Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν σκέφτηκα.....Αφου το έχω που το έχω το Laptop έξω μαζί μου, δεν φτιάχνω και ένα προγραμματάκι καταγραφής των παρατηρήσεων μου.....

Με υπερηφάνια (αμαν πια) σας παρουσιάζω το ελληνικό (!) Ολοκληρωμένο Σύστημα Καταγραφής Παρατηρήσεων (I.O.R.S που άμα βρήτε τι σημάίνει....)

που δίνει τις πιο κάτω δυνατότητες:

1) Καταχώρηση των πρός παρατήρηση αντικειμένων (ήδη φορτωμένο με τα Messiers)

2) Καταχώρηση και συντήρηση υπάρχοντος εξοπλισμού (προσοφθάλμιοι, φίλτρα, διάφορα)

3) Καταχώρηση στοιχείων παρατήρησης με extended δυνατότητες καταγραφής του χρησιμοποιημένου εξοπλισμού, Φωτογραφιών που τραβήχτηκαν κατα την παρατήρηση (φωτό ακόμα δεν είναι 100% έτοιμο θέλει δουλίτσα ακόμα)

4) Εμφάνιση των παρατηρήσεων ταξινομημένων σε πρώτο επίπεδο κατα Ονομα ή Ημερομηνία και κατα δεύτερο με ύπαρξη ή μή φωτογραφιών

5) Εμφάνιση της επιλεγμένης παρατήρησης με τα πλήρη στοιχεία της και την φωτογραφία (όταν είναι έτοιμο) που έχει αντιστοιχηθεί.

Η έκδοση είναι προς το παρόν beta, μέχρι δηλαδή να φτάσει στο επίπεδο V.1.0 έχουμε δρόμο ακόμα, τα σχόλια όμως (βεβαίως) είναι ευπρόσδεκτα...

Στα συνημμένα θα δείτε snapshots απο τις οθόνες

3.doc

καταχωρήσεων τέλος

2.doc

Καταχωρήσεων συνέχεια

1.doc

Καταχωρήσεις

.doc

Οθονες Εμφάνισης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Ανδρέα,

Μόλις σχεδιάσω και το Switchboard, πολύ ευχαρίστως γιατί διαφορετικά είναι αρκετα πολύπλοκο να καταλάβει κάποιος τι κάνει τι.

Φαντάζωμαι κάποια στιγμή την άλλη εβδομάδα αν δεν πήξω στη δουλειά να το έχω έτοιμο...

Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Το περιμένουμε με αγωνία! Από τις εικόνες φαίνεται πολύ καλό! Καιρός να περάσω το log book μου σε ηλεκτρονική μορφή!
Δημοσιεύτηκε

Εϊναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το προγραμμα IORC (beta Version) έχει ανέβει σ αυτό το link,και είναι έτοιμη για download και δοκιμή απο όποιον ενδιαφέρεται

http://www.astrovox.gr/files/IORC.zip

Το zip περιέχει και ένα μονοσέλιδο με οδηγίες, διαβάστε το πρίν ξεκινήσετε.

Περιμένω απόψεις

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Με μια πολυ γρηγορη ματια φαινεται πολυ καλο.

Μπορει ανετα να αντικαταστησει το μπλοκ για οσους δουλευουν με laptop.

Για μας που εχουμε οικιακο pc μπορει να εξελιχθει σε ενα πολυ καλο ημερολογιο μεταφορας των παρατηρησεων μας απο το κλασικο μπλοκακι.

Μπραβο Δημητρη ευχαριστουμε! Καλη συνεχεια και παντα επιτυχιες με τις πατεντες σου! :wink:

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Νωντα, είναι πρόγραμμα ACCESS, και εφόσον την έχεις στο Office, ανοίγει με διπλό κλίκ. Φυσιολογικά θα στο επικονίζει με ένα τετράγωνο μωβ με ένα κλειδί αριστερα και διαγωνια. Αν σου βγάζει το σημαιάκι των Windows, θα πρέπει να φορτώσεις την Access απο το Office πριν το ξαναπροσπαθήσεις.

Μιχάλη, ισως κατα τη λειτουργία να πάτησες κάτι και να έχει πάθει ζημία. Ξαναφόρτωσέ το και αν αντιμετωπίσεις τα ίδια στείλε μου πμ να το δούμε μαζί.

Η version που έχετε ανοίγει ΜΟΝΟ σε αυτόύ του είδους την προβολή, δηλαδή ξεκινάει απο την Βασική Οθόνη και δεν σας επιτρέπει να επηρεάσετε τις φόρμες, πίνακες και ερωτήματα που τρέχουν πίσω απο τις οθόνες που βλέπετε. Για όσους ξέρουν απο ACCESS, και γνωρίζουν πως να περάσουν σε Edit Mode, δεν θα το συμβούλευα, είναι αρκετά μπλεγμένο και υπάρχει φόβος να επηρεάσετε την καλή λειτουργία.

Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να το κατεβάσουν, περμένω με αγωνία τα σχόλιά σας.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
παντως απο μια γρηγορη ματια που προλαβα να του ριξω φαινεται ιδιαιτερα χρησιμο...πραγματικα συγχαρητηρια για την δουλεια σας!και επισης πολυ χρησιμο το μονοσελιδο με τις οδηγιες... =D> =D> =D> =D> :!:
Δημοσιεύτηκε
Και απο μένα συγχαρητήρια από μια πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά καλό!!! =D> =D> =D> =D> =D> =D> Περιμένουμε όλοι πώς και πώς να το κατεβάσουμε...! :cheesy: :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Δεν μου το παίρνει, δυστηχώς :cry: :cry: :cry: Αλλά θα ξαναπροσπαθήσω αργότερα... :P Πάντως σε ευχαριστώ...! :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Δημοσιεύτηκε
Δεν μου το ανοίγει!!! :cry: :cry:

Δημοσιεύτηκε
Στα προγράμματα, βλέπεις το Microsoft Access εγκατεστημένο; Με αυτό το πρόγραμμα ανοίγει.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Ναι!!Είναι εγκατεστημένο.... :(

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης