ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Λοιπόν σκέφτηκα.....Αφου το έχω που το έχω το Laptop έξω μαζί μου, δεν φτιάχνω και ένα προγραμματάκι καταγραφής των παρατηρήσεων μου..... Με υπερηφάνια (αμαν πια) σας παρουσιάζω το ελληνικό (!) Ολοκληρωμένο Σύστημα Καταγραφής Παρατηρήσεων (I.O.R.S που άμα βρήτε τι σημάίνει....)που δίνει τις πιο κάτω δυνατότητες:1) Καταχώρηση των πρός παρατήρηση αντικειμένων (ήδη φορτωμένο με τα Messiers)2) Καταχώρηση και συντήρηση υπάρχοντος εξοπλισμού (προσοφθάλμιοι, φίλτρα, διάφορα)3) Καταχώρηση στοιχείων παρατήρησης με extended δυνατότητες καταγραφής του χρησιμοποιημένου εξοπλισμού, Φωτογραφιών που τραβήχτηκαν κατα την παρατήρηση (φωτό ακόμα δεν είναι 100% έτοιμο θέλει δουλίτσα ακόμα)4) Εμφάνιση των παρατηρήσεων ταξινομημένων σε πρώτο επίπεδο κατα Ονομα ή Ημερομηνία και κατα δεύτερο με ύπαρξη ή μή φωτογραφιών5) Εμφάνιση της επιλεγμένης παρατήρησης με τα πλήρη στοιχεία της και την φωτογραφία (όταν είναι έτοιμο) που έχει αντιστοιχηθεί. Η έκδοση είναι προς το παρόν beta, μέχρι δηλαδή να φτάσει στο επίπεδο V.1.0 έχουμε δρόμο ακόμα, τα σχόλια όμως (βεβαίως) είναι ευπρόσδεκτα...Στα συνημμένα θα δείτε snapshots απο τις οθόνες 3.docκαταχωρήσεων τέλος 2.docΚαταχωρήσεων συνέχεια 1.docΚαταχωρήσεις .docΟθονες Εμφάνισης Δημήτρης
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Δημήτρη, θα μας φορτώσεις και το beta να το δούμε;; «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Ανδρέα,Μόλις σχεδιάσω και το Switchboard, πολύ ευχαρίστως γιατί διαφορετικά είναι αρκετα πολύπλοκο να καταλάβει κάποιος τι κάνει τι.Φαντάζωμαι κάποια στιγμή την άλλη εβδομάδα αν δεν πήξω στη δουλειά να το έχω έτοιμο...Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως. Δημήτρης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Access. Απο vb γνωρίζω ελάχιστα (μέχρι τίποτα να σου πώ.....) Δημήτρης
Nodens Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Το περιμένουμε με αγωνία! Από τις εικόνες φαίνεται πολύ καλό! Καιρός να περάσω το log book μου σε ηλεκτρονική μορφή!
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2007 Εκπληκτικό φαίνεται.... Φίλε μου καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση του!!!Το χρειαζόμαστε οπωσδήποτε!!!!!!!...ακόμα με τα μπλοκάκια είμαστε...
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2007 Πάντως το I.O.R.S πρέπει να είναι Integrated Observations' Recording System!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2007 Πάντως το I.O.R.S πρέπει να είναι Integrated Observations' Recording System! Γάτος μουστακάτος!!!!! Ευγε Ευάγγελε. Δημήτρης
Nodens Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2007 Πότε υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο? Η αλήθεια είναι ότι έχω ενθουσιαστεί και το περιμένω πως και πως!!!
MIHALISP Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2007 Φαινεται καταπληκτικη δουλεια.Ενα μεγαλο μπραβο προκαταβολικα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2007 Εϊναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το προγραμμα IORC (beta Version) έχει ανέβει σ αυτό το link,και είναι έτοιμη για download και δοκιμή απο όποιον ενδιαφέρεταιhttp://www.astrovox.gr/files/IORC.zip Το zip περιέχει και ένα μονοσέλιδο με οδηγίες, διαβάστε το πρίν ξεκινήσετε. Περιμένω απόψεις Δημήτρης
Nodens Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2007 Ευχαριστούμε πολύ!!! Να είστε σίγουρος ότι θα το τεστάρουμε και θα παρέχουμε feedback!
Anyone_anywhere Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2007 To αρχειο .mdb με τι ανοιγει? www.myspace.com/astrovoxgr
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2007 δεξι κλικ και επελεξε "open'' εγω κατι του εκανα τωρα και δν ανοιγει...παντως πριν το ανοιγα με αυτο τον τροπο κανονικα stargazeshots.com
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2007 Με μια πολυ γρηγορη ματια φαινεται πολυ καλο.Μπορει ανετα να αντικαταστησει το μπλοκ για οσους δουλευουν με laptop. Για μας που εχουμε οικιακο pc μπορει να εξελιχθει σε ενα πολυ καλο ημερολογιο μεταφορας των παρατηρησεων μας απο το κλασικο μπλοκακι. Μπραβο Δημητρη ευχαριστουμε! Καλη συνεχεια και παντα επιτυχιες με τις πατεντες σου! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2007 Νωντα, είναι πρόγραμμα ACCESS, και εφόσον την έχεις στο Office, ανοίγει με διπλό κλίκ. Φυσιολογικά θα στο επικονίζει με ένα τετράγωνο μωβ με ένα κλειδί αριστερα και διαγωνια. Αν σου βγάζει το σημαιάκι των Windows, θα πρέπει να φορτώσεις την Access απο το Office πριν το ξαναπροσπαθήσεις. Μιχάλη, ισως κατα τη λειτουργία να πάτησες κάτι και να έχει πάθει ζημία. Ξαναφόρτωσέ το και αν αντιμετωπίσεις τα ίδια στείλε μου πμ να το δούμε μαζί. Η version που έχετε ανοίγει ΜΟΝΟ σε αυτόύ του είδους την προβολή, δηλαδή ξεκινάει απο την Βασική Οθόνη και δεν σας επιτρέπει να επηρεάσετε τις φόρμες, πίνακες και ερωτήματα που τρέχουν πίσω απο τις οθόνες που βλέπετε. Για όσους ξέρουν απο ACCESS, και γνωρίζουν πως να περάσουν σε Edit Mode, δεν θα το συμβούλευα, είναι αρκετά μπλεγμένο και υπάρχει φόβος να επηρεάσετε την καλή λειτουργία. Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να το κατεβάσουν, περμένω με αγωνία τα σχόλιά σας. Δημήτρης
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2007 παντως απο μια γρηγορη ματια που προλαβα να του ριξω φαινεται ιδιαιτερα χρησιμο...πραγματικα συγχαρητηρια για την δουλεια σας!και επισης πολυ χρησιμο το μονοσελιδο με τις οδηγιες... stargazeshots.com
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2007 Και απο μένα συγχαρητήρια από μια πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά καλό!!! Περιμένουμε όλοι πώς και πώς να το κατεβάσουμε...! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2007 Μαρία σε ευχαριστώ. Μπορείς να το κατεβάσεις, απο αυτό το link http://www.astrovox.gr/files/IORC.zip Δημήτρης
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2007 Δεν μου το παίρνει, δυστηχώς Αλλά θα ξαναπροσπαθήσω αργότερα... Πάντως σε ευχαριστώ...! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2007 Δεν μου το ανοίγει!!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2007 Στα προγράμματα, βλέπεις το Microsoft Access εγκατεστημένο; Με αυτό το πρόγραμμα ανοίγει. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2007 Ναι!!Είναι εγκατεστημένο.... Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα