Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Απο Δευτερα 18 Ιουνιου στα LIDL τριποδο για φωτο και καμερες (εγω το θελω για τα κυαλια βεβαια), στα 20 Euro.

Αξιζει αραγε?

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημοσιεύτηκε
Απο Δευτερα 18 Ιουνιου στα LIDL τριποδο για φωτο και καμερες (εγω το θελω για τα κυαλια βεβαια), στα 20 Euro.

Αξιζει αραγε?

Πιθανότατα, αλλά με βάση το site του lidl:

http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20070618.p.tripodas

το προιόν δεν είναι παντου διαθέσιμο :(

38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
Δημοσιεύτηκε

Αρκετα καλη τιμη τα 20 ευρω.

Για μικρα-ελαφρια κιαλια μεχρι 50mm-60mm αντικειμενικο φακο και με ενα καλο συνδετηρα L πιστευω οτι ειναι καλη λυση.

Οσον αφορα την αντοχη σε βαρος 2,5 κιλα μου φαινετε λιγακι υπερβολικο για πλαστικη κεφαλη.

Μπορει να αντεχει το βαρος για μεγαλυτερα κιαλια αλλα πιστευω οτι οι δονησεις θα ειναι αρκετα αυξημενες.

Κριμα παντως που δεν τα φερνει σε ολη την Ελλαδα! :(

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Για μικρη μηχανη ειναι μια χαρα.Για κυαλια δεν τιθεται θεμα(και λογω σταθεροτητας-αντοχης,και λογω υψους).Δεν παυει να ειναι ενα βοηθητικο τριποδακι,που δεν θα παει χαμενο ποτε ,αλλα αν καποιος κανει μια βολτα στην Ομονοια ισως βρει κατι πιο αξιολογο με μικρη ισως επιβαρυνση(παντα για μικρο-βοηθητικο τριποδο μιλαμε).

Αν το τριποδο θα σηκωσει και κυαλια,τοτε μιλαμε για σοβαρη δαπανη :? :?

Δημοσιεύτηκε

Μιλωντας με καποιον πολυ εμπειρο στην παρατηρηση με κιαλια μου ειχε πει οτι η αντοχη των κοινων φθηνων φωτογραφικων τριποδων με πλαστικη κεφαλη (οπως αυτος) για χρηση με κιαλια ειναι περιπου στο ενα κιλο.

Μπορουν να αντεξουν και παραπανω απο κιλο βεβαια αλλα με σοβαρους συμβιβασμους σε θεμα ταλαντωσεων.

Τα πιο πολλα κιαλια με ανοιγμα 50mm η λιγο παραπανω πχ. 56mm μπορουν να τοποθετηθουν σε τετοιους τριποδες οπως ο συγκεκριμενος.

Το μεγιστο υψος ειναι και αυτος σοβαρος και καθοριστικος παραγοντας.

Αν παρατηρεις καθιστος χρειαζεσαι τριποδα τουλαχιστον 1,80 για να κοιτας εως το ζενιθ ενω αν παρατηρεις ορθιος αρκετα παραπανω!

Ασφαλως και για κιαλια βαρους 6 κιλων οπως λεει και ο φιλος Achilleas δεν αξιζουν.

Ενας τριποδας με μεταλικη κεφαλη επιβαλεται σε τετοιες "θηριωδεις" περιπτωσεις.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
μηπως τελικα αγορασε κανεις το εν λογω τριποδο?

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης