Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Εγω παντως χθες που εκανα την πρωτη μου παρατηρηση εμεινα ικανοποιημενος.Πιανοντας το σωληνα τον μετακινουσα ελαφρα πανω-κατω αλλα και δεξια-αριστερα χωρις να αντιμετωπισω κανενα προβλημα..

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

• Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Σήμερα παιδιά πήγα στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης και αγόρασα ένα βαρβάτο και ογκόδες προσοφθάλμιο της Hyperion στα 3.5mm.Η οφέλημη μεγένθυση τώρα που μπορώ να πάρω είναι 342Χ..Δυστηχώς σήμερα ο καιρός είναι για βροχή και τα όνειρα μου πήγαν περίπατο!!!!!Υπομονή το επόμενο Σάββατο για να δω τι παιζει με αυτόν..Αλήθεια το προσοφθάλμιο αυτό το ξέρει κανείς είναι καλό η πέταξα 100Ε?

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε
Οι Hyperion είναι πολύ καλοί προσοφθάλμιοι, πόσο μάλλον για τα λεφτά τους.Όμως πιστεύω οτι θα ήταν καλύτερα να προμηθευόσουν έναν 5αρη, γιατί σπάνια θα έχεις ευνοϊκές συνθήκες ώστε να χρησιμοποιείς τον 3.5αρη.
Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά..αυτή η βάση δεν μου πολυαρέσει..Δηλαδή αν την σφίξω γυρνάει στιβαρά αλλά δύσκολα..αν πάλι την λασκάρω γυρνάει ωραία αλλα παίζει ένα τζόγο δεξια αριστερά τί γίνεται?

Παιξε μικρομετρικα με τη βιδα ετσι ωστε να γυρναει γλυκα και οχι αποτομα ,εναν μικρο τζογο τον εχω κι εγω αλλα δεν ενοχλει καθολου οταν κατσει το τηλεσκοποιο πανω.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.
Δημοσιεύτηκε

Το μονο προβλημα ειναι οτι αυριο φευγω για το χωριο,οπου θα περασω το μεγαλυτερο μερος του Αυγουστου και επειδη με την 1η μεταφορα δε χωραει το τηλεσκοπιο θα το αποχωριστω για λιγο :(

Ομως εκει ο ουρανος ειναι τελειος και θα το εκμεταλλευτω στο επακρο :wink: :wink:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Μπράβο βρε Γιώργο!!! Τελικά βλέπω δεν μακρηγόρησες και αγόρασες αμέσως τηλεσκόπιο 8-ιντσο! Θα επιρεάστηκες και από χαλκιδική βέβαια να φανταστώ! :wink: Αντε με 'γειά και όταν έρθεις έδω πες μου να κάνουμε παρατήρηση! :cheesy:
Κούρτης Παναγιώτης
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Μπράβο βρε Γιώργο!!! Τελικά βλέπω δεν μακρηγόρησες και αγόρασες αμέσως τηλεσκόπιο 8-ιντσο! Θα επιρεάστηκες και από χαλκιδική βέβαια να φανταστώ! :wink: Αντε με 'γειά και όταν έρθεις έδω πες μου να κάνουμε παρατήρηση! :cheesy:

Να'σαι καλα ρε πανο!!!Τωρα που σε εχω κοντα και πηρα και τηλεσκοπιο,την "πατησες" :mrgreen:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Έννοια σου Γιώργο! Μάλλον εσύ την "πάτησες", γιατί όποτε θα έρχομαι εκεί, θα σε ζαλίζω για αστρο-πάρτυ!!! :mrgreen:

Ευχαριστως :lol: :lol:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Ναι ειναι γεγονος...skywatcher 8'dob κ εγω!!! :cheesy: :cheesy: το πηρα εδω κ ενα μηνα κλασικα απο το πλανηταριο..μαζι κ ενα barlow 2x tele vue και ultra wide πεδιου 66 των 6mm....κλασικα βλεπω Δια μεχρι αηδιας κ φεγγαρι σε 400x(τερμα τα γκαζια) απο την βεραντα μου στην πατρα..χαλια αυτην την περιοδο η ορατοτητα αλλα σημερα ο Διας πολυ καλυτερος..καλα το φεγγαρι σε 400χ απιστευτο..μετακινεις το τηλ. και εισαι ακομα φεγγαρι!! =D> τωρα σκευτομαι για κανα φιλτρο νεφελωματων,ειναι μαστ!! :cheesy: τι λετε καμια προταση ?
αστερακι μου λαμπρο :cheesy: ..
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν παιδιά αυτό που έγινε σήμερα δεν περιγράφεται!!!!!Μόλις πρίν από λίγο τελείωσα την παρατήρηση που έκανα στην σελήνη από το μπαλκόνι του σπιτιού μου...Ξεκίνησα με προσοφθάλμιο 25mm και 96Χ λόγο του ότι δεν τοποθέτησα τον ερευνητή μετά έβαλα barlow 2X και το εργοστασιακό των 10mm 120Χ και μετά είπα να δοκιμάσω το hyperion προσοφθάλμιο με μεγένθυση 343Χ πράγματι ο φακός είναι κορυφαίος για τα λεφτά του...μεγάλοι κρατήρες ευδιάκριτοι καθαροί έπαθα πλάκα καμία θολούρα κανένα πρόβλημα..Το γέλιο έρχεται όμως αμέσως τώρα....κατα την διάρκεια της παρατήρησης μου ήρθε μια σατανική ιδέα...είπα να δοκιμάσω για πλάκα τον hyperion μαζί με το barlow 2X..δηλαδή θα είχα τον διπλασιασμό του ίδη μεγάλου 343Χ και θα πήγαινα στα !!! 686Χ !!!πράγματι το έκανα..στην αρχή δεν έβλεπα τίποτα και σκέφτηκα τι κάνω ο μπακάλης..καθαρίζωντας όμως σιγά σιγά άρχισε να έρχεται η εικόνα και άρχισε να καθαρίζει μέχρι που καθάρισε σχεδόν άριστα...μου έπεσαν τα σαγόνια!!!!Ρε παιδιά τι γίνεται???????έβλεπα την σελήνη αρκετά καθαρή με την τεράστια μεγένθυση των 686Χ!!!Δούλεψε και δεν το πιστεύω!!καμία θολούρα το bob 8" έπαιξε άνετα και σε αυτή την μεγένθυση!!!!Σίγουρα ήταν ποιο κουραστική η παρατήρηση διότι έπρεπε να μένω ακίνητος και το μάτι μου να πέφτει στο κέντρο του φακού αλλιώς έχανα την εικόνα..Τώρα με την πρώτη ευκαιρία θα τσεκάρω τον Δία..έχει κανείς κάποια παρώμια εμπειρία είναι απίστευτο!!! 8-[ 8-[

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε

Μια φορά για πλάκα έβαλα barlow 2X μαζί με 4mm.. περίπου 600Χ δηλαδή..

Δεν μπορώ να πω οτι ήταν τόσο άσχημα.. αλλα είναι πολύ κουραστικό, συν το οτι τελικά "πέφτοντας" στα 300Χ έβλεπα ακριβώς τις ίδιες λεπτομέρειες αλλα πολύ πιο άνετα..

Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που το έκανα.. :wink:

Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικο! :D Φίλτρο για Deep Sky παρατηρήσεις, θα σου πρότεινα το OIII της Baader.Προσωπικά, είμαι μακράν το αγαπημένο μου.

επειδη δεν κατεχω αυτο ειναι για νεφελωματα κ την μειωση της φωτορυπανσης?τι ακριβως κανει?αα κ προτεινε μου κ ενα καλο προσοφθαλμιο 4mm με αξιοπρεπες πεδιο :cheesy:θα σου ειμουν ευγνωμων :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Ναι, είναι φίλτρο για νεφελώματα.Ανεβάζει κατακόρυφα το contrast απομονώνoντας τις δύο διπλά ιονισμένες γραμμές οξυγόνου κόβοντας ολα τα άλλα μήκη φάσματος.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ενα κατάμαυρο background με το νεφέλωμα να ξεπετάγεται (προσωπικά αυτό εμένα μου αρέσει πολύ).Σε όποιον στόχο το έχω χρησιμοποιήσει δίνει ρέστα, την στιγμή που το UHC-S είναι απλά απογοητευτικό.Όσον αφορά προσοφθάλμιο για πλανητική χρήση, θα σου πρότεινα τον 5αρη απο την σειρά Long Eye Relief της Skywatcher http://www.astronomy.gr/detail.cfm?ID=410
Δημοσιεύτηκε
εχω κ ενα 6mm ultra wide πεδιου 66...γιαυτο λεω για 4mm.(Ο ultra wide εχει καλο ονομα σε σχεση με αλλους?)το φιλτρο θα το τσιμπησω :cheesy: ο τυπας απο το πλανηταριο μου προτεινε ενα κ μου ειπε οτι αναδυκνυει τα χρωματα του νεφελωματος,υποθετω οτι κ αυτο το ιδιο κανει..ευχαριστω πολυ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης