Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Είμαι πλέον ένας περήφανος ιδιοκτήτης ενός 8ίντσου celestron sc και μιας αμφιλεγόμενης ASGT στήριξης,... αλλά και ορφανός από power supply (κάποια στιγμή σκεφτήκαμε με τη γυναίκα μου να κατέβουμε με τη κεφαλή του mount στο αυτοκίνητο με το καλώδιο για τον αναπτήρα, αλλά ήταν ήδη 3και το πρωί). Χάθηκε ο κόσμος να βάλει η Celestron έναν AC adapter για τις εργασίες στο σπίτι? Τέλοσπαντων.

Βρήκα σήμερα ένα power supply στο Practiker που δίνει 1 ciggy adapter στα 12V & 10Α με 33 ευρώ. Ενδείκνυται? Από ότι κατάλαβα το ASGT θέλει min.2.5A στα 12V. Τι ακριβώς πρέπει να κοιτάξω στα specs του? Τέτοια jump start power tanks ενσωματώνουν σταθεροποιητή τάσης?

Ευχαριστώ!

DSC01744r.thumb.jpg.b268eb45d56255eb4f76849c3b425d7a.jpg

΄Αλλο να το βλέπεις σε φωτογραφίες του telescope-service.com και άλλο να το έχεις στο σαλόνι σου! Συγκινητικές στιγμές στις 3 τα ξήμερώματα!

DSC01738r.jpg.860213749a5862f9915b8ed413b63432.jpg

Κάθε κουτί που άνοιγε συνοδευόταν από τσιγάρο, κρασάκι και επεξεργασία του περιεχομένου. Πρέπει να μας πήρε 2 ώρες να τα βγάλουμε από τα κουτιά!

Δημοσιεύτηκε
Με τοσο κρασι και τετοιο εξοπλισμο πρεπει να σουρωσατε στο τελος : :mrgreen: Αντε καλοριζικο και καλες παρατηρησεις =D>Διακρινω και κατι αλλο στο βαθος,σαν διοπτρικο μου κανει :-k
Φιλικα Γιωργος :wink:
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ!

:D τι καλύτερο να έχεις σουρώσει και να βλέπεις το τηλεσκόπιο σου διπλό! Αρχίζεις και κάνεις όνειρα για οptical interferometry a la Keck :D

Στο βάθος είναι ένα παλιό γαλλικό διοπτρικό 2.5" 840mm με ξύλινο τρίποδα και altaz στήειξη, αρκετά ταλαιπωρημένο όμως για παρατηρήσεις. Το έχω σχεδόν 12 χρόνια και δεν το αποχωρίζομαι με τίποτα.

Δημοσιεύτηκε

Καλοριζικο!

Ειναι ομορφες στιγμες που εχουμε ζησει ολοι μας και η καθε μια ειναι μοναδικη και διαφορετικη. Τιποτα μας οδηγει στην συμπεριφορα ενος μικρου παιδιου σαν μερικα κουτια αστρονομικου εξοπλισμου. :D

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Καλώς τα δέχθηκες κι από μένα :D Θα το κατα-ευχαριστηθείς, εν τω μεταξύ είναι πολύ θετικό ότι η γυναίκα σου συμμερίζεται το χόμπυ σου. Θα βοηθήσει για την ...έγκριση μελλοντικών αγορών :mrgreen:

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικο και να έχεις μαζί του ανεπανάληπτες νύκτες αλλά και ημέρες αν σε ενδιαφέρει και ο Ήλιος.

Είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο και η στήριξη του πολύ καλή έχω δουλέψει μαζί του, το έχει ένας φίλος. Θα έλεγα πολύ πιο σταθερή από την LXD-75 που έχω εγώ. Στο 8ιντσο βέβαια θα έλεγα η MEADE είναι καλύτερη, η Celestron από ότι ξέρω αλλά και βλέπω το τι βγάζει ο φίλος Ηλίας έχει πολύ καλό το C11 !!!

Καθαρούς ουρανούς

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Πολυ ομορφο τηλεσκοπιο.. Αντε να το ευχαριστηθεις τωρα. Καλοριζικο.

Προβλεπω ξενυχτια. :mrgreen:

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Κωνσταντίνε ο ενθουσιασμός σου είναι εμφανής και πλήρως δικαιολογημένος!!

Καλορίζικο το τηλεσκόπιο και καλές παρατηρήσεις.

Φιλικά

Γιώργος O:)

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Δημοσιεύτηκε
:D...και να βλέπεις το τηλεσκόπιο σου διπλό! Αρχίζεις και κάνεις όνειρα για οptical interferometry a la Keck :D

:lol: :lol: :lol:

Καλορίζικο Κώστα!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ παιδιά!

Εύχομαι σύντομα να μπορέσω να συνεισφέρω και εγώ κάτι στην κοινότητα. Ήδη έχω αρχίσει να ανεβάινω το learning curve, αργά αλλά σταθερά μιας και ο ελεύθερος χρόνος λόγω δουλειάς έχει γίνει πολυτέλεια ακομά και τα σ/κ :cry:

Kαθαρούς ουρανούς σε όλους σας!

Κώστας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης