vasiamits Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Εξαιρετική η χθεσινή βραδυα στο Λυκαββητό. Πολύ χαβαλές με τον κόσμο, περάσαμε πολύ καλά, αλλά και πολλές ερωτήσεις (παρέδωσα μαθήματα πάλι ). Δυστυχώς λόγω της συννεφιάς δεν μπορούσα να δείξω τη σελήνη σε υψηλή μεγέθυνση, αλλά και με τις 50χ όλοι ήταν ενθουσιασμένοι. Μερικοί βγάλανε και φωτογραφίες με afocal-κινητό. Ένας ήθελε να πάρει και βίντεο (με την πρώτη στα βαθειά ). Την μεγαλύτερη ταλαιπωρία είχανε ως συνήθως οι γονείς καθώς τα παιδιά τους πρηζανε να τους πάρουν τηλεσκόπιο. Άντε και του χρόνου (τον φεβρουάριο αν δεν κάνω λάθος) http://www.cool-stuff.gr/
quendi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Καταρχήν παιδιά μπράβο για την πρωτοβουλία, είναι πάντα όμορφο όταν οι ερασιτέχνες αστρονόμοι οργανώνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά στην επιστήμη δίνοντας τους την ευκαιρία να θαυμάσουν φαινόμενα που κάποιες φορές ούτε καν ξέρουν ότι υπάρχουν και που δεν ανήκουν (στη ανιαρή πολλές φορές) καθημερινότητα.. Αλλά έχω και μια ερώτηση, μου τηλεφώνησε ένας φίλος, όχι ιδιαίτερα σχετικός, και μου είπε ότι κανάλι έδειξε κάποιους "αστρονόμους με τηλεσκόπια" που έδειχναν την έκλειψη, μάλλον στο Λυκαβηττό. Εσείς είσασταν? Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
vasiamits Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Αλλά έχω και μια ερώτηση, μου τηλεφώνησε ένας φίλος, όχι ιδιαίτερα σχετικός, και μου είπε ότι κανάλι έδειξε κάποιους "αστρονόμους με τηλεσκόπια" που έδειχναν την έκλειψη, μάλλον στο Λυκαβηττό. Εσείς είσασταν? Ναι, μας τυφλώσανε τα φώτα της δημοσιότητας, είχαν έρθει από το Alter για ρεπορτάζ. http://www.cool-stuff.gr/
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Θα συμφωνήσω με τον Λεωνίδα ότι οι μόνοι στόχοι που αξίζει να παρατηρήσει κανείς από Αθήνα,είναι ο Κρόνος και η Σελήνη.Αυτά όμως τα αντικείμενα μπορούν να επιφέρουν τέτοιον ενθουσιασμό στο κοινό,που μέχρι χθες δεν μπορούσα να τον φανταστώ με τίποτα.Ένοιωσα μεγάλη χαρά που μέσα από τα τηλεσκόπιά μας μπόρεσαν κάποιοι και κάποιες να δουν έναν πλανήτη "με γύρω γύρω",αλλά και την καταπληκτική παλλέτα των χρωμάτων της Σελήνης. Δε θα ξεχάσω ποτέ ένα κοριτσάκι(ήταν δεν ήταν 5χρονών),που,βλέποντας τον Κρόνο σε μεγέθυνση 240Χ,αναφώνησε ένα χαρακτηριστικό "αχ" ενθουσιασμού για κάτι που σίγουρα έβλεπε πρώτη φορά. Οι εκδηλώσεις πανσελήνου με βρίσκουν επίσης σύμφωνο καθώς σίγουρα θα είναι ένα ερέθισμα για κάποιους που η αγάπη για την Αστρονομία υποβόσκει μέσα τους και περιμένει μια αφορμή να βγει.Ούτως ή άλλως η πανσέληνος για τους ερασιτέχνες είναι μη επιθυμητή και συνήθως κανείς δεν παίρνει τα βουνά να την παρατηρήσει! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Μολις ειδα τους φιλους Βαγγελη και Αργυρη στο ΝΕΤ και φυσικα με θεμα την εκλειψη. Μπραβο παιδια! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
quendi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Kαι Alter και Νετ?!!! Για άλλη μια φορά μπράβο στους astrovoxites που ήταν εκεί και προωθησαν την αστρονομία! Ήταν ευκαιρία να δείξει και κάτι πραγματικά ξεχωριστό η τηλεόραση! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Πέρα όλων των άλλων που περιέγραψαν πριν από μένα τα παιδιά, γέλασα πάρα πολύ με την ευρηματική μουσική επένδυση. Πριν την ολικότητα ακουγόταν από τα ηχεία αυτοκινήτου, η φωνή του Μητροπάνου να τραγουδάει το "Σβήσε το φεγγάρι".Όταν λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους για τα καλά τα σύννεφα, μια παρέα κοριτσιών τραγούδαγε παραφράζοντας γνωστό τραγούδι "εχει σύννεφα απόψε... δεν μπορώ την έκλειψη να δω" . Και του χρόνου καλύτερα !!!
vtsamis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Λοιπόν ήταν πολύ καλά στο Λυκαβηττό, περάσαμε ωραία και δε με χάλασε καθόλου που δε φωτογράφησα τελικά λόγω νεφών.Το ωραιότερο ήταν τα μικρά παιδάκια που μαγεύτηκαν με τον Κρόνο που τους δείξαμε. https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2007 Ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι η καλύτερη ανταμοιβή σε τέτοιες εκδηλώσεις! Μπράβο σε όλους που συμμετείχαν και σε όσους ασχολήθηκαν και με το κοινό! Φωτογραφίες από την εκδήλωση δεν θα δούμε; Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Στέφανε, καταρχήν χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου. Εύχομαι πολλές πολλές εκλείψεις ακόμα να σε βρουν γερό και δυνατό! Για τις φωτογραφίες από Λυκαβηττό, έχω αρκετές και νομίζω έχει και ο alepohori. Θα ανεβάσω σίγουρα. Να πω κι εγώ πως όντως τα παιδάκια είναι το κλου όλης της βραδιάς... Ειδικά όταν σήκωσα έναν πιτσιρικά για να φτάσει στο προσοφθάλμιο του alepohori (μην τον αφήσω με την εντύπωση του Κρόνου ΜΟΝΟ στις 58x!) ήταν όλα τα λεφτά!! Μακάρι να το θυμάται για καιρό!..
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Έγκυρες πηγές μου είπαν και εμένα τα καλύτερα για την φιλοξενία που δείξατε στους φίλους της αστρονομίας! Χαίρομαι που περάσατε καλά και κάτι τέτοιες εκδηλώσεις είναι αυτές που μένουν. Μου έκανε εντύπωση που υπήρχαν πάρα πολλές ανοιχτές εκδηλώσεις παρατήρησης σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά υπάρχει δρόμος ακόμη, αλλά η αστρονομία δεν είναι κάτι που απευθύνεται μόνο σε μερικούς "παράξενους" και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα!
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Το καλό είναι πως όλοι έχουν έμφυτη μια αγάπη για το τι μας περιβάλλει, απλά ο σημερινός τρόπος ζωής τους την έχει θάψει... Σε κάτι περιπτώσεις όμως όπως η χθεσινή δεν μπορεί να αντισταθεί και βγαίνει προς τα έξω. Το μόνο που λείπει είναι η "σπίθα", το "καύσιμο" υπάρχει... "Πώς να κρυφτείς απ’τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα. Και μας κοιτάζουν με μάτια σαν κι αυτά όταν ξυπνούν στις δύο η ώρα"...
Daniel Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Το καλό με τα παιδιά είναι ότι "τα πιάνουν" αμέσως, ότι τους πεις. Πολλές φορές χρειάζεται να εξηγείς στους μεγάλους δυο-τρεις φορές κάτι, ενώ τα παιδιά με την πρώτη το κατανοούν. Χώρια που κάνουν αφοπλιστικές ερωτήσεις για πράγματα που θεωρούμε δεδομένα και δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε... Κι όπως λες Στέφανε "Ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι η καλύτερη ανταμοιβή σε τέτοιες εκδηλώσεις! " Μπράβο! 73 de SV2BWDDanielwww.aegeanastronomy.com
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Η συννεφιά τα χάλασε λίγο. Πριν την έκλειψη Ο ηρωικός ερασιτέχνης Κατά τη διάρκεια Μετά τη συννεφιά στο μέγιστο πειραματισμοί με τον φωτισμένο Παρθενώνα και σύνθεση φωτογραφιών
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Έχει αρχίσει να ενισχύεται η πεποίθηση μέσα μου ότι έχουμε περισσότερη δύναμη εμείς οι ερασιτέχνες απ΄ότι φανταζόμουν. Την επόμενη φορά που θα ενδιαφερθούν τα ΜΜΕ τόσο για κάποιο αστρονομικό θέαμα, καλό θα ήταν η όποια κίνησή μας να συνοδεύεται από αντίστοιχη ενημέρωση και πρόσκλησή τους σε κεντρικό σημείο της πόλης. Είδατε τι έγινε στην Πάτρα!
skywalker Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Μπραβο σε ολα τα παιδια που βρεθηκατε εκει!! Κανατε μια πολυ αξιολογη δουλεια,και αυτο κιολας μου το ειπε και ενας κολλητος μου που τον εστειλα να σας βρει!! Παντα τετοια ανταποκριση,χαρα και καθαρους ουρανους για ολους τους ερασιτεχνες της χωρας μας!! Μπραβο σε ολους παντου! Φιλικα Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2007 Καλησπέρα σε όλους! Διάθεση από την πλευρά μας υπάρχει.. Μόνο με παρατηρήσεις μπορεί να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να καταλάβει τι εστί αστρονομία..Πιστεύω πως βάλαμε άλλο ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια! Προσωπικά εγώ και το τηλεσκόπιό μου περιμένουμε... την επόμενη πρόταση για παρατήρηση! Καλό απόγευμα, και πάλι ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα