Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Όχι δεν είναι πρόσταγμα τουφεκισμού :cheesy:

Απλώς προσαρμογή σκοπεύτρου κόκκινης κηλίδας για αεροβόλα μάρκας copperhead στο 6" f/8 ισημερινό νευτώνειό μου.

Αρχικά είχα το σκόπευτρο αυτό στο 8" f/4.5 ιδιοκατασκευή dobsonian μου. Όταν αγόρασα τον rigel quikfinder καθώς και ερευνητή κόκκινης κηλίδας για τηλεσκόπια έπεσε σε αχρηστία.

Με την αγορά του ισημερινου νευτώνιου σκέφτηκα να το ξαναχρησιμοποιήσω. Ήδη είχα μια έξτρα βάση πού μπαίνει συρταρωτά στη βάση του ερευνητή από το ερευνητή κόκκινης κηλίδας (αν δεν έχουμε εύκολα φτιάχνουμε κάτι, στο dob είχα μια από ξύλο).

Μια αντίσταση 10 kΩ ανάμεσα στον ένα πόλο της μπαταρίας και την επαφή, διότι το σκόπευτρο αυτό προορίζεται για χρήση μερα μεσημέρι και η κηλίδα είναι πολύ λαμπερή και είμαστε έτοιμοι! Ο παλιός easyfinder της Orion USA απ' ό,τι θυμάμαι ήταν ολόιδιος εξωτερικά....

Σαν extra bonus αφαιρούμε την αντίσταση και μπορούμε να στοχεύσουμε και ημέρα!

copperhead1.jpg.f0ef9ce106577365856ac9e44bf4477e.jpg

copperhead2.jpg.6ebf7a579d4fdf661e082fd240a35106.jpg

copperhead3.jpg.3e414415c0f64bb8c3238de84f42e15f.jpg

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Η αποπάνω πατέντα αν μονταριστεί σε ένα γκαζοβόλο τυφέκιο (νομιμότατο) θα έχει και άλλες αστρονομικές χρήσεις, ειδικά αν κοντά στην περιοχή παρατήρησης υπάρχουν ενοχλητικές λάμπες :twisted: :twisted:

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Καλή πατέντα, με είχε απασχολήσει κι εμένα αρκετά παλαιότερα, όταν έψαχνα red dot finder και δεν έβρισκα στα «δικά μας» μαγαζιά, παρά μόνον στα οπλοπωλεία. Και όλα ήταν έτσι, χωρίς ρύθμιση της φωτεινότητας.

Καλό βόλι!

Γιώργος

Δημοσιεύτηκε
Πιθανότατα είναι πανεύκολο να βάλει κάποιος ένα τριμεράκι στη θέση της αντίστασης για να ρυθμίζει κατά βούλησιν την ένταση του φωτός. Ωστόσο θεωρώ πως η απλούστερη λύση είναι και η προτιμότερη (δοκιμάζουμε 3-4 αντιστάσεις, το κόστος είναι μηδαμινό).
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Πολύ καλό βρέ Γιώργο...Δεν το έβγαζες νωρίτερα που έχω ενα τέτοιο και πήγα και πλήρωσα για SkySurfer.....

Ποιο Skysurfer έχεις; Το 3; Εγώ αυτό έχω. Έχει εξαιρετική διαύγεια το τζαμάκι του κάτι που το καθιστά πολύ πιο καλό από το αντίστοιχο κινέζικο που είχα,του οποίου το τζάμι είχε μια μπλε απόχρωση και "φιλτράριζε" πολλά αστέρια και δοκίμαζε τα νεύρα μου.Γιαυτό μη μετανιώνεις που το έχεις!

Αν το Copperhead έχει το ίδιο μπλε χρώμα το τζάμι του,τότε το Skysurfer είναι προτιμότερο.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Συγχαρήτηρια!!Αρκετά καλό!! =D> =D> =D>

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Η αποπάνω πατέντα αν μονταριστεί σε ένα γκαζοβόλο τυφέκιο (νομιμότατο) θα έχει και άλλες αστρονομικές χρήσεις, ειδικά αν κοντά στην περιοχή παρατήρησης υπάρχουν ενοχλητικές λάμπες :twisted: :twisted:

Ε?

ΤΙ?

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΩ!!

ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ!!

ΕΓΩ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΤΙΣ ΑΓΑΠΩ!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης