giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Παίρνοντας αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε και για το thread της φωτορύπανσης αλλά και για την ψηφοφορία σχετικά με την ποιότητα του ουρανού στους τόπους κατοικίας μας προτείνω να ξεκινήσουμε να δηλώνουμε εδώ, ακόμα καλύτερα να δημιουργηθεί χωριστή σελίδα, την ποιότητα του ουρανού τόσο στον τόπο κατοικίας μας όσο και σε μέρη που έχουμε παρατηρήσει ή πάει διακοπές ή έχουμε βρεθεί για οποιονδηποτε λόγο. Η βαθμολόγηση να γίνει με την κλίμακα Bortle που παρουσιάστηκε στο S&T το Φεβρουάριο του 2001. Είναι εμπειρική (μου θυμιζει κλίμακα Beaufort για τον άνεμο).Δείτε εδώ: http://skytonight.com/resources/darksky/3304011.html?showAll=y&c=y και εδώ: http://www.frostydrew.org/observatory/columns/essays/bortle.htm Τι λέτε; Ξεκινώ εγώ: Από το μπαλκόνι μου καλές νύχτες είμαι στο 6-7.Άκοβος Αρκαδίας 4Τουριστικό Ταυγέτου 4Πάρνωνας 3 Μέρη που να βαθμολογούνται με 1 και 2 δεν νομίζω να υπάρχουν πια στην Ελλάδα (μακάρι κάποιος να με διαψεύσει) Σας ακούω! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Kepler Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Σε μένα από το μπαλκόνι του σπιτιού μου είμαι στο 9Ν Αγχίαλος Βόλου:5Λευκοχώρι Θεσ/νικης :3 Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Γιωργο, Αυτο ειναι κατι που το εχω σκεφτει για την δικη μου περιοχη και μαλιστα να γινει μηναιος επειδη στην δικη μου περιπτωση η εποχη ειναι παραγωντας καθως ευχομαι να προχωρησω με χρηση της CCD ωστε να εχω μια καλυτερη ενδειξη σε σχεση με την κλιμακα Bortle. Ισως αξιζει και εσεις να εχετε υποψιν σας την εποχη και κατα ποσον επιρεαζει τις εκτιμησεις σας. Απλα μια ιδεα. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 εξω απο το σπιτι μου ειναι γυρω στο 2... stargazeshots.com
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Μιχαλη, Δεν σου κρυβω οτι ενα απο τους ποιο σκοτεινους ουρανους που εχω δει στην ζωη μου ειναι μερικα χιλιομετρα απο το λιμανι της Παρου. Τα νησια εχουν τα δικα τους χαρισματα για διαφορους λογους. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 λαμπες στην περιοχη οπου μενω δν υπαρχουν(ή μαλλον υπαρχουν αλλα σχεδον ποτε δν αναβουν)επισης φωτα αλλα δν υπαρχουν(μονο το καλοκαιρι κανενος προσκαιρου γειτονα)οποτε,ακομα και χωρις τηλεσκοπιο η θεα του ουρανου ειναι εκπληκτικη,το μονο προβλημα εδω ειναι οι βορριαδες... stargazeshots.com
Adam Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Γιώργο μπράβο για την ιδέα και τη πρωτοβουλία. Τώρα εγώ τί να γράψω που με "κουφάνατε" με τα 2πλά και τα 3πλά ; Εν πάσει περιπτώσει :- Από Καλλιθέα ( Αθήνα) 9- Από Ν.Μάκρη ( Μάτι) 7 - 6 στην καλύτερη περίπτωση.Αυτά και περιμένω Πάρνωνα.Φιλικά Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
dimpap Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Μία από τα ίδια περίπου και εγώ. Από την ταράτσα μου (Ναύπλιο) τις πολύ καλές νύχτες μεταξύ 6-7.Καραθώνα (παραλία έξω από το Ναύπλιο) 5.Αγ. Δημήτριος Αργολίδας (περιοχή παρατήρησης ομάδας Αργολίδας) 4-5.Δερβενάκια Αργολίδας 4-5Γκούρα (όρος Κυλλήνη) 3-4.Βάχλια, Δάφνη (φράγμα Λάδωνα) 4.Κορώνη Μεσσηνίας 5.Πάρνωνας 3. Βέβαια αυτές είναι οι καλύτερες εκτιμήσεις που έχω και όχι ο μέσος όρος.Θα συμφωνήσω με τον κ.Αγιομαμίτη για μηνιαία παρακολούθηση, αλλά για αρχή καλές είναι και οι πρώτες εκτιμήσεις.Ελπίζω να έχει συμμετοχή.Μπράβο Γιώργο ωραίο θέμα. Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Τόπος διαμονής (Ηράκλειο Κρήτης) 6-8Στο χωριό μου (Οροπέδιο Λαθισίου) 3-4
nivam Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Απο Γαλάτσι (Αθήνα): 9Από Αρχόντικό Αβίας (μερικά χιλ. έξω από Καλαμάτα): 5-6Από Σέριφο: 2 8" Meade LX90 LNT5" Celestron Nexstar SEZenithStar 66 F/5.9 SD Doublet Apo 9x63 Bresser Binos
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Από Κυψέλη, 9Από Κιούρκα Αττικής, 5-6 (μάλλον προς το έξι).Από Φορτόσι, ένα σχεδόν χωριό-φάντασμα της γυναίκας μου στα Κατσανοχώρια στην Ήπειρο, δαγκωτό 2 - περιμένω πως και πως τον Αύγουστο
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2007 Από Φορτόσι, ένα σχεδόν χωριό-φάντασμα της γυναίκας μου στα Κατσανοχώρια στην Ήπειρο, δαγκωτό 2 - περιμένω πως και πως τον Αύγουστο Ευτυχώς που τα καλοκαίρια πηγαίνετε μερικοί από εσάς, γιατί αλλιώς θα είχε βαθμολογία 1! no offence my friend
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Γιώργο είσαι ζηλιααάρηηης .. Είπα κι εγώ να σε πειράξω λίγο...
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Όντως ζηλεύω, η γυναίκα μου είναι από πόλη!
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Περιπου 5-6 απο το σπιτι μου που ειναι σε αποσταση περιπου 5 χιλιομετρα σε ευθεια απο το Ναυπλιο.4 σε σημειο που πηγαινα πιο παλια (χωριο Αχλαδοκαμπος οριο νομου Αργολιδας)4-5 σε σημειο που παρατηρει η ομαδα μας (Αγιος Δημητριος Αργολιδας)3 στο χωριο της γιαγιας μου (Πηγαδακια νομου Αρκαδιας) Ωραια η σκεψη της μηνιαιας παρακολουθησης!Αυτο που εχω παρατηρησει παντως ειναι η ελαφρια αυξηση της φωτορυπανσης στην περιοχη μου κατα τους καλοκαιρινους μηνες.Νομιζω οτι ολοι οσοι βρισκονται κοντα σε τουριστικους προορισμους παρατηρουν κατι το αντιστοιχο. ΥΓ. Αγιος Δημητριος ειναι το ονομα του χωριου και οχι της ομαδας μας! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
draculas Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Ισως να βολεύει καλύτερα έτσι: Σέριφος: 2Νάξος: 2Φορτόσι (χωριό στα Κατσανοχώρια στην Ήπειρο): 2Πάρνωνας: 3Πηγαδακια (Αρκαδια): 3Λευκοχώρι Θεσ/νικης: 3Οροπέδιο Λαθισίου: 3-4Γκούρα (όρος Κυλλήνη): 3-4Άκοβος Αρκαδίας: 4Αχλαδοκαμπος (Αργολιδα): 4Βάχλια, Δάφνη (φράγμα Λάδωνα): 4Τουριστικό Ταυγέτου: 4 Πραστείο (Μεσσηνιακή Μάνη): 4-5Αγ. Δημήτριος Αργολίδας: 4-5Δερβενάκια Αργολίδας: 4-5Καραθώνα (παραλία έξω από το Ναύπλιο): 5Ν Αγχίαλος Βόλου: 5Κορώνη Μεσσηνίας: 5Αρχόντικό Αβίας (μερικά χιλ. έξω από Καλαμάτα): 5-6Κιούρκα Αττικής: 5-6Αργος: 5-6 Καλαμάτα: 6-7Νέα Μάκρη: 6-7Ναύπλιο: 6-7Ηράκλειο Κρήτης: 7Θεσ/νίκη: 9Καλλιθέα ( Αθήνα) 9Γαλάτσι (Αθήνα): 9Κυψέλη (Αθήνα): 9 Πολύ καλή ιδέα Γιώργο.εγω.. με σημάδεψα κιόλας! Απορίες:Που πήγε το 8?Πόσο κάνει ενα οικόπεδο σε νησί? (και στην Ηπειρο καλά είναι..)
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 δν χρειαζεσαι οικοπεδο...παντως μια διευκρινηση,για την παραληψη της οποιας ευθυνομαι εγω,μενω στο πιο απομακρυσμενο απο την χωρα της Ναξου,χωριο στον Απολλωνα,για αυτο και δν υπαρχει καθολου φωτορυπανση stargazeshots.com
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 "1" ούτε για δείγμα ε? ε!μν ειμαστε και πλεονεκτες! παντως μια απο τις πιο ομορφες χειμερινες εμπειριες παρατηρησης χωρις τηλεσκοπιο, που εχω ειναι οταν το φεγγαρι ειναι κρυμμενο πισω απο τα βουνα και ο ουρανος ειναι κατασκοτεινος,και πανω ψηλα,το μ42,το οποιο αν και παρα πολυ αμυδρα δημιουργει καποιες υπονοιες οτι φαινεται... stargazeshots.com
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2007 Ο πρωτος παμπελοποννησιακός χάρτης φωτορύπανσης είναι εδώ! Θα εμπλουτιστεί! Τι κάνουν οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας; Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2007 Εξω απο το σπιτι μου 6-7 μπορει κ 8 μερικες φορες νομιζω. Παντως ωραια η ιδεα σας!!!
draculas Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2007 Ενημερώνουμε με Αρτα λοιπόν: Σέριφος: 2Νάξος: 2Φορτόσι (χωριό στα Κατσανοχώρια στην Ήπειρο): 2Πάρνωνας: 3Πηγαδακια (Αρκαδια): 3Λευκοχώρι Θεσ/νικης: 3Οροπέδιο Λαθισίου: 3-4Γκούρα (όρος Κυλλήνη): 3-4Άκοβος Αρκαδίας: 4Αχλαδοκαμπος (Αργολιδα): 4Βάχλια, Δάφνη (φράγμα Λάδωνα): 4Τουριστικό Ταυγέτου: 4Πραστείο (Μεσσηνιακή Μάνη): 4-5Αγ. Δημήτριος Αργολίδας: 4-5Δερβενάκια Αργολίδας: 4-5Καραθώνα (παραλία έξω από το Ναύπλιο): 5Ν Αγχίαλος Βόλου: 5Κορώνη Μεσσηνίας: 5Αρχόντικό Αβίας (μερικά χιλ. έξω από Καλαμάτα): 5-6Κιούρκα Αττικής: 5-6Αργος: 5-6Καλαμάτα: 6-7Νέα Μάκρη: 6-7Ναύπλιο: 6-7 Αρτα: 6-7Ηράκλειο Κρήτης: 7Θεσ/νίκη: 9Καλλιθέα ( Αθήνα) 9Γαλάτσι (Αθήνα): 9Κυψέλη (Αθήνα): 9 Γιώργο μου έδωσες ιδέα!Θα βόλευε αν είχαμε ενα δυναμικό χάρτη με χρώματα, σε μια ξεχωριστή σελίδα, τον οποίο θα ενημερώναμε όλοι μας, με βάση τις παρατηρήσεις μας.λίγο photoshop xρειάζεται μόνο, και κάποιος (ή κάποιοι..) να τον ενημερώνουν (Προσφέρομαι!)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2007 Τα χρώματα θα πρέπει να καταλαμβάνουν ολόκληρες περιοχές, πράγμα δύσκολο μιας και τα σημεία που έχουμε δεν είναι τόσα πολλά ώστε να έχουμε τόσο καλή κάλυψη. Προτιμότερες επιλεγμένες τοποθεσίες ώστε να μπορεί κάποιος να επιλέξει όσες είναι πιθανώς κατάλληλες για παρατήρηση. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2007 Αθήνα περιοχή Ταύρου: 9 Αλεποχώρι Δυτ. Αττικής: 4 (εκτός από τα ανατολικά). Η θέαση του NGC 3873 με το 8" οπτικού μεγέθους 13,1 , είναι αδιάψευστος μάρτυρας! Πολύ καλή η πρωτοβουλία Γιώργο!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
koyote Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2007 Ωπ,τωρα το ανακαλυψα αυτο!!Λοιπον:Απο το μπαλκονι του σπιτιου μου περιπου 6-7.Δεσκατη Γρεβενων 3,λιγα χιλιομετρα εξω 2. Υ.Γ.:Τι ειναι το zodical light? Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα