Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Επειδή είμαι αρκετά αρχάρια, θα μπορούσατε να με συμβουλεύσετε ποιες είναι οι 'καλύτερες' αντιπροσωπείες για αγορά αστρονομικού εξοπλισμού? Είτε από εξωτερικό είτε από την Ελλάδα? :cheesy: [-o< :-k

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

Αναλογως τι ψαχνεις καθε φορα,εφ οσον θα θετεις το θεμα,ειμαι σιγουρος οτι πολλοι θα σε κατατοπισουν για το

1.Πόσο?

2.Που?

3.Γιατι?

Εκμεταλευσου τις γνωσεις και την εμπειρια παλαιοτερων μελων,και δεν θα χασεις.

Δημοσιεύτηκε
ok!!! Thanks!!!Σε όλους, θα ψάξω και έγω μήπως βρω και κάτι άλλο.... :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Δημοσιεύτηκε
Εαν ενδιαφερεσαι για εξοπλισμο vixen η εταιρεια telescopes.com τα προμηθευει σε τιμες πολυ πιο χαμηλες απο τις αντοιστιχες ευρωπαικες χωρες.Μην ξεχασεις τον υπολογισμο του ΦΠΑ στα εξοδα αποστολης.Σιγουρα ομως και με το ΦΠΑ εξακολουθουν να ειναι χαμηλοτερες οι τιμες απο οποιοδηποτε καταστημα σε Ελλαδα και Ευρωπη.
Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι εκτός απο το τι είδος εξοπλισμό πρέπει να αγοράσεις...

ΠΡΕΠΕΙ να επιλέξεις έναν έμπορο που να έιναι όσο το δυνατόν στη περιοχή σου.. με την έννοια ότι θα μπορείς να τον επισκέπτεσαι συχνα για ερωτήσεις κάποιο servise και διάφορα άλλα θετικά που δεν θα τα έχεις αν αγοράσεις απο κάποιον μακριά... :-k

Πάντως θέλει αρκετό ψάξιμο...καλή επιτυχία... :D

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι εκτός απο το τι είδος εξοπλισμό πρέπει να αγοράσεις...

ΠΡΕΠΕΙ να επιλέξεις έναν έμπορο που να έιναι όσο το δυνατόν στη περιοχή σου.. με την έννοια ότι θα μπορείς να τον επισκέπτεσαι συχνα για ερωτήσεις κάποιο servise και διάφορα άλλα θετικά που δεν θα τα έχεις αν αγοράσεις απο κάποιον μακριά... :-k

Πάντως θέλει αρκετό ψάξιμο...καλή επιτυχία... :D

Δυστηχώς δεν υπάρχει.... :( :( :(

Δημοσιεύτηκε

Ούτε εγώ μένω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη....αλλά

άλλο να κατέβω Θεσσαλονίκη και άλλο Αθήνα..

Απο Κοζάνη δηλαδή που μένεις...πιστέυω ότι πρέπει να επιλέξεις κατάστημα απο Θεσσαλονίκη στα σίγουρα...

Αυτό εννοούσα κοντά... :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Πάντως μην ανησυχείς ιδιαίτερα για το θέμα υποστήριξη. Μεγαλύτερη πηγή πληροφόρησης από το internet δεν υπάρχει, είτε εδώ στο astrovox είτε σε ξενόγλωσσα (βλέπε αγγλόφωνα) site. Προσωπικά μένω Αθήνα, αλλά όλες μου οι εγχώριες αγορές είναι από Θεσσαλονίκη και κάθε πρόβλημα που είχα αντιμετωπίστηκε άμεσα. Σίγουρα το να έχεις το κατάστημα δίπλα στην πόρτα σου είναι καλή περίπτωση αλλά δεν είναι ρίσκο να προτιμήσεις κάποιον αντιπρόσωπο που έχει την έδρα του σε άλλη πόλη.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Πάντως μην ανησυχείς ιδιαίτερα για το θέμα υποστήριξη. Μεγαλύτερη πηγή πληροφόρησης από το internet δεν υπάρχει, είτε εδώ στο astrovox είτε σε ξενόγλωσσα (βλέπε αγγλόφωνα) site. Προσωπικά μένω Αθήνα, αλλά όλες μου οι εγχώριες αγορές είναι από Θεσσαλονίκη και κάθε πρόβλημα που είχα αντιμετωπίστηκε άμεσα. Σίγουρα το να έχεις το κατάστημα δίπλα στην πόρτα σου είναι καλή περίπτωση αλλά δεν είναι ρίσκο να προτιμήσεις κάποιον αντιπρόσωπο που έχει την έδρα του σε άλλη πόλη.

Φιλικά,

Ηλίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για τις συμβουλές σας!!!!!! :cheesy: :cheesy: =D> Και εμένα όλες οι αγορές μου είναι από την Θεσσαλονίκη αλλά είναι καλύτερα να έχεις το κατάστημα δίπλα στην πόρτα σου!!! :cheesy: Διότι αντιμετωπίζω κάποιες μικρές δυσκολίες με την παρατήρηση του ουρανού με το τηλεσκόπιο(δεν ξέρω να το χειρίζομαι καλά ακόμα), επειδή είμαι αρκετά αρχάρια, και δεν έχω κανέναν να μου δείξει..... :cry: :cry: :cry:

Δημοσιεύτηκε

Θα έλεγα ότι όσον αφορά μικρά αξεσουάρ η διαφορά μεταξύ ενός κοντινού ή μακρινού (ή πολύ μακρινού) καταστήματος είναι μικρή διότι χρειάζονται ελάχιστο έως καθόλου service και ούτως ή άλλως η ταχυδρομική αποστολή τους είναι σχετικά εύκολη.

Για να αγοράσεις ένα τηλεσκόπιο, τώρα, το όλο θέμα είναι να μην πέσεις σε κακοτυχία και σε ελαττωματικό τεμάχιο. Εκεί σίγουρα η εγγύτητα ενός καταστήματος θα βοηθήσει. Στη γενική περίπτωση, όμως, που όλα πάνε καλά το σύστημα με τις ταχυδρομικές παραγγελίες λειτουργεί μια χαρά και δεν υπάρχει λόγος για εγγύτητα στο κατάστημα.

Φυσικά, αν κάποιος θέλει να δει το τηλεσκόπιό του πριν το αγοράσει είναι χρήσιμο να επισκεφθεί μια έκθεση καταστήματος αν και η καλύτερη έκθεση είναι ένα star party που έχει τηλεσκόπια από όλες τις μάρκες και προπαντώς τα βλέπεις σε δράση και όχι απλά στημένα.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Θα έλεγα ότι όσον αφορά μικρά αξεσουάρ η διαφορά μεταξύ ενός κοντινού ή μακρινού (ή πολύ μακρινού) καταστήματος είναι μικρή διότι χρειάζονται ελάχιστο έως καθόλου service και ούτως ή άλλως η ταχυδρομική αποστολή τους είναι σχετικά εύκολη.

Για να αγοράσεις ένα τηλεσκόπιο, τώρα, το όλο θέμα είναι να μην πέσεις σε κακοτυχία και σε ελαττωματικό τεμάχιο. Εκεί σίγουρα η εγγύτητα ενός καταστήματος θα βοηθήσει. Στη γενική περίπτωση, όμως, που όλα πάνε καλά το σύστημα με τις ταχυδρομικές παραγγελίες λειτουργεί μια χαρά και δεν υπάρχει λόγος για εγγύτητα στο κατάστημα.

Φυσικά, αν κάποιος θέλει να δει το τηλεσκόπιό του πριν το αγοράσει είναι χρήσιμο να επισκεφθεί μια έκθεση καταστήματος αν και η καλύτερη έκθεση είναι ένα star party που έχει τηλεσκόπια από όλες τις μάρκες και προπαντώς τα βλέπεις σε δράση και όχι απλά στημένα.

Αυτό έκανα...Διάφορα μικρά αξεσουάρ τα παραγγέλνω. Όμως, πριν πάρω το τηλεσκόπιο πήγα στο πλανητάριο θεσσαλονίκης, που από εκεί το παρήγγειλα,και με βοήθησαν πολύ στην επιλογή μου με το τηλεσκόπιο... :cheesy: Το πρόβλημα είναι τώρα ότι δεν ξέρω να το χειρίζομαι πολύ καλά ακόμα, και αντιμετωπίζω πρόβλημα διότι δεν υπάρχει κανένας να μου δείξει...και το πλανητάριο είναι μόνο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και δεν με βολεύουν οι αποστάσεις... :cry:

Δημοσιεύτηκε
ο χειρισμος του τηλεσκοπιου δεν ειναι και τοσο περιπλοκος,βεβαια επειδη δν εχω ισημερινη δν ξερω πως ειναι αλλα σιγουρα η εξικιωση ειναι θεμα χρονου!

Και εγώ αυτό πιστεύω!! Εμένα η ισημερινή στήριξη με βολεύει πολύ!! Άπλα είναι το πρώτο τηλεσκόπιο και έχω κάποιες μικρές δυσκολίες...Αλλά χωρίς τη βοήθεια του ουρανού δεν μπορείς να παρατηρήσεις τίποτα!!Σπάνια έχουμε καλό καιρό τελευταία για καλή παρατήρηση!!!Μου φαίνεται πως ήρθε ο καιρός να πάρω τα βουνά!!!! :cheesy: :cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης