Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι,

Η SOFOULIS TECHNOLOGIES, με υπερηφάνια παρουσιάζει το νέο της προιόν που απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν το Laptop τους κατα τη διάρκεια παρατήρησης.

Το επαναστατικό αυτό προιόν αποτελείται απο τα εξής πανάκριβα και δυσεύρετα υλικά:

1) Κοκκινο φύλο απο Plexiglass πάχους 3mm

2) Τεσσερα μανταλάκια που χρησιμέυουν στη NASA για να συγκρατούν το χάρτινο τραπεζομάντηλο στο τραπέζι (προτιμητέα αυτά που έχουν ελατήριο)

3) Αεροστοπ της TESA (το ημικυλινδρικό λάστιχο) αυτοκόλλητο

4) Εποξική κόλλα δύο συστατικών

Συνολικό κόστος 10Ε

Κατασκευή:

Κόβετε το πλεξιγκλας στις επιθυμητές διαστάσεις. Κατα προτίμηση, να καλύπτει την οθόνη σύν το πολύ 1cm κάθε πλευράς απο τη διάσταση της οθόνης.

Κολλάτε περιμετρικά το αεροστόπ για να αποφύγετε διασπορα το φωτός απο τα πλάγια

Κολλάτε τα μανταλάκια στην εξωτερική πλευρα του plexiglass αφου τα διαμορφώσετε έτσι ώστε να μην ενοχλούν την οθόνη ώς εξής:

Τα δύο της επάνω πλευράς κολλούνται κάθετα ώστε το φίτρο να κρέμεται απο αυτα και

Τα δύο άλλα κολλούνται ένα σε κάθε πλευρά και παράλληλα με την επιφάνεια του laptop.

ΠΡΟΣΟΧΗΤα προγράμματα που θα χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι σε chart mode (Ασπρο φόντο με μαυρα γραμματα) αλλοιώς δεν θα βλεπετε την τύφλα σας τη μαύρη.

Το δοκίμασα χτές και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, η νυχτερινη μου όραση έμεινε κατα κύρι λόγο ανέπαφη.

Παραγγελίες δεν δεχόμαστε, να το φτιάξετε μόνοι σας

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
χε χε Δημητρακη ολο πατεντες μου εισαι!!! Εγω ψαχνω για κοκκινα γυαλια αλα Eton Jhon που θα χρησιμευουν κ σαν πλανητικο φιλτρο!!!! Μολις τα βρω θα ποσταρω το θεμα . Θα τηρηθει σειρα προταιρεοτητως αλα AstroPhysics..!!!

Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...

Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλή ιδέα Γιώργη. ΚΑΙ γυαλιά κόκκινα, ΚΑΙ φτερό για να καθαρίζεις τις σκόνες (Χα).

Εγώ πάντως απο το Plexiglass που περίσεψε, λέω να φτιάξω ένα ζευγάρι γυαλιά, μονο που είναι παιδεμός και θα πρέπει να βρώ την όρεξη...

Αν του κολλήσω και δύο στρας δε............................

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Ο φίλος Dark Nebula ζήτησε φωτο. Ορίστε τις

ΥΓ θα δείτε ότι στην κατασκευή έχουν προστεθεί βίδες με παξιμαδι γιατί μόνο με την κόλλα μου έκανε κόλπα....

.jpg.0ee8df13e515086570d164ea9787177c.jpg

Πλάγια Όψη

.jpg.d3813215358df505dc0f5aca987d3273.jpg

Εμπρος Οψη

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Δημητρη,

Το συγκεκριμενο προγραμμα δεν σου επιτρεπει να αλλαξεις τον φωτισμο ωστε να ειναι συμβατο με το σκοταδι και με τα ματια μας (ηδη 99.9% των αλλων προγραμματων διαθετουν "κοκκινη" εκδοση με ενα απλο κλικ). :mrgreen:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Εγω ψαχνω για κοκκινα γυαλια αλα Eton Jhon που θα χρησιμευουν κ σαν πλανητικο φιλτρο!!!!

Ναι αλλα θα εχεις και αλλα 100 για διανομη σε καθε φιλο στον Παρνωνα επειδη η συγκεκριμενη λυση (α λα Elton John) ειναι για'σενα μονο και ξαχασαμε τους αλλος φιλους στον ιδιο χωρο. :mrgreen:

Θα τηρηθει σειρα προταιρεοτητως αλα AstroPhysics..!!!

Μια ζωη ασχολουμε με τις λιστες της Astro-Physics και τωρα παλι το ιδιο μαζι σου. Πρεπει να βρω νεο χομπυ ... χωρις λιστες αναμονης ... ισως το ψαρεμα.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
ηδη 99.9% των αλλων προγραμματων διαθετουν "κοκκινη" εκδοση με ενα απλο κλικ

Εχω την εντύπωση ότι το night vision κάποιων προγραμμάτων αφήνει και άλλα χρώματα να περάσουν εκτός από το κόκκινο και κατά συνέπεια το φίλτρο αυτό ίσως είναι πιο αποτελεσματικό. Επίσης έχει χρήση και σε άλλες περιπτώσεις όπως το να πρέπει να κάνεις ένα restart ή ακόμα ακόμα να αποφασίσεις να ανοίξεις το laptop κατά τη διάρκεια της παρατήρησης. Εκεί μέχρι να φορτώσει και να διαλέξεις night vision θα είχες ήδη χάσει την προσαρμογή.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Δημητρη,

Το συγκεκριμενο προγραμμα δεν σου επιτρεπει να αλλαξεις τον φωτισμο ωστε να ειναι συμβατο με το σκοταδι και με τα ματια μας (ηδη 99.9% των αλλων προγραμματων διαθετουν "κοκκινη" εκδοση με ενα απλο κλικ). :mrgreen:

Αντώνη,

Το επιτρέπει, πλην όμως το περίγραμμα του προγράμματος αλλα και των Windows παραμένει στα βασικά χρώματα και είναι εκτυφλωτικό. Γίνεται και εκεί αλλαγή, αλλα κάθε φορά που περνάς σε κανονική λειτουργεία θα πρέπει να αλλάζεις το βασικό configuration και εγώ τουλάχιστον το βαριέμαι...

Ασε δηλαδή που τα κόκκινα γράμματα μετά το κλίκ εμένα (λογω πρεσβυωπίας) δεν με βολεύουν καθόλου.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Δημητρη,

Εχεις απολυτο δικιο οσον αφορα το περιγραμμα των Windows. Οποτε στησω, φορτωνω το CCDSoft, SkyMap Pro, το TheSky κα. και ειμαι μια χαρα. Αλλα το περιγραμμα οπως περιγραφεις παραμενει στα αρχικα του χρωματα (εμενα προσωπικα δεν με πειραζει καθολου).

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

aristarchus έγραψε:

Μια ζωη ασχολουμε με τις λιστες της Astro-Physics και τωρα παλι το ιδιο μαζι σου. Πρεπει να βρω νεο χομπυ ... χωρις λιστες αναμονης ... ισως το ψαρεμα.

Οχι οχι φιλε Αντωνη αν προκειται να αλλαξεις χομπυ σε βαζω πρωτο στην λιστα!!! Εισαι τοσο πολυτιμος σε ολουσ μας!!!! Εξαλλου εχεις παρει το βαπτισμα απο την ΑP!!! :mrgreen:

Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...

Δημοσιεύτηκε
aristarchus έγραψε:

Οχι οχι φιλε Αντωνη αν προκειται να αλλαξεις χομπυ σε βαζω πρωτο στην λιστα!!! Εισαι τοσο πολυτιμος σε ολουσ μας!!!! Εξαλλου εχεις παρει το βαπτισμα απο την ΑP!!! :mrgreen:

Και ποσσες φορες εχω παρει το βαπτισμα ... Αντωνης, Αντωνιος, Αντωνακης, Αντων ....! :oops: :mrgreen:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Σας ευχαριστώ όλους για την θερμή υποδοχή του προιόντος και ...... Ελπίζω να έδωσα λύση σε κάποιους συνάδελφους που τράβαγαν την ίδια ταλαιπωρία με εμένα......
Δημήτρης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης