε ενα γνωστο μας καταστημα. αρα πρεπει να παρω αλλον μετασχηματιστη. αλλα ομως με αυτον κανω την δουλεια μου μεχρι τωρα μια χαρα. αρα εαν εχω καταλαβει καλα, δινει λιγοτερη ενταση και τα μοτερ δουλευουν καλα!! μεχρι να τον καψω?? και με τις φορητες μπαταριες τι κανω? οταν λεμε 7ΑΗ δεν εννοουμε 7 αμπερ την ωρα? ή κανω λαθος?(χωρητικοτητα/διαρκεια)προσπαθω με ενα πολυμετρο να βγαλω καποια ακρη αλλα δεν καταφερνω και πολλα, αφου τα καλωδια πανε να καουν οταν τα ακουμπαω στους πολους!!! σορρυ που σας εχω πρηξει με τις ερωτησεις αλλα δεν θελω να καψω κατι και μετα να τρεχω!!!! update> τελικα εβγαλα ακρη, ας ειναι καλα και το ιντερνετ!! Φιλικα, Νικος
MARINOS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 Τα νευρα μου!! θελω να "βγω" αυριο για την εκλειψη και φοβαμαι μην "παθω" τιποτα!! τεσπα φιλε roryt εχεις δικιο, τελικα θελουν 1,5Α, (ειναι πολλα αυτα που ελεγα) τουλαχιστον ετσι μου ειπε πωλητης σε ενα γνωστο μας καταστημα. αρα πρεπει να παρω αλλον μετασχηματιστη. αλλα ομως με αυτον κανω την δουλεια μου μεχρι τωρα μια χαρα. αρα εαν εχω καταλαβει καλα, δινει λιγοτερη ενταση και τα μοτερ δουλευουν καλα!! μεχρι να τον καψω?? και με τις φορητες μπαταριες τι κανω? οταν λεμε 7ΑΗ δεν εννοουμε 7 αμπερ την ωρα? ή κανω λαθος?(χωρητικοτητα/διαρκεια)προσπαθω με ενα πολυμετρο να βγαλω καποια ακρη αλλα δεν καταφερνω και πολλα, αφου τα καλωδια πανε να καουν οταν τα ακουμπαω στους πολους!!! σορρυ που σας εχω πρηξει με τις ερωτησεις αλλα δεν θελω να καψω κατι και μετα να τρεχω!!!! update> τελικα εβγαλα ακρη, ας ειναι καλα και το ιντερνετ!! Μάλλον έχεις ψιλο-(εως και χοντρο-)κάψει το πολύμετρο.Για να μετρήσεις ρεύμα, δεν βάζεις ποτέ παράλληλα τους ακροδέκτες του πολύμετρου στην πηγή, γιατί έτσι δημιουργείς ένα 1ης τάξης βραχυκύκλωμα - πρέπει να μπουν "σε σειρά" με το ένα αγωγό της πηγής και τη συσκευή που τροφοδοτείς.Για τη συγκεκριμένη βάση μάλλον δεν χρειάζονται πάνω από 1,5 Amper (κορυφή).Αυτό που χρειάζεται προσοχή εάν υπάρχει χειριστήριο GOTO, είναι στο βύσμα που τροφοδοτεί τη βάση, ώστε να μην "παίζει", με συνέπεια τις συχνές διακοπές και ίσως το κάψιμο του GOTO. Χρήστος Μαρινός
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 με αυτον κανω την δουλεια μου μεχρι τωρα μια χαρα μόλις απάντησες στο πόσα Ampere χρειάζεσαι. Αφου δουλευει τι ψάχνεις; Και το 1.5Α που σου είπανε μάλλον είναι πολύ.7ΑΗ δεν εννοουμε 7 αμπερ την ωρα?Ναι, δηλαδή η μπαταρία μπορεί να σου δώσει 7Α για μία ώρα, ή 3.5 για 2 ώρες, 2.3A για 3 ώρες κ.ο.κ, και αν λες ότι θέλεις 1.5Α πας στις 4.5 ώρες.
arcadian Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2007 παιδια ευχαριστω πολυ!! το πολυμετρο μεχρι στιγμης παιζει μια χαρα!! θηριο το ατιμο!! κατανοητα ολα πλεον!! Καλη εκλειψη!! Φιλικα, Νικος
sheliak Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2008 Ξερει κανεις, τι θα γινει αν συνδεσω αυτο η κατι αντιστοιχο με την eq6?? Θα κανω δουλεια??
babgia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2008 Ξερει κανεις, τι θα γινει αν συνδεσω αυτο η κατι αντιστοιχο με την eq6?? Θα κανω δουλεια?? Σταμάτη θα σου φτάσουν 50 ώρες για ένα βράδυ, μήπως πρέπει να πάρεις κάποια μεγαλύτερη. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
roryt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2008 Αν εξαιρέσεις ότι θα κοψομεσιαστείς να την κουβαλάς, κατα τα άλλα γιατί να μην σου κάνει; Εγω πάντως προτίμησα ενα power tank 17ΑΗ απο αυτα που χρησιμοποιύνται για να βαζεις μπρος το αμαξι οταν εχει αδειασει η μπαταρια (συν κροκοδειλους για τους πόλους της μπαταριας του αμαξιού, φορτιστή, φακό και αντλία) και ειμαι ευχαριστημένος, κραταει πολύ (με την βαση μου τουλαχιστον) και ειναι και ελαφρύ. Και ειρθε και φτηνά.
sheliak Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2008 Καλα διαλεξα μια ακραια περιπτωση.. παντως την μπαταρια την θελω και για την βαση και για τον υπολογιστη. Για αυτο σκεφτομουν τοσο μεγαλη χωρητικοτητα. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι η τιμη της εντασης του ρευματος που εχει στα χαρακτηριστικα της, αυτη η τιμη αναφερεται σε μια μεγιστη τιμη ρευματος που μπορει να δωσει? (680 Αmpere ?) Γιατι εγω θελω πολυ πολυ λιγοτερα (αρα θα εχω μεγαλη χρονικη διαρκεια τροφοδοσιας?)
babgia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2008 Για κάποιο μικρό χρονικό διάστημά μπορεί να δώσει μέγιστο 680Α χωρίς να καταστρσφεί η μπαταρία, δεν θυμάμαι να διάβασα πόσο.Η μπαταρία αυτή μπορεί να δώσει 100Α συνεχόμενα για 1 ώρα ή αν η κατανάλωσή σου είναι 4Α (υποτίθετε) θα παρέχει ρεύμα για 100/4=25 ώρες. Υπολόγισε & κανα 50€ τουλάχιστον τον φορτιστή μπαταριών αυτοκινήτου Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2008 Μιας και ξεθάψατε αυτό το θέμα, να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Πώς θα βρω μετασχηματιστή για να δίνει ρεύμα απ' ευθείας στην eq6 από την πρίζα όταν είμαι στο σπίτι για να μην χρησιμοποιώ το powertank που καμμιά φορά με αφήνει στη μέση; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
babgia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2008 Μια λύση είναι να αγοράσεις ένα έτοιμο http://www.tele.gr/html/158.HTM Εγώ σήμερα περιμένω τον MW-9130GS Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα