Panag Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2007 Ποιο απο τα 2 θα αγοραζατε? Προσωπικα μου φαινεται οτι το skywatcher προσφερει τα ιδια,ισως και περισσοτερα,με το gso αλλα και σε λιγο καλυτερη τιμη.πχ μεγαλυτερο ερευνητη και 2 αντι 1 προσοφθαλμια.To skywatcher χρησιμοποιει ρουλεμαν για περιστροφη ή οχι?ΤΙ εστιαστη εχε?Απλο η κραμαγιερα?Γενικα υπαρχει διαφορα κατασκευαστικης ποιοτητας?πχ στην κινηση,οπτικα,αντοχη στο χρονο κτλ.
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Εγώ σε παρόμοιο δίλλημα πέρυσι είχα διαλέξει GSO και τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος...Έχω ακούσει οτι το Skywatcher έχει καλύτερη κίνηση, αλλα μάλλον τώρα που μπήκαν ρουλεμάν και στο φτηνό μοντέλο GSO, θα ναι και αυτό OK...Τώρα όσον αφορά τα προσφθάλμια, ούτως η άλλως δεν είναι και φοβερά προσοφθάλμια αυτα...Μάλλον τελικά πήγα σε GSO γιατι έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στον αντιπρόσωπο...Εγω θα πρότεινα GSO... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Δεν έχω αρκετή εμπειρία απο το GSO, άρα δεν μπορώ να απαντήσω εντελώς υποκειμενικά.. αλλά ο μεγαλύτερος ερευνητής είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πλεονέκτημα... και όσο για τα προσοφθάλμια αν έχεις ολόκληρη συλλογή δεν λαμβάνεις υπόψιν σου τι θα σου δώσουν μαζί με το τηλεσκόπιο αλλά αν είναι το πρώτο σου ..σίγουρα θα χρειαστείς παραπάνω προσοφθάλμια..
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Και τα δύο αυτά νευτώνεια είναι κινέζικα με ίδια ποιότητα οπτικών.Οπότε καλύτερα να καταλήξεις σε αυτό που δίνει κάτι περισσότερο όσον αφορά τον υπόλοιπο αστρονομικό εξοπλισμό, δηλαδή στο Sky-watcher.Επίσης, η βάση του συγκεκριμένου είναι λίγο καλύτερη τόσο κατασκευαστικά οσο και αισθητικά απο την αντίστοιχη του GSO.Καλές (αστρονομικές) αγορές!
vasiamits Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 αλλά ο μεγαλύτερος ερευνητής είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πλεονέκτημα... και όσο για τα προσοφθάλμια αν έχεις ολόκληρη συλλογή δεν λαμβάνεις υπόψιν σου τι θα σου δώσουν μαζί με το τηλεσκόπιο αλλά αν είναι το πρώτο σου ..σίγουρα θα χρειαστείς παραπάνω προσοφθάλμια.. Μεγαλύτερος ερευνητής + επιπλέον προσοφθαλμιο + χαμηλότερη τιμή είναι οι λόγοι για να πάρεις το SKywatcher. Κατα τα άλλα, δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά. http://www.cool-stuff.gr/
Υπατία Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Εγώ πάντως ψήνομαι για το GSO στην ακριβή έκδοση. Dob200 (8ίντσες) 200/1200Παραβολικό κάτοπτρο 200 f/6Εστιαστής Crayford 2"Ερευνητής 8Χ50Προσοφθάλμια 2" 42mm Erfle1,25" Super PlosslΦίλτρο ΣελήνηςΑνεμιστηράκι: ΝαιΑζιμ: Ρουλεμάν Τιμή: 525 € Βέβαια σε σχέση με την προσφορά του Skywatcher στο πλανητάριο είναι μεγάλη η διαφορά τιμής. Αξίζει τουλάχιστον να δώσεις κάτι παραπάνω για το ακριβό GSO σε σχέση με το φθηνότερο και το Skywatcher;
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Επειδή έχω δει και τα 2 8ιντσα από κοντά θα σου πω γιατί το skywatcher είναι ανώτερο: 1) Πολύ καλύτερος ερευνητής2) 2 προσοφθάλμια αντί 13) Καλύτερη ποιότητα κατασκευής γενικά, εστιαστής, η βάση στήνεται πιο εύκολα κτλ. Υπατία, τώρα για την έκδοση που λες εσύ, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, τί παραπάνω έχει; τον 42άρη προσοφθάλμιο; 2" γίνεται πάντως και το skywatcher. Το ανεμιστηράκι; Τί το χρειάζεται ακριβώς; Ο ερευνητής του skywatcher πάντως είναι καλύτερος (9x50). ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Υπατία Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Υπατία, τώρα για την έκδοση που λες εσύ, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, τί παραπάνω έχει; τον 42άρη προσοφθάλμιο; 2" γίνεται πάντως και το skywatcher. Το ανεμιστηράκι; Τί το χρειάζεται ακριβώς; Ο ερευνητής του skywatcher πάντως είναι καλύτερος (9x50). Το ανεμιστηράκι προφανώς είναι για την εξισορρόπιση θερμοκρασίας, ε; Το Skywatcher δεν έχει μάλλον.Με το ρουλεμάν η κίνηση του σωλήνη είναι καλύτερη;Το θέμα νομίζω είναι ποια από τις δύο βάσεις είναι πιο σταθερή, ομαλή, εύχρηστη... Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει για μια μικροδιαφορά να δώσεις +200Ε! Καλά βρε παιδιά, κανείς εδώ πέρα δεν έχει αυτό το τηλεσκόπιο; Γιατί;
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Η βάση του skywatcher έχει ένα δίσκο από τεφλόν. Όπως τη βλέπω εγώ, μου φαίνεται μια χαρά, γυρνάει πολύ ωραία. Το ανεμιστηράκι δεν ξέρω αν είναι αναγκαίο, προσθέτεις δυσχρηστία έτσι, θέλει μπαταρίες; Πάντως η βάση του skywatcher είναι απείρως πιο εύχρηστη από την απλή έκδοση του GSO, δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στην ακριβή εκτός απ' το ρουλεμάν. Αν όχι, θα σου έλεγα να πας με κλειστά μάτια για skywatcher. Στο GSO π.χ. για να βιδώσεις το σωλήνα στη βάση θέλεις 4 χέρια, 2 για να τραβάς πάνω τη βίδα μαζί με το ελατήριο, 1 για να πιέζεις κάτω το σωλήνα για να μην πεταχτεί από την πίεση του ελατηρίου και άλλο 1 αν είναι βράδυ για το φακό. Στο skywatcher έχει 2 χειρολαβές που βιδώνουν σε 5 δευτερόλεπτα με το 1 χέρι. ΥΓ: Πάντως ο 2" 42άρης προσοφθάλμιος είναι πολύ ελκυστικός. Θά' θελα κι εγώ έναν τέτοιο... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Υπατία Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δε νομίζω ότι αλλάζει κάτι άλλο στη βάση ανάμεσα στις 2 εκδόσεις.Αν είναι να πρέπει να γίνω ο Βούδας με τα 100 χέρια για να στήσω ένα τηλεσκόπιο... Άσε που τα θέλω όλα τα λεπτά μου δαχτυλάκια στη θέση τους! Καλά να μου βγει η γλώσσα να το κουβαλάω, αλλά να μην ιδρώσω να το στήσω... Ευχαριστώ planetman.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Παιδιά, ακούω συνεχώς για Ρουλεμάν και οφείλω να πω οτι δεν είναι καλύτερο απο το τεφλόν.Και το Τεφλόν παρέχει πολύ ομαλή και εύκολη κίνηση σαν αζίμουθιακή, και κατά την γνώμη μου, δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να σκάσεις επιπλέον λεφτά για Ρουλεμάν.Όσον αφορά για το αρχικό θέμα, θα επιμείνω στην δική μου προσωπική άποψη οτι το Skywatcher είναι ανώτερο.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Παντως το μοντελο που αναφερει η Υπατια εχει καλυτερο εστιαστη . Κι αν το χρησιμοποιησεις αργοτερα για φωτογραφηση θα ειναι μια χαρα . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
MARINOS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Νομίζω ότι ο 2" εστιαστής θα σε απαλλάξει αργότερα από μετατροπές, κλπ.,και με προσοφθάλμιους 2" έχεις σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των 1,25"σε πεδίο και ευκολία ανεύρεσης στόχων, σε εστιακά μήκη πάνω από 26mm.Aν ο 42mm που συνοδεύει το τηλεσκόπιο είναι της προκοπής θα παίρνειςπολύ όμορφα -wide- φωτεινά πεδία, ΕΑΝ η κόρη του ματιού σου μπορεί να διασταλεί στα 7mm που υπαγορεύει το f/6 του τηλεσκοπίου -είναι ζήτημα ηλικίας και φωτορύπανσης, αλλιώς θα χάνεις λίγο από το "φως".Για τη διαφορά στους ερευνητές, λέω να μη δώσεις σημασία, έτσι κι αλλιώςκαι οι δύο είναι χαμηλής ποιότητας, πιστεύω μάλιστα ότι το έξτρα red-dotπου θα αγοράσεις, θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο στην ανεύρεση των αντικειμένων. Χρήστος Μαρινός
alepohori Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2007 Νομίζω ότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε τον ερευνητή 8χ 50 με τον 9χ50 αν προηγουμένως δεν ξέρουμε με ποιον χάρτη θα συνεργαστούν. Τι να τον κάνω πχ τον 9χ50 ,αν έχω χάρτη με αστέρια 5ου μεγέθους; Οπότε πιστεύω ότι οι ερευνητές δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής. Τώρα για τα υπόλοιπα..... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
lambroukos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Στο GSO π.χ. για να βιδώσεις το σωλήνα στη βάση θέλεις 4 χέρια, 2 για να τραβάς πάνω τη βίδα μαζί με το ελατήριο, 1 για να πιέζεις κάτω το σωλήνα για να μην πεταχτεί από την πίεση του ελατηρίου και άλλο 1 αν είναι βράδυ για το φακό. Μάλλον το GSO που είδες ήταν λάθος συναρμολογημένο. Με το ένα δάχτυλο του ενός χεριού γίνεται η δουλειά. Απλά τραβάς το σχοινάκι και μπαίνει το δακτύλιος στη βάση. Μη σου πώ και με τα δόντια θα μπορούσε να το κάνει κανείς
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Το GSO που είδα είναι του nickthegreek13_7. Μπορεί να πει κι αυτός την άποψή του. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Στο GSO π.χ. για να βιδώσεις το σωλήνα στη βάση θέλεις 4 χέρια, 2 για να τραβάς πάνω τη βίδα μαζί με το ελατήριο, 1 για να πιέζεις κάτω το σωλήνα για να μην πεταχτεί από την πίεση του ελατηρίου και άλλο 1 αν είναι βράδυ για το φακό. Μάλλον το GSO που είδες ήταν λάθος συναρμολογημένο. Με το ένα δάχτυλο του ενός χεριού γίνεται η δουλειά. Απλά τραβάς το σχοινάκι και μπαίνει το δακτύλιος στη βάση. Μη σου πώ και με τα δόντια θα μπορούσε να το κάνει κανείς lambrouko, έχεις δει το GSO απο κοντά; Ο planetman υπερβάλλει λίγο βέβαια , αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ την βάση του GSO ανώτερη απο του Skywatcher.
lambroukos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 lambrouko, έχεις δει το GSO απο κοντά; Ο planetman υπερβάλλει λίγο βέβαια , αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ την βάση του GSO ανώτερη απο του Skywatcher.Έχω GSO Πάντως δεν συνέκρινα τις δυο βάσεις καθώς δεν έχω δεί του Skywatcher. Απλά η περιγραφή του planetman ήταν λάθος. Η τοποθέτηση του σωλήνα του GSO πάνω στη βάση και η εφαρμογή του ελατηρίου είναι όσο πιό απλή θα μπορούσε να γίνει. Απλά βάζεις τον αντίχειρα στο σκοινάκι τραβάς το ελατήριο και το βάζεις στην βίδα της βάσης.Όταν το πρωτοσυναρμολόγησα από την λαχτάρα μου να δώ τα είχα βάλει ανάποδα και είχα καταλήξει σε μια διαδικασία για 3 χέρια κι ένα πόδι Σκέφτηκα ότι τέτοιο πράγμα αποκλείεται να πουλιόταν και τα έβαλα σωστά μετά.
Υπατία Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δηλαδή, η βάση του Skywatcher είναι καλύτερη αλλά ο εστιαστής του GSO είναι καλύτερος και ο σωλήνας του είναι ελαφρύτερος, πράγμα θετικό για μελλοντική χρήση του πάνω σε ισημερινή.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Έχω GSO Πάντως δεν συνέκρινα τις δυο βάσεις καθώς δεν έχω δεί του Skywatcher. Απλά η περιγραφή του planetman ήταν λάθος. Η τοποθέτηση του σωλήνα του GSO πάνω στη βάση και η εφαρμογή του ελατηρίου είναι όσο πιό απλή θα μπορούσε να γίνει. Απλά βάζεις τον αντίχειρα στο σκοινάκι τραβάς το ελατήριο και το βάζεις στην βίδα της βάσης.Όταν το πρωτοσυναρμολόγησα από την λαχτάρα μου να δώ τα είχα βάλει ανάποδα και είχα καταλήξει σε μια διαδικασία για 3 χέρια κι ένα πόδι Σκέφτηκα ότι τέτοιο πράγμα αποκλείεται να πουλιόταν και τα έβαλα σωστά μετά. Στην βάση του Skywatcher απλώς τοποθετείς τον σωλήνα επάνω και βιδώνεις τα άκρα.Ούτε ελατήρια,ούτε σκοινάκια, τόσο απλά. Δηλαδή, η βάση του Skywatcher είναι καλύτερη αλλά ο εστιαστής του GSO είναι καλύτερος και ο σωλήνας του είναι ελαφρύτερος, πράγμα θετικό για μελλοντική χρήση του πάνω σε ισημερινή. Ακριβώς!
Υπατία Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Εδώ κολλάει το κανείς δεν είναι τέλειος. Καλά, μέχρι να 'ρθει η ώρα να αγοράσω κάποιο από τα δύο, θα ζυγίσω τα + και τα - του καθενός, θα δω τι με ενοχλεί λιγότερο και τι με συμφέρει περισσότερο και θα αποφασίσω. Ευχαριστώ. Με βοήθησαν πολύ οι απαντήσεις όλων σας για να καταλάβω τι παίζει με το καθένα
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δηλαδή, η βάση του Skywatcher είναι καλύτερη αλλά ο εστιαστής του GSO είναι καλύτερος και ο σωλήνας του είναι ελαφρύτερος, πράγμα θετικό για μελλοντική χρήση του πάνω σε ισημερινή. Εδώ συγκρίνουμε με την ακριβή έκδοση του GSO; Γιατί αν ναι, βάλε και 200€ + ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Εδώ συγκρίνουμε με την ακριβή έκδοση του GSO; Γιατί αν ναι, βάλε και 200€ + Όχι, και η απλή έκδοση του GSO κυκλοφορεί τώρα με εστιαστή Crayford.Επίσης ο οπτικός σωλήνας αυτού είναι όντως λίγο ελαφρότερος απο τον αντίστοιχο του Skywatcher.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα