Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χρόνια Πολλά σε όλους !

Είμαι κάτοχος 8'' κατοπτρικού και ψάχνω να αγοράσω 1 Barlow και 1-2 προσοφθάλμια (πιθανότατα Televue, Hyperion).

Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως εάν μου προτείνατε κάποιο site αγοράς παρόμοιου εξοπλισμού, κυρίως στις ΗΠΑ ή και Ευρώπη. Θεωρώ τις τιμές στην Ελλάδα λίγο τσιμπημένες.

Περιμένω νέα από όποιο φίλο μπορεί να βοηθήσει!

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Αμερικάνικα site:

www.buytelescopes.com

www.bhphotovideo.com

www.adorama.com

Διάβασε, όμως, πολύ προσεκτικά τα πολύ διαφωτιστικά θέματα περί τελωνείου που υπάρχουν στο φόρουμ.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Δύσκολα μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο προϊόν φθηνότερα, είναι αλήθεια.

Αντίθετα, προσοφθάλμια αμερικανικών εταιρείων υπάρχουν σε χαμηλότερες τιμές, προφανώς, στα αμερικανικά site.

Δεν υπάρχει χρυσή συνταγή, γι'αυτό καλείται κάποιος πριν αγοράσει κάτι να το ψάξει από όλες τις πλευρές.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Έκανα την έρευνά μου και βρίσκω τον Televue X2 110 δολάρια (€85). Έρχεται Ελλάδα η φίλη μου η οποία δουλεύει NY και θα το μεταφέρει εκείνη.

Όμως Hyperion δεν μπόρεσα να βρώ σε αμερικανικά sites και έχω απελπιστεί. Εκτιμώ πολύ αυτή τη μάρκα προσοφθαλμίων. Μήπως να κάνω settle με τα € 100 της Ελλάδας;

Ποιά είναι η άποψή σας;

Δημοσιεύτηκε

Η Televue είναι αμερικάνικη εταιρεία οπότε είναι λογικό το ότι βρήκες καλή τιμή εκεί τον Televue. H Baader είναι ευρωπαϊκή εταιρεία οπότε λογικό να βρεις, αντιστοίχως, καλές τιμές στην Ευρώπη παρά στην Αμερική. Ο επίσημος τιμοκατάλογος του Baader είναι εδώ:

http://www.baader-planetarium.com/pdf/baa_zub_e.pdf

Για να κάνεις τις συγκρίσεις σου...

Δημοσιεύτηκε

Αφού έχεις την άκρη, πάρε έναν panoptic 19άρη και άσε τους hyperion. Καινούργιο θα σου έλθει μεν γύρω στα 165 ευρώ, παραπάνω δηλαδή από τα 100 των hyperion, αλλά δεν θα ξανα-ασχοληθείς με προσοφθάλμια σε αυτό το διαμέτρημα - εκτός ίσως αν θελήσεις να περάσεις σε nagler :mrgreen:

O 19άρης panoptic είναι ίσως ο καλύτερος της σειράς και παίζει *πολύ καλά* με τον televue barlow που σκοπεύεις να πάρεις.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Κι εγω προετινω nagler.Μολις επεστρεψα απο παρατηρηση.Ειχα μαζι μου ενα nagler 11 κ hyperion 13.Κατ αρχας το μεγεθος.Πολυ πιο ογκωδεις ο yhperion κ πολυ βαρυς.Ποιοτητα κατασκευης δεν μου φανηκε να υστερει ο φθηνοτερος yhperion.Eye relief (πραγμα που με παραξενεψε) μεγαλυτερο ο hyperion.

Μεχρι εδω κ με βαση την διαφορα χρηματων δειχνει να υπερτερει ο hyperion.

Οταν ομως τα αβαλα στον εστιαστη κ ειδα ηταν η μερα με την νυχτα.Ο nagler αψογος σε ολο του το πεδιο.Τα αστερια τελεια εστιασμενα απ ακρη σε ακρη κ μιλαμε για ενα νευτωνιο f4,7.Αντιθετα με τον hyperion τα αστερια στην ακρη δεν εστιαζαν με τιποτε.Αυτο ομως που με ενοχλησε πολυ ηταν πως ειχα την εντυπωση πως αυτο που εβλεπα ηταν πανω σε μια σφαιρα.Ειδικα αυτο φαινοταν οταν ημουν σε κινηση.

Συμπερασμα:Ο yhperion προσφερει πολυ περισσοτερα απ οτι κοστιζει.Οποιος δεν μπορει με τιποτε να διαθεσει τα 400+ ευρω για εναν nagler τοτε να αποκτησει χωρις δευτερη κουβεντα εναν yhperion.Αν ομως μπορει καποιος να διαθεσει αυτα τα χρηματα κ ακομη καλυτερα αν μπορει καποιος να το φερει απο Αμερικη (μονο 290 $ περιπου 250 ευρω κοστιζει ο 11 nagler εκει) τοτε να τον παρει με κλειστα ματια.

Να σημειωσω πως αλλους σοβαρους προσοφθαλμιους εκτος απ αυτους τους δυο δεν εχω δοκιμασει.Μη σας παρω κ στο λαιμο μου μιας κ στην αγορα δεν κυκλοφορουν μονο αυτοι οι δυο προσοφθαλμιοι

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

nagler nagler nagler nagler nagler nagler nagler nagler nagler nagler.....

Από οτι κατάλαβες εάν μπορείς πάρε .....nagler

Δημήτρης

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Exit Pupil (πραγμα που με παραξενεψε) μεγαλυτερο ο hyperion.

Παναγιώτη, μάλλον εννοείς το eye relief για το οποίο οι τιμές των κατασκευαστών είναι όντως 20 για Hyperion και 12 για Nagler.

Το exit pupil εξαρτάται από το f του τηλεσκοπίου και την εστιακή απόσταση του προσοφθάλμιου.

Δημοσιεύτηκε
Οι Televue βγαίνουν και σε μικρότερα φαινόμενα πεδία,μη το ξεχνάμε αυτό. Panoptic (68 μοίρες) και Radian (60 μοίρες). Και σε σημαντικά μικροτερο κόστος,αλλά εννοείται ίδιας ποιότητας.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Πολυ καλα τα ειπε ο "Φιλιατρα".

Οποιος αντεχει,αγοραζει Πανοπτικ-Ναγκλερ,αλλιως Υπεριων με κλειστα(μαλλον ανοιχτα) ματια.

Εγω ειμαι σε φαση αναβαθμισης απο Υπεριων σε Πανοπτικ.

Θα δωσω τους 21 & 13 Υπεριων για 35 ή 41μμ και 19μμ Πανοπτικ .

Πολλα χρηματα οντως,αλλα πιστευω πως ηρθε η ωρα.

Και σιγουρα η οπτικη αναβαθμιση,δεν ειναι αναλογη της δαπανης.Προσωπικα πιστευω πως ειναι θεμα "φετιχ" και οχι ουσιαστικης ποιοτικης διαφορας.

(ειπαμε...προσωπικη αποψη,και μετα απο αμεση συγκριση των δυο αυτων προσοφθαλμιων.Εντυπωσιακοτατος ομως ο 41μμ)

8) 8)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης