Panag Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Πριν λιγο καιρο αρχισα να παρατηρω τα ουρανια κι εγω με ενα ζευγαρι κυαλια 10χ50. Δεν απογοητευτικα μιας και ηξερα περιπου το τι θα εβλεπα. Το προβλημα ειναι οτι τα χερια μου τρεμουν (οι πολλοι καφεδες...) και η παρατηρηση γινεται εκνευριστικη. Σκεφτομαι να αγορασω ενα φτηνο τηλεσκοπιο,πιο συγκεκριμενα προσανατολιζομαι στην αγορα ενος κατοπτρικου. Βρηκα καποια τα οποια φαινονται ευκαιριες στο εξης μαγαζι. http://www.bigstaroptics.gr/reflector.htm Θα εκτιμουσα την συμβουλη σας ως πιο εμπειροι. Το μπατζετ μου ειναι 100-150 ευρω Ευχαριστω προκαταβολικα!
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 . Το προβλημα ειναι οτι τα χερια μου τρεμουν (οι πολλοι καφεδες...) Εφαρμοσε την αρχη της ομοιπαθητικης .Πιες κ αλλους Γνωμη μουε ιναι καλυτερα να παρεις ενα τριποδο κι εναν ανταπτορα για να συνδεεις τα κιαλια με το τριποδο . Εχουν γινει αναφορες εδω μεσα για αυτη τη μαρκα τηλεσκπιων . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Τα έχω δει από κοντά και ΔΕΝ τα προτείνω. Δες εδώ για μαγαζιά με ποιοτικά προϊόντα: http://www.astrovox.gr/buyingtelescopes.html «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Μακριά απο τέτοια τηλεσκόπια της δεκάρας με κακά οπτικά και άθλια κατασκευαστική ποιότητα!
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Φιλε Panag ,το τρεμουλο στα χερια ειναι φυσιολογικο κατα καποιο τροπο αν προσπαθεις χωρις τριποδο. Γνωμη μου , σαρωσε τον ουρανο τωρα το καλοκαιρακι με τα κυαλια ενα τριποδακι κ ενα βιβλιο αστρονομιας κ μετα αφου χορτασεις αγορασε ενα Dobson 8 iντσο - κοστος γυρω στα 300 ευρω - το οποιο ειναι αξιοπρεπεστατο αστρονομικο οργανο!!! Μακρια - παντα κατα την γνωμη μου_ αγορες απο το link που εχεις δωσει! Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
Panag Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Sorry παιδια για to spam post,μολις ειδα οτι υπηρχε topic για τα εν λογω τηλεσκοπια,και πολυ κατατοπιστικο μαλιστα.Θα ακολουθησω την συμβουλη του κ. Κεφαλα και θα αγορασω εναν τριποδα προς το παρον,μιας και αυτο που προεχει ειναι η εξοικιωση μου με τον ουρανο. Το 8-inch dobsonian του πλανηταριου εαν πραγματι εχει κοστος γυρω στα 300 ευρω φανταζει σαν μια πολυ καλη μελλοντικη αγορα.http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=2163684&CFTOKEN=11050596 Σας ευχαριστω ολους για τα σχολια σας!
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Το 8-inch dobsonian του πλανηταριου εαν πραγματι εχει κοστος γυρω στα 300 ευρω φανταζει σαν μια πολυ καλη μελλοντικη αγορα. Ακριβώς!Κάνε λίγη υπομονή, μάζεψε και άλλα χρήματα, και δεν φανταζεσαι τί τηλεσκόπιο θα μπει στο σπίτι σου... Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα