Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Οι οδηγίες που πήρα ήταν ότι τοποθετώ πρώτα το Βπάρλοου και μετά το προσοφθάλμιο

Σωστά!

αλλά δυστυχως δεν βλέπω τίποτα

1. Θα χρειαστεί να ξαναεστιάσεις

2. Θα πρέπει να τοποθετήσεις το μάτι σου ακριβώς στο κέντρο του φακού και ενδεχομένως σε μεγαλύτερη απόσταση από το προσοφθάλμιο καθώς αυξάνει το λεγόμενο eye relief.

Οσο για το κάτοπτρο, μια μικρή γρατσουνιά έχει αμελητέα επίδραση.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Συγκηνητικές Στιγμές ζουν οι κατοικοι του Πεδινού -Κιλκίς καθώς χθες το βράδυ εντοπίστηκε ο Κρόνος,αυτή την φορά με το Barlow μπορώ να πω ότι το θέαμα ήταν συγκλονηστικό.

Τώρα απομένει να "εγκαταστήσω" το φίλτρο για τον Ήλιο και να βγω και αυριο μεσημερι για την παρατηρηση.. Θέλω καποιες συμβουλές. Μπορώ να δω κανονικά τον ήλιο με το φίλτρο και το Barlow?

Πως μπορώ να καθαρίσω τον καθρέπτη του Τηλεσκοπίου και επίσης ,σε τι χρησιμέυει το ανεμηστηράκι?

Ευχαριστώ. ΚΑλή Ανάσταση.

:-({|= :-({|=

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
Δημοσιεύτηκε

Τϊ φίλτρο ηλίου έχεις; Αν έχεις ένα φύλλο baader astrosolar θα βρεις στο φόρουμ οδηγίες εγκατάστασης!

Τον barlow δεν είναι ανάγκη να τον χρησιμοποιήσεις για τον ήλιο. Και το seeing την ημέρα είναι μέτριο και ο ήλιος είναι μεγάλος σε έκταση. Αν οι συνθήκες το σηκώνουν και θέλεις να δεις κάποια λεπτομέρεια (κηλίδα) ασφαλώς και μπορείς.

Το κάτοπτρο του τηλεσκοπίου δε θέλει συχνά καθάρισμα, μόνο αν έχει μαζέψει αρκετή σκόνη. Ο τρόπος καθαρισμού πάλι αναγράφεται σε πολλά θέματα στο φόρουμ. Ενα μικρό search θα σου βρει πολλά.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι, η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά. Αν ο Θεός μου [-o< έφτιαξε αυτά που βλέπω ,αρχίζω να πιστεύω πιο πολύ. Είναι 3 το πρωί και βλέπω πλέον με το Barlow το φεγγάρι, ζημιά. Τόσες πολλές λακούβες απο μετεωρίτες?

Δεν το περίμενα.

Το πιο περίεργο της υποθεσης είναι το φωτεινό άστρο που υπάρχει μια γροθιά αριστερά και λίγο πάνω. Το βλέπω με το τηλεσκόπιο και τι να δω είναι πλανήτης,η χαρά μου απερίγραπτη΄,νιώθω τυφλός που βρίσκει το φώς του,αλλά πείτε μου ποιος πλανήτης είναι? Ο Άρης ή μάλλον ο Δίας?

Καλημέρα.................Σύμπαν. :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :-({|= :-({|= O:) :wink: :lol: :D

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
Δημοσιεύτηκε

ειναι οΔιας φιλε μου! και ειναι πανεμορφος εδω και κατι εκατ. χρονια!!!!

Ο Αρης θα ειναι ορατος κατα της 6:20 π.μ Α-ΝΑ . 12Ο μοιρες απο τον βορα & περιπου 10 μοιρες ψυλα απο τον ορηζοντα.

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Χρόνια πολλα και απο εμμένα. Ο Δίας πραγματικα ειναι πανέμορφος. Είναι ο πρώτος πλανητης που με τον Super Plossl 10mm αλλα και τον Super Plossl 25mm ειχα διακρίνει ατμόσφαιρα και αυτο με είχε ενθουσιάσει παρα πολυ.

Να σας πω παντως και κατι που μου εκανε εντυπωση. Φετος πηρα το τηλεσκοποιο μαζι μου στις πασχαλινες διακοπες. Εκει που το ειχα στισει και χαζευα στο χωριο μαζευτηκαν διαφοροι περιεργοι απο γυρω μιας και η αυλη του σπιτιου φαινεται απο παντου. Μου εκανε φοβερη αντυπωση πως ανθρωποι μορφωμενοι ηταν εντελως αδαεις με αυτο που εβλεπαν.. (παρολο που τους ενημερωνα οτι αυτο που βλέπουν ειναι ο Κρονος!!! μεχρι και μια θεωρια οτι οι δακτυλιοι ειναι στην πραγματικοτητα οι δορυφοροι του που απλα κινουνται γρηγορα ακουσα..)

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Η μορφωση ειναι σχετικη, σε γενικες γραμες θεωριτε μια σταθερα Α ποσοτιτα πληροφοριων που λαμβανουμε!!! Απο εκει και περα οσω περισοτερα μαθενουμε τοσο καλητερα!!!!

Παντως κοντα πεσανε!! δεν ειναι δορυφοροι, ΗΤΑΝ ενας ο οποιος βομβαρδιστικε απο καποιο (αστεροειδη) ισος. Και απο τοτε μη μποροντας να διαφιγουν τα συντριμια λογο βαρυτικης ελξης , αγκαλιαζουν στοργικα τον Κρονο δινοντας σε εμας αφορμη για κουβεντουλα!!!

Καθαρούς ουρανούς 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

προχθες εφαρμοσα πανω στο τηλεσκοπιο μου και το φίλτρο ηλίου που ειχα αγοράσει πριν καιρό. Ήταν υπέροχο να βλέπεις αυτό το άστρο σαν ενα γιγάντιο μπαλόνι που νομιζεις αν ακουμπήσεις μια βελόνα θα σκασει. Παρατήρησα βέβαι και την κηλίδα που είχε εμφανιστεί και φυσικά με εξέπληξε το θέαμα αυτό. Ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση να δω με το φίλτρο αυτό να πετάγονται φλόγες απο τον ήλιο΄η χρειάζεται κατι άλλο.

Ξέσαχα να πω πως ο Δϊας είναι όντως καταπληκτικό, ,προχθες κάτω απο μία καθαρή ατμόσφαιρα , μέτρησα 5-6 δορυφόρους του. ο ενας εξ αυτών πρεπει να απέχει αρκετά απο τον πλανήτη. Κρίμα που δεν μπορεσα να δω την κκόκκινη κηλίδα.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδια μπραβο με συγκινησατε με τον ενθουσιασμο σας θυμηθηκα τις δικες μου συγκινησεις εδω και πολυ καιρο η διαφορα με τωρα ειναι οτι υπαρχουν και αλλοι που τις μοιραζομαι μαζι τους μεσα απο το αστροβοξ,τοτε ημουνα μονος και δεν υπηρχε αυτι να ακουσει τον ενθουσιασμο μου ουτε ματι να δει τα θαυματα που βλεπω, κριμα που οι πολλοι δεν γνωριζουν τιποτε απο την μαγεια που βρισκεται μολις ....πανω απο το κεφαλι τους :roll: :roll: :roll: :roll:
Δημοσιεύτηκε
θελα να ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση να δω με το φίλτρο αυτό να πετάγονται φλόγες απο τον ήλιο΄η χρειάζεται κατι άλλο.

Εννοείς ηλιακές προεξοχές.. όχι χρειάζεσαι φίλτρο Ηα.

προχθες κάτω απο μία καθαρή ατμόσφαιρα , μέτρησα 5-6 δορυφόρους του. ο ενας εξ αυτών πρεπει να απέχει αρκετά απο τον πλανήτη. Κρίμα που δεν μπορεσα να δω την κκόκκινη κηλίδα.

Δεν μπορεί να είδες 5-6 δορυφόρους του Δία :!: ... 4 φαίνονται με τηλεσκόπιο 8". Η Αμάλθεια ανακαλύφθηκε με το διοπτρικό τηλεσκόπιο 36" του Lick από τον Barnard. Οι υπόλοιποι φωτογραφικά και απο διαστημοσυσκευές.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Πιθανώς να υπήρχε κάποια αστεράκι στην περιοχή και ο φίλος να το εξέλαβε ως δορυφόρο.
Δημοσιεύτηκε

Τότε έκανα λαθος για τον αριθμο των δορυφόρων.

Θέλω να μου πείτε αν αυτή ο κοκκινη μπαλίτσα που είδα πριν 2 εβδομάδες περίπου 30 λεπτά απο την δύση του Ήλιου ήταν ο Ερμής. Σύμφωνα με τις οδηγίες που είχα συλλεξει απο sites αυτός πρεπει να ήταν. Θέλω να πω, είναι κόκκινος (μάλλον λόγω το οτι είναι κοντά στον Ήλιο άλλά και της γωνίας όπου φαίνεται)? :?:

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης