Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Σορρυ για το διπλο ποστ, αλλα ο υπολογιστης κολλησε... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 ΤΗΕΟΟ7, ακριβως ετσι νιωθω και γω φιλε μου μοναχα που εγω ακομα δεν εχω δει τιποτα!!! Λιγο Δια με μικρη μεγανθυνση με το Dob 8' μου στα (120χ). Νεφελωματα, γαλαξιες πουθενα. Βασικα ο καιρος μου τα χαλαει συνεχεια και δεν μπρω να προσανατολιστω ευκολα απο αστερι σε αστερι γιατι μεσα απο το προσοφθαλμιο βλεπω πολλα περισσοτερα απο οτι σε ενα χαρτι του ουρανου. Θα εξοικειωθω ομως και πιστευω οτι θα εχω συντομα (αν αφησει ο καιρος) αποτελεσμα... Και μενα ειναι μαγικη η στιγμη οτα εβλεπα πχ τον Δια. Ημουν σαν να ημουν εγω και αυτος και κανενας αλλος. Και ηθελα να τον βλεπω ξανα και ξανα σαν ενα ενοχο μυστικο... Σε βρισκω πολυ κοντα μου γενικα στο πως σκεφτεσαι και πραττεις... Εγω δεν ειχα λεφτα να παρω τωρα μια ισημερινη γιαυτο αγορασα το Dob 8' της Skywatcher... Εσυ εκανες ενα βημα παραπερα, οποτε μην χαλιεσαι καθολου, κανε τωρα αυτο που λες. Αγορασε ποιοτικα προσοφθαλμια κτλ και μην μασαμε...... τιποτα!!! Φιλαρα ενα πραγμα θα σου πω. Δωσε καποιο χρηματικο ποσο (κοντα στα 50 ευρω) και παρε το TELRAD η καποιο αλλο σκοπευτρο με μηδενικη μεγεθυνση. Εγω οταν πηρα το TELRAD οι παρατηρησεις μου απεκτησαν ουσια. Στοχευα στον ουρανο με μηδενικη μεγεθυνση αλλα και με φυσικο πεδιο και οχι αντιστροφο. Αυτο με εκανε να μαθω να διαβαζω το αναποδο ειδωλο του 9Χ50 και ολα ειναι τωρα καταπληκτικα. Γιατι το λεω αυτο. Σκοπευω πλεον με το TELRAD ενα αμυδρο αστερακι και κοιτωντας μεσα απο το 9Χ50 βλεπω πληθως αστερων μπροστα μου. Απο κει και περαμε οδηγο πλεον το 9Χ50 μπαινω πιο βαθεια. Αυτο πριν αγορασω σκοπευτικο μηδενικης μεγεθυνσης δεν μπορουσα να το πετυχω. Με μπερδευε. Τωρα εχουν απλουστευτει ολα και παρατηρω πολυ πιο ευκολα αλλα κανω και διεισδυση πολυ πιο καλα. Το σκοπευτρο 9Χ50 ηταν πολυ καλο αλλα τα εδειχνε σε 9Χ μεγεθυνση και αναποδα πραγμα που μπερδευει τον νεο ερασιτεχνη. Επισεις κοιτωντας μεσα απο το προσοφθαλμιο προσπαθησε να ξεχωριζεις στοχους και με το πλαι του ματιου. Θελει αρκετη συγκεντρωση αλλα ειναι φανταστικο το αποτελεσμα. Κανε περιηγηση στο προσοφθαλμιο οπως κανεις με γυμνο ματι στον ουρανο.
dreaman1618 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 γεια σας παιδες!πιστευω να γραφω στο σωστο topic και να μην με γειωσει ο adm:)εχω ενα polarex 80mm.για επιγεια παρατηρηση.ειδα και εγω την διαφημιση της dea,αλλα απ οτι καταλαβα δεν αξιζει τον κοπο.ειμαι και εγω στην ευρεση τηλεσκοπιου.εχω παρει προσφατα και το nightwatch και προσπαθω να μαθω κι απο κει γιατι ειμαι εντελως αρχαριος.σχεδον οσα λετε,κινεζικα μου ακουγονται!θα διαβασω και μολις μαθω 5 πραγματα θα σας κανω τις ερωτησεις μου.εχω καποιες στο μυαλο μου διαβαζοντας καποια πραγματα,αλλα ισως στην πορεια μου λυθουν οι αποριες,ή ειναι πολυ γελοιες,γι αυτο θα τα πουμε παλι συντομα.συγχαρητηρια για το σιτε,μου φαινεται πολυ καλο.να ειστε καλα παιδες και τα λεμε παλι συντομα,οταν θα ειμαι διαβασμενοςδημητρης απο καβαλα,που δυστυχως στην καβαλα,τους ερασιτεχνες παρατηρητες...με το τηλεσκοπιο τους βρισκεις!
Steve Karolemeas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2007 Πρωτα απ'ολα Δημητρη,θα ηθελα να σε καλοσωρισω στην παρεα και να σε ευχαριστησω εκ μερους ολων για τα καλα σου λογια.Το site θα σε βοηθησει πολυ στις οποιες μελλοντικες σου αποφασεις αγορας και οτιδηποτε αφορα την ερασιτεχνικη αστρονομια.Το Nightwatch ειναι εξαιρετικο βιβλιο και θα σε βοηθησει να 'κλεισεις' προς καποιο ειδος τηλεσκοπιου.Σκεψου τι θα ηθελες,τι καλυπτει τις αστρονομικες(και οικονομικες) σου αναγκες και εδω ειμαστε παλι.Να εισαι σιγουρος πως με Nightwatch και Astrovox θα κανεις το καλυτερο deal!
dreaman1618 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2007 Σ ευχαριστω παρα πολυ!να σας ρωτησω κατι ακομη:ειδα στο πλανηταριο το nexstar se to 8 ιντζο.ειναι μεσα στις σκεψεις μου και αυτο το τηλεσκοπιο.η τιμη του ειναι γυρω στα 2.000ετο βρηκα απο αμερικη σε τιμη 850!! ε αλλα δεν εχει ελληνικο manual.πιστευετε οτι θα μπορουσαμε να το βρουμε και μηπως εχει διαφορες λογω ζωνης οπως πχ ειναι τα dvd player ή ακομη και τα κινητα.please help me!!
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2007 Άλλη αγορά η Αμερική, άλλη αγορά η Ευρώπη. Επίσης οτιδήποτε έρχεται από Αμερική θα πρέπει (αν ακολουθήσουμε τη νόμιμη διαδικασία) να εκτελωνιστεί. Αυτό σημαίνει ότι αν το παραγγείλεις από Αμερική υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μπλέξεις με Τελωνεία λόγω του οτι είναι μεγάλο το δέμα και σίγουρα θα περάσει από έλεγχο. Αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να το εκτελωνίσεις (πληρώνεις φόρο) για να το πάρεις. Από Αμερική σηνήθως δεν παραγγέλνουμε μεγάλα δέματα αλλά μικρά (προσοφθάλμια-αξεσουάρ) που τις περισσότερες φορές δεν παιρνάνε από τελωνείο και μας έρχεται ποιό φθηνά απ' ότι αν το αγοράζαμε από Ελλάδα. Ψάξε στο forum και θα βρεις πολλές σηζητήσεις επι του θέματος. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
dreaman1618 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2007 ok Μανούσο,σ ευχαριστω για την ενημερωση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα