Jump to content

Πιο φίλτρο ΟΙΙΙ ;;


παναγιωτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το UHC της astronomik και είμαι ευχαριστημένος. Σας ρωτώ λοιπόν, πιο ΟΙΙΙ ; astronomik, baader, televue, lumicon ή celestron ;
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παναγιώτη, έχω παρατηρήσει αρκετά νεφελώματα με το OIII της baader (με dob 8") και της lumicon (με dob 10"). Ήταν και τα δύο εξαιρετικά για τα χρήματά τους. Σίγουρα ένα απ' αυτά τα δύο θα σε άφηνε ευχαριστημένο.

 

Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω, πρέπει κάποιος να τα έχει δοκιμάσει όλα για να έχει άποψη. Σίγουρα οι υπόλοιποι φίλοι θα έχουν σχόλια να κάνουν. Ρίξε καμιά ματιά πάντως στο cloudynights για κάποια σύγκριση.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

αν δε κάνεις φωτογράφηση,δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πάρεις άλλο εκτός από το baader.Αν θυμάμαι καλά η διαφόρα τιμής του με τα άλλα είναι τεράστια.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παραδοσιακά η Lumicon θεωρείται η καλύτερη στα φίλτρα. Δεδομένου όμως ότι δεν διατίθονται στην Ελλάδα, η Baader μάλλον είναι μονόδρομος. Να προσθέσω ότι μια και έχω χρησιμοποιήσει το baader ενός φίλου εναλλάξ με το δικό μου Lumicon, έχω την εντύπωση ότι το φιλτράκι της baader ήταν λίγο πιο σκοτεινό, αλλά τα αποτελέσματα ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση μην ανησυχείς ιδιαίτερα, όλες οι επιλογές της αγοράς είναι καλές και οι διαφορές μικρές.

Φιλικά,

Ηλίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης