Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σε λίγες μέρες, αν όχι σήμερα, θα παραγγείλω το dob 8'' από το πλανητάριο και θα ήθελα να μάθω αν και ποιο barlow θα χρειαστώ. Και κανένα καλό προσοφθάλμειο επιπλέον. Ο προϋπολογισμός μου για τα έξτρα δε ξεπερνά τα 70 με 80 ευρώ.

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε

Τα λεφτά είναι σχετικά λίγα για καλές επιλογές σε barlow + προσοφθάλμιο. Μάλλον σου φτάνουν να πάρεις το ένα από τα δύο (οριακά).

Από barlow, με διαφορά ο "αγαπημένος" προσιτός barlow του forum είναι ο Celestron Ultima 2x που όμως έχει κάπου στα 100.

Με τι προσοφθάλμια πακέτο έρχεται το τηλεσκόπιο; Ενημέρωσέ μας για να κάνουμε κάποια καλή πρόταση!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Από barlow, με διαφορά ο "αγαπημένος" προσιτός barlow του forum είναι ο Celestron Ultima 2x που όμως έχει κάπου στα 100.

Αν ενδιαφερεσαι για αγορα απο Αμερικη, θα τον βρεις σε αριστη κατασταση με 32-35 ευρω.

Πχ. http://www.astromart.com/classifieds/details.asp?classified_id=471904,

http://www.astromart.com/classifieds/details.asp?classified_id=470156,

http://www.astromart.com/classifieds/details.asp?classified_id=472077

Μαλιστα τον εχω δει και φθηνοτερα (μεχρι και 15 ευρω/20 δολλαρια)!

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά αξίζει να ειπωθεί άλλη μία: Για τέτοια μικροπράγματα (φίλτρα, προσοφθάλμια, barlow) το astromart είναι μονόδρομος. Τον δικό μου ultima τον είχα πάρει $60 μαζί με τα έξοδα αποστολής, αλλά πριν πολύ καιρό. Σίγουρα αν έχεις υπομονή θα βρεις και φθηνότερα, αλλά νομίζω ότι σήμερα $50 μαζί με την αποστολή είναι πολύ λογική τιμή.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Επειδή έχουμε το ιδιο τηλεσκόπιο, έρχεται μαζί με plossl 25mm & 10mm.

εγω του εχω πάρει ενα μέτριο barlowX2, και απο φίλτρα ενα UHC-S.

(Δεν υπολογίζω ενα φίλτρο σελήνης, το οποίο χρησιμοποίησα 2 φορές, και δε νομίζω να το ξαναχρησιμοποιήσω, ούτε τα προσοφθάλμια του Lidl)

Πάντως θα σου πρότεινα, να πάρεις καλύτερα ενα φίλτρο, να μάθεις λίγο καλύτερα τον εξοπλισμό σου, τον ουρανό ίσως, και μετά πιο "έμπειρος" να πάρεις κάτι το οποίο σου χρειάζεται περισσότερο απο κάτι άλλο, γιατί πλάκα-πλάκα, θα καταλήξεις να θέλεις πολλά πράγματα, αν το καλοσκεφτείς.. :? O:)

Δημοσιεύτηκε
Eιχα διαβασει σε παλαιοτερεs συζητησειs oτι καπιοι προτιμουν να κανουν παρατηρηση χωριs barlow ,κ' αντι αυτου να εχουν στη συλλογη τουs καποια προσοφθαλμια παραπανω. Η γνωμη σαs;
Φιλικα Γιωργος :wink:
Δημοσιεύτηκε
Eιχα διαβασει σε παλαιοτερεs συζητησειs oτι καπιοι προτιμουν να κανουν παρατηρηση χωριs barlow ,κ' αντι αυτου να εχουν στη συλλογη τουs καποια προσοφθαλμια παραπανω. Η γνωμη σαs;

It all depends on the eye of the observer my friend. Εαν εχεις δοκιμασει και τους δυο τροπους τοτε θα ξερεις ηδη τι σου αρεσει/βολευει καλυτερα.

Δεν εχουμε ολοι τα ιδια ματια :mrgreen:

Εκτος τουτου ειναι και το θεμα κοστους. Μια συλλογη απο προσοφθαλμια διαφορων mm ειναι μακραν ακριβοτερη απο μια συλλογη 2-3 προσοφθαλμιων και ενος barlow.

Αν και προσωπικα δεν θα με χαλουσε να κρατησω τον barlow για την φωτογραφηση και να χτυπησω ολη την σειρα των Orion Stratus/Baader Hyperion

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Εκτος τουτου ειναι και το θεμα κοστους. Μια συλλογη απο προσοφθαλμια διαφορων mm ειναι μακραν ακριβοτερη απο μια συλλογη 2-3 προσοφθαλμιων και ενος barlow

Ακριβώς αυτή είναι η ουσία του πράγματος, για αρχή πάρε 2 προσοφθάλμια και έναν καλό barlow και αργότερα θα δεις τι χρειάζεσαι. Μην προσπαθείς να τα πάρεις όλα μαζί από την αρχή. Η συλλογή σου από προσοφθάλμια θα αλλάξει αρκετές φορές στο μέλλον.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Τώρα που το θυμήθηκα.. Ρίξε και μια ματιά στη σελίδα της televue: http://www.televue.com/engine/page.asp?cat=2

Όχι, δεν σε στέλνω να αγοράσεις nagler και panoptic - αυτά για αργότερα :)

Έχει κάποια άρθρα-συμβουλές για το πως μπορεί να συνδυάσει κανείς 2-3 προσοφθάλμια με έναν barlow σε σχέση με το τηλεσκόπιο που έχει, καθώς επίσης και για βασικές έννοιες, όπως μεγέθυνση, πραγματικό και φαινόμενο εύρος πεδίου, exit pupil κλπ. Ρίξε μια ματιά, αν μη τι άλλο είναι ενδιαφέρον :)

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Το θεμα δεν ειναι τι μ'αρεσει και τι οχι.Το ζητουμενο ειναι με ποιο τροπο θα εχω καλυτερο ειδωλο.Οσο για την τιμη οπωs ειπεs :(

Φυσικά είναι καλύτερο να έχεις ένα πολύ καλό προσοφθάλμιο για κάθε μεγένθυνση που θέλεις από το να έχεις ενα συνδιασμό barlow+(πολύ καλό) προσοφθάλμιο. Αυτό όμως μεταφράζεται σε, σχεδόν, διπλάσιο κόστος. Αν έχεις την δυνατότητα και δεν σε αποσχολεί το κόστος τότε δεν βρήσκω κανένα λόγο να μην αρχίσεις να αγοράζεις τους προσοφθάλμιους. Σε αυτή την περίπτωση όμως τα 100Ε ενός αξιοπρεπη barlow δεν είναι αξιολογήσημο κόστος (οπότε γιατί να μην τον πάρεις εξ αρχής;).

Εαν όμως το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας, τότε ο barlow είναι μονόδρομος αν θέλεις να έχεις από νωρίς μεγαλύτερη γκάμα μεγενθύνσεων. Και αυτό γιατί ενας καλός barlow με ενα καλό προσοφθάλμιο είναι καλύτερη λύση από ενα φτηνό προσοφθάλμιο που δίνει την ίδια μεγένθυνση.

38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
Δημοσιεύτηκε

Και εγώ στην ίδια φάση είμαι με το ίδιο τηλεσκόπιο και προσοφθάλμια.

(club είπαμε). Μόλις παράγγειλα τον ultima Barlow χωρίς πολλές σκέψεις, έτσουξε 138€ βέβαια.

Οι κινήσεις έχω την άποψη οτι πρέπει να γίνονται μεμονομένες για κάθε εξάρτημα ώστε να μην γίνονται θυσίες λόγω τιμής...

Imagination is more important than knowledge
Δημοσιεύτηκε
Το θεμα δεν ειναι τι μ'αρεσει και τι οχι.Το ζητουμενο ειναι με ποιο τροπο θα εχω καλυτερο ειδωλο.Οσο για την τιμη οπωs ειπεs :(

Μα και η εννοια "καλυτερο ειδωλο" απο το ματι σου εξαρταται.. απο το ποια εικονα σου αρεσει περισσοτερο!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Μόλις παράγγειλα τον ultima Barlow χωρίς πολλές σκέψεις, έτσουξε 138€ βέβαια.

Μην με περεξηγησεις αλλα πληρωσες υπερβολικα για τον συγκεκριμενο Barlow. Ολοκαινουργιος στο κουτι του απο την Αμερικη ειναι 55 ευρω: http://www.buytelescopes.com/product.asp?t=&pid=436&m= ... οσο και να ειναι τα εξοδα αποστολης (σιγα τωρα τα εξοδα) συν φορους/δασμους και παλι δεν ξεπερνας τα 75-80 ευρω.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Αυτοί είναι οι προσοφθάλμιοι που έχει:

2 προσοφθάλμιoι φακοί (31.8mm) Super Plossl 25mm & Super Plossl 10mm

Είναι καλά για αρχή; Δηλαδή μπορώ να έχω σχετικά καλά αποτελέσματα μέχρι να πάρω και κάποιο άλλο;

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε
Αυτοί είναι οι προσοφθάλμιοι που έχει:
2 προσοφθάλμιoι φακοί (31.8mm) Super Plossl 25mm & Super Plossl 10mm

Είναι καλά για αρχή; Δηλαδή μπορώ να έχω σχετικά καλά αποτελέσματα μέχρι να πάρω και κάποιο άλλο;

Είναι εξαιρετικοί για αρχή. Συμπλήρωσε τους με ένα barlow 2χ και δεν θα χρειαστείς κάτι άλλο για πολύ καιρό.

Δημοσιεύτηκε
Μόλις παράγγειλα τον ultima Barlow χωρίς πολλές σκέψεις, έτσουξε 138€ βέβαια.

Μην με περεξηγησεις αλλα πληρωσες υπερβολικα για τον συγκεκριμενο Barlow. Ολοκαινουργιος στο κουτι του απο την Αμερικη ειναι 55 ευρω: http://www.buytelescopes.com/product.asp?t=&pid=436&m= ... οσο και να ειναι τα εξοδα αποστολης (σιγα τωρα τα εξοδα) συν φορους/δασμους και παλι δεν ξεπερνας τα 75-80 ευρω.

Ναι το καταλαβαίνω οτι μπορουσα να τον βρω και φτηνότερα, εξάλλου πριν κάνω αγορές ξεψαχνίζω οσο δε μπορεις να φανταστεις.

Απλα το ήθελα ΤΩΡΑ όμως, σήμερα το παράγγειλα αυριο το μεσημέρι στα χέρια μου. Χώρια που έκοψα και τιμολόγιο οπότε με συμφερει διπλά. :-note

Δημοσιεύτηκε
Και εγώ στην ίδια φάση είμαι με το ίδιο τηλεσκόπιο και προσοφθάλμια.

(club είπαμε). Μόλις παράγγειλα τον ultima Barlow χωρίς πολλές σκέψεις, έτσουξε 138€ βέβαια.

Οι κινήσεις έχω την άποψη οτι πρέπει να γίνονται μεμονομένες για κάθε εξάρτημα ώστε να μην γίνονται θυσίες λόγω τιμής...

ultima borlow 2x celestron 103 ευρω.

http://www.aktistar.gr/ τα 35 ευρω ειναι σαφως μια μεγαλη διαφορα στην τιμη

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Δημοσιεύτηκε

Πάντως παράπονο το έχω όλα τα site καταστημάτων στην Ελλάδα που ασχολουνται με το εμπόριο τηλεσκοπιων και αξεσουάρ πάσχουν.

Ειναι εντελώς απρόσιτα μπερδεμένα με πληροφορίες σκορπιες ενω τιμές επιλεκτά όπου θέλουν.

Εγω εψαξα στο Aktistar και δε βρήκα τίποτα για αυτον τον Barlow. Ουτε καν πληροφορίες. :twisted:

Ας τα μαζέψουν λιγάκι ολοι τους λοιπόν αν θέλουν νέους πελάτες, και είναι πολλοι οι νεοεισερχόμενοι στον χώρο.

Οσο για τον barlow πραγματικά μου κόστισε 115€ επωφελουμε τον ΦΠΑ :D

Δημοσιεύτηκε

Είναι λίγο μπέρδεμα αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά και να σου λυθούν οι απορίες.

Υπάρχει κάτι καλύτερο ποιοτικά απο το ultima borlow 2x celestron αλλά να μην ξεφεύγουμε σε τιμή πάρα πολύ;

--
Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει κάτι καλύτερο ποιοτικά απο το ultima borlow 2x celestron αλλά να μην ξεφεύγουμε σε τιμή πάρα πολύ;

Ο Celestron Ultima 2X μια χαρά Barlow είναι, γιατί θα ήθελες κάτι που μόνο λίγο καλύτερου του είναι?

Δημοσιεύτηκε
Gstath εγραψε
  • Φυσικά είναι καλύτερο να έχεις ένα πολύ καλό προσοφθάλμιο για κάθε μεγένθυνση που θέλεις από το να έχεις ενα συνδιασμό barlow+(πολύ καλό) προσοφθάλμιο

Απλωs το ειδα σαν επενδυση για το μελλον το να παρω καποια καλα προσοφθαλμια, και ετσι τωρα εχω τουs hyperion 3.5-5-13mm (παιρνονταs εναν καθε μηνα).Η αληθεια ειναι πωs δεν εχω κανει παρατηρηση με barlow+προσοφθαλμιο για να καταλαβω την διαφορα στοειδωλο,απλωs ξαναλεω πωs επηρεαστικα απο καποιεs συζητησειs που εγιναν στο παρελθον.

Φιλικα Γιωργος :wink:
  • 8 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Άλλη μία σχετική απορία που θα ήθελα την βοήθειά σας.

Μαζί με αυτό το τηλεσκόπιο θα κάνω ακόμα μία αγορά. Ανεξαρτήτως τιμής.

Τι είναι καλύτερα από άποψη ποιότητας ειδώλου:

α) Κρατάω του 2 συγκεκριμένους προσοφθάλμιους που έρχονται μαζί με το τηλεσκόπιο και αγοράζω τον Televue barlow powermate 2,5X

ή

β) Δίνω τους προσοφθάλμιους αυτούς και αγοράζω τον Baader Hyperion zoom 8-24mm ;

Για να το τονίσω άλλη μια φορά: Ανεξάρτητα από την τιμή και με το σκεπτικό ότι με ενδιαφέρει η ποιότητα στο εύρος 10mm έως 24mm, τι προτείνετε και γιατί;

Σας ευχαριστώ

----------------

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης