τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Μετα απο αρκετο καιρο και πολυαρηθμων συγκηνισεων με το μικρο(70αρι) μου Bresser, εφτασε η στιγμη για αναβαθμιση, ( γνωριζοντας μεν καλα τον εναστρο ουρανο αλλα με μικρη σχετικα πειρα στα μεγαλα τηλ.) Σκευτομαι για καποιο 8'' Newton αλλα με οχι πολυ φευγατο κοστολογιο, καποια που ειδα σε καταλογους στο internet εχω ψιλοκαταλιξει στα TS και SKYWATCER.εσεις τι προτινετε;;;;; με ισημερινη βαση;; ή καποι Dob.;;; Καθαρούς ουρανούς
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Καλύτερα με Dob ώστε να δώσεις λεφτά για καλή διάμετρο και όχι σε ηλεκτρονικά μέρη.Πιστευώ στην περιπτωσή σου, πρέπει να κοιτάξεις απο 10" και πάνω.
KOTS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Παρε dob και ανεβα σε ιντσες... STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
aristarchus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Προδρομε, Θα σου προτεινα να τα χωσεις χοντρα σε ενα μακρη καλωδιο USB για συνδεση με το Hubble ωστε να εχεις ολοκληρο το συμπαν στα χερια σου! Αν αυτο δεν ειναι δυνατο, τοτε προχωρα σε κατι με καλη διαμετρο και ιδιαιτερα αν ο στοχος σου ειναι παρατηρηση (αντι φωτογραφηση). Υπαρχουν πολλες ενοτητες εδω στο ΑστροΒοξ για καλα dobsonian. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 κατα την ταπεινή μου άποψη(πολυ ταπεινή θα έλεγα)αν θέλεις το τηλεσκόπιο για απλή παρατήρηση παρε dob χωρίς να ρίξεις λεφτά σε άλλου είδους βάση απ αυτην που έχει...αν πάλι το θές για αστροφοτωγράφηση (ανάλογα αν το θές για πλανητικη ή για deep sky )πάρε τηλεσκόπιο με μικρότερη διάμετρο...βέβαια ανάλογα με το είδος της φωτογράφησης υπάρχουν και τα αντίστοιχα είδη τηλεσκοπίων που πρέπει να χρησιμοπούνται...απλά επιδή οι ισημερινές βάσεις (και γενικόταρα οι βάσεις τηλεσκοπίων) κοστίζουν πολλα πρέπει απ την αρχή να αποφασίσεις για τι το θές το τηλεσκόπιο ετσι ωστε να μην σπαταλίσεις άδικα χρήματα ελπίζω να σε βοήθησα stargazeshots.com
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Επηδη δεν με ενδιαφερει η αστροφωτογραφιση ( ποτε δεν ειμου καλος φωτογραφος) αλλα μονο η παρατηρηση των θαυμαστων αυτων αντηκιμενων, αποτελεσματα μιας ανεξελεκτης πορειας της μεσοαστρικης υλης στο χωροχρονο............... και των πλανητων σαφεστατα!!!!!! Λεω και εγω να στραφω σε απλη βαση αλλα σε μεγαλη διαμετρο. Σας ευχαρηστω για την βοηθεια ειναι πολυ συμαντικη, για εμενα τουλαχιστων που δεν εχω γνωση στα <<σοβαρα εν μερη τηλεσκοπ..>> Καθαρούς ουρανούς
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 τοτε ψαξε καλα,παντως τα dob σιγουρα ειναι τα καταληλοτερα για αρχη,παντως αν στραφεις σε dob αγορασε οσο πιο πολλες ιντσες μπορεις..καλη συνεχεια παντως και με ενα καλο και μεγαλο τηλεσκοπιο συντομα. stargazeshots.com
dimpap Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Ένας φίλος εδώ μέσα είχε γράψει κάποτε <θέλω ίντσες, πολλές ίντσες, δώστε μου ίντσες...> οπότε θα συμφωνήσω και μετ ον Μιχάλη.Αν πάρεις Dob πάρε το μεγαλύτερο που μπορείς. Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Καλές οι πολλές ιντσες, αλλα μετράει η ποιότητα.......και δεν υπάρχει πονηρό υπονοούμενο. Σαν παράδειγμα θα πώ ότι το 10 Skywatcher Dob που είχα δεν έπιανε μπάζα μπροστά στο 8" SC που πήρα μετά. Οπότε...Ναι Dob ναι πολλές ιντσες αλλα προσοχή στην ποιότητα Δημήτρης
Roben Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Το ερώτημα αγαπητέ συνάδελφε δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση, ή μάλλον καμία απάντηση συνήθως δεν είναι ικανοποιητική.Όπως λέει και ο φίλος μου ο Βασίλης, "όλα είναι θέμα budget".Εφόσον αυτό είναι εξασφαλισμένο έχεις και 4-5 τηλεσκόπια για να κάνεις τη δουλειά σου ευχάριστα (δεν προχωρώ σε ανάλυση γιατί θα είναι μάλλον βαρετή μιας και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται).Στην περίπτωση " low budget " παίρνεις για αρχή τη μεγαλύτερη διάμετρο που μπορείς να σηκώσεις και να κουβαλήσεις, την καλύτερη ποιότητα οπτικών που μπορείς να πληρώσεις και αργότερα και μια στήριξη για να ευχαριστηθείς παρατήρηση με την ησυχία σου, γιατί κακά τα ψέματα άλλο πράγμα να είσαι μόνιμα on target και άλλο "katse tourko na gemiso".... Απλός παρατηρητής...
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Σαφεστατα και ειναι η ποιοτητα ενα απο τα πρωτευων ΑΛΛΑ!!!! η ποιοτητα συνοδεβεται και με αυξημενο κοστολογιο. μιας και εχω να καλυψω και αλλα χομπυ με ενα Α χρηματικο ποσο, πρεπει να στραφω στην περιπτοση οπου θα συνδιασουμε ενα σεβαστο τηλεσκ. με ποιοτητα ανταξειο της τιμης του ή μαλλον μια συμφερουσα συναρτιση ( τημης-- ποιοτητας) θα ηθελα να διαθεσω 400-600 ευρω για την αγωρα ενως τηλεσκ. Γι'αυτο ρωταω......... τι πρωτηνετε;;;;;; και ειμαι ολος αυτια Καθαρούς ουρανούς
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 τα καλα οπτικα περνοντε και αργοτερα οπως και μια βαση. με τα λευτα που διαθετω τι τηλεσκ. μπορω να παρω;; Καθαρούς ουρανούς
magos_ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 θα ηθελα να διαθεσω 400-600 ευρω για την αγωρα ενως τηλεσκ. Skywatcher Dob 10" και νομίζω οτι είσαι μια χαρα. Βεβαια αν θελεις κατι ποιο οικονομικο το Skywatcher Dob 8" στα 300 e ειναι πολυ καλα για αρχη βεβαια παντα. Δεν νομιζω στα δυο να δεις και καμια τρελη διαφορα οποτε αποφασιζεις αναλογα.. Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
Roben Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Φίλε Πρόδρομε δύσκολο αυτό που ζητάς.Για να σου προτείνει κάποιος ένα συγκεκριμένο εργαλείο πρέπει να το έχει συγκρίνει με κάποιο άλλο, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, να τα έχει δίπλα δίπλα δηλαδή, οπότε να δει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.Το να σου πω ότι έχω το τάδε τηλεσκόπιο και είναι έτσι ή αλλιώς είναι κάτι πολύ σχετικό και ουσιαστικά δεν βγαίνει και κάποιο συμπέρασμα. Πάντως σαν ιδέα θα ήταν πολύ καλή να παρατεθούν κάποια στιγμή στο astrovox συγκριτικές δοκιμές τηλεσκοπίων ή και των αξεσουάρ τους όπως φακών, στηρίξεων κλπ , από συναδέλφους που παίρνουν μέρος σε astropartys και έχουν τα εργαλεία τους στις ίδιες συνθήκες και με τους ίδιους στόχους στον ουρανό. Απλός παρατηρητής...
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 θα ηθελα να διαθεσω 400-600 ευρω για την αγωρα ενως τηλεσκ Φίλε Πρόδρομε Για παρατήρηση, ενα καλό 8" f/6 ή 10" f/6 Dob - ακόμα κι αν είναι - used - Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2007 Κοιτα εδω http://www.aktistar.com/ στο κατω μερος της σελιδας.Ειναι το φθηνοτερο 10'' κ με αστιαστη Crayford.Το φθηνοτερο 8'' θα το βρεις εδω http://www.astronomy.gr.Γνωμη μου μιας κ εχεις τα χρηματα να παρεις το 10'' Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα